Dec 07

ALPHA LIPID SD2, ALPHA LIPID LIFELINE

Hubungi Kami di 013-380 7396 Maisarah

Bagi mendapatkan Alpha Lipid SD2, Alpha Lipid Lifeline, Shape Up dan Produk-Produk New Image International

Alpha Lipid Lifeline

Program Diet Alpha Lipid Sd2

sd222

Alpha Lipid SD2

 

 

 

 

 

Dec 06

Paparan menarik mengenai Gum Arabic Al-Manna

Paparan menarik mengenai Gum Arabic Al-Manna

  • Menurut The US Food and Drug Administration (FDA), Gum Arabic al-Mannamerupakan serat yang paling selamat.
  • Kenyataan dari Jawatankuasa bersama Pakar Food and Agriculture Organization (FAO) dan World Health Organization (WHO) bahawa Gum Arabic al-Mannaadalah bahan makanan tambahan yang sangat selamat.
  • Rakyat Sudan telah mengamalkan pemakanan Gum Arabic al-Mannasejak sekian lama tanpa sukatan dan tidak menghadapi kesan sampingan yang buruk terhadap kesihatan.
  • Gum Arabic al-Mannatidak melalui pencernaan di dalam usus, sebaliknya diperam dalam kolon dan appendiks, lalu menghasilkan asid lemak rantaian pendek short-chain fatty acidsyang membawa banyak kebaikan untuk kesihatan dan bertindak sebagai prebiotik. Prebiotik menyalurkan makanan kepada bakteria jenis baik dan berperanan dalam membebaskan sisa najis, toksin dan lemak berlebihan dalam badan. Fungsi prebiotik untuk mengukuhkan sistem pertahanan badan dan melawan bakteria jenis jahat. Prebiotik yang hidup dalam colon dan appendix dapat membantu dalam mengurangkan kandungan kolesterol dalam darah. Ia bertindak sebagai anti agen yang melawan segala bentuk pertumbuhan kanser dam tisu hidup dan anti oksidan yang menjadi perisai daripada keracunan pada hati dan jantung.
  • Keberkesanan Gum Arabic al-Mannamenurut laporan American Journal of Clinical Nutrition dapat memberi penyembuhan pesakit buah pinggang yang kronik. Beban yang dialami buah pinggang dapat dikurangkan dengan pengambilan diet rendah protein bersama 50 gram Gum Arabic al-Manna untuk tempoh setiap hari. Hal ini mempunyai kaitan dengan keupayaan perkumuhan nitrogen najis yang lebih besar dan urea serum lebih rendah berbanding pesakit yang hanya memakan diet rendah protein sahaja tanpa pengambilan Gum Arabic al-Manna. Ureamia yang menurun ini dapat meminimakan kekerapan dialisis di samping itu dapat memberi harapan yang lebih baik kepada kualiti hayat bagi pesakit buah pinggang kronik.
  • Kajian telah dibuat oleh Adil Ahmed Ali et. al. (2008) dari Faculty of Medicine, Department of Biochemistry and Nutrition, University of Gezira, Wad Medani, Sudan. Beliau mendapati pengambilan Gum Arabic al-Mannaboleh mengurangkan kesan buruk pesakit buah pinggang kronik. Kajian ini telah dilakukan ke atas 36 pesakit buah pinggang kronik (CRF).
  • Kajian yang dibuat oleh Glover et. al. (2009) turut mencadangkan Gum Arabic al-Mannadapat membantu merawat penyakit jantung.
  • Terdapat kajian yang menunjukkan pengambilan Gum Arabic al-Mannasebanyak 15 gram hingga 30 gram selama 30 hari dapat mengurangkan paras kolesterol dalam darah. Keberkesanannya mungkin berbeza bagi sesetengah orang.
  • Kajian terhadap pengguna yang mengambil Gum Arabic al-Manna sebanyak 30 hingga 50 gram sehari dapat mengurangkan lemak dan menurunkan berat badan.
  • Pakar dari Sudan yang berkait dengan penggunaan makanan tambahan Gum Arabic al-Manna  Isam Siddiq, menjelaskan khasiat al-Mannamempunyai unsur prebiotik yang sangat penting untuk bekalan tenaga bagi badan dan membantu prestasi usus.
  • Seorang pakar pediatrik yang melakukan penyelidikan perubatan ke atas Gum Arabic al-Manna Omaima Mohi-Eddin Sabir berkata, ia terbukti berkesan dalam merawat pelbagai jenis penyakit yang berkaitan usus. Menurut beliau keberkesanannya mungkin berbeza bagi sesetengah orang.
  • Keberkesanan Gum Arabic al-Mannadipercayai berupaya mengurangkan masalah penyakit jantung. Menurut kajian yang dilakukan oleh pensyarah di Kolej Kebangsaan Sudan, Hamid al-Amin kegunaan Gum Arabic al-Manna juga dilakukan untuk pesakit selesema dan cirit-birit. Sambil menambah, Gum Arabic al-Manna juga dapat membantu pesakit kencing manis dengan meningkatkan kecekapan insulin.
  • Terdapat kaedah yang digunakan untuk kegunaan pesakit seperti kencing tidak lawas, sakit saluran kencing dan buasir dengan mengamalkannya secara bancuhan minuman sebanyak 25 gram sebelum tidur malam dan 25 gram sebelum sarapan pagi. Minum Gam Arabic al-Manna25 gram sebelum tidur juga dikatakan dapat membuang toksin dalam badan dan berupaya menghalang serangan kanser kolon.

Ternyata Gum Arabic Al-Manna mempunyai 1001 rahsia kesihatan untuk diamalkan bagi manusia keseluruhannya. Manfaat yang diperolehi tentunya memberikan hasil yang lebih baik untuk kehidupan seharian. Kajian yang didapati samada dalam bentuk penulisan, journal dan sebagainya membuktikan manfaat Gum Arabic Al-Manna bukan sekadar sesuatu makanan yang terdapat banyak perbahasan mengenainya, bahkan dengan penemuan para pengkaji akhir-akhir ini banyak mengungkap rahsia di sebalik ‘Getah Arab’ yang terdapat pada pohon berduri acacia senegal di tengah-tengah kegersangan padang pasir luas dari sebuah negara terbesar di Afrika, Sudan.

like👍 : http://www.facebook.com/MakananSunnahGumArabic/

website : gumarabic.azhira.com

PM 💌: http://m.me/MakananSunnahGumArabic

buka la pamplet alam maya kami: http://bit.ly/2clkl2J

💞💞💘

📞☎CALL/WHATTSUPP/TELEGRAM :

0133807396_ (Maisarah)

#stokisgumarabicselangor #kebaikangumarabic  #almannaameer  #khasiatgumarabic  #Prebiotiksemulajadi  #buahpinggang  #batukarang #getaharabsudan  #naturalfood  #makanansemulajadi  #supplementkesihatan #stokisgumarabicalmanna  #gumarabicalmanna  #serbukalmanna  #ejenarabicgum #kencingmanis #hbrendah #anemia #kalsium #bakteriabaik  #makananusus #imunsistem  #antibodi #getaharab #gulatinggi

Dec 06

TESTIMONI AMEER ARABIC GUM

Salam semua.
Saya telah mengamal kan Almanna sehingga kini 6 bulan sudah…dan In Syaa Allah akn berterusan mengamal kan Almanna berterusan.. Saya mencuba Almanna kerana Asthma saya sudah tahap Chronic disebab kan Stress Alhamdulillah….setiap kali stress…Almanna membantu saya… Asthma yg selama ini saya gunakan In haler Ventolin sudah relax satu corner Alhamdulillah….saya telah pun menyebarkan kebaikan Almanna pada teman2 yg juga punyai penyakit chronic…kini mereka juga telah amalkan Almanna yg sesungguhnya Very Affordable Price… Doctor yg sering saya jumpa ade saya beritahu tentang Almanna pada beliau..kerana Doctor bertanya pada saya dan juga kata pada saya…bahawa kini saya kelihatan ceria dan sihat…Alhamdulillah Saya bersyukur telah berjumpa Almanna melalui google di Internet. Saya read thru abt Almanna. Surprisingly harganya amat berpatutan….Almanna adalah penawar yg selama ini saya mencari2….Alhamdulillah. Saya juga ade skin sensitive dan akn sering sakit….Alhamdulillah with Almanna system Immune saya better & sensitive skin much better…..Syukur Alhamdulillah. Pada mula saya kongsi pada teman2 abt Almanna…mahal saya beli dan beri pada mereka percuma…Feedback teman2 tak tahan pada process bongkar penyakit mereka…
Saya Positively sering berkata pada mereka…Sampai bila asyik nak mengeluh sakit?! Sering jumpa Doctor dan tiada yg permanent sembuh?! Jika kita sakit berterusan kan akn tambah stress pada diri dan family…?! Setiap penyakit pasti ade penawar nya….tempuh All Out…In Syaa Allah pasti kita akn lebih sihat demi family dan tak perlu mengeluh lagi tentang kesihatan. Almanna very affordable price. …untk pencegahan sehari consume Almanna sudah memadai dgn byk kan minum air jarang…In Syaa Allah…

Bagaimana Untuk Mendapatkan Gum Arabic Al-Manna?

Anda boleh menghubungi kami melalui SMS atau WhatsApp di 013-3803695 (Maisarah @zemysarah shop) untuk mendapatkan maklumat dan panduan berkenaan Serbuk Al-Manna Gum Arabic (RM30/150gram). Penghantaran produk Gum Arabic Al-Manna/ Getah Arab/ Gam Arab/ Akasia/ Acacia melalui Pos Laju Malaysia dan kami juga membuat penghantaran sendiri (COD) ke destinasi anda bagi kawasan Kuala Lumpur dan sekitarnya.

#stokisgumarabicselangor #kebaikangumarabic  #almannaameer  #khasiatgumarabic  #Prebiotiksemulajadi  #buahpinggang  #batukarang #getaharabsudan  #naturalfood  #makanansemulajadi  #supplementkesihatan #stokisgumarabicalmanna  #gumarabicalmanna  #serbukalmanna  #ejenarabicgum #kencingmanis #hbrendah #anemia #kalsium #bakteriabaik  #makananusus #imunsistem  #antibodi #getaharab #gulatinggi

Dec 06

Khasiat Gum Arabic Al-Manna

Khasiat Gum Arabic Al-Manna

Gum Arabic Al-Manna mempunyai khasiat tersendiri dalam membantu meningkatkan kesihatan. Getah Arab yang menjadi amalan makanan bagi pekerja tanaman al-Manna di Sudan ini memberi kesan positif kepada kesihatan apabila para pekerja mampu melaksanakan tugas di ladang tersebut tanpa mendapat sebarang penyakit walaupun berada di bawah suhu 52 darjah celcius cuaca panas.

Berikut kebaikan dan faedah yang terdapat pada Gum Arabic Al-Manna:

  1. Membantu proses penyembuhan pesakit buah pinggang kronik.
  2. Membantu buah pinggang kembali pulih dan berfungsi dengan baik tanpa dialisis.
  3. Membantu tahap penurunan kreatinin dalam darah ke tahap yang lebih baik.
  4. Membantu badan untuk lebih cergas dan bernaga.
  5. Membantu mengurangkan kesan radikal oksigen bebas.
  6. Membantu meningkatkan paras butyrate dalam serum darah.
  7. Membantu menurunkan tekanan darah yang tinggi (darah tinggi).
  8. Membantu memulihkan selesema dan demam.
  9. Membantu menurunkan gula dalam darah (kencing manis).
  10. Membantu proses penurunan berat badan dengan mengawal selera pemakanan.
  11. Membantu proses melicinkan wajah bagi penggunaan air larutan gam sebagai mask.
  12. Membantu memulihkan senggugut.
  13. Membantu proses penyembuhan gout.
  14. Membantu menyembuhkan buasir.
  15. Membantu menyembuhkan migrain.
  16. Membantu menyembuhkan kudis.
  17. Membantu untuk lebih mudah bangun pagi.
  18. Membantu masalah sendi dan cepat letih.
  19. Membantu mengurangkan berat badan.
  20. Membantu memulihkan asma dan masalah kulit.
  21. Membantu memulihkan masalah batu karang.
  22. Membantu memulihkan masalah lutut dan sendi.
  23. Membantu dalam pemulihan kanser.
  24. Membantu memulihkan gejala sembelit.
  25. Membantu memperbaiki sistem imun badan dengan rangsangan sel dendritic.
  26. Membantu serapan unsur mineral yang lebih baik seperti zink, sodium dan calcium.
  27. Membantu menghalang pertumbuhan sel kanser usus dan keradangan.
  28. Membantu mengurangkan paras urea dan menambah nitrogen dalam najis kepada pesakit buah pinggang.
  29. Membantu merawat cirit-birit.
  30. Membantu memulihkan masalah buasir.
  31. Membantu pemulihan hiperaktif
  32. Membantu mengurangkan kolesterol
  33. Membantu merawat penyakit berkait saluran gastro usus melibatkan kawasan esofagus, perut, usus kecil, kolon, rektum dan dubur.arabicgum3

like👍 : http://www.facebook.com/MakananSunnahGumArabic/

website : gumarabic.azhira.com

PM 💌: http://m.me/MakananSunnahGumArabic

buka la pamplet alam maya kami: http://bit.ly/2clkl2J

💞💞💘

📞☎CALL/WHATTSUPP/TELEGRAM :

0133807396_ (Maisarah)

#stokisgumarabicselangor #kebaikangumarabic  #almannaameer  #khasiatgumarabic  #Prebiotiksemulajadi  #buahpinggang  #batukarang #getaharabsudan  #naturalfood  #makanansemulajadi  #supplementkesihatan #stokisgumarabicalmanna  #gumarabicalmanna  #serbukalmanna  #ejenarabicgum #kencingmanis #hbrendah #anemia #kalsium #bakteriabaik  #makananusus #imunsistem  #antibodi #getaharab #gulatinggi

 

Dec 06

KELEBIHAN AMEER AL MANNA

KELEBIHAN AMEER AL MANNA

100% ASLI
Tiada Bahan Tambahan. 100% Semulajadi Daripada Pokok. Maka, Tiada Side Effect.

MUDAH DIMINUM
Cepat Larut Dalam Semua Jenis Air. Instant & Mudah.

SESUAI UNTUK SEMUA
Sesuai Untuk Bayi, Kanak-Kanak, Warga Emas & Ibu Mengandung.

HARGA BERBALOI
Harga Sangat Berbaloi. Pelaburan Untuk Kesihatan.

RAWAT PENYAKIT
Membantu Pesakit Darah Tinggi, Buah PInggang, Cirit-Birit & Lain2.
Apa Lagi Penyakit Yang Sesuai Dengan Arabic Gum?

Selain buah pinggang, darah tinggi & cirit-birit; sesuai juga untuk kencing manis, gastrik, gout & turunkan berat badan inshaAllah.

Apa Nama Lain Arabic Gum?
Al-Manna / Getah Arab / Gam Arab / Akasia / Acacia / Gum Arabic

Al Manna Ada Dalam Al-Quran?
Ya, Surah Al-Baqarah, ayat 57. Disebut sebagai Al-Manna.

Bagaimana Cara Nak Makan / Minum Arabic Gum?
Mudah sangat. 2 Langkah sahaja :
– Campurkan Arabic Gum dengan air kosong/sejuk atau apa-apa jenis air pun.
– Kacau sehingga larut dalam beberapa saat. Sedia diminum.

Bagaimana Rasa Arabic Gum?
Colourless (putih), Tasteless (tiada rasa / rasa sikit-sikit serat macam jeli), Odourless (tiada bau)

Mana Lagi Best, Ketul Atau Powder?
Terpulang sebenarnya. Saya suka powder, lebih senang.

Betul Kah Powder Tiada Bahan Campuran?
Ya, tiada. ‘Powder’ ni sekadar dihancurkan sahaja.

Boleh Tak Arabic Gum Ganti ‘Pil Chi Kit Teck Aun’?
Ya inshaAllah boleh.

Arabic Gum Boleh Ganti Ubat Doktor?
Teruskan ambil ubat doktor. Arabic Gum sebagai makanan kesihatan/supplement. Supplement lain taknak pakai tak apa, terutama yang ada campuran bahan kimia.

Confirm Kah Arabic Gum Berkesan?
Walaupun Arabic Gum ada disebut dalam Al-Quran, tiada siapa boleh jamin. Kita hanya boleh berusaha & berikhtiar, inshaAllah.

Saya Tiada Sakit Apa-Apa, Perlukah Saya Ambil Arabic Gum?
Ibarat makan madu; mencegah kan lebih baik daripada merawat.

Berbaloikah Beli?
Belum cuba belum tahu. Banyak testimoni & maklum balas yang sangat positif bagi yang pernah mencuba, terutama daripada mereka yang ada penyakit seperti buah pinggang, darah tinggi & cirit-birit.

Sesuai Untuk Bayi, Kanak-Kanak, Warga Emas & Ibu Mengandung?
Ya, sesuai. Ia 100% asli, tiada side effect inshaallah.

1 Peket Berapa Lama Nak Habis?
Biasanya, 3 peket sebulan. Basically, 1 peket = 12-25 cawan.

Berapa Kali Nak Minum Sehari?
Tiada had maksima. Biasanya 1-2 kali sehari.

Berapa Sudu Untuk 1 Cawan?
Untuk dewasa, 1.5-2 sudu besar (table spoon). Untuk kanak-kanak, 1-1.5 sudut kecil (tea spoon)

Boleh Campur Dengan Jus, Teh Atau Herbalife?
Ya, boleh. Tiada masalah.

Nak Letak Madu Atau Gula Supaya Ada Rasa Manis Boleh Tak?
Ya boleh.

 

#stokisgumarabicselangor #kebaikangumarabic  #almannaameer  #khasiatgumarabic  #Prebiotiksemulajadi  #buahpinggang  #batukarang #getaharabsudan  #naturalfood  #makanansemulajadi  #supplementkesihatan #stokisgumarabicalmanna  #gumarabicalmanna  #serbukalmanna  #ejenarabicgum #kencingmanis #hbrendah #anemia #kalsium #bakteriabaik  #makananusus #imunsistem  #antibodi #getaharab #gulatinggi

Dec 06

Al-Manna : Getah Arab, Gam Arab, Akasia, Acacia dan Gum Arabic

Al-Manna :  Getah Arab, Gam Arab, Akasia, Acacia dan Gum Arabic

Gum Arabic dikenali juga sebagai getah arab, gam arab, akasia, acacia dan pada sebutan bahasa asalnya (Arab) dipanggil ‘somghu’ dan ada yang menamakannya sebagai ‘al-Manna’. Ia merupakan produk getah yang dihasilkan dari dahan pokok acacia senegal yang boleh didapati di padang pasir Oasis, Afrika Utara, benua kecil India, Asia Barat dan banyak ditemui di dunia Arab. Ia dipercayai berasal dari Sudan.

Sudan muncul sebagai pengeluar terbesar negara Arab sedunia dalam produksi Gum Arabic Menurut portal kesihatan National Center for Biotechnology Imformation, Gum Arabic terkenal dalam amalan perubatan masyarakat Arab terutama dalam merawat pesakit yang mengalami masalah kegagalan buah pinggang kronik (CRF), walaupun tiada dalil kajian saintifik yang kukuh. Berdasarkan maklumat NCBI juga, pengambilan Gum Arabic dapat mengurangkan peratusan lemak dalam badan dan ia boleh digunakan untuk rawatan obesiti.

Gum Arabic (GA [Acacia senegal]) is reputed, in Arabian medicinal practices, to be useful in treating patients with chronic renal failure (CRF), albeit without strong scientific evidence.

Gam Arab diperakui dapat membantu masalah kembung perut, cirit-birit dan sembelit. Penggunaan Gum Arabic juga dilihat sebagai komponen utama dalam penyediaan minuman sirap ringan seperti Coca-Cola dan Pepsi. Getah Arab membantu pengekalan dan ketahanan kandungan gula dalam minuman karbonat tersebut agar berada di tahap seragam dan tidak mendap ke bawah.

Keajaiban Gum Arabic Sudan

Menurut portal National Public Radio, penggunaan Gum Arabic telah lama digunakan oleh masyarakat dunia termasuk di zaman awal tamadun Mesir. Gum Arabic digunakan oleh Firaun untuk proses ketahanan mumia. Getah Arab juga turut digunakan di zaman al-Kitab sebagai bahan untuk ketahanan pada cat.

Pihak perubatan menggunakan Gum Arabic sebagai bahan untuk menyimpan ubat-ubatan sebelum memisahkannya ke dalam bentuk yang berbeza. Pengemulsi atau pelarut semulajadi ini berupaya menyatukan bahan-bahan tidak larut dan mengekalkannya dalam tempoh yang lama. Selain itu, Gam Arab ini juga digunakan untuk mengekalkan ketahanan dakwat pada percetakan akhbar.

Gum Arabic Terdapat Dalam Al-Quran?

Terdapat dakwaan sebahagian pendapat, Getah Arab yang disebut sebagai al-Manna ini dipercayai merujuk kepada surah al-Baqarah, ayat 57. Terdapat perkataan al-Manna yang menjadi simbol kepada penemuan kaedah penjagaan kesihatan dan dijadikan sebagai makanan tambahan supplement yang berkesan.

Maksud ayat tersebut: “Dan Kami naungi kalian dengan awan dan Kami turunkan kepada kalian manna dan salwa. Makanlah dari makanan yang baik-baik yang telah Kami berikan kepada kalian. Dan tidaklah mereka menganiaya Kami, tetapi merekalah yang menganiaya diri mereka sendiri”.

Namun kebenarannya hanya Allah yang lebih mengetahui di atas dakwaan yang mengaitkan produk Gum Arabic al-Manna ini mempunyai hubungan dengan ayat yang diturunkan.

Adapun penggunaan perkataan al-Manna pada sesuatu nama produk, nama restoran dan sebagainya bukan menjadi masalah. Panggilan al-Manna pada getah arab ini telah digunakan oleh kebanyakan masyarakat Sudan terutama pekerja yang terlibat di ladang tanaman pokok akasia.

Terdapat banyak perbahasan di kalangan ahli tafsir berkaitan maksud al-Manna yang digunakan pada ayat ke-57 surah al-Baqarah ini. Berikut ringkasan huraian terpilih dari ulama tafsir berkaitan maksud al-Manna.

Ali ibnu Abu Talhah meriwayatkan dari Ibnu Abbas, bahawa manna turun kepada mereka di pokok-pokok, lalu mereka memanjat pokok tersebut untuk mendapatkan manna dan memakannya dengan sepuas-puasnya.

Mujahid mengatakan sesungguhnya manna itu adalah getah. Sementara Ikrimah pula mengatakan manna merupakan sesuatu makanan yang diturunkan oleh Allah kepada mereka seperti hujan gerimis.

As-Saddi menjelaskan bahawa mereka telah berkata, “Hai Musa, bagaimanakah kami dapat hidup di sini tanpa makanan?”. Maka Allah menurunkan kepada mereka manna. Manna itu turun dan jatuh pada pohon zanjabil.

Qatadah mengatakan bahawa manna turun di mana tempat mereka berada seumpama turunnya salju, bentuknya lebih putih berbanding susu dan rasanya lebih manis berbanding madu; manna turun kepada mereka bermula dari fajar (subuh) hingga terbitnya matahari.

Ar-Rabi’ ibnu Anas menjelaskan bahawa manna merupakan minuman yang diturunkan kepada mereka (kaum Bani Israel), rupanya seperti madu; mereka mencampurkan mannna dengan air dan meminumnya.

Tujuan utama dari perbahasan ahli tafsir dapat disimpulkan maksud yang disampaikan berkaitan al-Manna hakikatnya hampir mempunyai persamaan dan tidak terlalu jauh. Di kalangan ahli tafsir ada yang mengatakan al-Manna sebagai minuman, ada yang menafsirkan al-Manna sebagai makanan. Kenyataannya hanya Allah yang lebih mengetahui. Kesimpulannya al-Manna adalah kurniaan Allah kepada hambaNya samada berbentuk makanan, minuman dan selainnya di dalam rahsia pengetahuan Allah S.W.T. -Sila rujuk lebih banyak lagi huraian ahli tafsir berkaitan maksud al-Manna.

Hakikatnya, kebaikan dan manfaat yang terdapat pada Getah Arab ini diperakui sendiri oleh  Pengurus Besar pengeksport Getah Arab terbesar Sudan, Gum Arabic Company, Hassan Osman Abdel Nour berkata:

The botanist who identified Acacia Senegal first saw it in Senegal, but it turned out to be Acacia Senegal is more common in Sudan than anywhere in the belt. . . It’s an endowment from God. We did nothing about it.

Kesan Perubahan Iklim Terhadap Gum Arabic

Setiap tahun Sudan mengeksport puluhan ribu tan gula mentah atau Getah Arab ke eropah untuk diproses dan disebarkan ke seluruh dunia mengikut permintaan tinggi dunia yang memerlukan makanan kesihatan Gum Arabic al-Manna. Walau bagaimana pun, penyebaran produk Getah Arab ini melalui sedikit penurunan berbanding dahulu ekoran kesan perubahan iklim yang melanda Sudan dipercayai salah satu faktor yang membawa pengecutan hasil tanaman.

Dari segi ekologi, pokok acacia senegal ini hidup subur di kawasan berbukit dan berbatu kering. Spesis ini dapat bertahan lasak walau dalam keadaan cuaca buruk sebagaimana laporan portal Purdue University.

Gum Arabic al-Manna bertindak sebagai pengemulsi semulajadi untuk memberikan kesihatan yang lebih baik. Pengertian emulsi menurut buku Teknik Pemisahan Dalam Analisis Kimia ialah emulsi merupakan hasil daripada kemasukan satu pelarut ke dalam satu fasa pelarut berterusan yang tidak terlarut campur. Naskah akademik terbitan UTM Press ini boleh didapati di Penerbit UTM, Amazon dan MPH.

Gum Arabic Al-Manna 100% Semulajadi

Gum Arabic al-Manna tiada bahan tiruan dan bahan tambahan. Getah Arab ini 100% semulajadi diambil dari pokok. Oleh itu ia lebih bebas dari kesan sampingan. Gam Arab lebih mudah diminum kerana ia bersifat mudah larut dalam semua jenis air, penyediaannya ringkas, segera dan mudah.

Harga yang ditawarkan untuk memiliki al-Manna sangat berbaloi untuk pelaburan kesihatan. Produk Gum Arabic al-Manna yang dipakej semula kepada jenama ‘Ameer’  sangat berkhasiat dan berkualiti di samping kandungannya dari gred terbaik.

Gum Arabic al-Manna sesuai untuk semua peringkat usia. Getah Arab ini boleh digunakan untuk bayi, kanak-kanak, orang dewasa, warga emas dan ibu mengandung. Gam Arab ini juga boleh dimanfaatkan untuk meningkatkan kesihatan.

Gum Arabic ini juga digunakan untuk membantu pesakit darah tinggi, kencing manis, buah pinggang, cirit-birit, sembelit dan banyak lagi untuk tujuan kesihatan. Sila rujuk artikel seterusnya untuk mengetahui lebih banyak khasiat dan manfaat Gum Arabic al-Manna untuk penyakit-penyakit tertentu dan hasil kepuasan pengguna (testimoni).

Bagaimana Untuk Mendapatkan Gum Arabic Al-Manna?

Anda boleh menghubungi kami melalui SMS atau WhatsApp di 013-3803695 (Maisarah @zemysarah shop) untuk mendapatkan maklumat dan panduan berkenaan Serbuk Al-Manna Gum Arabic (RM30/150gram). Penghantaran produk Gum Arabic Al-Manna/ Getah Arab/ Gam Arab/ Akasia/ Acacia melalui Pos Laju Malaysia dan kami juga membuat penghantaran sendiri (COD) ke destinasi anda bagi kawasan Kuala Lumpur dan sekitarnya.

 

#stokisgumarabicselangor #kebaikangumarabic  #almannaameer  #khasiatgumarabic  #Prebiotiksemulajadi  #buahpinggang  #batukarang #getaharabsudan  #naturalfood  #makanansemulajadi  #supplementkesihatan #stokisgumarabicalmanna  #gumarabicalmanna  #serbukalmanna  #ejenarabicgum #kencingmanis #hbrendah #anemia #kalsium #bakteriabaik  #makananusus #imunsistem  #antibodi #getaharab #gulatinggi

Older posts «

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.