Sep 29

Gum Arabic Al Manna

timeline-ag1

https://gumarabicgombak.blogspot.my/

Mohon viralkan dan share untuk kebaikan semua


💖
💗Kesihatan itu “LEBIH MAHAL”dari wang
ringgit💲💲💲ag1💲

👪Berikan untuk insan yang kita sayang..insyaAllah kita akan rasa “LEBIH BAHAGIA” bila lihat mereka semakin sihat.

Kalau dulu kita lihat ibu sakit pinggang nak ruku’ dan sujud masa solat,Kini tidak lagi..🌞🌝

Kalau dulu kita lihat anak kecil menangis,merah muka menahan sembelit setiap kali nak “popo”,kini tidak lagi..💃👴

Kalau dulu kita lihat ayah tak bermaya kerana sakit darah tinggi,kolestrol tinggi,kini kita dapat lihat mereka boleh berjalan kaki ke masjid dengan tenang..

Anda tidak mengenali Al Manna-Arabic Gum? Mungkin..sepertimana anda kurang mengenali Habbatus Sauda 15 – 20 tahun yang lalu. Al Manna-Arabic Gum merupakan merupakan makanan tambahan yang dicari2 dan diamalkan oleh mereka yang menghidap diabetes & buah pinggang (dialisis). Ia merupakan sumber Prebiotik dan High Fibre.

Untuk sentiasa mengikuti sebarang info mengenai #arabicGum jemput LIKE page di : https://www.facebook.com/zemysarahshop/?pnref=story

urusan pembelian? hubungi/whatsupp :0133807396 (maisarah)

jemput buka :https://gumarabicgombak.blogspot.my/

#gumarabicalmanna #pengedararabicgumselanglor #khasiatgumarabic#pohonakasia #serbukalmanna #apaituarabicgum #naturalfood#Prebiotiksemulajadi #makanansunnah

Aug 31

Alpha Lipid Sd2

Alpha lipid lifeline Alpha Lipid SD2..

Apr 21

AMBIL ALPHA LIPID SD2 DENGAN SENAMAN MUDAH

Makin gemuk? Memang lah. Rata-rata yang berbadan supermodel dan juga kurus hensem selalunya akan naik badan sekelip mata selalunya selepas tamat belajar/ mula ke alam kerja. Sini ada 10 cara mudah untuk bersenam di rumah, untuk kekal cergas, fit dan cantik.

1. Berjalan
Jika cuaca elok, berjalan di sekitar rumah sambil lihat pemandangan sekeliling memang menyeronokkan. Jika cuaca tidak mengizinkan, cuba berjalan naik turun tangga beberapa kali (pada masa sama boleh angkat turun barang lagi). Ini boleh menguatkan kaki dan lutut. Jika tiada tangga? Berjalan sahaja keliling dalam rumah, walaupun kurang seronok, tetapi masih berkesan.

2. Jumping jack/ lompat bintang
Ini paling seronok, boleh ingat kembali memori zaman kanak-kanak. Lagipun siapa yang tidak pernah main lompat bintang kan? Jangan pelik, jumping jack adalah salah satu senaman kardio yang hebat, juga boleh jadi warm up juga.
10922611_1615338378689279_4398531920303393366_n
3. Pushup/ pumping
Senaman paling tidak disukai kan? Walaupun nampak susah, tetapi pushup boleh juga dilakukan dengan cara mudah. Tidak perlu cuba jadi macam atlet siap pushup guna sebelah tangan, buat sebagaimana yang anda mampu. Buat dengan lutut, berbanding luruskan kaki. Buat menegak menghadap dinding. Sesuai untuk meningkatkan kekuatan tangan, juga menguatkan bahagian sekitar dada.

4. Leg lifts/ apungan kaki
Kuatkan kaki. Jika rasa susah untuk apungkan kaki, bengkokkan kaki sedikit.

5. Crunches/ tekan tubi
Untuk kekuatan abdomen/ perut. Tidak perlu risau jika kepala tidak dapat naik habis, asalkan dapat naik/bangun dan anda dapat rasa tekanan pada bahagian perut, ini dah cukup bagus.

6. Jogging in place/ joging setempat
Hebat untuk jantung. Boleh joging semasa menonton tv ataupun mendengar muzik. Jika ada pun alatan yang perlu, hanyalah sepasang kasut untuk mengelakkan kaki melecet/ tekanan pada kaki. 7. Squats Berkesan untuk kaki dan punggung. Jika rasa susah, juga boleh dilakukan dengan memegang hujung kerusi. Asalkan boleh buat berulang beberapa kali, dah cukup bagus untuk badan.

suami isteri
8. Angkat Berat 
Tidak perlu pergi kedai beli alat sukan mahal beli besi angkat berat mahupun dumbel. Guna sahaja apa-apa yang ada di rumah. Mulakan mengangkat barang-barang ringan, seperti setin air pepsi, sebelum pergi kepada barang yang lebih berat, sebekas (ada pemegang) pencuci lantai cecair saiz besar. 9. Menari Senaman yang menyeronokkan. Bahkan boleh meningkatkan emosi/ semangat juga. 10. Step exercises/ Berjalan setempat Senaman naik turun satu anak tangga. Boleh kuatkan otot kaki. Pastikan jangan tergelincir semasa melakukan senanam ini. Jika rasa kurang seronok, buatlah apa-apa gaya aerobik juga, asalkan naik turun terjadi.

Tidak semestinya pergi gym atau ke taman-taman rekreasi setiap minggu untuk melakukan senaman. Jika buat di rumah, anda boleh mengelakkan bayaran yuran gym yang mahal. Senaman selalunya lebih mudah dilakukan jika anda merasa selesa, dan di rumah, anda boleh bermula tanpa apa-apa halangan/alasan, juga boleh melakukan dengan lebih kerap.

Apr 21

JOM SENAMAN SAMBIL AMALKAN ALPHA LIPID SD2

Setiap senaman buat 15 kali.
Ulang 3 kali setiap set.

Apa yang anda perlukan ?
Dumbell seberat 1-3kg. Ikutlah kemampuan anda. Rasanya 2kg pun dah cukup untuk satu dumbell. Kalau beli di tesco atau giant, lagi murah! Kalau mahukan design yang cantik-cantik, di fitness concept storememang banyak pilihan! Dan harga pun mampu milik.
5 senaman hilangkan lengan menggelebeh
Perlukah warm up sebelum memulakan senaman Lengan ?
Ya. Semua jenis senaman perlukan warming up supaya badan tidak terkejut dan sengal selepas habis sesi senaman.

Ataupun, jika saya, saya lebih suka buat yang simple tetapi mengeluarkan peluh:
1. Jumping jack 30 saat
2. Static jog 30 saat
3. squat 30 saat
ulang sehingga 5 set.       (DI BAWAH INI SENAMAN PERUT…BOLEH LA SEMUA AMALKAN)

Kevin Zahri (6)

Feb 22

SENAMAN HILANGKAN LEMAK

FB_IMG_1438900782662Dengan mengamalkan alpha lipid sd2.secara tidak langsung proses pembakaran lemak dlm tubuh pd perut semakin cepat dan mudah.. berusaha pasti berjaya, semudah 1,2 dan 3..

Nov 07

PELUANG PERNIAGAAN

Older posts «

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.