ISU KENAIKAN HARGA MINYAK

Kenaikan-Harga-Minyak-RON97

3 September 2013 – Kuala Lumpur, Malaysia.

Like-us-on-FacebookMinyak NAIK 20 sen kini memenuhi status FACEBOOK Rakyat Malaysia, seperti bayi melalak malam kelaparan nak mendapatkan Susu dari Ibu nya.. Itu lah hakikat kehidupan.. Tiada yg tak naik, barang tetap kan Naik.. Nak turun memang sukar. Jadi tanggungjawab kita ni kalau boleh semasa la menambah nilai dalam kehidupan.. Jangan terus mengharap subsidi semata-mata yang boleh melemahkan bangsa kita sendiri hakikatnya. jadilah seperti bangsa lain yang terus menerus survive demi tuntutan survival hidup

Ambil lah kesempatan dari kesan kenaikan HARGA MINYAK ini.

  1. Kurangkan Aktiviti luar rumah, banyakkan masa dengan family.
  2. Kurangnya kenderaan bergerak, kuranglah kesesakan dan pencemaran asap/bunyi.
  3. Harga barang2 naik??? time ni lah anda boleh uji sejauh mana bijaknya anda mengurus kewangan..
  4. Bg penjawat awam pula, kurangkn sarapan slps masuk waktu pejabat atau keluar minum pagi/petang.
  5. Sarapan pagi dirumah bsama keluarga antara pilihan bijak. makin bertambah kemesraan dan keluangan masa bsama keluarga.

NASIHAT DARI DOKTOR KEKAYAAN, Mentor Kekayaan Dr Azizan Osman

Apa yang saya ingin ingatkan adalah, jangan buang masa mengeluh atau mencarut kerana itu semua tidak akan menyelesaikan masalah kos kenaikan harga barang yang sedang menjelang. Fahami sistem ekonomi kapitalis & inflasi, tidak pernah dalam sejarah harga barang akan semakin turun, tidak pernah dalam sejarah harga rumah akan semakin turun, tidak pernah kos sara hidup akan menurun, itu sistem ekonomi yang telah wujud. Dan jangan buang masa buat masa ini untuk merubah sistem ekonomi dunia. Apa yang kita perlu buat? Seperti apa yang saya selalu katakan “berbuih-buih” mulut di dalam kelas saya, jangan buang masa untuk ubah sistem ekonomi dunia tetapi perbaiki sistem ekonomi dan tingkatan kewangan dalam keluarga kita. Kenaikan-Harga-Minyak-RON97Bagaimana? Mulalah melihat semua perbelanjaan yang ada dan serta merta “cut-off” atau kurangkan kos perkara yang tidak perlu atau membazir. Misi kita ada 3 – 1. Kurangkan kos 2. Banyakkan tunai/lebihan simpanan 3. Cari jalan tambah pendapatan.

Dengarlah apa yang saya kongsikan ini kerana saya usahawan dan terlibat di dalam perniagaan & pelaburan, saya tahu sesuatu perkara dan mendapat “signal” lebih awal beberapa tahun. Saya juga telah lalui zaman krisis kewangan 1986, 1997 & 2008. Gaji anda tidak akan boleh menampung “gegaran kewangan” ini jika tidak bertindak segera. Tapi jika anda tidak percaya, terpulang. Saya pun tak rugi apa. 

Kenapa saya sibuk mengajar bangsa saya supaya terbuka hotak dan hati untuk ada ilmu berniaga? Kerana kita tidak ada kekuatan ekonomi dan tunai yang tinggi untuk “survive” apatah lagi untuk ambil peluang perniagaan & pelaburan yang wujud bila krisis melanda.

iklan*JANGAN RESAH GELISAH, PLATFORM BISNES KAMI mampu menjana pendapatan sampingan di samping perkongsian kesihatan dan gaya hidup sihat.. Hubungi kami untuk ketahui teknik dan cara menjalankan perniagaan ini.

KELEBIHAN MENJADI RAKAN NIAGA KAMI:-

Beli Set Supervisor = Percuma Shaker mengikut Kuantiti set tersebut..  serta set 100keping panduan penggunaan Produk AlphaLipid SD2

Ayuh kita tangani Inflasi yang memaksa kita bertindak SEKARANG!!