Alpha Lipid, kesihatan, Slim Diet 2

KEKAL SIHAT 2017

Rawatan kencing manis
Rawatan kencing manis

HARI PERTAMA TAHUN BARU, PASTI RAMAI YANG MASIH MEMBARA DALAM MEMULAKAN AZAM TAHUN BARU, BERDASARKAN KAJIAN DI LUAR NEGARA, MENGURANGKAN BERAT BADAN MERUPAKAN AZAM TAHUN BARU YANG PALING POPULAR SETIAP TAHUN.

KIRA KALORI

Pelbagai Diet muncul dalam keinginan orang ramai untuk menurunkan berat badan. Namun, tidak semua sesuai dan baik dilakukan yang mana kebanyakannya memberi kesan buruk untuk jangka masa panjang. Untuk makluman, Setiap individu secara kasar memerlukan kira-kira 1,500 hingga 2,500 kalori sehari. Namun jumlah kalori yang diperlukan adalah lebih spesifik mengikut faktor umur, jantina, ketinggian serta aktiviti harian kita. “Bagi menurunkan berat badan pula, kurangkan kira-kira 500 kalori dari jumlah yang diperlukan setiap hari dalam diet dan dengan cara itu boleh menghilangkan kira-kira 0.5 kilograms dalam seminggu dan jika diet yang konsisten kira-kira 2 kilogram dalam tempoh 4 minggu. TIPS MUDAH AMBIL KIRA TEORI SEPENUMBUK KABOHIDRAT, SEBESAR TAPAK TANGAN PROTEIN DUA BELAH TAPAK TANGAN SAYUR, SEGENGGAM TANGAN BUAH BUAHAN DAN SEIBU JARI LEMAK.

GEMUK MAGNET PENYAKIT

Kebarangkalian seseorang yang obesiti #obes #gemuk iaitu 20% 2operatus lebih berat badan yang sepatutnya untuk menghidap penyakit kronik seperti penyakit #strok #kardiovaskular #diabetes #sindromMetabolik dan juga sesetengah jenis kanser sememangnya amat tinggi. Berdasarkan tinjauan kesihatan dan morbiditi Kebangsaan 2015, secara keseluruhannya terdapat banyak peningkatan bagi kebanyakan faktor penyakit tidak berjangkit dalam kalangan penduduk Malaysia. Kira-kira 17.5% dengan anggaran 3.5 Juta penduduk berumur 18 tahun keatas mengalami masalah #diabetes di negara ini. Satu daripada 3 orang mengidap hipertensi dan hampir separuh mereka yang berusia 18 tahun keatas mempunyai paras kolestrol yang tinggi di dalam darah. Semuanya antara punca UTAMANYA adalah DARIPADA PEMAKANAN..

2 thoughts on “KEKAL SIHAT 2017

Leave a Reply