kesihatan

BERPELUH UNTUK KEJAYAAN

UntukMU Wanita, SEKIRANYA anda seorang yang sibuk, jangan sesekali mengabaikan waktu bersenam anda di taman rekreasi mahupun di pusat kecergasan. “TINJAUAN yang dijalankan oleh International Jurnal of Workplace Health Management mendedahkan wanita yg melakukan aktiviti senaman sekurang-kurangnya 2 kali seminggu 30minit minima akan lebih berjaya dalam kerjaya dan mempunyai tahap kesihatan yang tinggi berbanding mereka yang tidak melakukan sebarang aktiviti senaman yang mampu mengeluarkan PELUH. BERPELUH mampu menjadikan anda tenang dan lebih bertenaga”

 

KEKAL SIHAT di Usia Muda

JADIKAN PROGRAM DIET SDII UNTUK ANDA KURUS DAN CERGAS

INGIN BERKONGSI : Saya terfikir. Kenapa kita beriadah/Berjalan laju ? Nak kurus ke ? Atau tidak mahu didatangi gejala penyakit sepeti hypertension, obesiti, diabetis atau penyakit lain. Bagi saya beriadah atau joging memang sebahagian rutin kehidupan seperti makan, mandi, kencing dan berak. Boleh ke kita hidup dengan pilihan tanpa kentut ? Sebenarnya kita mesti beriadah. Sebab bersenam adalah proses yang perlu dilaksanakan untuk memastikan organ badan sentiasa dalam keadaan baik dan berfungsi dengan sempurna. InsyaAllah

Jadikan Program Slim Diet 2 (SDII)

Sebagai Permulaan Langkah Anda Berdiet Tanpa LAPAR Malah Cergas UNTUK BERPELUH

 

JADIKAN PROGRAM DIET SDII UNTUK ANDA KURUS DAN CERGAS

Kalau kita tidak beriadah, kita tidak adil dengan organ yang dikurniakan Tuhan kepada kita. Organ badan sangat penting untuk terus merasakan nikmat Allah di atas dunia ini. Bila badan sihat barulah kita boleh ber++ beriman dan bertaqwa dengan Allahserta syukur. Kalau badan tak sihat nak ikut perintah Allah macam mana risau tak Ikhlas kalau Iman tak Utuh, Wallahualam.. Makan pun orang akan suapkan orang. Di akhirat pula, kita akan dipersalahkan kerana gagal menjaga organ badan atau amanat Allah yang diberikan kepada kita. Apatah lagi berlaku zalim dengan membiarkan jantung sakit disebabkan tekanan DARAH YANG SANGAT TINGGI. Menyiksa buah pinggang bekerja kuat membersihkan darah. Menyusahkan jantung mengepam badan ke seluruh sistem badan apabila terlalu GEMUK. Jadi beriadah adalah wajib sebagai Muslim. Peruntukkan lah masa untuk BERSENAM/Berjalan laju untuk Kesihatan KARDIOVASKULAR.

1 thought on “BERPELUH UNTUK KEJAYAAN

  1. tertarik baca aritikel ni:-) Dulu sy xtahu kepentingan bersenam/ mmg mls sgt2 nk bsenam..bila g tempat riadah ja, sy hnya pegi untuk makan rojak ngn air manis jaa..tp setelah mengalami kegemukan, tempat riadah sy bertukar tmpat sy mngeluarkan peluh yg banyak…bagi wanita cukup sekadar berjalan secara cepat, xperlu berlari..alhamdulillah, hidup sy berbeza dari dahulu, lebih cergas, yakin dan sihat dan bjaya kekalkan berat badan yg ideal selama 2taun slps mngalami kegemukan dahulu..

Leave a Reply