kesihatan, Slim Diet 2

PERUT BUNCIT MENGGANGGU PENAMPILAN ANDA???:-(

Pastinya ramai yang mengalami keadaan ini terutama sekali setelah beberapa tahun berumahtangga.. Kaum suami misalnya, iyalah selepas kahwin semua makan minum sentiasa dijaga rapi. Lepas je makan, tengok tv, baca suratkhabar, tidur..itulah rutin harian mereka terutama di hari minggu..

Para isteri pula, lepas aje melahirkan anak, jarang sekali nak mengambil berat hal penampilan diri terutama bagaimana hendak mengembalikan keadaan perut anda seperti sebelumnya. Baik suami ataupun isteri, awas ya! Anda mungkin terpaksa berbelanja lebih untuk membeli pakaian baru .. Jangan terkejut jika anda akan bertukar saiz seluar dari 32 ke 36.. T-Shirt pula sebelumnya M mungkin jadi XL atau lebih teruk lagi XXL! Jangan gundah..Di sini terdapat beberapa tips yang dapat membantu anda.

Minum Banyak Air
Jika perut penuh disebabkan oleh penyimpanan air, anda sebenarnya dapat mengurangi masalah tersebut dengan minum air lebih banyak. Hal ini akan mencairkan konsentrasi sodium dalam tubuh sehingga meningkatkan jumlah air yang keluar dari sistem tubuh. Minum lebih banyak air juga boleh menjamin fungsi hempedu supaya lebih efektif untuk mengeluarkan bahan toksin. Jangan mengurangkan pengambilan air di saat diet anda kerana banyak bahan akan sukar dicerna dan dapat menyebabkan perut menggelembung.

Mengurangkan Pengambilan Garam
Terlalu banyak garam dalam diet menambah ektra sodium terhadap cairan tubuh yang memperlahankan mekanisme sehingga mendorong air keluar dari sel. Akibatnya perut terasa penuh dan akan menggelembung.

Makan Perlahan-lahan
Jangan makan terlalu gelojoh kerana ketika anda menelan terlalu cepat, udara tertahan dalam usus dan membentuk gas yang dapat mengakibatkan penggelembungan perut. Lepas sopan jika duduk ketika makan dan kunyah makanan secara perlahan-lahan. Makanan yang tidak terkunyah akan menjadi bahagian-bahagian kecil tidak dapat dicerna dengan sempurna, kemudian menghasilkan banyak gas yang menimbulkan penggelembungan.

JadiKAN SLIM DIET II utk anda berdiet secara sihat dan TANPA RASA Lapar! SDII membekalkan pelbagai nutrisi pemakanan yang seimbang.

~keadaan perut yg selalu dialami oleh kaum lelaki selepas berkahwin~  

1 thought on “PERUT BUNCIT MENGGANGGU PENAMPILAN ANDA???:-(

Leave a Reply