Alpha Lipid™ SDII™ & Slim Diet 2 (SDII)

  1. Masukkan 200-250ml air sejuk(air peti) dalam bekas yang mempunyai sukatan,boleh juga menggunakan 2- 3 kiub air batu sebagai pilihan

  2. Masukkan  2 skop SD2 dalam bekas (SKOP DIBERI)

  3. Goncang hingga betul2 larut dan nikmatilah sbg minuman anda

  4. Jangan kacau menggunakan sudu besi, Elakkan menggunakan air panas atau  air suam untuk membancuh

  5. Perlu di ambil 4x sehari..sebelum sarapan, mkn tghari, waktu ptg dan sebelum mkn mlm.


    Alpha Lipid™ SDII™
    DI Atas ini BISNESS PARTNER KAMI BERSAMA KUMPULAN TeratakALSD2
    Alpha Lipid™ SDII™……………………………………………………………………………………….
    FB : Farah QueenSlimming
    FB : Azlida Rahim Alsdii TopAgent
    FB : Nurdzulmaslinda MamaPayish
    FB : Cik Agiya N Hubby
    FB : Sazlina Azman



zv7qrnb

85 comments

Skip to comment form

  1. eneng81

    hi, berapa harga produk ni dan 1 tin kalau kita minum 4 kali berapa lama boleh tahan.

  2. suhaila satiah

    kalau minum sd2 ni tak nak makan nasi boleh ke?hanya minum sd2 ni berkesan tak?

    1. Azizi

      Memang perlu elakkan sumber kabo (seperti nasi,mee,bihun,kentang dan lain2..elakkan pengambilan sumber gula,klau leh nk minum tu amik air putih je)

  3. Mayuki

    Kalau menyusukan baby bole minum ke nie?

    1. Maisarah

      seeloknya usia anak 6 bln ke atas..sbb kalo bg yg fully mungkin akan mengurangkan kuantiti air susu

  4. aida

    kalu lepas minum sd2 ni,boleh x kalu kita minum air milo tanpa gula…terutamanya waktu sarapan

    1. Maisarah

      Dh milo terdpt sumber kabohidrat yg tinggi..diet alsd2 tsgt2 digalakkn mengmbil air putih tidak kurang 2liter sbb boleh meningkat kn metabolisma tubuh.

  5. siti

    Boleh tak pengambilan SD2 diambil ole wanita yang haid ? atau ada tak akan menganggu kitaran haid ?

    1. Azizi

      semasa haid, pembakaran lemak dlm tubuh berlaku secara perlahan.. jadi utk terus menggunakan semasa period adalah tidak digalakkan, sbb akan merugikan alsd2 yg di beli.hehee

  6. Azlan

    salam, kalo kena elak kabo. kena makan ape je yang terbaek? boleh suggest menu tak? takot makan2 nanti tade kesan pulak.

    1. Maisarah

      Wslm mkn protein..spt ikan,ayam dll sumber protein.cadangan pemakanan boleh rujuk bwh link di alpha lipid sd2 di http://www.sd2.azhira.com

    2. Maisarah

      boleh rujuk pages pemakanan cadangan dan peraturan makan dlm website sy:-)

  7. julius

    salam..
    berapa yuran nak jadi member utk dri sabah?
    berapa hrga member/non-member bagi sabah?

    tq

    1. Azizi

      Wslm..Member Register RM70..Setin for non member RM192, Member RM160.. boleh order dgn kami segala pengurusan akan kami uruskan..

    2. Maisarah

      wslam..member di sabah adalah rm 70 utk dftar sebagai ahli..layak mendapat ID number atas belian sendiri dan layak menjual serta peroleh komisen atas belian..tapi jika berminat nak jadi pengedar kami boleh hubungi kami bila2 masa..(kamia mat memerlukan pengedar di luar semenanjung:-) )

  8. ay0n

    salam kak… klu sy nk beli prduk ni,kmi kna beli mlalui akak ke? berapa hrganya kak?

    1. Maisarah

      wslm.. aah ini website akk suda tentu kena beli ngn akk..hehe lwk je..harga rm 150(ahli) dan rm 180(x ahli) boleh dftar rm 60 ahli seumur hidup byk kelebihan belian dan insuran ats nama sendiri dan ada komisen ahli jika beli byk dlm sebulan

  9. ayunni

    salam…tumpang tanya..apa beza produk s2 ni ngan herbalife…nmpk mcm sama cara penggunaan nya…ada beza x?

  10. dania

    Nak tanya..saya da mula mnm sd ll ni baru 3 ari.. kalau dtg bln kna bhnti dulu x?g 1 blh x mnm susu segqr smsa amalkan sd ll ni…
    Mknan bgoreng..kuih muih..blh mkn x..

    1. Azizi

      Salam.. nk tanye la, ambil Alsd2 di mana yea? beli dgn sape yea??

      1. Jujet

        Salam…hye Azizi,,,awak tggl area mn?

        1. Azizi

          Available melaka & KL…Kerap berada di dua kawasan ni..nape?

  11. iza

    kalau pregnant boleh ambil? atau sedang merancang kehamilan?

    1. Maisarah

      pregnant tak digalakkkan iku atau gunakan produk diet..tp kami sarankan amik colustrum (susu awal mamalia lembu) sgt2 baik utk keperluan nutrisi ketika hamil kerana khasiat yg terdapat dlm alha lipid lifeline bersamaam dgn 4 cawan susu biasa:-)

    2. Maisarah

      pregnant xdigalakkan amik utk diet tapi boleh amik colustrum iaitu susu awal mamalia lembu sepanjang kehamilan..admin juga mmg sedang amalkan:-) memenuhi semua keperluan ibu dan anak yang dikandung kerana khasiat colustrum menyamai susu ibu..kalo plan nk pregnant xde masalah la amik alsd2 dan kalo dah notice preggy boleh stop dan teruskan dgn alpha lipid sahaja..ramai gak yg tgh2 berdiet hamil:-) dengan rezeki dari Allah sama..

  12. Alif83

    salam nak tanya kalau macam saya sering ke gym untuk body build boleh ke kalau saya amalkan sd 2 ni??ade pantang pape x?

    1. Azizi

      wslm..sebelum tu alif sudah dptkan dgn kami?acctually itu adalah cara terbaik utk lebih fit dan kulit menjadi lebih tegang..dgn xcersize di gym, pembakaran lemak lebih berganda-ganda..serta membina otot agar menjadi kuat dan pejal (“,)

  13. liya

    saya nak tanya..kalau saya da penah beli dan daftar ahli..tp sy direct kpd agent die..agent die cakap dia akan beri num ahli.. tp smpai skunk masih tidak meberi num ahli saya dan die suruh saya membeli sendiri kat new image sdn bhd.. mcm mana eh?

    1. Maisarah

      number ahli iaitu ID number penting utk agent awk tu beri pada awk..sbrg urusan belian samada melalui sistem online,emel,faks atau walk in sendiri ke northpoint midvalley tu mmg menggunakan ID number..hope awk rujuk dgn ejen yg awk berurusan sbb sy xdpt cek keahlian awk jika tidak berada dlm team sy pendaftaran ahli tu:-)

  14. ana

    Klau ambil pil prancang tak leh minum sd2 ke ?

    1. Maisarah

      insyallah boleh..cuma mungkin akan sedikit meganggu proses pembakaran lemak..boleh cuba utk tgok tindakbalas..

  15. nurramlah

    salam akak..
    pg td sy wt uriscan.. tp putih je la akk… cmne ye? mayb sy tersalah diet ko.. ni menu sy makan 3 ari..
    pagi: 3 scoop SD2, telur setengah masak, teh hijau
    lunch:3scoop SD2, sayur ngn ikan @ ayam, air suam
    malam: 2scoop SD2, sup sayur @ ayam, sayur campur, ayam goreng halia, air suam

    betul x cra sy 2 akk?
    just smlm termkan byk pula karbo.. kacang, sekeping roti, buah salak, pop corn, fruit jelly ngn snek vanilla.. ni sy mkn tym rasa lapar…

    minta bantuan ye akk..
    terima kasih..

  16. Eddie

    Salam.. just nak tanya, klu amik fiber drink (utk detox / cuci usus) tiap2 mlm sebelum tido, and pastu minum sd2 juga… bole ke?
    Fibe drink tu, kuantiti carb dia 6gram aje & gula 1.7gram… Fiber (serat) drink ni tak akan ganggu SD2 kan?

    Thanks.
    Eddie, KL.

    1. Azizi

      boleh…dan sentiasa refer maklumat pemakanan yea, utk sesuatu yg hendak di makan semasa produk diet ALSD2 ni..dan kawal la klau nk mik sumber kabo pun kawal antara 20g-35g je yea

  17. Lyn Robinson

    salam..nk tnya..kalau amik alpha lipid SDII ni apa contoh pemakanan yg sesuai?

    1. Maisarah

      boleh rujuk pages : cadangan pemakanan dan peraturan makanan

  18. supirman bin Jurip

    salam, sy ni perokok tegar, sehari 2 kotak rokok bersamaan 40batang, sekiranya minum adakah akan membantutkan pembakaran lemak?? sbb SD2 nie dikatakan menyingkirkan toksik dlm badan, adakah proses pembakaran ni akan tertumpu pada pembuangan toksik dlu atau sekali gus membakar lemak & membuang toksik sekali?? bagai mana pula semasa proses diet SD2 nie sy amalkan minum teh hijau?? adakah ia membantu mempercepatkan lagi pembakaran??

    1. Maisarah

      wslam…wah mmg sungguh tegar merokok la incik!! incik kena tukar slow2 tegar kpd selalu kpd jarang2 kpd terus stop ni..hehehe maaf just kidding:-) pembakaran lemak xde plak terganggu akibat kuat merokok cuma merokok tu cuma negatif skit la dr sudut kesihatan kan (pasti encik dah lama maklum dr zaman dulu lagi kan..)..ikut pengalaman pengguna, permulaan minggu byk toksin yg akan disingkirkan iaitu kehilangan lemak air melalui kekerapan pembuangan air kecil..slps tu mungkin kilo kurang bganjak kerana alsd2 mula menfokuskan penguraian lemak pada lemak2 tepu yg dah lama bertempek pd tubuh kita..xperlu amal teh hijau kerana dgn formula baru ALSD2 ni memang ada penambahan kandungan green tea untuk mengaktifkan lagi proses pembakaran lemak:-)

  19. nani

    Kalau saya dah mmg member new image dulu.. boleh saya bli harga ahli?

    1. Azizi

      sememangnya layak dgn harga ahli..nanti nyatakan ID number dgn kami ke 013-3807396 yea..Perkhidmatan akan di layan :)

  20. mohd

    rasa mm susu ke?

    1. Azizi

      tak!!! rase duit…hehee (“,) gurau je..Actually di samping kurus dan sihat..kita juga boleh menjana pendapatan lumayan sbg Alpha Lipid BIz partner kami.. erm…rase seakan2 vanilla ais.

  21. sofea

    salam,sy nk tanye..skop tu diberi kan…dalam tin ke? sy x dpt pun.

    1. Azizi

      wslm..yup mmg diberikan..owh skop takde ke?erm beli dgn siapa yea??cuba tanya pd penjual alsd2 ni pd awk..Sbb jika client sy tak dpt, maybe mis dari syarikat sy akan cuba bekalkan..insyaAllah

  22. basra

    assalamualaikum..saya nk tnya…saya skrg tgh mrncg untuk hamil…kalu mbil alpha lipid ni boleh menjejaskan x peluang untuk hamil??

  23. basra

    assalamualaikum…sy nk tnya..sy skrg tgh mrncg tuk hamil…kalu sy nk mbil alpha lipid ni..adakah akan mgganggu kehamilan??

    1. Maisarah

      wslam..insyALlah ALSD2 ni akan bantu awk untuk hamil sambil berdiet..jum ikuti original kisah custumer saya yang sy postkan di Fb sy (boleh add my FB k:-) turun 76kg – 69 kg with 4 tin dan alhamdulillah Allah beri rezeki mengandung setelah 6 tahun tunggu kehadiran cahaya mata:-) boleh klik kisah tu : https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2300452663755.128397.1022334440&type=3#!/photo.php?fbid=4343595541050&set=a.2300452663755.128397.1022334440&type=3&theater

  24. fee

    D Hong Kong ada tak? Kalau ada penyakit Kancing Manis boleh tak?

    1. Maisarah

      di hong kong kami akan chevk semula jika ada cawangan company newimage di sana..diet alsd2 tu mmg sesuai utk pesakit kencing manis:-)

  25. boni

    slmat ptg..kebanyakan sd2 ne perempuan yg minum jika lelaki yg minum sd2 ne berkesan ker?

    1. Azizi

      sgt2 berkesan..lelaki lebih pantas penurunan dan shape body nye..program kite sbulan mampu memberi kesan yg sgt2 terbaek..hubungi sy 013-3803695 azizi

  26. aisyah

    salam. saya nak tanya. saya student, sd2 ni ade pantang tak? if sehari minum 3 kali, 1 tin tahan berapa lama? how much 1 tin + delivery? ape suggest makanan yg boleh makan? if puasa pulak macam mana pengambilan nye pulak? ada side effect tak? macam kencing lawas ke? thanks

    1. Maisarah

      wslm..pantang nya jgn berlapar..konsep high protein low carbo..setin harga ahli rm 150 dan bukan ahli rm 180 register ahli rm 60 for life utk layak mndapat komisen dan belian atas id sendiri..puasa boleh amik 3x dan jumlah 8 scoop sama dgn tidal berpuasa 4x tp ttp 8 scoop..

  27. suhaizai

    cuka epal blh minum dgn sd2 x???jenama apa yg halal??

    1. Azizi

      ni zai suhaizai??dah dpt kan Alsd2 dari kami??hari tu ade tanye2 kan..cuka epal?boleh je..boleh dptkan di pasaraya then tgk pd product berkenaan yea mengenai status kehalalan nye, itu lebih afdal :)

  28. achieyll

    saya baru minum sd2 dalam 2 hari, memang best sgt2, kenyang smbil berdiet.saya nak tanya, sekarang saya haid bole minum sd2kan, adakah sd2 bole memganggu hormon saya semasa haid? sbb sya nk amalkn terus minum sd2. wlupn dlm haid…hihi.. bru minum 2hari perut rasa kempes da, sbb sy gemuk dhgian perut…

    1. Azizi

      Wahh222…seronok sgt la tu, Alsd2 dah efektif..tp pasal dtg haid ni..Better stop sat, tp monitor tahap pembakaran lemak dlm tubuh dgn buat ketostik test urine, klau leh sehari-dua ni.. Coz jika pd pink color, pembakaran lemak sedang berlaku,walaupun Alsd2 anda stop sementara, akibat period.. Tujuannya utk penjimatan supplement tersebut, dgn keberkesanan yg maksimum.. jgn lupa buat la ‘workouts’ skit petang2 or pagi2… :) erm, bleh tanye tak??Ambil Alsd2 di mana yea?klau lepas ni nk jadi ahli kami or Jd group bisness partner kami jgn lupa calling2 fon kami di 013-3807396/3695 yea..tujuannya utk kita terus share kesihatan dan peluang menjana pendapatan sampingan..insyaAllah

  29. diviya

    hi,berapa harga produk ini ya

    1. Azizi

      Harga Bukan Ahli RM180..Harga Ahli RM150..Register Ahli RM60

  30. Nur Ira

    saya nak tanya kalau minum alsd ni mmg xboleh berlapar ke ?sebab saya student agak sibuk .kadang macam dah biasa tak makan .

    1. Azizi

      Sy pengedar bukan pencipta…so sy blaja dan smpikan yg sebenar…”nk seribu daya, xnk seribu dalih” prepare la 4 shaker utk cycle 4kali tu..xyah bw tin.mase nk p kuliah try prepare air sejuk..org yg berusaha pasti berjaya-hijjaz songs. (“,)

  31. shila

    as salam, terlalu la sngt nk tnya.. sy suka quaker oat + milo ( satu sudu ). ikotkan, pagii,tghari,ptg,malam sy akan mkn quaker oat ni..ada masalh x utk proses penurunan berat masa amalkan sd2 ni?
    smping tu bila lapar sngt bru saya akan makan lauk pauk mcm ikan goreng, ayam goreng, telur rebus,sayur2. dan sy amalkan minum green tea sbb sy kurang gemar air kosong..

    1. Azizi

      Wslm..actualy kne faham alsd2 yea…jgn beli di stokis dan dikedai jamu2, tiada jaminan keselamatan dan kesihatan.. alsd2 ni mrupakan konsep pmbkran lemak yg cepat dan berkesan..tp syarat ikut aturan.yakni cube elakkan ambil sumber kabo. Perlu faham ini adalah program, jika xboleh tinggalkn yg minat tu spt milo la oat la better xyah guna alsd2, sbb tidak berkesan..ianya menganggu proses pemecahan lemak..harap maklum add FB di link web kami

  32. zah

    assalamualaikum. merujuk maklumat di web tuan menyatakan. x blh guna air suam. kenapa ek? saya x tahu pun. hari ini hari keempat saya ambil sd2. tapi saya minum dgn air suam. plz advice.

    1. Azizi

      Puan dptkan alsd2 dr sape sehingga panduan pun xtahu??? Kesian puan tiada panduan..kite ade probiotik yg btindak aktif dlm air sejuk..sekiranya dgn air panas kesemua zat tu akan hilang..puan dh join ahli? Dgn keahlian syarikat juga memberi buku panduan asas..puan berdaftar lah dgn kami, kami sedaya upaya memberi panduan yg baik.. ni no fon sy 0133807396

  33. zah

    kalau mau tempah. ada kos penghantaran tak? lg mau tanya. blh ker kalau nak minum lemon ais, limau ais, limau asamboi ais.

    1. Azizi

      ko penghantaran ade..klau nk hntr by hand,kene tgk area..ade di lokasi mane?sms ke 0133807396 utk memaklumkan order yea..pasal pemakanan akan di beri panduan..

  34. zah

    saya di sandakan, sabah. dgn siapa saya blh berhubung yer? minuman yang saya nyatakan tu blh ambil ker?

  35. Cikgu Hanim

    Askm n hi there.
    I’ve been on diet treatment by using medicine from doctor. The height is 158cm and the weight is 73.Im using duromine now. But i can’t sleep at nite. My question is .can i take duromine and sd2 together.TQ

    1. Azizi

      Cikgu..ambil produk “sleep time”..produk ni dr company produk sd2..

  36. cika

    hello..
    saye dah try ambil produk ni selama seminggu. my shape getting smaller but my weight is till the same. what happen with that?
    and sekiranya saye makan 2 kali sehari ok ke? sebab pengambilan alsd2 kurangkn rasa lapar saye. t.q.

    1. Maisarah

      alsd2 mungkin bertindak kecilkan ur saiz first..saintis advice 4times taken daily more effective..

  37. lavender

    sy dh start dgn alsd 3hari.tp tlupa la pulak na test urine dgn ketostik tu..hehe..blh tak esok2 br test..?

    1. Azizi

      hehhee..boleh je.

  38. nini

    nak tnyer,,,klu haid..kne diet mcm biase..atau dier karbo jer…sbb haid kan akan mmbuatkan kite lapar….lh tak mkn buah or air2 mais..

    1. Azizi

      buah dan manisan boleh makan, cuma kandungan kabo kne rujuk agar tak lebih 30g-35g, klau boleh mase berdiet alsd2 ni jgn la mik manis2 ngan buah tau (“,) tahan skit..coz ni program bukan selamanya..

  39. CT

    salam….sy nk tny..sy ade amalkan sblm brkfst sy mkn 2sudu rumpai laut collagen n minum green tea herbalife. tp green tea ni sy bancuh sgt light n sy jadikan macam air kosong. kira nya sy cmpur dl air kosong yg saya minum.. klu sy nk minum sd2 campur dgn ape yg sya amalkan sblm ni blh x? grean tea sy minum tu untuk buang toksin dlm badan n melawaskan.colagen pula untuk kulit..blh ke campur??

  40. Big Momma

    salam. sekadar berkongsi cerita. baru 3 hari saya ambik ALSD2. sepanjang 3 hari ni saya hanya mkn protein, sayur dan air putih sebanyak mungkin. memang langsung tak sentuh nasi dan yg seangkatan dengannya. air manis pun saya tidak pandang hehehe. sebelah mlm balik keje plak saya bersenam guna basikal selama 20 minit. tgh usahakan biar jadi 30-45 minit hehehe.. Dan pagi tadi saya timbang..tak sabar tunggu seminggu hehehe DAN saya rasa sungguh HAPPY kerana berat saya sudah turun 2 kilo..amazing kan? alhamdulillah.. insyaallah saya akan teruskan sehingga mencapai berat badan yg ideal utk ketingggian saya. Doakan saya ya! Kepada yg belum mencuba..apa yg anda tunggu lagi order sekarang ye dgn en azizi & pn maisarah ni..chaiyok! chaiyok!
    # nota : masa hari pertama minum ALSD2 ni saya memang asyik buang air kecil sahaja. tapi sekarang dah OK#

    1. Maisarah

      wslam..tahniah big Momma..sy suka puan yg sentiasa positif!! sy doakan agar puan dapat capai berat bdn sprt yang diimpikan:-)bkn pe terlalu ramai yg nak kurus tapi “terlupa” bahawa kurus mestilah secara sihat dan selamat..kurus mcm2 kurus kan:-)..produk sekadar membantu..jika dah berjaya capai impian,pastikan dikekalkan kerana disitu lah kita terasa nikmat kesihatan bila kurus dgn sihat..#sekadar berkongsi#

  41. ika

    bmi sy 21.4..normal je..tnggi dgn brat stable..tp bntuk bdn x mmuaskn la..still nmpk gmuk..brt bdn sy 59kg..if sy mnum ALSD2 setin+elak mkn krbohidrat+exercise dlm sebulan..kira2 brape ye brat bdn sy trun?nk tau laa

    1. Maisarah

      penurunan berat bergantung pada tahap metabolisma bdn masing2..inshaAllah dalam sebulan berdiet dgn alsd2 anda akan dapat bentuk bdn yang diidamkan..boleh hubungi kami utk order dan bimbingan..produk ini tak boleh didapati di mana2 kedai,farmasi yer sbb menyalahi peraturan syarikat:-)

  42. mimie

    saya stay sabah..nk tanya kalau saya jd ahli n order alsd2 4tin skaligus..kira2 brapa lma ya smpai barang tu??

    1. Maisarah

      biasanya 1-3 hari bekerja..xkan melebihi 4 hari kerana sy proses terus di pusat pos laju kuala lumpur..kami akan sediakan pnduan lngkap,shaker dan strip ketostik percuma..call/whatssup: 0133807396/3695 utk urusan selanjutnya

  43. Siti Zarina

    Anak sy m’nyusu badan + susu tepung, so bleh x sy minum sd2 ni..

    1. Azizi

      Dah mix ngn susu fm boleh je amik..pengalaman sy baru je sy amik anak masih fully bf..ok susu x drop maintain cam biasa cma anak sy jd panas dan bpeluh ja sama cam ibunya..so sy stop skjp..mungkin sy kena lebihkan lg air. Utk maklumat boleh order dan dptkan produk alsd2 dan lifeline dari kami dgn hubungi 0133807396 maisarah the authorized dealer

Leave a Reply

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.