CARA GUNA Alpha Lipid™ SDII™

CARA MENGGUNAKAN SD2 dan Alpha Lipid™ SDII™ 

SEBELUM BUKA, Pastikan TIN Alpha Lipid™ SDII™ di Goncang/Shake untuk penyeragaman Nutrisi di dalam nya yg mendap semasa ‘travelling’ 

1). Masukkan 200-250ml air sejuk(air peti) dalam bekas yang mempunyai sukatan, boleh juga

     menggunakan 2- 3 kiub air batu sebagai pilihan (Macam Minum Air Ais, Sedappp wooo!!)

2.) Masukkan 2 skop Alpha Lipid™ SDII™ dalam bekas (SKOP DIBERI)

3). Goncang hingga benar-benar larut dan nikmatilah sbg minuman anda

4). Jangan kacau menggunakan sudu ‘besi’, Elakkan menggunakan ‘Air Panas’ atau  ‘Air Suam’ untuk

      membancuh

5). Perlu di ambil 4x sehari..Sebelum SARAPAN, Makan TENGAHARI, Waktu PETANG & be4 makan MALAM.

 

CARA MENGGUNAKAN KERTAS KETOKSIK

♣Ujian untuk mengukur samada badan anda membakar lemak setiap hari semasa berdiet dengan Alpha Lipid™ SDII™ ♣

JADIKAN Alpha Lipid™ SDII™ Sebagai Diet PALING AKHIR ANDA…Sebelum Anda Konsisten Mengamalkan TABIAT Pemakanan yang Sihat <3 <3 <3

101 thoughts on “CARA GUNA Alpha Lipid™ SDII™”

  1. anisah says:

    merah jambu sm dgn (=) trace (0.5) kan….

    1. sihat says:

      anisah yup mmg betul, awk sedang menggunakan SDII??

      1. anisah says:

        yup, tp stop skejap sbb makan ubat dr doktor (haid bpanjangan)…
        sy keluri utk tau mn stu bacaan yang normal pd ketostix….

  2. anisah says:

    yup, tp stop skejap sbb makan ubat dr doktor (haid bpanjangan)…
    sy keliru utk tau mn stu bacaan yang normal pd ketostix….
    (maaf, silap taip)

    1. Azizi says:

      Mungkin jawapan sy membantu..Apabila anda mengurangkan pengambilan karbohidrat (gula dan kanji) badan anda secara semulajadi akan menghancurkan lemak untuk tenaga. Apabila lemak hancur, ketona dikeluarkan dan proses ini dipanggil KETOSIS. Ketona akan diukur pada strip ujian air kencing. Keadaan kimia ini baik untuk menghancurkan lemak dengan pantas dan juga menghalang kelaparan yang keterlaluan. Penunjuk pd strip adalah agen pengukur di mana pink menandakan pembakaran lemak berlaku..kalo menunjukkan putih bmakna karbohidrat lebih dlm tubuh awk dan kemudian pembakaran lemak jd slow la..cube awk rujuk pd post sy mengenai persoalan pembakaran lemak itu..

    2. gia says:

      saya pon selepas mengambil sd2 mengalami haid yang berpanjangan…. stresss

      1. Azizi says:

        Jika sudah mnjadi ahli…medical report berpunca sd2 syarikat ade cover insuran..gunalah jika benar kes mudarat tu..rujuk pd yg pakar yea…ke awk streesss nk kurus cepat??

  3. rahayu says:

    boleh kah orang yang mengambil ubat darah tinggi mengambil produk sd2 ni? tolong gi tau kesan slps ambik produk ni

    1. Maisarah says:

      Boleh,kesan nye akan kurus dan sihat..jika dgn kami,kami cadangkan tak perlu mik ubat darah tinggi,tp bertukar ke supplement alpha lipid lifeline,iaitu colostrum kesihatan.

  4. Pingback: URL
  5. siti says:

    boleh tak mengambil sd2 bersama produk ombak besar redux breast?

    1. Azizi says:

      owh produk tersebut bertujuan apa yer? ianya tiada kaitan dengan pemakanan kan.. maksud pengambilan bersama itu sama ada bercampur?atau bagaimana..cuma sy dpt nasihatkan agar, pengambilan SD2 ini mengikut cadangan aturan yang telah diberikan..mengenai pengambilan sampingan perlu lah merujuk kpd pembekal produk tersebut,utk slim diet 2 tidak ada masalah,sbb ianya berasaskan esktrak soya isolat yg mana seolah2 kite minum air soya smbil makan MCD :))) so tiada ape2 masalah, cuma jika ade pengambilan ubat-ubatan, ade ganggu proses pembakaran lemak, tp tidak memudaratkan..insyaallah

  6. Seri says:

    Salam, saya bru start minum alpha lipid SDII nie n ganti puasa skali.. Bley saya tahu cara2 mnum SDII untuk org yg berpuasa? Dn mana saya bley dapatkn test air kencing tue.. N lg satu, ape side effect pada permulaan mkn SDII nie, maksud saya adakah kita akan rasa pening2 or cirit birit pada Mggu pertama mkn?

    1. Maisarah says:

      salam, untuk berpuasa, link ni sy masukkan cadangan pakar ASLSD2, boleh rujuk yer:-)
      http://sd2.azhira.com/?p=732

      pasal side effect, alsd2 ni makanan tambahan, bkn sekadar menurunkan berat badan tp turut memulihkan beberapa masalah kesihatan..ikut pngalaman cstemer2 sy masalah angin/gastrik/kulit bejerawat jadi ilang apabila berdiet dgn sd2 dan ramai yg maklum bdn rasa cergas sepanjang hari…apabila berdiet dgn sd2 badan akan rasa sedikit panas dan berpeluh kerana bdn kita alami pembkaran lemak(konsep alsd2) secara lebih dr biasa..mmg AMAT2 penting utk minum air melebihi 2Liter sehari utk lancarkan proses diet

  7. wiezureen says:

    saya ada Hypertension…sedang mengambil ubat darah tinggi sebagai routin harian…ada effact tak utk pesakit hpt ni?

    1. Maisarah says:

      ubat yang diambil adakah dos yang banyak..tahap hypertension tu kategori mana..base on experience xde masalah coz alsd2 ni turut membantu mengawal penyakit..sbb org yang kencing manis pon boleh..tp kalo dapat bertanya dan mintak ansihat doktor puan lagi terbaik utk memilih:-)

  8. Mira Ahmad says:

    Saya nk tny, slepas sya mngunakn sd2 slma beberapa bulan, dan terbukti hasilnya teramtlah berkesan, adakan pngunaan sd2 perlu di teruskan. sekiranya sya berhenti seketika sd2, adkh berat badan sya akn bertambah kembali seperti asl?

    1. Maisarah says:

      Alhamdulillah,boleh share penurunan awk brapa yer dan perubahan kpd bntuk bdn awk brapa,ooh bila dah stop n capai target mmg kena berhenti diet ni,insyAllah jaga pmakanan,gaya hidup dan jgn kembali kpd tabiat asal..kegemukan lampau TAK mungkin kembali dlm idup kita:-) lps dh bkar lemak,xkan naik mendadak berat sprt kbnyakan produk2 lain

  9. Zabeth Joan says:

    saya sudah dua bulan makan sd2,….pada minggu pertama nampak kurang 3 kg.(67-65kg)..saya terusakan sampai sekarang..tetapi barat masih 65kg…adakah ini faktor pemakanan yang menyebabkan sedemikian??…saya ada makan Yuogurt, sandwish, telur rebus, tauhu goreng setiap hari….apakah pemakanan yang amat sesuai untuk penurunan berat badan semasa mengikuti program ini??…

    1. Azizi says:

      Nasi xleh mkn…klaw kfc bleh…mesti kna igt mknan yg kaya karbo like nasi, ROTI, ubi, oat, kuih muih, puding,tart, bengkang@ bingka, bubur…jus buah, buah-2an, minuman berperisa,bergas dan mknan mnuman yg kaya gula…plzz elakkan..telur boleh laa.. mengenai pemakanan boleh rujuk di website kami mengenai cadangan pemakanan tu..

    2. bong says:

      zabeth joan, sy juga ada masalah sama =( dah 3 tin sy minum…

      1. Azizi says:

        boleh bg info cara pemakanan dan pengambilan awk..bagaimana dgn detoks? dan kami punyai secret recipe..boleh order alpha lipid sd2 bersama kami dan kami akan cadangkan added value lebih sesuai lagi..

  10. nadia says:

    sy amek sd2 bsma dgn fiber max.. sy amek hari ni masuk hari ke enam.. smpai hr ni x membuang air besar.. br smlm try plk ACV. x tau la mjadi ke x..prt sakit tp x nk lak mbuang.. hari kdua pgunaan sy turun 2 kg. tp sekarang naik blik 2 kg.. sy x sntuh karbo sgt.. sahur dan bbuka mkn telur, sosej ramli (low karbo) ikan goreng, ayam goreng, sayur, salad.. n minum air masaklbh 2 liter wktu mlm. knpa ye die naik blik. n macam mn nk selesaikn masalh pmbuangan ni..

    1. Maisarah says:

      awk amik sd2 lama yer..aah ada juga yg ckp sd2 lama buatkan susah membuang jugak..dgn pengambilan alsd2 baru, insyallah masalah pembuangan boleh diatasi kerana dlm nya terdapat penambahan kandungan fibre dan green tea..sy nasihatkan tambahkan menu sayur2 an seperti sup sayur dlm pemakanan awk..dan if xselesai jugak awk stop kjap mengambil sd2 (sy xpasi awk guna sd2 lama ke baru..yg lama sd2 tin biru ye) dan teruskan ambil fibremax

  11. sheryl says:

    Waktu Haid boleh ambik sd2?

    1. Maisarah says:

      terpulang coz secara smulajadi pmbkaran lemak agk perlahan tyme period

  12. zaifull says:

    nasi langsung tak boleh makan? atau dibenarkan pada kadar tertentu, contoh; 2-3 suap….

    1. Azizi says:

      klau leh elakkan..klau tak mampu try la control, amik 2-3 suap ke..tp paling baik sebnrnya tidak lebih 35g sumber kabo..kne ingat yea, dlm lauk pun ade wujud sumber kabo.klau leh lean protein amik..tp cuba la sebaik mungkin, tiada kesan buruk jika terambil pun, cuma kureng effektif la itu je..tp ade gak lelaki yg tak tahan kne mik nasi tetap berjaya turunkan kg.insyaAllah

    2. Maisarah says:

      Maisarah
      mysarah_0209@yahoo.com
      203.82.80.124
      Submitted on 2012/08/10 at 12:13 am | In reply to risiti.
      wslm,if xmampu tinggalkan nasi kecikkan portion nye yer,jgn melebihi 35g sehari

  13. Adreena says:

    dari senarai-senarai makanan yang boleh dimakan, bolehkah kita makan tanpa had atau masih perlu kawal had pemakanan tersebut? bagaimana pula dengan cara memasak? adakah dibolehkan secara goreng, panggang, gulai atau pelbagai lagi?

    1. Maisarah says:

      mkn sekadar perlu ikut keperluan dan bukan ikut nafsu yer:-) syarat nye jgn berlapar,stop bila da rasa kenyang,amik air yg melebihi 2l sehari kerana kdg2 kita xfhm ngn tubuh kita sebenarnya perlukan air bkn makanan..cara masakan terpulang tp lagi baik andai direbus,panggang or stim:-)

  14. norfaradilla says:

    Bln 2 lps sy try amik sd2 yg biru tu, mula2 turun dln 3 kg, bila masuk tin ke 2 hingga ke 6 lnsg tak turun dah
    Pelik jgk, adakah disebabkn hormon akn mempengaruhi penurunan berat bdn kita?apa nasijat puan?

    1. Azizi says:

      adakah awk amik ikut betol2 cadangan pemakanan ke..Tin biru??Ambil dgn sapa dan di mana?

  15. Zaifull says:

    Saya baru ambil alsd2 pada 7/8/2012 dan perkembangan amat memberangsangkan di mana dalam masa 6 hari saya dapat turunkan berat badan dari 80.7kg ke 73.5kg hari ni.

    Just nak share, dari segi pemakanan saya ikut apa yang boleh dimakan dan apa yang tak boleh cuma pengambilan makanan yang saya ambil agak berat. walaupun disarankan mengambil tidak lebih dari 35g sehari tapi saya ambil <35g pada waktu berbuka dan <35g pada waktu bersahur dan juga pengambilan air yang banyak. Kadang-kadang saya juga ambil nasi 2-3 suap.

    Cuma jangan paksa diri, sekiranya lapar, teruskan makan dan sekiranya kenyang, berhenti. itu saje.

    1. Maisarah says:

      TERIMA kasih pada awk kerana sudi berkongsi pengalaman:-) bkn pe kdg2 da org yg stress dalam berdiet ni..hari2 timbang..kalo penimbang xtrun mula rs pressure..sbb alsd2 bkn fokus kpd penurunan kilo tp kadar pembkaran lemak dalam bdn..kilo akan turun sendri secara semulajadi apabila body fat % reduce:-)

  16. syida says:

    boleh x saye amek pil perancang semase menggunakan sd2??

    1. Azizi says:

      alpha Lipid Sd2 bukan ubat..Cuma pengambilan ubat, boleh menggangu skit proses pembakaran lemak dlm tubuh. selain itu, bg hormon yg tidak stabil juga akan menganggu proses ini.

  17. Diana says:

    Salam..saya baru seminggu mgambil sdII ni..dn sedang berdisplin dgn pengambilan makanan yg di cadangkan..cuma ada satu soalan adakah pengambilan sdII ni sesuai bg ibu yg menyusukan anak??.kerana saya masih menyusukan anak sy yg berusia 11bln…adakah kesan pd susu dn anak sy nnti??

    1. Maisarah says:

      wslm..selalunya alsd2 tak digalakkan bg ibu menyusu fully masa umur anak bwh 6 bln,xde kesan sampingan cuma mungkin akan mengurangkan pengaliran air susu..ank awk 11bln mungkin dah x fully dan ada makanan tambahan lain…

  18. nash says:

    da masok 5 hari amek SDII tp still tak ada perubahan….. SDII ni tak berkesan untok orang yang berat badan 59 kg ke??

    1. Azizi says:

      Nash ambil Alsd2 dgn siapa??? sy ker..Sorry2 tak fahamkan awk konsep Alsd2 nie..
      Bukan tak berkesan, Kne faham dulu konsep Alsd2 ni..Bukan main makan je..Ok2 sy cuba share, Berdiet dgn ALSD2 ni konsep pembakaran lemak, jadi yg perlu difokuskan ialah % of fat burning yang berlaku hari2 (ketostik bewarna pink) bukan pengurangan kilo yang mendadak..kilo akan trun sendri (ada yg turun secara byk pada permulaan tin, ada yg lps stop baru trun, ada yg trun xbyk tp saiz mmg kaw2 makin mengecil)…SIMPLE SGT KONSEP: Selama ni kita dapat tenaga daripada karbohidrat (gula&kanji), tp selalunya akibat diambil secara berlebihan akan tersimpan jadi lemak..ALSD2 ni hadir sbg sumber tenaga, dan bila kita kurangkan/elakkan pengambilan karbohidrat (gula&kanji) secara semulajadi lemak yg disimpan akan diurai/dibakar menjadi sumber tenaga dalam tubuh (keton dihasilkan dan proses ni lah dipanggil ketosis) kalo nak uji keton ni la menggunakan strip ujian air kencing tu..sbb tu ni juga dipanggil diet makanan tmbhan (tmbhkan ALSD2 yg ada semua nutrisi yg sihat) bkn konsep makanan gantian. .jadi kes awk, mungkin ALSD2 dah menguraikan lemak pd permulaan dan akan bertindak uraikan pada bahagian2 yang kdg kala tak dapat diukur oleh penimbang biasa kecuali penimbang yg ada sukatan % of fat burning tu sbb tak perasan kg tak turun.. try usaha tambahan dgn Simple Jog, Or berbasikal…

  19. SABRINA says:

    Salam…saya baru 10 hri guna alsd2..masalanya blum ada penurunan. sya ikut diet karbo, gula dan mnum air lebih 2 liter. saya pelik knp tiada penurunan ye..sya bru hbis pantang,..period tak dtng lgi..anak mnyusu bdan malam je..adaka sebab itu tiada penurunan…lgi stu sya sembelit la..strip ujian air kencing menunjukkan wrna pink bermula pda hri ke8 hingga ke10… adaka btul ada penunrunan..risaunya sya..

    1. Azizi says:

      Berdiet dgn ALSD2 ni konsep pembakaran lemak, jadi yg perlu difokuskan ialah % of fat burning yang berlaku hari2 (ketostik bewarna pink) bukan pengurangan kilo yg mendadak..kilo akan trun sendri (ada yg turun secara byk pada permulaan tin, ada yg lps stop baru trun, ada yg trun xbyk tp saiz mmg kaw2 makin mengecil)..lagi satu, dari info yg awk berikan tu..sesungguhnya memang la tak menghasilkan apa2, diet dgn sumber kabohidrat dan manisan..huhuuu… Diet Alsd2 ni “low kabohidrat, high protein” dan makan, makanan yg di sarankan seperti… APA YANG ANDA BOLEH MAKAN?
      (Digalakkan untuk makan) AYAM,LEMBU ,KAMBING,ITIK,IKAN,UDANG,KETAM,SOTONG,TELUR,SAYUR-SAYURAN TIDAK BERUBI,AIR KOSONG / AIS (Mudahkan!!!!!) klau sembelit tu awk kekurangan sumber fiber, boleh la plus dgn FIBERMAX product kita.. Lihat di webpage depan.

  20. jenglot says:

    salam..diet sy skrg ni pagi sarapan telor setengah masak 2 biji + air suam..tengahari ayam goreng 2 ketol besar..malam sy x sbb lepas minum sd2 ..kdg kdg sy makan sup ayam atau sayur dan ikan n kadang kadang ayam golek ..sy rasa kenyang n lepas tu saya buat larian sejauh 4km setiap hari..boleh diterima pakai x cara ni? sd2 ni saya rasa menngenyangkan n nafsu utk ambil nasi ke roti tu tiada..

    1. Maisarah says:

      Memang cara awk dan menetapi konsep berdiet bersama alsd2 kerana sumber protein dan sayur-sayuran memang diperlukan semasa diet ini dan xboleh menahan lapar..yups formulaihan kita nak amik sumber karbohidrat ketika berdiet..air hendaklah diambil melebih 2 L sehari ye

  21. cima says:

    Samala . Dah seminggu minum xda penurunan pun pdahal ikut suma diet senam 20 minitt sehari. Pki baju yg ketat still sama mcm dulu x longgar pun.. Hari2 sarapan mkn telur, lunch ngan dinner mkn ikan atau ayam. Ntah mna yg salah.. Mybe x smua org ngam dgn benda ni..

  22. ida says:

    Saya dah makan 4 tin SD2 ..masalahnya period jadi tak teratur..seminggu datang..seminggu stop..selepas makan 3 tin..jadi macam ni..sebab apa ya..sekarang dah stop sekejap…

  23. Yeen says:

    Boleh x sy mnum sd2 ni spjg isnin-jumaat shj…?sbtu ahad cuti coz sy xleh kawal nafsu bile kua jln2..time keje boleh la kawal nfsu tu..huhu..

    1. Maisarah says:

      saintis dah tetapkan sehari pengambilan 4x sehari dan setin seminggu..bila ditanya boleh x mcm tu..terpulang la pada program diet dgn diri masing2 yer..apa yg disetting semasa nk manage ngn diet anda masing2:-) pengawalan nafsu juga atas diri sendri..cuma dari sudut keberkesanan nya terpulang kpd metabolisma masing2 utk proses pembakaran lemak tersebut

  24. Suci says:

    Apa akibat skiranya sy mkn terlebih kenyang semasa tengahri??stok sampai mlm..sbb mlm sy kerja,xsempat nk masak mknan ringan mcm sup sayur tu..

    1. Maisarah says:

      xde la akibat yg teruk..hehe cuma jangan berlapar je dlm diet ni..kalo terlebih knyang lps ni kawal2 la gar terlebih bertukar kpd kenyang je:-)

  25. eda says:

    Just nk share : saya start ambk sd2 sebln seblm puasa, masa tu berat 81kg dlm masa 2 bln turun 8kg. Sekrg ni yo-yo ckit tp taklah naik smula berat. Next target 70 kg, harap2 betjayalah.

  26. sarimah kamarudin says:

    Saya berada di pulau pinang, dimana boleh sy dptkan SD2 ini?

    1. Maisarah says:

      sy dah reply ur sms kan:-) bolehn dapatkan pada pengedar kami di PULAU PINANG ITA-016-5530476

  27. ida says:

    Sy mkn sd2 tin yg baru..sy mmg mkn telur dada+ tomato+ sayur sawi je sbb sdap..
    Kdg2 mkn ayam..sup n tomyam mmg sy da x mkn nasi.baru turun 2 kg..
    Skang sy campur satu sudu cuka epal dlm sd2 sbb nk bg cepat …bg sape yg
    Rs lmbt ble cmpur satu sudu cuka epal..1x sehari lps bekfast..just nk share

    1. Maisarah says:

      thanks atas sharing is caring tu:-)

  28. eina says:

    Salam..saya nak tanya… Saya baru ambil alsd dalam seminggu.. Saya bknlah seorang yg suka minum air masak dalam kuantiti yg banyak.. Nak ambil air masak 2lter dlm sehari pun saya rasa susah… Adakah ini akan menyekat penurunan berat badan saya jika tidak mengambil kuantiti air yg disarankan?

    1. Maisarah says:

      wslam..mn2 program diet yang sihat mahupun untuk mengekalkan berat badan yang ideal keperluan air masak sgt2 penting..pastian pengambilan 8 gelas sehari @ min 2 liter utk melancarkan lagi proses diet..sy dulu minum air masak hampir 5 l sehari semasa berazam utk diet..dan slps maintain tabiat yang sihat tu kekal sehingga skrg iaitu mmg pastikan sehari amik 2 l air kalo tak mmg rasa susah hati:-) good luck

  29. hasnizal says:

    salam.bolehkah pengambilan sd II (tin baru) diambil bersama produk lain seperti appleslym dietary @ d herbs?

    1. Azizi says:

      Wslm..dah beli dgn kami ke?? kami akan guide kaedah dan cara pemakanan yg sebenar..jgn risau..

  30. Nasrina says:

    saya da ambik Sd2 selama lebih dari 2 bulan dan dah minum dalam 12 tin namun perubahanya tidak nampak. awal tu saya kurang 2 kg tapi sampai sekarang masih tiada beza. Tolong berikan nasihat atau panduan pemakanan yang betul

    1. Maisarah says:

      wah byk tu beli 12tin xde sbrg penurunan dan perubahan..adakah puan xdpt panduan selengkapnya dr pengedar yg amik sbyk 12 tin tu atau sy kah yg telah menjual pada puan 12 tin tanpa panduan..maaf jika telepas pandang tp seingat sy xde lak sy jual tanpa panduan..boleh rujuk website sy pada pages dan peraturan mkn utk mencari punca..harap rujuk pengedar tersebut sbb sy xpasti apa yg diberitahu dan jd tanggungjawab dia utk cari punca er:-)

  31. zawati says:

    Sy baru masuk hari ke lima ALSD2..berat baru turun 1kilo tp sy dpt rasa pembakaran lemak berlaku..td baru cuba campur dgn apple cider cuma dia ada campuran madu brand wescobee…bolehke?

    1. Maisarah says:

      aple cider ok..cuma boleh rujuk kandungan karbohidrat yg ada dalam madu

  32. alia says:

    salam..suami saya ada membeli alsd2 tapi takde disertakan strip ujian air kencing tu..adakah strip tu dijual berasingan atau kita blh dapatkannya di mana2 farmasi?

    1. Maisarah says:

      wslm..maaf yer jika beli ngn org lain sy xdapat nk explain boleh mintak suami puan rujuk kpd pengedar tu..ketostik mmg company ada jual sekotak rm 20(member price) utk 50 strips..farmasi susah skit nak dapat..psal bg strip2 tu mungkin promotion method2 pngedar2..

      1. zakiah says:

        salam…saya baru mengambil sdii 5 hari. sy baru tahu ketika period, proses pembakaran lemak agak perlahan. dan selama 5 hari ni, saya bancuh dgn air sejuk biasa, bukan air dari peti ais. menjadi ke tak ni? lepas ni kena beli dgn cik maisara dan en.azizi. beli dgn penjual lain, tapi xbgta`

        1. Azizi says:

          Yup..nk info lg.search je kt web kami ape yg nk diketahui..pergi home then search..klau leh time period, hold dulu…sbb time tu hormon tubuh kita xstabilm.

      2. zakiah says:

        salam…saya baru mengambil sdii 5 hari. sy baru tahu ketika period, proses pembakaran lemak agak perlahan. dan selama 5 hari ni, saya bancuh dgn air sejuk biasa, bukan air dari peti ais. menjadi ke tak ni? lepas ni kena beli dgn cik maisara dan en.azizi. beli dgn penjual lain, tapi xbgtau semua ni. adeeehhh

        1. Azizi says:

          Sabar yea..ni no fon sy 0133807396

  33. ina says:

    salam, saya dah gunakan alsd2 selama dua minggu tp berat tak turun juga, tp sy cuba plak test guna ketostik tp kalernya tak lah putih tak juga pink tp pucat sikit dr pink dlm 0.5 kot. Tp persoalannya kenapa sy mcm tak lawas. Adakah diet saya ada menunjukkan kesan ataupun belum ada apa apa perubahan. Tq.

  34. za says:

    salam, sy rasa mcm nak try sgt produk ni…. nnti kalo berkesan pd saya sure nak share dgn kwn2 & kluarga yg agak gemuk cam saya ni! hehe… Plz bagi full info ya…tq 🙂

    1. Maisarah says:

      wslm…
      boleh sy tahu info apa secara specific lagi nak tnya yer?boleh add sy di fb 24jam online jika xtdo..:-) fb : siti maisarah bt yahaya atau hubungi dan sms sy 013-3807396/3695

  35. hafizah says:

    salam sy nak tanya macam mane nak nak tahu product ni tiruan atau asli….
    Sbb sy takut kalau2 terbeli yang tiruan…

    1. Azizi says:

      Register ahli dgn kite..beli terus dgn company, sy akan ajar..nanti akan dpt dlm system invoice order awak..ni fon sy 013-3803695

  36. miera says:

    salam… saye amik alsd2 dah amsuk hari ke 4 keto stick saye menunjukkan trace.. kali kedua test keto stik masih same… dan pada kali ketiga test keto stik color of glucose start to change to green … tapi saye mmg total ceased carbs n sugar.. i did exercise 15mins/session and twice daily// ive been sipping apple cider vinegar and drink 2 mugs of green tea/day…. anyone can help?? susah nk g jumpe agent sebb saye kat oversea..

  37. Shikin says:

    Sy bru amik sd2 dlm 3 hari.pnurunan berat mmg xda.tp bacaan ketone sy dr wana putih ke ungu.sy x sure ungu mcm ne sbb xda dlm senarai yg ad pd bcaan ketone.adkah sy pelu amik karbohydrate.

    1. Maisarah says:

      Ambil Alsd2 dari siapa yea?panduan dan contoh pemakanan dpt tak? do and don’t ketika diet dgn Alsd2..

  38. Jilut Aseh says:

    helo nk tny…mcm mn cara ambik sd2 paking lama…sy ada 2 tin..nk buang sayang…yg alpa lipid lifeline tin putih tu pun sy ada 1 tin… nk ambik mcm mn ek dua bende…blh ambik skali ker…

    1. Maisarah says:

      sd2 packing lama or baru sama je pengambilan..sila rujuk pages “cara guna” dlm website ni..

  39. norhayati bt ismail says:

    as salam..saya sangat berminat dengan produk ni.tapi saya beberapa persoalan.saya baru sahaja melahirkan anak ke 3 secara pembedahan empat bln lalu.saya sekarang memakai “implan” sebagai perancang keluarga.boleh kah saya mengambil produk ini.sekarang saya mengamalkan produk egamat utk luka dalaman pembedahan.harap puan maisarah dpt respon secepat mungkin.terima kasih.

  40. nani says:

    Assalamualaikum…saya ada mengambil sd2 selama seminggu,namun masih blum ada pengurangan..kenapa ya? Saya juga ada masalah hormon yang tidak stabil.

    1. Azizi says:

      wslm, alsd2 ambil dari pengedar yg sah?panduan pemakanan diberikan tak..klau hormon problem, klau leh follow utk 1month program..serta tambahkan skali dgn pengambilan CoQ10 omega. dari produk syarikat alsd2 ni. hubungi kami 013-3803695 or whatspp 017-2708122

  41. erieys says:

    apa beza sd2 n alsd2??

    1. Maisarah says:

      sd2 (tin biru) formula lama dan alsd2 formula baru ada penambahan green tea dan fibre..lagi cepat dan berkesan dari yang lama..konsep/cara mkn semua sama je

  42. hasmizah says:

    saya sudah seminggu minum sd2. cara diet saya ialah saya tidak makan nasi dan segala jenis kabohidrat. hanya makan ayam dan sayuran hijau dan minum air masak., masalah saya bila saya menguji ketosis, menghampakan hanya berwarna putih. berat sebelum minum sd2 97.6 kgs . selepas seminggu minum berat hanya 97.3kg.. saya hampir berputus asa..tapi saya kerap membunag air kecil.

    1. Azizi says:

      Oic..kencing proses nyah toksik dlm tubuh..kemungkinan lebihan toksik yg ada dlm tubuh tu masih tak membantu utk ketostik pd kaler pink, pink menunjukkan pembakaran lemak aktif berlaku..sy nasihat kan klau leh tambah pengambilan potassium dlm pengambilan spt mik apple cider..

  43. adibah says:

    saya baru mula mengambil SD 11. saya pantang tidak makan nasi dan air manis. tapi kadang-kadang saya rase kepala saya pening mcm orang xcukup gula dlm badan. Apa yang saya perlu buat?.. saya ada gastrik sebelum ni dan wjib makan nasi setiap ari sblm ni. bleh x bantu care pemakanan yang sesuai untuk saya?

    1. Azizi says:

      Xcukup gula??silap tu..awk tak cukup air masak tu, yg menyebabkan awk de hidration.. yg mana kne konsisten sehari 2.5L.. Sbb setiap 25 kg tubuh kita memerlukan 1liter air… Gastrik bukan bermaksud kene makan nasi, tp maksudnya awk xboleh skip makan.. So amat bersesuaian dgn diet ni, sbb awk perlu kan.. Jika perlu kan nasi juga, had kan klau boleh sepiring kecil je.. sbnrnya utk nasi@kabohidrat ni kne mik 35gram shj. tp adjustment yg awk perlu wat la utk sesuaikan. kalau mik alsd2 4 kali sehari… saya mencadangkan utk awak mengambil yg jenis sachet utk memudahkan bawa.. Untuk pesanan dgn kami di http://www.sd2.azhira.com boleh hubungi kami di 0133807396/0133803695 kelengkapan diet akan kami berikan..

  44. june says:

    nk tnye,sy da smggu mngambil sd2 ni tp xmnampakkan kesan lg….sy da disiplinkn diri dlm pmakanan n buat senaman tp smpai skrg xde kesan jg…napa ek? dan 1lg ada yg ckp ssah nk mmbuang tp sy stiap pg pla buang air bsr hihi…blh tlong jelaskn x…?

    1. Azizi says:

      Mendpt panduan dari mana yea???..ketostik test kaler pe? Boleh order dgn kami di 013-3807396 utk mendptkan panduan dan cara penggunaan yg sebenar dlm program diet seimbang bersama alsd2 ni.. like page kami di http://www.facebook.com/dietsihatcantik

  45. sue says:

    salam sy juz nak tanye..waktu period, macam mana pemakanan yg sepatutnya??? still diet protein wlupun tak ambil sdII atau boleh ambil karbo, tp secara tidak berlebihan??

    1. Azizi says:

      wslm..jgn berlebihan, tp kawal sumber kabo. Sbb kite perlukan tenaga juga.. dptkan dari kami pengedar sah dgn PANDUAN LENGKAP, hubungi kami sms,whatspp, call ke 0133807396/3695

  46. Sue says:

    Sya bru je mula mggunakan sd2 dua hari lpas..msalah sya ialah sya xmkn nasi@ape2 jnis mknan lain slpas mgambil sd2 kcuali 2kping honey wheat bread pd sblh ptg n 2 kping biskut krim coklat..bila rase lapar sya akn mnum air byk2 tpi cma knyg jp je..nk tnya bleh x sya mkn ayam@mknan yg digalakkn spt panduan diet sd2 walaupn mknan t dmasak mggunakn minyak? Sya tggal di asrama so ssah tuk sya msak sndiri..

    1. Azizi says:

      Sy konfius dgn pengambilan bijiran/roti berbagai tu.. Panduan kita takde makan sesuka hati, seseronok selera.. Sbb ini program diet yg akan kami aturkan dgn panduan2 yg di beri..Juga kami sertakan Cadangan yg boleh di ambil..Pemilihan makanan tu perlu, walaupun duduk di asrama, Sbb diet ni bukan sepanjang tahun anda di asrama.. Hanya seketika je, setelah peroleh bERAT IDEAL dan idaman dah boleh berhenti..
      Hubungi kami nak tahu panduan sebenar dan lengkap..0133807396/3695 FB Pages http://www.facebook.com/dietsihatcantik

  47. puteri says:

    assalamualaikum.soalan saya boleh ke ibu yang menyusukan bayi mengikuti program diet sd2?

    1. Maisarah says:

      wslam..ibu menyusu penuh bayi berusia 6 bln ke bawah tidak digalakkan..

  48. zurynmyra says:

    Assalam, sy nk bertanya, bolehkah alsd2 diambil bersama aurawhite @ nona roguy(phytonatal) ? Sy baru nk menggunakan alsd2.sblm ni sy hanya ambil nonaroguy phytonatal utk atasi mslh kesuburan(haid x lancar slps keguguran) n berat bdn yg naik.haid agak lancar kembali.kemudian sy ambil aurawhite utk mslh penuaan n kulit kusam. Tp akibat pngambilan trsebut, sy mengalami tekanan darah rendah(pening seperti nk pitam) n rase x brmaya. Doktor suruh berhenti semuanya utk sementara waktu.cume sy nk tau antara alsd2,aurawhite n nonaroguy(phytonatal) tu yg manakah blh diambil bersama? Sy bimbang kesan sampingan. Tp badan ttp perlukan supplemen.cuma nk tau kesesuaian pasangan supplemen yg mana yg blh diambil secara selamat. Harap blh membantu.trima kasih.

    1. Azizi says:

      Waalaikumsalam. .berkaitan penggunaan supplement2 yg lain tu tiada kesan bhya jika di ambil bersama..tetapi cadangan sy, cuba stop jap..ambil sd2 smpi habis, fokus mkn sumber protetin je. Sbb ade klien feedback mane2 sistem tubuh yg x stabil..InshaAllah dgn sd2 ni ianya pulih semulajadi. .

  49. heffi says:

    Sy ads penyakid thyroid..n bru buat membership..skating mkn ubat hormone seumur hdup..blh x consume sd2

    1. Azizi says:

      heffi membership kami? di http://www.sd2.azhira.com? ok utk makluman heffi, sy galakkan consume Alpha Lipid Lifeline terlebih dahulu.. atau dalam pengambilan Alpha Lipid Sd2, ambil la sekali dengan Alpha Lipid Lifeline.. utk memesan produk beserta perundingan produk hubungi 013-3807396 (whatspp n sms)

Leave a Reply

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.