PERATURAN

PERATURAN MENGGUNAKAN SD2 DAN Alpha Lipid™ SDII™ (ALSD2)

♥SECEBIS NASIHAT♥

Sebelum memulakan program diet ALSD2, tanya pada diri..Bersediakan anda untuk mencapai impian  memiliki berat badan yang ideal, iaitu miliki tubuh yang  langsing dan kurus secara sihat dan selamat??Yang pasti kekuatan hati dan semangat  yang tinggi dan displin amat diperlukan, itulah kunci utama kejayaan pengguna ALSD2 kami yang telah berjaya..Secara pribadi kami  MENGINGATKAN anda produk ALSD2 bukan ubat kurus tetapi ALSD2 HANYA MEMBANTU anda untuk mempercepatkan lagi usaha diet anda dengan mengaktifkan lagi proses pembakaran lemak kerana Diet ALSD2 adalah selari dengan keperluan diet semulajadi anda..Jadi, kami memohon kepada pengguna ALSD2, ikutilah program ini secara bersungguh2 dan kuatkan semangat anda serta jangan lemah semangat untuk berdiet sehingga anda tersenyum apabila akhirnya dapat memiliki tubuh yang kurus secara sihat..Ketahuilah keperluan badan anda sendiri, InsyAllah anda akan mencapai berat badan ideal seperti yang diimpikan dengan dibantu oleh Alpha Lipid Slim Diet 2 dan semoga ianya berkekalan..Pastikan pelaburan anda sebagai pengguna ALSd2 berbaloi..amiin

INGAT PERKARA BERIKUT: 

1. JANGAN MENINGGALKAN WAKTU MAKAN KERANA ANDA TIDAK BOLEH BERLAPAR DAN BIARKAN PERUT KOSONG
Makan 3 kali sehari dgn saiz sedarhana atau 4 atau 5 kali dengan size yang kecil.Perlu ikut rutin makanan harian anda seperti biasa.

2. MAKAN PROTIEN DAN SAYUR-SAYURAN YANG CUKUP.
Makan protien dalam bentuk lauk-lauk seperti ikan, daging, telur, ayam, itik, makanan laut dan seumpanya dan makanlah sehingga anda kenyang dgn selesa dan bukan terlalu kenyang.Jangan lupakan sayur-sayuran, seeloknya amalkanlah sup sayur dalam menu anda.

3.JANGAN MAKAN MELEBIHI 35 GRAMS KARBOHIDRAT SETIAP HARI (PERLU BERHATI2)
Dengan diet SD2 ni anda perlu berhati2 dgn jumlah karbohidrat kerana kita juga mungkin boleh makan produk yang rendah kuantiti karbohidrat atau karbohidrat tersembunyi asalkan tidak melebihi had 35 gram karbohidrat setiap hari(rujuk anggaran karbohidrat dalam setiap jenis makanan dibawah)

4. ELAKKAN BUAH-BUAHAN MANIS KETIKA BERDIET DENGAN SD2

5. MINUM SEKURANG-KURANGNYA 2LITER AIR PUTIH
Secara normal setiap 25kg berat badan tubuh kita memerlukan 1Liter air putih, jadi jagalah keperluan air anda setiap hari.Belajar minum air secara sedikit demi sedikit dan tingkatkan pengambilanya hari demi hari.

6. HINDARI MINUMAN BERKAFEIN DAN MINUMAN MANIS  seperti cofee, tea dan minuman ringan dan bergas.

7.LAKUKAN SENAMAN seperti berjalan kaki, berjogging, aerobik dan aktiviti2 riadah secara berkala untuk mempercepatkan lagi pembakaran lemak ketika mengambil SD2 dan untuk  kekalkan berat badan ideal perlu mengamalkan senaman sekurang-kurangnya 3kali seminggu.

PERINGATAN  PENTING

  • Ibu-ibu yang sedang hamil atau sedang menyusukan bayi tidak digalakkan menyertai apa-apa bahagian dalam program penurunan berat badan ini.
  • Kepada semua penghidap penyakit Diabetes Mellitus (kencing manis) yang bergantung pada insulin, anda perlu pengawasan doktor ketika menjalani program ini.
  • Dapatkan nasihat doktor terlebih dahulu jika anda mengambil atau amalkan ubat-ubatan tertentu.
  • Apabila wanita dalam keadaan period, secara semulajadi pembakaran lemak menjadi terlalu perlahan dalam tubuh, Jadi penggunaan SD2 ketika dalam tempoh tersebut menjadi kurang berkesan sedikit, Terpulanglah kepada individu tersebut samada hendak mengambil SD2 waktu tersebut atau tidak

JENIS-JENIS MAKANAN DAN JUMLAH KARBIHIDRAT TERSEMBUNYI (PASTIKAN KARBOHIDRAT YANG DIAMBIL ADALAH MAKSIMUN 35GRAM SEHARI KETIKA BERDIET DENGAN SLIM DIET SD2

 

 

 

p5rn7vb

94 comments

Skip to comment form

  1. anisah

    Mcm mn nak amik sd2 dgn cuka epal?
    adakah saya perlu mencapurkan cuka epal kdlm sd2 ketika minum sd2 dan berapa sudu yg dperlukan?

    1. Azizi

      Sd2 Merupakan Minuman Terus mengikut Aturan yg dicadangkan..Manakala utk mengambil epal Cuka,Boleh dicampurkan dlm Masakan utk Hidangan Semasa Pengambilan SD2,contoh nya pd sayur boleh la di Gaul terus..

  2. Zack

    Boleh x kita berpuasa semasa pengambilan SD2??

    1. Azizi

      yup mmg boleh zack.. layari maklumat info web kami untuk hal berpuasa :) ni link nye
      http://sd2.azhira.com/?p=732

  3. fara

    saya ada baca, lepas minum sd2 kena makan. tp saya tgk cadangan menu tu, last sekali amek sd2 without makan n before tdo. maksud nye xpe l minum sd2 n terus tdo? mcm tu ke?

    1. Azizi

      so far penggunaan sd2 ni mmg perlu makan, tp yg penggunaan malam tu adalah di guna pakai selepas cik menikmati makan mlm di awal waktu, pengambilan SD2 sebelum tdo itu utk mempastikan pembakaran lemak berlaku semasa tubuh cik dlm keadaan rehat..cycle ini adalah cadangan dr penasihat penggunaan Slim Diet 2 ini. seelok-eloknya pengambilan slim diet ini 15minit/30minit sebelum menjamah makan..insyaAllah

  4. noor

    salam, wanita yang bakal mengandung cuma tak digalakkan sahaja kan, kalau minum jgk xder side effect jer kan???

    1. Maisarah

      Xde msalah utk yg bakal mngandung..bila dh taw preggy,boleh je stop,:-)

      1. linda

        salam… saya nk tnye.. sy ader ambil pengambilan SD2.. tapi tadi waktu lunch sy lupa nk shake dulu…. sy mkn dulu lepas mkn baru sy amik SD2… boleh kew….

        1. Maisarah

          Wslm,
          xde la masalah apa2 cuma lps ni pastikan amik shake 15-20 min sebelum menikmati makanan yg terdiri drpd smber protein dan sayuran dan pastikan air masak melebihi 2l sehari utk melancarkan lg proses diet ni yer:-)

          1. nadiah

            Salam. Sy nak tnya, ble shake dgn air sejuk/ air biase kemudian minum…. lepas2 beberapa minit bole tak klu kte mnum air suam…

          2. Maisarah

            wslam..hanya semasa menggunakan/shake alsd2 ni je menggunakan air sejuk..dalam seharian u boleh minum air panas, suam, biasa (plain water) dan pastikan melebihi 2l sehari utk melancarkan lagi proses diet juga mungkin akan mendidik kita keperluan minum air masak dalam sehari slps berdiet tujuan utk kekalkan kesihatan dan bmi sentiasa ideal…:-)

    2. Maisarah

      Yg sedang hamil dan nyusu jer x digalakkan..yg berniat nak hamil xde masalah dan side effect, bila dh taw hamil bole stop kan jer dan kalo bminat tukar amik colustrum alpha lipid ( susu awal lembu)

  5. Mieza

    Saya menyusu anak, boleh tak saya minum peoduk SDII

  6. Mieza

    Saya menyusu anak, boleh tak saya mengamalkan produk SDII?

    1. Maisarah

      Wanita yg fully menyusu tak digalakkan amik sd2:-)

  7. lynn

    salam..saya nk tanya, cane nk order produk ni? blh order kt page ni tros ke?

    1. Maisarah

      wslam..boleh ikut prosedur dlm pages order dan hubungi kami dan terus sms detail ke no tel sy utk sy proses 0133807396

  8. huda

    saya dlm proses pengambilan alsd2, tp saya minum alsd2 selepas saya makan… setengah jam lps saya mkn bru saya minum sd2, ada masalah ape2 tak klu saya wat cam 2.

  9. Syahirah

    Remaja bawah umur 18 tahun boleh minum product ni tak?

    1. Maisarah

      utk produk penurunan berat bdn remaja di bawah 16 tahun tidak boleh menyertai dan mengambil produk diet, cukup hanya berdiet secara semulajadi kerana metabolisma bdn tinggi semasa lingkungan usia tersebut, kerana ada undang2 tersebut di malaysia..tp if dah 18 tahun xda msalah:-)

  10. nurulyahaya

    salam…
    boleh ke bancuh ALSD2 ni guna air suam yg tak berapa panas?

    1. Maisarah

      wslam..xberapa digalakkan..makruh:-) alsd2 mmg bertindak berkesan dlm air sejuk

      1. mss yuyeen

        Sejuk dr peti sejuk @ sejuk suhu bilik..

  11. risiti

    Salam..

    Bole saya ambil nasi putih x.. tapi dalam kuantiti yang sedikit..

    1. Azizi

      wslm..klau leh kawal amik kabo tidak lebih 35g, sbb diet kite ni high protein low kabo..

    2. Maisarah

      wslm,if xmampu tinggalkan nasi kecikkan portion nye yer,pastikan tidak melebihi 35g karbo

  12. Siti

    Assalam saya skrg baru mula berdiet dgn pengambilan SD2 .Buat masa skrg memang saya ikut peraturan pemakanan cuma yg menjadi kemuskilan saya bole ke saya ambil makanan saperti hot dog, burger , filet fish tanpa roti dan fish ball.

    1. Azizi

      Siti dptkan dari sumber mana Alsd2, dgn kami di azhira.com?? siti Boleh, tp jgn tertipu dgn sumber kabo yg terlindung dlm penghasilan pemakanan-pemakanan tersebut..klau leh kenal pasti maklumat pemakanan dgn membaca pd label yg telah di letakkan pada peket tersebut…elakkan sumber tepung tersembunyi..

  13. FADZ

    sy consume sd2 dlm ms yg sama sy amik dietary supplement yg lain (vco-minyak kelapa dara).
    Adakah penurunan berat bdn akan terjejas jika mengambil dua2 skali.

    1. Azizi

      Sukar utk menyatakan..Sbb kebergantungan kpd metabolisma sesorg..bg yg +ve ianya tidak menggangu tp yg sebaliknya tu kite risau, klau boleh kenal pasti maklumat pemakanan yg hendak di ambil semasa Diet Alsd2 ni, supaya tidak menjejaskan matlamat utama anda utk kurus sihat dan langsing..Utk makluman, nutrisi dlm Alsd2 sudah lengkap, baik utk kulit muka mahupun kesihatan dan kecergasan dalaman..

  14. nirul

    boleh tak kalau setiap hari kita makan buah kurma dalam 3 biji gitu..selepas 1 jam minum sd2

    1. Maisarah

      kurma mkanan serat terbaik..cuma dlm program diet alsd2 ni merupakan diet tinggi protein dan rendah karbohidrat..maksimun pngambilan karbohidrat 35gram..kalo kurangkan pengambilan 1 biji rasa boleh bimbang kita ada juga terambil karbohidrat yg tersembunyi dlm sesetengah makanan

  15. liza

    if kt da capai berat yg kt nk, if stop mnm SD2 ni ade effect pape x? kot2 la berat bdn naik ke lpas stop mnm sd2..

    1. Azizi

      kne faham konsep Alsd2 ni..ianya pembakaran lemak dlm tubuh..yg mana ilang, ini bukan nya diet yo yo :)

  16. linda

    saya baru nak start guna SD2. waktu pengambilan disarankan 4x.
    waktu petang yang sesuai tu pukul berapa agaknya?
    jadual makan saya biasanya lunch dalam jam 12.30-1.00 tghri, dinner lebih kurang 8 malam.
    so, sblm dinner, minum SD2, nak tidur SD2, rasanya jarak masa terlalu dekat. macam tu ke?

    1. Maisarah

      xde mslh asalkan sehari 4x pengambilan iaitus ebnayak 8 scoop..jgn lupa minum air masak yang banyak minimun 2 l sehari utk melancarkan lagi proses berdiet:-)

  17. aqemz

    saya kurang faham kenapa ibu menyusu tak digalakkan amik sd2 nie.ada effect kat baby ker?klu baby minum susu ibu tapi da start solid food boleh tak ibu amik sd2?

    1. Maisarah

      dulu semasa sd2 formula lama (tin biru) mmg ibu nyusu tak digalakkan..tetapi lpas formula baru dilancarkan dgn penambahan alpha lipid dalam tu kebanyakan ibu menyusu dapat berdiet dgn alsd2 cuma tak digalakkan waktu berpantang..tambah2 bila ank start solid food, memang boleh..pada asalnya sy xberani bagi tp disebabkan dapat feedback yg positif dari pihak tertentu yang mengatakan boleh..sbb ada 2 org ygcuba berdiet dgn alsd2 maklum kat sy kuantiti air susu nya meningkat bila amik alsd2 cuma dalam berdiet ni jgn terlalu ketat kawal karbohidrat ye..

  18. aqemz

    thaks very much atas info diberi….nanti saya feedback after saya start SD2 ni….

  19. Anis

    Salam.. sy nk tumpang tnya.. ape tanda2 proses pbakaran lemak sedang blaku ye? lemak disingkir melalui ape?? Sejak sy consume sd2 3 hari lepas sy prasan sy kerap ke tolet smpi da x larat nk msk toilet utk kencing. mmg sy ada amalkan minum 2L air shari.. sy nak tau sd2 tu btindak menyingkirkan lemak melalui ape ye? buang air besar? buang air kecil? or berpeluh? curious sgt2. Tq

    1. Azizi

      bolh uji urine test dgn Strip ketostik dgn kami… Sebelum tu, di mana awk dh dptkan ALsd2??Tiada panduan dan nota ke agar boleh di baca..

  20. zarith

    salam,hi…sy nk btanya sikit la…betul ker ALSD2 ni boleh menyebabkan petukaran hormon dalam badan…sebab ada berlaku sedikit complikasi kpd sy seperti keluar cairan seperti darah cair.Saya telah pergi menemui doktor,dan doktor menyuruh saya untuk berhenti makan ALSD2 buat seketika.Tapi………..nak berhenti makan tu x mungkin la kan cz saya pun da selesa menggunakan ALSD2,cuma disini saya ingin mengetahui benar ke apa yang dinyatakan oleh doctor tersebut…. :)

    1. Maisarah

      wslm..sy xpasti mengenai masalah awk sbb sy bukanlah ahli perubatan yg boleh beri keterangan secara spesifik dan ilmiah dr sudut medic..yg sy tahu sekiranya tiada penurunan dan pembakaran lemak dlm bdn setelah ikut suma program diet ini dgn displin mungkin ganguan hormon berlaku dan amik masa utk pulihkan..alsd2 juga turut memulihkan msalah2 dalaaman wanita terutamanya bg wanita yg sukar mendapat zuriat..insyallah..sy cadangkan awk skali lg bw alsd2 utk doc awk tgok kandungan nutrisi dlm tu adakah ianya menyebabkan jd camtu yer..sy xlayak utk judge keputusan doc tu suruh awk stop alsd2:-)

  21. Dania

    Hi nak tanya skit. Saya da start minum ALSD2 pada 8/11/12 ni, masa tu berat 54kg tapi selepas minum ALSD2 naik hingga 58kg pula. Sy tak makan da nasi, mee dsb yg berkaitan dgn karbo. Ada tak kes begini selepas minum ALSD2?

    1. Azizi

      dptkan Alsd2 di mana??pengguna yg mendptkan produk dari kami tak pernah mendpt perkhabaran pelik mcm ni..mcm mana kaedah pemakanan??tak makan nasi> bg kami cuma perlu elakkan nasi@ control 20-35g sumber kabo..sini kne control..ujian strip ketone color ape???

  22. auun

    salam..
    sy dimaklumkan semasa period tidak digalakkan mengambil sd2..dan sy baru je start minum, lps minum sehari..period terus dtg…untuk makluman sy dah hampir sebulan lebih x dtg period…adakah sd2 memberi kesan terhadap perjalanan period sy?
    dan lg 1, mcm mana diet untuk org yg period?still kurangkan kaborhidrat ke?

    1. Maisarah

      wslam..
      amik ngn sapa ye..adakah si pengedar tu xberi buku panduan dan detail yang jelas mengenai diet alsd2 ni..aah alsd2 ni bkn sj utk menurunkan berat badan tapi turut memulihkan masalah kesihatan yang kita ada terutama nya yg melibatkan masalah period..scatra sjadi wanita yg period pembkaran lemak sgt perlahan..terpulang nak amik atau tidak xmenjejaskan kesihatan..ikut bajet masing2..sbb kesan mungki akan kurang skit depends kat keadaan bdn msing2

  23. mss yuyeen

    sya bru amek sd2 2 ari yg lpas..tp sya xdpt buku panduan minum produk ni..mcmba sya nk dptkn buku panduan tu ya..sya nk baca2 apa yg boleh mkn..apa yg x boleh mkn..kot2 ada menu2 yg bleh dcuba..cmne nk dot buku tu…

    1. Azizi

      erm Ambil dgn sapa yea?? mengenai buku panduan tu..klau leh mmg perlu request, Sbb yg ambil kurang dari 3 tin..kami sertakan panduan & cadangan pemakanan yg kami tulis sendiri..tp klau yg ambil 4tin ke atas dan bisnes partner kami,kami sediakan BUKU PANDUAN..tp tak salah jika mahukan..Cuba set semula dgn kami di 013-3803695 azizi yea..

      1. mss yuyeen

        Terima kasih… ♥

  24. zie

    sy baru nk mula program sd2. hati sy berdebar2, mampukah sy !

    1. Azizi

      Mampu..pokok pangkal nya hati dan pendirian sendiri..jika tekad dan focus, hasilnya memberangsangkan..janji jgn stress!!!

  25. yuyun

    puan…sy ade mengambil alpha lipid…blh ke sy makan conflakes? contohnyer waktu petang rase lapar…sy mkn conrflakes sedikit…tanpa susu…makan kering…

    1. Azizi

      Ambil alsd2 di mana??kenapa perlu mengambil cornflakes?? kpd pelanggan kami,kami akan serta kan Don’t and do dlm program diet alsd2 ni.

  26. nor laili

    umur saya 44 tahun….saya baru cuba susu sdII…..cuma nak tahu apa yang boleh saya makan….kawan saya kata boleh makan nuget…tapi berapa ketul saya boleh makan…bolehke en.azizi bagi panduan sebaik-baiknya supaya saya boleh ikutnya dari cadangan en.azizi. contohnya pagi boleh makan apa kalau telur berapa biji atau makan 1 biji telur lepas satu jam makan nuget..saya harap en.azizi dapat bagi panduan pada saya…saya akan ikut 100 peratus. sebenarnya saya xlah gemuk sangant..tinggi saya 4.9..berat 53kg. terima kasih

    1. Azizi

      Dptkan di mana???? Tak kn panduan, cadangan pemakanan serta khidmat nasihat dari dealer yg puan beli xberikan dan sertakn??? Klau sume tu xde, puan dptkn info di website sy yea…sungguh xbertanggungjawab org tu..huhuuhuuu

  27. MASZ

    salam..nak tanya..ape yang boleh atau patut sy makan antara lunch dan dinner..katakan saya lunch kul 1pm..kul 6pm sy nak ke gym atau buat xcercise..mcm mn tu?sblm ke gym blh amik dinner atau lps gym..n apa blh sy mkn untuk alas perut sblm buat workout..

    1. Maisarah

      wslm
      boleh tujuk cadangan pemakanan yg diletakkan dlm page website kami

  28. unie

    boleh tak saya dapatkan cara pemakanan yang betul ketika pengambilan sd2..kerana saya telah seminggu mengambil produk ni ttp tiada sebarang perubahan pd berat bdan..dan boleh tak sy amik sd2 ni ketika sy period??

    1. Azizi

      Period xboleh..sbb xde efektif, hormon xstabil..so rugi laa.. nk panduan boleh je, order dgn dealer kami berhampiran..mereka akan preparekn note..don’t worry

  29. Azleen

    Salam

    Saya ada masalah hypo tyroid, bole tak saya amalkan SDII ni?

    1. Azizi

      Wslm..dptkan Alpha Lipid Lifeline dulu..utk treatment dan membantu mengurangkan dan memulihkan..insyaAllah..

  30. sue

    salam. saya telah ambil sd2 ni hampir seminggu. perasan timbang mcm dah turun 2kg. tetiba saya period tapi x lancar. blh x saya teruskan pengambilan sd2? tenq.

    1. Azizi

      erm, sebaiknya berhenti seketika…ambil sumber kabo lingkungan 25-35g yea..utk sumber tenaga, cuba monitor dgn ketostik yea.. erm sue dptkan Alsd2 dari sape? kalau leh dptkan dari kami yea (“,)

  31. rina

    sy dah ambk sd2 selama 6 hari..tp berat sy naik la…mcm mn yer..sy dh mula risau…

    1. Maisarah

      boly semak dlm pages peraturan mkn adakah dah memenuhi keperluan diet alsd2 ni sbb mmg alsd2 xkan naikkan berat..abis xikut sgt pon berat kekal

  32. farahliyana

    salam , nak tnye nie,umur 18th blh tak minum alpha lipid sdII ? takde kesan sampingan tak kalau saye minum?

    1. Maisarah

      wslm..18thn dah besor pjg..hehe..boleh amik alsd2..

  33. Priya

    Sy pernah ambil ALSD 2 tp dengan org lain walaupun sudah beberapa tin berat saya kurang 2 kilo sahaja dan sy x dpt buku panduan ke atau dgn org yg sy beli x bagitau rules & regulations. Sekarang sy nak jd ahli boleh assist sy x

    1. Azizi

      Sy boleh tlg dan bantu..pasal keahlian anytime sy boleh register..siang, malam or tgh malam..kite melalui system yea..tp perlu transaction $ keahlian.

  34. nurul

    askum.
    saya nak tanya mmg kene minum 4 kali sehari ke? saya selalu amik makan malam lambat around 9. dan dlm 2 jam pastu saya selalu tidur. so bole tak kalau saya amik sekali je utk malam? maksudnya saya amik pas dinner dan 2 jam pas tu saya terus tidur?

    1. Azizi

      Wslm..ade dh ambil dgn kami? Sy beri kan jadual pemakanan..dan cadangan pemakanan..ni no fon sy 0133807396

  35. mai

    sy nak tanya, sy telah mengambil SD2 untuk tin yg ke 2..sy telah trn 6kg. untuk tin yg ke 2 sy baru start 3 hari tetapi sy muskil kenapa sy baru mengalami merah2 seperti ruam di bahagian belakang leher, bahu dan juga dada. adalah tu salah satu side effect?

    1. Azizi

      Sy rase bukan side effect..maybe tubuh awk xtahan panas berpeluh..so kne ruam2 tu.cuba bnyk kn minum air sehari 2.5L

  36. Azaa

    saya nak tanya, sy baru mencube produk SD2 ini… berkenaan dengan protein tu boleh ke sy makan serbuk protein seperti bli di Gnc? Adakah sama protein serbuk dengan protein spt ayam,ikan,daging dan etc…?

    1. Maisarah

      ni jwpn dari biz partner saya yang merupakan seoraqng doktor perubatan yang join biz bsama sy..hope membantu:

      “saya cuba jawab ler.tolong betulkan klu sy silap. Serbuk protien supplement mmg banyak kat pasaran cthnya dari GnC. dari segi kuantiti protien tak de masalah.sama jer ayam atau serbuk protien. terpulang kat diri dan selera masing2. cuma sy tak galakkan amik apa2 supplement semasa diet ngan sd2 ni sbb kebanyakkan supplement ni ada kandungan gula (kalori) tersembunyi supaya lebih sedap. so gula ni bole effect keberkesanan sd2 dan melambatkan penurunan berat badan”

  37. najma

    Assalamualaikum..
    Saya nak tanya..berat badan saya sebelum ini 76kg.Selepas ambil ALSD2 3 tin berat saya kurang menjadi 73 kg sahaja. Hanya reduce 3kg..Saya mengikut panduan yang disyorkan..saya rasa kecewa kerana oarang lain boleh turun smpi 5kg seminggu. Adakah saya perlu lakukan senaman yang lebih ? Ada yang perlu saya lakukan?

    1. Azizi

      Penurunan seseorg tu bbeza..bgantung tahap metabolism seseorg, alsd2 program diet yg mana focus mmbakar lemak secara semulajadi..kes hnya 3kg xsma dgn org lain tu mmg sgt2 bbeza alsd2 bukan ubat yg makan je kita tahu turun kg nye..tu sbb client yg faham penurunan 2-5kg semggu..bukan amik setin turun 5kg.heheee..cuba workouts skali yer..rajin2 check home web sy, sy akan post program2 diet..older post pun awk boleh rujuk..

  38. anie

    salam..sy bru minum alsd2 1 tin dh turun 4kg,tp skrg kena stop jap coz period..huhu..pnya smangat nk kurus..sy dptkn info alsd ni cuma kt google je,smua kt ujung jari..alhmdulillah..hope lps ni dpt target berat ideal..timakasih byk2 alsd..

    1. Azizi

      waalaikumsalam..thanks to allah, alhamdulillah (“,) manfaatkan dgn kongsikan kebaikan produk pd kenalan.. hubungi kami 013-3807396/013-3803695 azizi sarah.. or whatspp 017-2708122 utk info marketing (jika berminat) dan utk memesan.. insyaAllah

  39. poje

    salam, nak tanya masa ambil alsd2 ni boleh ke makan tauhu dan tempe goreng ?

    1. Maisarah

      wslm…boleh

  40. AZI

    saya nak tumpang tanya kalau da mkn sdii lepas da dpt berat idaman kita stop sdii ada kesan smpingan tak? atau berat naik semula ke?

    1. Maisarah

      lps stop kemungkinan bdn nak naik secara mendadak xmungkin tapi kena sentiasa jaga pemakanan/gaya hidup agar kegemukan lampau tidak berulang semula..produk hanya membantu:-)

  41. has

    Saya. Telah minum 2 tin sd2 .kerap kencing , urine test warna pink. Tidak makan nasi dan minuman manis.tapi berat tak berubah.

  42. syahadah

    salam saya nak tanya ….. sya ada masaalah kegemukkan…..saya dah minum banyak tin sd2 tp kapa berat saya masih sama?

    1. Azizi

      waaalaikumsalam.. boleh sy tahu puan dptkan produk dgn siapa dan bila? erm.. cuba share cara penggunaan puan dgn produk alpha lipid sd2 ni boleh???

  43. anis

    Assalam….saya minum sd2… Boleh ka saya minum tea.mix dr herbalife…

    1. Maisarah

      wslam..boleh semak kandungan karbohidrat dan gula dalam hibiscus tea dari herbalife tu..

      sebarang order produk boleh sms/call/wassup ke : 0133807396/3695

  44. Aini MieyChan

    salam kak, nk tmpg tya..sy pengguna sd2, sy ikot guide yg dbrikan dlm bku panduan, tp sy hnya trun 7 kilo shaja..sdgkn sy dh mnum hpir 7 tin..mnum air 2-4 liter shari..mslh nye brat msih xtrun..snman kn skrg2nya 30mnit shari..pmakanan 35g shari tp sy xtmbg la..agak2 je..mcm ayam sktol n dging, mcm bku pnduan la..pd tbuh bdn org kate dh trun, tp brt yg bmslh..lg 1 nk tya bole ke sy amek rumpai laot2@seaweed??

    1. Azizi

      Erm pernah dptkan dari kami di http://www.sd2.azhira.com, yang mana strategi kami ingin sedaya mampu membantu pengamal2 ALSD2 dgn beberapa kaedah.. InsyaAllah tidak akan menyesal :) pengambilan 35g tu ape yer?? setahu saya tiada had utk mengambil makanan.. xpe2, boleh dptkan dari kami di 0133807396 yer..kami cuba membantu.. ade beberapa secret tambahan akan kami cadangkan..

  45. niafaz89

    Assalamualaikum, saya baru nak mencuba alpha lipid ni..kalau harga dua tin dengan shaker berapa ye?saya tinggal di Kerinchi, area lrt universiti..boleh pm price sebab berminat nak mencuba. Hopefully dapat full guidance dari supplier ni :)

    1. Azizi

      Waalaikumsalam..Owh ok2, dua tin utk percubaan sy bg pd kadar harga ahli RM150 x 2 = RM300 je, mmg itu sy bg pd rate yg syarikat beri..Tp utk shaker sume dgn kos hntr Ambik RM320 Include sume, maaf ye lewat reply.. ni fon sy 013-3803695 Azizi

Leave a Reply

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.