SLIM DIET II (SD2) & Alpha Lipid™ SDII™

zv7qrnb
Sachet Alsd2

ALPHA LIPID SD2 dengan Pek Diet Mudah

  KINI ALPHA LIPID SD2 BERWAJAH BARU DALAM BENTUK SACHET Kepakaran kami adalah membantu rakyat Malaysia yang mempunyai masalah OBESITI dan tercari-cari produk Slimming yang “High Quality Efective” bila mana di Gunakan ia PASTI Selamat serta Menghasilkan Result yang memuaskan. Purata Penurunan dari Pengalaman kami dalam pemasaran dan memberi panduan (coaching) Alpha Lipid SD2 adalah …

View page »

Alpha Lipid SD2 & Alpha Lipid Lifeline

Alpha Lipid™ SDII™ & Slim Diet 2 (SDII)

Masukkan 200-250ml air sejuk(air peti) dalam bekas yang mempunyai sukatan,boleh juga menggunakan 2- 3 kiub air batu sebagai pilihan Masukkan  2 skop SD2 dalam bekas (SKOP DIBERI) Goncang hingga betul2 larut dan nikmatilah sbg minuman anda Jangan kacau menggunakan sudu besi, Elakkan menggunakan air panas atau  air suam untuk membancuh Perlu di ambil 4x sehari..sebelum sarapan, mkn …

View page »

sd2 lo

INFO PRODUK

…:::ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SATU MALAYSIA:::.. MEMPERKENALKAN PRODUK HEBAT yang dah 26 tahun bertapak di dunia,   untuk MEMBANTU individu yang mengalami masalah OBESITI dan BERLEBIHAN BERAT BADAN. Apabila anda mencuba ALSD2, anda dalam PROGRAM PEMBAKARAN LEMAK secara CEPAT< SIHAT<TANPA BERLAPAR  dan yang penting bukan hanya KILO yang berkurang malah SAIZ ANDA BAKAL MENGECIL..jadi,bersedialah  untuk menukar …

View page »

strip

Ketokstik (Ujian Ketone)

Alpha Lipid SD2 diet for Urine Test With Ketostik Ini merupakan Satu lagi produk yang bekerjasama dalam program pengurusan dan penurunan berat badan bersama Alpha Lipid™ SDII™ ni. Ianya bertujuan mengukur tubuh dalam pembakaran lemak atau tidak. ianya sebagai panduan dan guidelines untuk kita faham tahap tubuh kita.   Alpha Lipid™ SDII™ merupakan pengurusan atau program …

View page »

Iza

CARA GUNA Alpha Lipid™ SDII™

CARA MENGGUNAKAN SD2 dan Alpha Lipid™ SDII™  SEBELUM BUKA, Pastikan TIN Alpha Lipid™ SDII™ di Goncang/Shake untuk penyeragaman Nutrisi di dalam nya yg mendap semasa ‘travelling’  1). Masukkan 200-250ml air sejuk(air peti) dalam bekas yang mempunyai sukatan, boleh juga      menggunakan 2- 3 kiub air batu sebagai pilihan (Macam Minum Air Ais, Sedappp wooo!!) 2.) …

View page »

stop

PERATURAN

PERATURAN MENGGUNAKAN SD2 DAN Alpha Lipid™ SDII™ (ALSD2) ♥SECEBIS NASIHAT♥ Sebelum memulakan program diet ALSD2, tanya pada diri..Bersediakan anda untuk mencapai impian  memiliki berat badan yang ideal, iaitu miliki tubuh yang  langsing dan kurus secara sihat dan selamat??Yang pasti kekuatan hati dan semangat  yang tinggi dan displin amat diperlukan, itulah kunci utama kejayaan pengguna ALSD2 kami yang telah …

View page »

Water2

CADANGAN PEMAKANAN

CADANGAN PEMAKANAN PROGRAM DIET Alpha Lipid™ SDII™ ALSD2+Sarapan Pagi 1. Telor -Mata Kerbau,separuh masak, Omelet (campur  bawang, capsicum, tomato) rebus 2. Sayuran campur bersama sumber protein seperti daging dan ayam 3. Sausage-Rebus,Grill slice kecil (sekeping burger/sebatang sausage ade 4g kabohidrat) 4. Ayam kukus dengan spices 5. Fish finger/fillet ( cari yang chunky kurang tepong) ALSD2+Makan Tengahari 1. …

View page »

Jogging “NAK SIHAT ATAU NAK KURUS” ?

Sikit Information about Jogging. Dengan b’jogging kita dapat menyihatkan tubuh  badan selain mencergaskan minda, b’jogging adalah salah satu aktiviti yang dapat menggurangkan TEKANAN dalam kehidupan seharian kita. Kajian juga mengatakan orang yang sering melakukan aktiviti b’sukan or b’jogging ini kesihatannya lebih baik berbanding orang yang tidak bersukan. Selain itu, b’jogging juga meupakan satu aktiviti yang …

View page »

195 comments

Skip to comment form

  1. sophia

    sy ada minum sd2 habis 6 tin .dan skarang sy ambil alphalipid sd2 tapi masih turun 5 kg sahaja, kenapa lambat sangat turun…?

    1. Azizi

      Alhamdulillah..penurunan shgga 5 kg adalah bnyk, kaedah mempercepatkan pembakaran lemak seperti pngambilan SD2 nie telah sgt2 mmbantu anda..Erm boleh sy tau Alpha lipid SD2 di beli dari mane? produk terbaru yg bagus, baru sje di lancarkan..

      Untuk nasihat sy, penurunan berterusan secara mendadak, bukan diet yg bagus..tubuh seseorg tu berbeza-beza..ade yg terus turun Kg kemudian akan resape tubuh..Dan ade yg tak turun2 tp client berpuas hati..Sbb baju lama dh boleh pkai, seluar2 ketat sume longgar..Ini bermakna tubuh nye langsing kemudian akan turun lah kg tu secara semulajadi..utk pengetahuan awk, SD2 bukan ubat kurus,atau ubat seperti2 yg produk2 dipasaran lain, tetapi SD2 ni merupakan ‘Supplement yg mmbantu mmpercepatkan pembakaran lemak dlm tubuh..teruskan usaha dan yakin..DIET SD2 ade lah membantu anda berdisiplin dlm pemakanan..Moga2 awk berjaya!

  2. fida

    saya nak tanya kalau kita berpuasa blh kah kita minum sd2 ni? dan cadangan pemakanan sewaktu puasa? sbb kat dlm jadual tu tak blh berlapar. mcm mana?? boleh terangkan???

    1. Azizi

      http://sd2.azhira.com/?p=732 sila lihat link nie..Musim puasa dh hampir nie,rejab syaban dah boleh training..Utk biasa berpuasa semasa mengamal diet Alpha Lipid SDII

      1. fida

        mcm mana saya nak dapatkan produk ni??

        1. Maisarah

          boleh rujuk pages order dan hubungi kami utk prosedur memesan:-)

      2. ana

        Boleh senaraikan lebih byk lagi apakah makanan yang x bleh dambil smsa minum sd2 ? Please…..

        1. Maisarah

          boleh cari makanan yg berasaskan protein dan sayur2an dan dlm pages cadangan tu sudah lngkap..juga cuba dapatkan buku panduan lngkap pd pngedar anda

  3. rose

    berapa harga 1 tin SD2 yang baru untuk ahli?

    1. Maisarah

      Utk ahli rm150,di galakkan utk jadi ahli sbb bnyk kelebihan..dgn belian 4tin ke atas mampu mendapat rebate, dan jika smpi rezki mencukupi syarat boleh dpt jd supervisor dan punyai kelebihan2 yg lain.

      1. rose

        ok..TQ..

      2. Nurul

        Salam maisarah,suami sy berminat nk cuba produk SD 2 nih,bole bg no fon ke email ke,coz sy nk order,TQ.

        1. Maisarah

          No tel sy : 0133807396

      3. duwan

        kalo pos g kuching brapa harga??

        1. Maisarah

          Setakat ini post ke kuching masih sama dgn semenanjung iaitu rm10 brapa tin pon dan free for pembelian rm1000:-)

      4. fadz

        salam sis..sy student yg bru nk mcuba mnum alsd2 ni..blh ke sy dptkn hrga rm 150 wlupon sy xjd ahli?sbb sy nk cuba dlu untuk mggu ptma :)

        1. Azizi

          Wslm..klau mcm tu boleh la..tp bnyk kelebihan jika jd ahli dan berkemungkinan cukup syarat nnti awk boleh jd pengedar seperti kami..pendapatan mmg lumayan dan secara tak langsung awk ade side income, ape2 pun terpulang pd awk yg empunya diri.

  4. reihan

    Dh msuk 6tin ALSD2….dh dekat seribu jge lh duit sye hangus…trun x jge trun… 2kg je utk 6tin…mna pgi 1tin sehingga 2-5kg seminggu????????

    1. Azizi

      Assalamualaikum, maaf yea..Nk tanye la pemakanan dan pengambilan sehari seperti mana?erm, pada bila mula nya mengambil alsd2? kenapa 6tin baru tanya..aduss~ huhuuu, nama sapa yea? maaf sgt2 jika tidak selesa pertanyaan ini..

    2. Maisarah

      Pn,
      penurunan seseorang tu berbeza bergantung kpd metabolisma masing2, mngkin puan perlu semak semula cara pemakanan puan semasa berdiet dgn ALSD2, Dan turun 2-5 kg per week yg sering diwar2 kan oleh pengedar2 adalah fakta di mana pengalaman cstemer2 sy sendiri seminggu pengambilan mmg dorang msj dah reduce antara 2-5 kg per minggu..boleh sy tahu adakah puan salah seorang customer sy? Jika tidak puan boleh rujuk kpd pngedar yg jual serta boleh buat aduan terus kpd compony xsilap sy company ada pakar yg akan bg nasihat dgn lebih lanjut,anyway,thanks coz sudi berkongsi:-)

      1. Azizi

        Siapakan Reihan?????

    3. Mahsuri Hashim

      Saya dah beli satu tin dan dah mula makan. Alhamdulillah setakat la tak terasa lapar sangat dan ketagih nak makan yang manis-manis. Selepas seminggu nanti saya akan feedback balik. Klu berjaya turun saya akan contact no pengedar dan terus jadi pengedar.

      1. Maisarah

        insyAllah..good luck utk saudara:-) boleh hubungi sy utk keterangan lanjut sbg pengedar..sy memang memerlukan lebih ramai rakan pengedar..

        1. jay

          Salam, nak tanya jadi ahli rm60 whole life ke tahunan? minat nak jadi ahli @ shah alam. pls advice.tq

          1. Maisarah

            wslam..rm 60 for life

  5. niza

    Saya bru lps bsalin. skrg baby 4 bln.. dan still mnyusu badan. if sy nk try mkn produk ni blh x.. menjejaskan x pd baby.

    1. Azizi

      fully breastfeed ke or kekadang?..bukan sebab bahaya, tp tak di galakkan sahaja..

  6. mamazikri

    salam…saje nk share…saya baru sebulan ambik produk Herbalife dan dah turun 6.5kg..kosnya baru RM410..alhamdulillah sgt berpuas hati sbb dh byk sgt try produk lain sblm ni ada result tp x sehebat dgn produk herbalife…bkn nk promote just to share…

    1. Maisarah

      wslm..
      alhamdulillah,baguslah tahniah:-))) mn2 produk pon sama je..sbb produk hanya bantu je kita nk capai impian nak kurus secara sihat, jangan terlalu bergantung pd produk untuk kurus, bimbang apabila stop kegemukan lampau dtg semula.. dan jenis2 produk tu bergantung kpd hak pengguna untuk memilihnya:-) tq coz sudi berkongsi..

      mungkin puan amik pakej herbalife yg xcomplete, coz saya (admin) pnh juga menggunakan herbalife (F1,F3,protein) complete set pagi, tghari (boleh mkn apa sj, xperlu amik shake) dan mlm amik shake..seharian disulami dgn hibiscus tea utk metabolisma(botol besar) dan kos nya hampir 600 lebih:-)..dan sy juga beri sokongan kpd pengguna herbalife yg selalu hubungi admin mintak compare,khidmat nasihat dan nasib baik sy juga penah gunakannya:-)..

    2. Daku

      RM410 harga runcit. RM330 harga ahli.

      1. Tak nak lapar

        perrrghhh..ini olang pun ade?promote produk sendiri di website produk org lain~ ceh, ada busuk itu hati.

  7. duwan

    alhamdulillah sekarang ni tinggal 2 setengah tin..dan berat pun menurun dalam 5 kilo lebih utk tempoh seminggu lebih..kalo pos kat kuching sarawak brapa harga?? insyallah nak teruskan bulan ke2 lagi sampai dapat berat yg ideal.utk betul2 berkesan jangan ambik makanan berkarbohidrat dan senaman 15 minit sehari mencukupi..makin banyak bersenam makin cepat turun..

    1. Maisarah

      Alhamdulillah..awk hampur bjaya dlm program diet.ni,harap awk teruskan..dan terima kasih kerana sudi berkongsi pengalaman,aah snaman ringan sprt melakurkan kerja rumah lebih membantu proses pembakaran lemak iaitu kos jd kurang:-)

      1. Maisarah

        Maaf pos ke sarawak sama sprt semenanjung iaitu rm10 utk brapa tin pon dan free postage utk pembelian melebihi rm1000

  8. liza

    Sy baru dua hari minum alpha lipid sd11..nk tnye blh x sd11ni dimnum
    bersama dgn collagen yg berasaskan buah-buahan?dan mcmane pgmbilan sewktu
    uzur?

    1. Maisarah

      Adakah sy dh bls soalan puan ni dlm sms? Kalo boleh tangguhkan sekejap suplement2 lain beri fokus pd program diet ni,bila da stop dan capai targert bolehlah amalkan semula suplement masing2 utk mengekalkan kesihatan..

      1. liza

        Ye.cik dah jelaskan pd sy mlalui sms..thank ye…

  9. Daku

    Salam. Nak membetulkan fakta Herbalife. RM410 itu adalah harga ahli dan itu sudah cukup sebetulnya. Bagi yg ada bajet lebih, boleh tambah benda2 lain. RM410 utk basic F1, F3 & Tea. Mana2 produk sama saja, yg membezakan ialah harga dan metabolisma seseorang.

    1. Maisarah

      wslam..ooh thanks for that price info:-) n stuju 200% “mn2 produk sama ja yg membezakan harga dan metabolisma seseorang n one more semangat/displin/kekuatan diri masing2 je…:-)

    2. Tiada Hasad Dengki

      Wah daku, bukan main seronok mengganggu perniagaan org siap promote produk dia di website org yang hakikat nya pesaing beliau (Ni kes tak boleh terima kenyataan ke,customer ur lari),,,
      Daku, event ur have a fact or not, don’t be overclaims about ur product coz all product is good,but the attitude of individuals to achieve healthier and slimmer must be explained/to be correct.. tahniah kak mai, nnti stock dh habis sy order lg yer, ramai yg berpuashati dgn produk New image ni.. :) Alhamdulillah~

    3. HANA

      JGNLH MASUK WEB ORG NAK PROMOTE BRG..X SOPAN LGSG..MEMANGLAH SEMUA PRODUK BAGUS..TP X SEBAGUS SD 2 NI..SEBAB TU DIE LARIS ..KWN SY GEMUK..2 MINGGU JE MINUM DAH KURUS..

      XPELAH MAHAL SIKIT ASAL BAGUS..HERBALIFE RAMAI YG TERKANDAS XNK BELI DAH MMGLAH BUNYI MACAM MURAH TAPI KLU XBLEH MKN DAN AKHIRNYE FRUST BUAT PE..

      SY BUKAN PENJUAL,BUKAN PENAH BELI PUN SD 2 NI..TP KWN SY DAH KURUS..SBB TU SY SUKE BACE BLOG SD 2..SEMUA YG JUAL SD 2 SUME SY BACE..SBB SY SUKE ORG X KENE DGN PRODUK..

      HAKIKATNYE BYK PRODUK BUAT TESTIMONI PALSU!!!
      JIRAN SAYE PERNAH JD TESTIMONI SENDAYU TINGGI DAN KELUAR AKHBAR MUKE DEPAN..
      TP DIE KATE DIE BUKAN MAKAN SENDAYU TINGGI PUN..DIE MINUM AIR HALIA CAMPUR KUNYIT,DAN MUNTAHKAN MKNN YG DIE MKN LEPAS MKN..

      ORG SENDAYU TGGI TU PUN TAHU..TP SBB NAK BUAT BERITE GEMPAK,TETAP AMBIL DIE JD TESTIMONI..
      TP SD 2 MMG WORKS..

      1. Maisarah

        terima kasih saudari atas perkongsian tu ye:-)

        1. HANA

          adik saya gemuk,sy syor beli alphalipid sd2.start 11 oktober 2012.berat dari 65kg da trn 58kg(14 oktober 2012).TRN 7 KG..MEMANG MARVELOUS LAH..TP SY MMG DAH KURUS..NANTI nak syor kat org lain lg..bagus betul sd2 ni..adik sy dah belanja riban2 pergi slimworld,marie france,beli korset beautifulribu2..x kurus2..ni da trn 7 kg..

  10. Hanita Bujang

    suka dgn produk ini. maisarah kat mana ye? saya di daerah Port Dickson.

    1. Maisarah

      ni bukan produk sy, ni produk saintis d universiti harvard..hehehe:-D sy pengedar je..sy d Kl..tp sy mmg kurier ke 1 malaysia.. ramai gak org PD yg mik ngn sy

  11. nuranida

    assalamualaikum…kak nk tanya akk jual harga ahli ke wlu sy tak ahli…

    1. Maisarah

      wslam..insyAllah adik:-) tp galakkan untuk jd ahli, sbb layak dpt rebate komisen dan silap2 boleh jd pengedar..

  12. mujimah

    Herbalife mmg bagus xdapat dinafikan,siap signboard kat highway,tp klu semangat org nak diet xkental xboleh le,pas stop cbuk nak mkn memacam,trun xla byk sgt,walaupun blh mkn apa yg nak makan semasa t/hari,tp blh ke nak ikt prut bila lapar sementara nak tggu shake lg sekali.

  13. Azee

    sy telah menggunakan sd2 selama 2 minggu, berat sya turun 1kg sahaja.. selama 2 minggu saya tak makan nasi langsung, mkn lauk syur sprt dicadangkan.. selama itu sya juga ke gym atau bersenam.. tp saya perasan la shape badan agak berubah.. sy nak minta pendapat apa yg perlu dilakukan. teruskan mengambil sd2 ker.. atau teruskan diet pemakanan sahaja

    1. Maisarah

      azee..awk yg di chat tu ke? ikut berat awk tu xla ketara sgt yang mmg memerlukan penurunan kilo yang banyak..kemungkinan alsd2 shape kan bdn awk dahulu iaitu reduce saiz awk sebelum pengiraan penurunan kilo berlaku..that y sy slalu ckp penurunan bergantung pada metabolsima msing2..ada cstemer sy dapat buat 4 tin dgn sd2 lama 21kg tp beratnya 125kg++, mmg ternyata lemak dibadannya mmg banyak dan penuruanan juga banyak :-) setiap individu sgt berebza kesan nya..mungkin slps ni awk akan mengalami penurunan kilo..tp adakah penurunan 1kg tu awk berasa bdn makin ringan dan bdn semakin firm? jika jwpan nya YA alsd2 dah membakar dan menyngkirkan lemak di kwasan2 yg mungkin xdapat diukur oleh penimbang lagi..untuk mneruskan alsd2 atau tidak ni terpulang pd anggapan awk mengenai bagaimana selama ini alsd2 dah bantu awk..:-)

    2. Maryam

      Hi. I experienced the same thing. cuma hilang 4 kgs je. then stop. afta that i stop losing kgs but losing inches instead. i asked a friend of mine who is a dr., she said its common for ppl who work out like you and me. for ur info, im a runner. i run at least 2km each day. bulan puasa pun run jgak sbb dah addicted.

      but jgn bimbang, cause, according to my friend, actually, bila kita work out, we burn fat, tp at the same time, we gain muscle weight. muscle weighs more than fat, so dat explains why we lose inches but no kgs. in fact, according to from what ive read, this is what we should aim for. losing fat, but not muscle. sbb bila kita gain muscle, most probably, kita akan maintain je our shape.

      So, dun worry sis! we’re in d same boat!

      1. Maisarah

        great info for sharing:-) coz lots of my customer very worried n always ask ” y my kg’s not reduce even i lost my inchi’s”…this is a very technical answer, thanks to u dear..let me share to others

  14. izzah

    salam..saya nak tanye dlm pengambilan progeem sdII ni mmg tak boleh sentuh nasi langsung ke atau mcm mana? n waktu uzur kita boleh ambil sdII ke..?

    1. Maisarah

      wslam..
      sentuh boleh cuma jgn makan je..hehehe bkn lgsung xboleh cuma kawal pengambilan karblohidrat sehari maksimun kalo boleh 35gram:-)

  15. suzy

    Sy nk tnya..skrg sy duduk seremban..kt mane tpt yg trdekat sy bole dptkn produk ni?thanks..

    1. Azizi

      Kami menjalankan perniagaan secara online, setakat ini kami tiada pengedar di N9 dan awk boleh membuat pesanan melalui kami..dan di jamin penghantaran dlm tempoh 1-2 hari bekerja, insyaAllah hubungi kami di 013-3803695 Azizi ( Stokis ONLINE Ayer Keroh, Melaka )

  16. Jaaf

    Salam, salam berminat nak ambil product ni. Boleh saya tahu berapa harganya untuk Ahli gan bukan Ahli.

    1. Maisarah

      harga member 150 dan non non memeber 180..tp if nk try boleh consider bagi harga member..admin juga alu-alukan if nk sertai admin menjadi member iaitu yuran member rm 60:-) seminggu adalah utk setin:-)

      p/s : takutnya admin tgok emelnya…naik.angin….hehehe maaf yer admin lambat reply:-D

      1. Bunga Larangan

        kalau member sabah srwk sama gak ke harga dia? bkn ape, sblm ni, sy di mklmkn pengedar lain, kalau nak jd member hrga sbh/swk ni lebih Rm10 dr hrga smnjg. Betul ke?

        1. Azizi

          betul.

  17. shade

    salam…saya berminat nak try ALSD2 ni lah….ok ke kalau baru nak start dalam bulan puasa ni? saya di seremban, boleh buat penghantaran ke? n satu lg nak tanya kalau nak beli kena beli satu tin dulu ke or ada pakej utk sebulan? hehe sori ek byk sgt tanye sbb excited nak try ni :)

    1. Maisarah

      wslm..maaf admin lambat reply kat tuan nya yg excited nk try:-) penghantaran ke mana sj di seluruh malaysia mmg admin buat:-) utk pakej sebulan memerlukan 4 tin coz setin utk seminggu:-) rujuk pages order dan hubungi km yer utk proses order..

  18. Intan

    Saya berminat nak menurunkan berat badan.
    berumur 22 tahun
    berat badan 70kg
    mempunyai 2 orang anak
    saya ingin menurun kan 20kg boleh saya dapatkan nasihat berapa tin harus saya gunakan bagi mencapai matlamat saya
    dan cara menggunakan dengan betul

    1. Maisarah

      salam intan,
      awk boleh cuba diet alsd2 ni..insyaALlah awk buat betul2, follow diet ni yg simple..awk akan berjaya trunkan berat bdn seperti yg awk impikan..berapa tin penggunaan awk pihak kami xdapat beri anggaran dengan jelas, ianya bergantung pd :
      1) sistem metabolisma bdn masing2 dan bagaimana cara alsd2 ni bertindak dlm tubuh utk proses pembakaran lemak
      2) tahap kesungguhan awk mematuhi peraturan dan displin dlm diet yg sgt2 sng utk diikuti ni..kalo boleh jgn terlalu bergantung pd produk ye..alsd2 hanya bantu je kita nk kurus secara sihat, selamat dan cepat..semuanya atas kekuatan diri kita:-)

      1. Intan

        Jadi boleh saya tahu harga bagi satu tin dan untuk satu tin berapa lama saya boleh menggunakannya

        1. Azizi

          Sy cadangkan utk follow sebulan program..tp ikut la cadangan kami, insyaAllah jika di izinkan berat ideal awk akn di capai.. RM150 member, non member RM180 (member RM60)

  19. Eka

    salam..
    sy berminat sgt nak beli produk ni.. ble bgtau x berapa harga bukan ahli + postge bagi setin.. tq :)

  20. kinah

    adakah boleh mkn quaker oat semasa pengambilan alsd2 ??

    1. Maisarah

      Xboleh,yg tu merupakn sumber kabo.ini diet high protein low kabo.nnti dh stop mik sd2,leh lah amalkn oat,coz amat2 bagus:-)

      1. kinah

        sedih…..sbb slama sy amk sdII hampir 2minggu sy mkn oat…rse mcm dh give up plak :(

        1. Maisarah

          aduh,knapa awk amik oats?? if awk nk natural diet tanpa bntuan produk or utk maintain kesihatan or berat mmg amat2 digalakkan ler mik oats sbb ianya serat terbaik..adakah awk xdpt bimbingan ms beli…sila rujuk pages peraturan dan cadangan pemakanan dlm website sy..

  21. dira

    boleh makan kellogg’s special k ?

    1. Maisarah

      Sumber bijiran oat bagus setelah berjaya dgn diet alsd2 utk maintain agar sentiasa kurus sihat dan langsing

  22. nurul

    Kalo kita period/datang bulan..boleh tak amek SD2..

    1. Azizi

      apabila wanita dlm keadaan period, secara semulajadi pembakaran lemak menjadi terlalu perlahan dalam tubuh,jadi penggunaan dalam ketika tersebut menjadi kurang berkesan sedikit..terpulang lah pada individu tersebut, sama ada hendak mengambil alsd2 waktu tersebut/tidak.

  23. qaseh

    sy baru je beli SD2 ni..cuma nak ty cara nak minum tu guna air masak ke air sejuk?

    1. Azizi

      air sejuk..tgk pd panduan tu..alsd2 beli dgn siapa?kami ke melalui website kami?

      1. Maryam

        saya x minum air sejuk/ais… seriously air masak suhu bilik x boleh??? kurang berkesan ke?

  24. suzy

    Sekiranya saya ingin menjadi agen untuk produk ini,macamana caranya?

  25. nur

    salam. saya baru nk try produk ni.. lemak yg terdapat di badan saya adalah lemak jenis air.. (lembik).. produk ni boleh x hilangkan lemak tu tanpa flabby? and kalau saya stop,, badan cepat naik balik ke?

    1. Azizi

      Wslm..sgt2 terbaek menggunakan produk ini nur, konsep fat burning yg membantu mempercepatkan pembakaran lemak dlm tubuh..dlm proses diet Alsd2, nur sendiri dpt tentukan tahap pembakaran lemak yg blaku serta pengambilan sumber kabohidrat(nasi,mee dll) seharian melalui urine test dgn menggunakan ketone strip yg boleh di perolehi dgn kami. semasa ujian ketone ini akan menghasilkan beberapa warna bg menentukan tahap air dan kabohidrat, sama ada lebih/kurang sms diet..

  26. Nurul

    Salam…

    Sy ingin cuba produk ni. Cuma sy nk tnya, if kt try 1 tin dlu, blh nmpk kesannya ke? Sbb sy dan kwn mmg nk try after read few testimoni yg menunjukkn produk ni sgt berkesan & diet pemknan pn sng diamalkan. Kami fikir nk try dlu & lihat hasilnya dlm 1 week mcm tu or mgkn kami blh beli pakej utk 1 month & try it together 1st. Lgpn kena follow bajet jgk. Hehehe… Apa pendpt saudara/i?…

    Mgkn phk saudara/i blh suggest apa yg ptt sy & rakan sy buat ke.. Lgpn sy search few pengedar & some jual dgn different price (mksdnya ada pengedar yg include postage fee, ada yg exclude postage).

    If sy nk try produk ni, berapa yer harganya?

    Terima kasih :-)

    1. Azizi

      Harga RM150(member), RM180 non member, member just RM60..For semenanjung.. utk penghantaran dgn Kami 1-2 tin RM10.. 3-4tin RM20 dan seterusnya RM20..Cuma pembelian Lebih RM1k free postage.. Sy biasa mencadangkan utk follow our rule Program Dlm Sebulan, because can motivated ur individual attitude.. but our diet program is simple rule.. “low kabo, High protein”.. bnyk minum air putih/air mineral sehgga 2.5L sehari..Bnykkan pergerakan, ambil Protein yg cukup..yg penting jgn berlapar.. Kami bukan sekadar pengedar, tp kami mempunyai rangkaian rakan peniagaan yg sedia membantu pengguna utk menggunakan produk ini secara yg betul..Utk promosi check ur inbox. tq or sms ke 013-3803695

    2. Maisarah

      wslam..
      insyALlah pengambila ALSD2 dengan cara dan pemakanan yang betul kesan/perubahan pada diri akan dapat tgok dalam masa seminggu pengambilan (1 tin) samada pengurangan kilo yang ketara atau saiz badan yang makin mengecil..penurunan bergantung pada metabolisma badan masing2 dan sy xdapat anggarkan penurunan seseorang secara spesifik..yg boleh saya cakap bdasarkan pengalaman cstumer2 sy yg dah berjaya seminggu average 2-7 kg:-)

      pakej satu bulan adalah memerlukan 4 tin (tp kalo nak tambahan ketosttik ok juga) dan sy galakkan jadi ahli aiitu akan dapat ID sendiri utk bolehkan dapat harga ahli, komisen dari pembelian dan mungkin menjadi salah seorang pengedar kami yg succes:-) harga ah;i rm 150, bkn ahli rm 180 (semananjung) dan register ahli hanya rm 60 seumur hidup..psal different price tu..harga yg sy nyatakan di atas mmg harga yang dikeluarkan oleh company..cuma bebeza mungkin dari segi promosi masing2 oleh pengedar2 lain :-)

  27. adib

    salam,camnie badan saya agak gemok la, cuma perut saya agak buncit ,boleh ke alpha lipid sd2 nie mengempiskan perut saya tu.

    1. Maisarah

      wslam..
      insyAllah ALSD2 ni akan bertindak di amna sahaja yang terdapat lemak berlebihan dalam badan..bkn sekadar fokus penurunan kilo tapi terut shapekan badan..so, jgn risau lemak di perut akan disingkirkan:-)

    2. Azizi

      Sgt2 berkesan utk mengempiskan perut..Cuba la dgn Kami.. Sebulan mampu mencapai sehingga 15kg, insyaAllah kne cara yg betul dan ikut panduan seperti yg kami sarankan..pasti berjaya.. Cubalah dgn kami.

  28. lini idris

    salam n selamat hari raya…

    Saya berminat nak jadi agen SD2. ..macam mana caranya? Saya seorang ibu tunggal dan ingin menambah income saya.
    Terima kasih.

    1. Azizi

      Waalaikumsalam dan selamat hari raya juga..Owh utk menjadi Agen/Bizness partner kami..kami sgt22 mengalu-alukan, sbb kami memerlukan pengedar yg boleh meneruskan pasaran produk Alsd2 yg hebat ini..Kami menetap di KL… Erm sy ade Inbox ke Facebook pn.lini…Kite boleh terus berhubung baik melalui Facebook, Email, telefon dan lain-lain lg.

    2. Azizi

      Saya dah replykan.. Boleh Add FaceBOOK kami dan like ke page kami di link depan skali website kami.. Just klik LIKE

  29. haliza razak

    salam.. saya berminat nk cuba ALP SD2..bagaimana nak dptkan..dan boleh ke pskan brg tersebut..brp harganya..

    1. Maisarah

      member Price RM150, Non member RM180..member register RM60 selamanya itu memperoleh ID number dan boleh membeli pd kadar harga ahli.. Sume ni tertakluk bg di semenanjung malaysia..

    2. Azizi

      waalaikum salam.. boleh je memesan dgn kami..dan kami mmg buat penghantaran.. harga RM150 member, Non member RM180.. member register RM60 dan akan dpt kelebihan spt rebate jika pembelian banyak, dan jika tidak disangka2 boleh menjadi platform bizness sebagai pengedar ALPHA LIPID SDII

  30. nur

    salam, saya dah beli sd2, tp period saya x teratur.. mcm mana nk guna? dengar cerita sd2 x berkesan waktu period. sy mengalami bleeding yg menjangkau berbelas belas hari atau lebih.. tp saya mahu pakai produk ni 4 tin berturut turut

    1. Maisarah

      wslam..
      bkn x berkesan, cuma pembakaran lemak pd ketika wanita period MUNGKIN perlahan dan sedikit terganggu..tp xsemua org alami mcm tu..

  31. Sha

    Salam.. Saya baru saja menggunakan produk alpha lipid SD2 selama 3hari. Just nk b’tanya, bolehkah saya mengambil makanan di antara waktu makan, seperti antara waktu sarapan & lunch @ lunch & dinner? terima kasih.. doakan saya b’jaya menurunkan berat badan.. :)

    1. Maisarah

      wslm..boleh mkn seperti biasa kerana diet ni bkn diet yg memerlukan kita berlapar..cuma pengambilan makanan hendaklah berasaskan sumber protin,sayur-sayuran dan air yg melebihi 2 l sehari..insyAllah semoga berjaya dalam proses diet ni

  32. a.hashim

    salaam. saya student di gombak. boleh saya tau mana2 stokis yg berdekatan? atau kak maisarah sendiri ke?

    1. Maisarah

      Boleh FB Siti Maisarah..di situ ade pengedar di gombak. Or call

  33. Hasrul

    Saya tinggi dalam 185cm dan berat dalam 155kg boleh kurang berat badan tak menggunakan sd2 nie?? Kalau setin boleh tahan berapa lama??

    1. Azizi

      Setin tahan seminggu..program diet kami di galakkan utk sebulan program.. Sbb alsd2 ni supplement yg mana sebulan boleh turun sehingga 10-15kg (utk percubaan keselesaan awk boleh la ambil 2 tin) mengenai berat tu, selain turun berat akan shape body, firm ur skin)

  34. Helme

    Salam. sy nk tanya, tinggi saya 185cm berat 155kg.. boleh ke saya kurangkan berat badan dgn mengunakan produk SDII ni?
    1 tin SDII bole tahan berapa lama?

    1. Azizi

      Boleh2 sgt..jika ikut aturan dan saranan..setin tahan seminggu. boleh sms/call ke 013-3807396 utk Order dan menjadi ahli/dealer

  35. eva

    kos phntaran ke sabah brapa ek..

    1. Maisarah

      RM10 setin utk kos courier..

  36. khairul

    Soalan saya:-

    1)saya berat 94 kilo……nak turun jadi 70kg ok ke kalau saya beli produk ni?
    2)ada kesan sampingan tak untuk pesakit darah tinggi dan kemcing manis?
    3)area putrajaya boleh COD ke?
    4)apa yg saya perolehi utk pakej sebulan 4 tin tu?
    5)berapa harga utk pekej sebulan tu?

    tq

    1. Maisarah

      1)insyaLLah dgn bantuan produk diet alsd2 ni dlm program diet awk akan boleh capai berat ideal yg diimpikan cuma penurunan seseorang bergantung pada metabolisma bdn masing2 sy xprnah letakkan spesifik kilo seseorang itu boleh turun seminggu cuma purata customer2 adalah 2-7kg seminggu ikut keadaan masing2
      2)xdk masalah utk darah tinggi dan kencing manis sbb disamping berdiet nutrisi dalam alsd2 ni juga turut memulihkan masalah kesihatan..tp sekiranya kronik boleh dapatkan nasihat doktor dulu sebelum mula berdiet
      3)sy ada pengedar di putrajaya boleh hubungi belian utk COD di sana (wanie : 0132874969)
      4)sebulan perlu 4 tin dan boleh join member rm60 seumur idup coz belian 4tin sebulan layak dapat komisen ahli dan byk kelebihan sbg ahli sprt belian dan insurans atas id sendiri..harga 4tin + ahli = rm 660
      5)welcome:-)

  37. shira

    salam..alhamdulillah..tin pertama yg sye gne turun 5 kg..tp tin yg ke dua xde pnurunan berat plak..pdhal berat bdn sye msh byk yg kne trun nie..rse sdh gak kdg2..skang tin ketiga try timbng still x trun.haih

    1. Maisarah

      wslm..xperlu fokus kpd kilo sgt sbb kdg2 kilo xtrun byk pada mingu2 tertentu sbb alsd2 tu nak shape kan bdn pula lps menyingkirkan lemak pada minggu pertama..saiz akan berkurang dan kilo akan trun sendrinya..jd jgn taksub pada penimbang..just relax n feel this diet okeh

  38. sally

    Saya bminat nak try sd2 dalam dua tin aje dulu, boleh dpt harga ahli x admin? kat Puchong blh COD? Kalau bkesan baru saya nak jadi ahli…. :)

    1. Maisarah

      salam puan..
      sy nk jwb pon takut dah terlewat pls maklum kat sy jika puan dh dapatkan stok yer sbb sy ada pengedar di puchong..number sy 0133807396 bkn pe rasa bsalah puan byk bg commend dan xberjawab oleh admin:-(

  39. marsita

    sya dh cuba sd2.dgn 4 tin saja dh kurang 9kg…syaratnya mesti mendisplinkan diri jika nk langsing.panduan kalori yg disertakan amat berkesan…stlh 4 bln berenti penggunaan badan ttp langsing dan dpt kawal pemakanan secara semulajadi…alhamdulillah.. thanx sd2 n thanx wt sarah jugak..

  40. Ila

    Salam, kalau pesakit gastrik..boleh minum ker susu nie

    1. Azizi

      wslm, kita diet tanpa berlapar..tidak berlapar..sy sarankan baik ambil alsd2 ni,disamping kurus, ianya juga boleh memberi kesihatan yg baik..silap2 gastrik anda hilang..insyaAllah.ramai yg berjaya…gout ilang, darah tinggi ilang dan sebagainya…

  41. nk kurus . . !

    Assalamualaikum.. sy nak tanya, boleh x student yg padat dgn jadual blajar amik sd2 nie..?kadang2 sy tak sempat mkn sbb jadual blajar padat. pastu slalu mkn maggi , n kat sini x ad peti ais. mcm mna sy nk minum sd2..? ap yg sy tawu dr maklumat2 yg ad mngenai sd2, produk nie kne ambil bersama air sejuk(peti ais) .. boleh x sy ambil produk tersebut bersama air kosong (suhu bilik) . .?
    lagi satu, adakah sayur-sayuran tidak di benarkan dalam program diet sd2 nie..?

    untuk pengetahuan cik, sy mempunyai tubuh yg berisi dan pejal.. adakah sy dapat turunkn berat badan sy sehingga 2-5 kg seminggu..? ramai yg bg pendapat pd sy bhawa tubuh sy susah nk kurus sebab lemak badan sy pejal..

    1. Maisarah

      wsalm..
      dalam mana2 berdiet mmg perlukans edikit pengorbanan..bkn sng nk capai impian..produk hanya sekadar membantu je kita nk berjaya dlm program diet masing2..pasal isu still student+makan megi tu bg saya perlu la ubah sedikit dan lakukan pengorbanan ikut sedikit peraturan dan cadangan pemakanan yg disarankan dlm website sy (klik di pages peraturan dan cadangan) that y jgn terlalu bgantung pada produk utk kurus..lebih kepada kekuatan diri masing2..walau terbaik mana sekalipun produk xkan membantu if kita xdapat tukar dan ubah sedikit gaya hidup:-0

      saintis yg telah menghasilkan produk ni telah menetapkan pengambilan 4x sehari dengan air sejuk utk memberi kesan terbaik tp kalo susah nakd apatkan bole la cuba amik suhu bilik sbb admin xdapat nak paksa adik beli peti ais letak dlm bilik..heheheh:-) maaf just lawak2. psal penurunan pula xdapat estimate penurunan kilos eseorangs eminggu ianya bergantung pada metabolisma bdn masing2

  42. ZAWIYAH

    admin nak tanya.. apa beza SDII dan ALSDII? yang mana satu sepatutnya diambil dahulu?

    terima kasih

    1. Maisarah

      SD2 lama merupakan formula lama dan ALSD2 formula br diupgred dr formula lama (tin biru) dimana memberi kesan 2x ganda pembakaran lemak dgn penambahan kandungan green tea+fibre dan faktor lipid yg akan bantu membawa semua nutrisi ke seluruh struktur badan:-)

  43. Aiman

    Salam,bila dah kurus selepas mengamalkan diet SDII boleh ke sy
    makan seperti biasa??lgpun saya suka makan pada waktu malam
    so,boleh ke sy makan pd waktu malam selepas diet SDII??

    1. Maisarah

      wslm..bila dh kurus berat mmg xkan naik mendadak lps guna produk ni sbb yg dibakar dan diurai itu betul2 lemak…tp produk hanya bantu atas kekuatan diri masing2 nk pastikan kegemukan lampau tidak berulang dan penting utk kekalkan bmi yg dah capai tu..:-)

  44. carol

    hai..nak tanya..kamu ada stokis di sabah kah? kalo nak beli macam mana? stok untuk sebulan berapa dgn harga pos.

    1. Maisarah

      hy carol…sy xde lg pngedar d sabah cuma ada ramai buyer dr sana mungkin kamu bakal pengedar sy disana :-) tp maybe bln depan sy ada org sana utk mudah kamu beli..sebulan need 4tin utk program diet alsd2 ni..harga di sana member rm150,bkn memeber rm192 joint member rm70 for life..byk advantages if join member,belian dan insurans atas id sendiri dan ada komisen ahli if belian byk dlm sebulan

  45. Mahsuri Hashim

    Boleh tak produk SDII ini dibeli dikiosk-kiosk yg jual jamu dan herba. Saya baru nak mencuba utk 1 tin dahulu.Takut nanti terkena pula yg tiruan.

    1. Azizi

      Mcm ni lahhh…kami pengedar yg sah dan pengalaman, mengapa perlu beli di kiosk2 or kedai jamu…Sbb kami menjual melalui pengedar2 bukan letak di kedai2.. lokasi mane?kami ramai pengedar2 di seluruh malaysia.. Sila sms ke 0133807396 utk bertanya produk, sila dptkan dgn kami..

  46. lin

    pembelian secara online je ker?

    1. Azizi

      juga secara belian terus dgn pengedar2 kami..lokasi mane???sms ke 0133807396 maisarah..lokasi mane?klau leh beli dgn kumpulan kami yg merupakan pengedar sah dan berdaftar..

  47. anne

    nk tnya,start umur brapa blh ambik prduk ni ye?

    1. Azizi

      Galakkan kami..utk 18thn ke atas, sbb secara semulajadi nya..kanak2 bwh umur mempunyai metabolisma sendiri yg boleh dikurangkan berat dgn cara pemakanan yg sihat.. (“,)

  48. ibulinz

    assalamualaikum..
    saya baru ambil 3 hari alsd2..saya juga ada high blood pressure n diabetes..ada yg bgtau saya effect minum akan pitam n buang air besar dlm 4 kali..selama 3 hari ni Alhamdulillah tiada effect tersebut…cuma saya kerap buang air kecil dan berpeluh..buang air besar pun sehari dalam 2 kali…fyi, tinggi saya 147cm dan berat 30/9/2012 74kg..sekarang ni belum timbang lagi..tunggu hari ke-7..hopefully result yg memuaskan..Insyaallah..tqvm atas feedback anda..

  49. Alia

    Assalamualaikum. Ini adalah nasihat berpandukan diri saya sendiri. Sebelom ini berbagai produk penurunan berat badan daripada jenis yg dikatakan utk kesihatan sehingga lah pil2 kurus yg sekarang telah dibatalkan penjualan nya.Mcm2 produk saya telah cuba.Tapi hasilnya hanya lah dalam jangka masa pendek.Saya pernah di beri pil diet atas nasihat doktor pakar, telah kurang sebyk 8kg dlm mase sebulan setengah. Selepas berhenti, berat badan naik 2 kali ganda. Begitu jugalah berlaku apabila mengambil produk lain. Akhirnya saya bertemu seorang doktor yg tidak mengambil kesempatan dgn menjual produk2. Saya di nasihatkn supaya exercise. Saya telah mengambil keputusan untuk menyertai program di Gym. Saya menyertai sebgai membership Gym. Kosnya hanyalah dalam 1000 setahun. Saya mengikut program senaman yg sesuai utk saya atas nasihat trainer saya. Dan saya nekad utk tidak mengambil ape2 produk utk kurus. Hanya bergantung kepada senaman yg konsisten 5 hari seminggu. Akhirnya setelah 8 bulan, saya telah kehilangan 20kg. Bkn itu sahaja, bentuk badan saya boleh dikatakan cantik mengikut kehendak saya. Disini saya mahu katakan, jika mengambil produk penurunan berat badan, berat akan turun tetapi bentuk badan tidak fit dan dpt dilihat perbezaan orang yg kurus gunakan produk dan orang yg kurus melalui senaman dan aktiviti sihat. Kadar metabolism saya naik dan secara automatik dapat mengawal cara pemakanan. Saya sarankan rakyat malaysia utk membuat senaman. Di negara lain sudah lama membuat senaman di gym sebagai aktiviti harian. Hanya kita saja yg lambat sedar bahawa penting nya senaman. Sekarang tiada lagi masalah sakit kaki penat berjalan, naik tangga. Tiada masalah mengantuk dan kemurungan. Dan berat badan senang dikawal. Yang penting tiada side effect yang bukan2. Ya kita boleh ambil produk kesihatan seperti ini, tetapi senaman itu perlu untuk kesihatan berpanjangan. Cuba fikirkan, sampai bila kita mahu bergantung pada produk ini? Mampukah anda membeli setiap bulan sehingga bertahun-tahun. Senaman? di mana2 sahaja anda bole lakukan. Sekian.

    1. Maisarah

      waalaikumussalam awk,
      terima kasih atas perkongsian yang awk kongsi bersama mengenai pengalaman awk dalam usaha diet dimulakan dgn bermacam2 produk pernah cuba…tak dinafikan produk hanyalah sekadar membantu setiap org dalam usaha utk berdiet..bukan lah satu medium utama utk kurus secara cepat tanpa perlu melakukan sedikit pengorbanan..sebab itu lah sy selalu menasihati semua pengguna produk alsd2 jangan terlalau bergantung pada produk utk kurus kerana kegemukan lampau pasti berlaku lagi sekiranya kita berhenti mengambil produk..

      Saya amat menyokong sgt2 senaman perlu utk kesihatan..juga utk usaha nak kurus,boleh juga pergi gym (dgn bayaran rm1000 setahun:-)….tapi xsemua mampu berbuat demikian atas faktor masa,kewangan dan motivasi yang kurang..xsemua berpandangan sprt awk yg jiwanya sgt kental utk diet secara semulajadi coz selama ni produk yang digunakan amat mengecewakan (mungkin awk anggap produk2 tu suma pasti boleh kurus)..sekadar berkongsi custumer sy yg beratnya 100++ meluahkan perasaan sukarnya nak kurus walau 500g makan dah jaga,tiap ptg mmg g senaman, dah kurang amik manis2..akhirnya motivasi jadi kurang smngt nk diet jd ilang..alhamdulillah sy sarankan guna alsd2 sbg medium membantu dan pemangkin smngt beliau kerana ianya membantu meningkatkan metabolisma dlm bdn yg selama ini amat lemah that y susahnya nk trun even dh start diet..sy juga suruh mereka amalkan apa yg mereka amalkan spjg berdiet sprt bersenam..alhamdulillah result yang diperolehi mmg memberi smbgt kpd dia utk teruskan usaha capai bmi yang ideal..!!

      jadi terpulang pada cara,kaedah dan kebijaksanaan setipa individu untuk menentu hala tuju diet mereka..dan sy memang xpernah percaya diet yg sihat sekiranya penjual mengatakan xperlu bersenam2 pun boleh kurus..kerana sy yang dulu nya seberat 70++ kg juga turut mengamalkan senaman dan bantuan produk utk ilangkan 20kg sy secara sihat,cepat dan selamat dan alhamdulillah sekarang bmi sy dah ideal slama hampir 3 tahun slps program diet yg sy pilih iaitu bersenam dan bantuan produk ni mendidik sy kepentingan menjaga pemakanan,kesihatan dan tak lupa juga metabolisma…

      sy kira awk masuk ke website produk diet ni utk dapatkan info produk..boleh rujuk bagaimana cara produk ni bertindak dlm tingkatkan proses pembakaran lemak..hubungi kami utk terus memesan:-)

      salam…

  50. tanmei ling

    berapa harga 1 tin klau bkn ahli…sy nak cuba ni…kalau pos pergi sibu srwk,brpa hari mauk smpai…boleh bagi no ho spy senang nak contact dgn lbh lnjut lagi…tq

    1. Maisarah

      boleh hubungi kami di 013-3803695/7396

  51. niti

    Mcm mana nak menghubungi maisarah utk dpatkan ketostrip?

    1. Maisarah

      boleh klik pada pages hubungi kami utk dapatkan contact

  52. sham

    Tertarik dengan SD2 ni, tapi orang yang dah disahkan ada penyakit darah tinggi boleh guna ke ? Untuk makluman saya ni mempunyai berat badan yang berlebihan2.

    1. Azizi

      sd2 ni bukan shj utk turun berat badan..malah memperbaiki tahap kesihatan kita.mengenai darah tinggi, sy galakkan pengambilan sd2 bersama alpha lipid lifeline..sham nk buat pesanan dgn kami???

  53. sham

    Berminat… no phone pengedar di Kota Bharu ada ke ?

    1. Maisarah

      boleh hubungi fathihah kelantan : 0194458402

  54. Nurul

    Assalamualaikum, sekarang saya amik Beautskin (sama ngan Adira tu). My weight skarang dlm lingkungan 60-64kg, turun naik jer depending on my exercise and food intake control. Dulu sebelum ada anak berat I dalam 52-53kg. So basically I mmg berat lemak sbb tinggi pun dalam 5 kaki 3 inci jer. I follow zumba exercise dan control my food, tapi nak turun bawah drpd 60 kg tu mmg payah. Rasanya SD2 boleh membantu ker?

    1. Azizi

      Memang boleh..hubungi kami segera utk khidmat nasihat…LIKE FB di Home web kami

  55. ina

    Bagaimana dgn yg mengambil pil perancang, adakah itu sebab keto strips hanya menunjukkan keputusan berwarna pucat pink.

  56. wan z

    saya ni penggemar kopi tegar… satu hari saya minum sekurang2nya 5 cawan kopi. apa jd klu saya minum kopi semasa menggunakan ALSD2 ni? kopi tanpa gula….

    saya dah biasa amal diet tanpa nasi 5 hari isnin-jumaat dan sabtu ahad mkn nasi mcm biasa. bleh tak klu saya amik sd2 ni isnin-jumaat je dan weekend saya skip. berkesan tak klu buat camtu…

    1. Azizi

      InsyaAllah boleh..banyakkan berdoa!

  57. miza

    saya memang berminat untuk mencuba alsd2 ini..tinggi saya 152cm dgn berat 70kg..cuma saya belum jelas dgn penggunaan alsd2 ni jika masih menyusukan anak…anak saya telah berumur 8 bulan dan telah mula makan makanan selain susu..tetapi saya masih menyusu badan tetapi tidak sepenuhnya kerana anak juga minum susu formula…adakah saya boleh menggunakan alsd2..dan adakah kesan pada bayi saya yang masih menyusu badan…harap mendapat penjelasan kerana saya sudah risau dgn bentuk badan skrg…

    1. Maisarah

      selalunya bg ibu menyusu kami galakkan ank yg berusia 6 bln ke atas dan telah mkn makanan lain..sekadar berkongsi pngalaman pengguna iaitu ibu mnyusu bkn lah fakta dari saya 2,3 org ibu mnyusu dapati pengeluaran susu jd smakin byk sjak amalkan alsd2:-)

  58. shira

    adakah semua orang sesuai menggunakan produk ni?

    1. Azizi

      Maksud awak??awk nk dpt kan Alsd2…sekarang keadaan awk bagaimana??on period, breastfeeding??share skit shira..

  59. Qaesha

    Salam..

    Sy 26 thn,brt bdn sy 53kg,tnggi lbh kurang 145+cm.
    Sy nk try alsd2 ni..bole ke sy cuba?
    Sy alami mslh kitaran priod xtratur dan mslh kulit mula yg truk.
    Dsebbkn mslh hormon tu brt bdn sy mningkat mndadak.dahulu brt cma 43+kg.
    Ad ksn smpingn x ?
    Brapa lma sy kna a,ik utk dptkn balik brt bdn dahulu.sy rsa xslesa dgr keadaan skrg.

    1. Azizi

      Cadangan kami utk follow our program for 1month.. Coz penurunan sebulan boleh mencecah ke 10-15kg.. tp kes hormon tak stabil nie..insyaAllah alsd2 boleh bantu..elakkan ubat-ubatan yea…no contact order kami di 013-3807396

  60. nor

    salam, saya ingin mencuba sd2 tapi saya risau sbb saya telah menjalani pembedahan membuang hempedu 3 bulan lepas saya takut ada kesan sampingan lain.boleh jelaskan .

    1. Azizi

      Hubungi kami utk cadangan yea.. sbb kita ade Alpha lipid LIFELINE dan Alpha Lipid SD2…cara dan panduan akan kami berikan..boleh dptkan dari kami, khidmat rundingan secara atas talian (“,)

  61. Zue

    Salam, anak lelaki saya berumur 10 tahun dengan ketinggian 135 cm serta beratnya 67 kg. Boleh tak minum produk ini?

    1. Azizi

      rule di malaysia..kanak2 bwh 18thn tidak boleh menyertai apa2 produk diet..Sbb budak secara semula jadi nye ade metobolisme, sama perlu di increase or not atas inisiatif sendiri..

  62. sakura

    Sy da ambk alsd2 seminggu,da hbs setin la kiranya. Sepanjang tempoh smgu,sy follow atkins diet dgn serius. Less carbs. Tp so sad,sy x turun sekilo pun,berat stl sama 55 kg. Shape bdn pun x perubahan…perut kembung je tiap kali bgn pagi..apasal ek?hancur hatiku,da pts asa da..

    1. Azizi

      atkins diet??utk pengguna sy tak pernah sy minta buat atkins diet..ambil di mana yea?

  63. shue

    if sy still breastfeed, i mean tak campur susu formula for my baby, boleh ker amik sd2 ni?saya nak sgt turunkan berat badan selepas bersalin nie…nak cuba jgk sd2 ni..

    1. Maisarah

      soalan puan sy dah jwb dalam commend page peraturan..ibu menyusu terutamanya dah campur dgn makanan lain boleh berdiet dgn ALSD2:-)

  64. Alin

    Salam sarah,

    semoga sihat dan ceria selalu :)

    Saya bercadang nk beli 2 tin ALSD II. tp saya bkn ahli? blh dpt harga ahli ke?
    postage ke kota kinabalu mcm mane?

    TQ,

    Alin

    1. Azizi

      I PM kelebihan ahli..dan kenapa perlu jd ahli (“,)

  65. maria binti jalil

    salam…
    sy baru nak mencuba produk nie..sy berasal dr sabah…cam mn sy nak order dan boleh ka sy dpt harga member wpun sy x masuk member…sy bercadang nak beli 2 tin dan apabila dlm masa 2 minggu ada perubhan sy akan segera masuk member….

    1. Maisarah

      wslam..boleh sms sy 013 3807396/3695 atau PM sy di FB : siti maisarah bt yahaya..sy juga ada seorang pengedar di KK,Sabah jika berdekatan dgn awk ye

  66. efa

    slm..nk tnya klu org ada sakit kencing manis..ada kesn kh minum sd2..dgr org ckp syg ja minum tiada guk kesn apa..

    1. Maisarah

      wslam..insyAllahx de masalah utk yg menghidap kencing manis..tapi sekiranya kronik boleh merujuk doc..ikut pengalaman cstumer2 kami..pesakit darah tinggi dapat dikawal dan alhamdulillah ada yang hilang terus dan tak perlu bergantung pada ubat hospital apabila mula berdiet dgn alsd2 ni:-)..insyALLah dgn izin ALlah..

  67. Jane

    i baru hari ini start ambil sd2, pagi & t/hari dah ambil, tapi sekarang dah start period…i kena continue ke? Kalau tak continue diet kena follow ke?

  68. troll

    Salam . Saya dari ipoh perak . Di ipoh dekat mana saya boleh dapati sdll ye .
    Saya tinggi 185
    Berat 120 kot i think .
    Gemuk air (lembik) dan de cm garis dikliling
    Pgang.

    Cadangan puan berapa tin kah patut saya
    Ambil untuk kembali kurus . Boleh tak if ambil
    2 tin untuk harga ahli . Sebab mahu try dlu .
    Saya just buncit di perut sahaja . Dlu saiz l
    Dan skg if tshirt xxl . Dpt pkai xl pon jd la .
    Agk2 if bli 2 tin ade ksan x . Lmk2 di bwh dagu
    Boleh hilang tak . Pemakanan mcm mne plak ea.
    Lg 1 cmne nk thu sdll ori dan local . Sekian terima kasih

    1. Maisarah

      WSLAM..setakat ini pengedar kami di Perak teluk intan dan blah kuala selangor..tp xde masalah sbb kami asalnya menggunakan fully kurier kpd custumer menggunakan pos laju (alhamdulillah pernah juga uruskan kurier ke Jepun) jadi xde masalah sekiranya adik berada di Ipoh:-)

      InsyaLLah sekadar berkongsi testimoni terbaru custumer kami iaitu dua orang..seorang 106 kg..dah lost 13 kg xsampai pengambilan 3 tin dan saiznya mengecik ke 36 inchi(slalunya saiz ini utk org yg berat 60-70kg kan)…dan paling cemerlang 10kg seminggu sbb beratnya mungkin 100++ disertai senaman..cuma jgn taksub kpd penimbang coz penurunan/result seseorang bergantung juga pada metabolisma masing2:-) tp insyAllah sebulan pakej iaitu 4 tin awk cuba..hasilnya pasti semanis madu..hehe:-) ini FB custumer sy (terus terpaksa buat biz sbb xtahan asyik kena soal..’kenapa kurus+slim xsampai sebulan ni)..hehe..boleh contact dia personally utk kesahihan berita ni ye..hehe https://www.facebook.com/siti.m.yahaya?ref=tn_tnmn#!/nurliza.azani

  69. lieya

    Salam… Brat sy dh m’jangkau 80kg.. Bleh ke sy trun dgn sd2??

    1. Azizi

      Wslm..InsyaAllah boleh..dptkan dgn kami dan perkhidmatan rundingan dan panduan di berikan.. sms ke 013-3807396 nyatakan LOKASI yea..jika berhampiran dealer kami terus dptkan dari mereka

  70. tauffeck

    Salam

    Nak tanya, saya ni suka makan nasi, jadi kalo saya ambil SD2 dan makan nasi sedikit pada waktu tengahari sahaja, mcmana sistem diet tu masih boleh ka, malam tak makan nasi, cuma minum SD2 sahaja.

    1. Azizi

      Boleh..tp lebihkan protein yea..klau mampu,petang tu wat la exercise yea..bantu utk cepat bakarkan lemak.. dlm kabohidrat@nasi (gula dan kanji).. So ingat2 la nape kite minta kurangkan@elakkan kabo..tp kne berhati2 jika kabo di rendahkan (tenaga kita akan hilang lama2, sbb di gunakan) tu yg kita cadangkan utk dptkan ALSD2 utk melengkapkan nutrisi dlm tubuh kita.

  71. Rebekah

    Salam Sejahtere,
    Saye baru hari ni beli sd2 n nk start besuk.
    skarang saye 75kg n 152 cm.
    dapatkah saye turun 10kg dlm 2 minggu?
    saye vegeterian. boleh ke sd2 bantu org vegeterian??

    1. Azizi

      Wslm…dptkan dan beli di mana alsd2 tu (“,)

  72. Rebekah

    Salam Sejatera.

    waktu pagi saya hanye ambil sd2

    minum sd2 then tengah hari saye makan sekeping roti wholemeal ngan ayam dan sayur

    petang long distance walk 4km (joging)

    minum sd2 then malam (pukul 7) saya ambil sekeping roti wholemeal ngan sayur atau cecah kari

    sebelum tidur minum sd2

    k tak care saye?

  73. Rebekah

    ayam goreng atau nagget boleh makan ke?

  74. saleena

    salam ..
    saya student n saya bermint nan produk nie ..
    saya nak jadi ahli ..
    mcm mne cara nak jadi ahli n beli produk nie ???
    brp yg perlu saya bayar + post ???

    1. Maisarah

      wslm..boleh hubungi kami 0133803695 whatsupp : 0172708122 utk semua urusan tersebut yer

  75. kate_90

    salam..saya bru ambik 2 hari sd11, effectnya kerap buang air kecil..is it normal?

    1. Azizi

      Yup normal..itu nyah toksik dlm bdn..

  76. fitri

    assalamualaikum..sy dr Indonesia,kalau mau pesan mcm mn?

    1. Azizi

      Waalaikumsalam..indonesia di mana yer?kite ade company di sana.. Jika mahu order dari sy di malaysia, plan mau ambil berapa tin yea.. ni email sy zeazizi@gmail.com

      Or awk perlu ke company di indonesia? yang penting sy mahu ketahui lokasi kamu di mana?

  77. ummi ameera

    salam..saye skrang sdg mngambil sd2.skrang hari ke5..tapi berat hanye turun 2 kilo..adakah itu normal..dan lagi 1,adakah cuka epal dan minyak zaitun perlu dmasukkan ke dalam bancuhan alpha lipid kedua2 nye..atau salah satu..

    1. Azizi

      Wslm…penurunan seseorg itu bergantung pd tahap metabolisme tubuh individu.. semakin kite berumur ianya semakin pelahan.. 2kg tu dh kira sgt2 bagus, jika lebih itu adalah bonus dan extra..Ummi, Utk makluman puan, utk turun 1kg memerlukan pmbkran kalori sbnyk 7700 kalori.. terlalu bnyk dan sukar, tu sbb nk turun berat badan secara normal mmg susah.. So alsd2 ni hadir dgn nutrisi lengkap..diet yg tidak berlapar akan membantu membakar lemak2 kite.. tu sbb diet alsd2 ni ambil sumber protein dgn kawal jumlah kabohidrat seharian (minum alsd2 4 x sehari), di susuli pergerakan utk bantu lg extra ‘burn fat’ (“,)… Cuka epal cukup sekadar sehari sesudu di campurkan pd alsd2 atau di ambil berasing..minyak zaitun tu gunakan dlm masakan itu lebih memadai..

  78. mieza

    Salam sy pengamal sd2 bila cek ketones strip sememangnya warna pink tp. Sejak 2 menjak ni sy amalkan minum kolagen rumpai laut n pg2 cek ketones strip tiada perubahan warna kenapa ye? Adakah sd2 xsesuai minum bersama kolagen rumpai laut..

    1. Maisarah

      wslm mungkin boleh stop kjp rumpai laut tu utk fokus diet alsd2.bila da capai target boleh amalkan semula

  79. nmn

    saya dah ambil alsd2 dah 2 bulan, turun 5 kg, berat sekarang 58kg, target 50 kg, apakah saya kena teruskan ataupun boleh stop alsd2? kalau stop apa jadi, adakah berat akan terus menurun sendiri atau bagaimana?

    1. Maisarah

      boleh teruskan amik alsd2 ni sehingga capai berat bmi normal.sekiranya dah stop boleh menjalani kehidupan biasa dan kawal pemakanan dan gaya hidup agar kegemukan lampau tidak berulang:-) lemak yang dibakar ketika berdiet alsd2 tidak akan dtg semula..yang akan datang lemak2 baru yang kita sendiri wujudkan yer:-)

      boleh contact/whatsupp : 0133807396/3695 atau add admin di fb : siti maisarah bt yahaya dan like [age : Program iet Seimbang Alpha LIpid SD II (SD2) utk sebarang order dan bimbingan.

  80. scha

    Boleh pm no nk cntt snag i area kjang.. 0148077391 whtup pun boleh

    1. Azizi

      Sy dh PM di whatspp.. boleh check yer.. or direct whatspp siti maisarah 013-3807396

  81. aishah

    hi…saya dah penah try sd2 ni…dah cuba 4tin..mmg best produk ni, klau btoi2 ikot panduan dia….4tin saya cuba sebulan trun lam 5-7kg…then saya stop sbb nk try bdan saya boley tahan x klau x mkn nasik, n hasilnya mmg boley…skang sya amalkan diet sndiri tnpa alsd2 dah total lost skang dah 11kg slama 4bulan…..tp sya nk repeat order lg ntok 4tin lg, tp saya mmg dah jd ahli dah…tp mcm mna klau sya nk order sndiri from ofis die yer,,aritu skali je sya suruh org atas sya je orderkan…..boley x tolong saya???…klau awk x kisah tlong lah contact saya 0174274785 or whatsapp saya trus…thanks….

    1. Azizi

      Salam, alhamdulillah… bukan kite dah contact..Dan kita nak uruskan order??? so far alhamdullilah, memang ok produk..kite juga tak lama lagi akan melancarkan produk terbaru.. jenis “meal replacement” sejenis makanan gantian..

  82. athirah bt roslan

    Saya br mula mnum arinie..x sabar nk tggu kesannye utk stu tin..nk tnye biasanye stu tin bleh turun brape kilo..n bleh kew mkn kuning telur rebus??

    1. Azizi

      Tiada masalah dengan pengambilan telur tu..ia prote8n yg baik.tambahan+anda boleh gunakan herba tea sbg detox tubuh..dan apple cider..

  83. athirah

    Bleh kew klu hnye mkn telur rebus shj

    1. Azizi

      Boleh2..tiada masalah utk dptkan sumber protein yg baik

Leave a Reply

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.