CADANGAN PEMAKANAN

CADANGAN PEMAKANAN PROGRAM DIET Alpha Lipid™ SDII™

ALSD2+Sarapan Pagi

1. Telor -Mata Kerbau,separuh masak, Omelet (campur  bawang, capsicum, tomato) rebus
2. Sayuran campur bersama sumber protein seperti daging dan ayam
3. Sausage-Rebus,Grill slice kecil (sekeping burger/sebatang sausage ade 4g kabohidrat)
4. Ayam kukus dengan spices
5. Fish finger/fillet ( cari yang chunky kurang tepong)

ALSD2+Makan Tengahari

1. Ayam , ayam tandoori, daging, Ikan, makanan laut, tauhu jepun , tauhu ,tempe, telor itik dan sayur dalam apa juga cara masakan. Bagi yang Selera Rimba (Landak’High Protein’, Kijang,Kancil, Pelanduk)

2. Yong tau fu tanpa kuey teow – kurangkan gravy, Dapatkan TEMPE,TELUR..Sumber Ikan Masak Asam

3.Semua jenis sayur-sayuran

ALSD2+Makan Petang

1. Jika masih rasa lapar, carilah sumber protein dan sayur-sayuran, sekiranya tubuh xberasa lapar..minum SDII shj..ingat, fahami signal tubuh anda s/ada berasa lapar@nafsu makan semata2!

 

ALSD2+Makan Malam

1.Satay ayam/daging,ayam tandoori, chicken chop, steak, lamb chop (berhati-hati dengan tepung), MCd (amik daging je), MASAKAN Ikan Singgang, Ikan REBUS/Soup.
2. Soup/tomyam ayam, daging, tulang, makanan laut dengan sayur
3. Sama dengan menu makan tengah hari

♣Snek♣

1. Kacang tanah ( tak terlalu banyak)
2. Kacang soya (boleh didapati di snek seksyen mana-mana supermarket.
3. Tempe/ikan bilis goreng dengan sedikit bawang dan chili potong

 

♣Peringatan Penting !!!♣

(Kalau makan diluar ambil saja lauk pauk dan sayur, grill chicken, ikan bakar, lamb/chicken chop) BERHATI-HATI DGN KANDUNGAN KABOHIDRAT YG TERSEMBUNYI !!!

*Kebanyakan chili sauce ada kandungan gula yang tinggi
*Gravy untuk lamb/chicken chop dan yong tau fu tinggi kandungan kanji

*Dlm program ini cuba elakkan buah2an yg manis2, minuman manis+kafein yg akan meganggu proses pembakaran lemak

*AIR PUTIH secukupnya sgt2 penting untuk melengkapkan program diet anda..setiap 25KG berat badan anda memerlukan 1L air..jadi, jagalah keperluan air anda sewaktu berdiet dengan Sd2 atau selepas meninggalkan SD2 apabila dah capai target!!Demi kesihatan yang berterusan jadikan AIR PUTIH teman hidup anda..♥♥

 CADANGAN-CADANGAN PEMAKANAN LAIN:

PERHATIAN!

1. ANDA TIDAK BOLEH MENGAMBIL LEBIH 35g  NET KABOHIDRAT DLM SEHARI UNTUK BADAN MASIH MEMBAKAR LEMAK.

2. KEBANYAKAN CILI/TOMATO SOS ADA KANDUNGAN GULA YG TINGGI.

3. BUAH-BUAHAN JUGA MEMPUNYAI KANDUNGAN KABOHIDRAT YG TINGGI. ELAKAN DULU SEMENTARA BERDIET.





CARTA MUDAH UNTUK PENGAMAL Alpha Lipid™ SDII™ / SDII….Tanpa Rasa Perlu BERLAPAR!

JADIKAN Alpha Lipid™ SDII™ Untuk Kita Kurus, Sihat dan Langsing….Dengan KURUS Poket PUN BOLEH Tebal!! hubungi Kami Untuk TEMUJANJI… Atau Lihat Ruangan Minat Bisness, Rakan Niaga di Perlukan~

326 comments

Skip to comment form

  1. Kak June Lee

    Saya berketinggian 5′ 6″ dgn berat 75kg. Masalah perut buncit dan paha yang besar menyebabkan pergelangan kaki sakit dan sukar bersenam.

    1. Azizi

      Awk boleh cuba amik SD2 ni dgn mengikut peraturan dgn disiplin serta menjadi kan Fakta Info dlm website kami sebagai panduan..Mmg kena semangat yang kuat dan terus Focus, pasal senaman plak jgn terus buat yg heavy (BERAT2), kna mulakan dengan senaman yang ringan dulu seperti berjalan kaki di taman-taman, seperti saranan kementerian kesihatan..kena take time utk kurus secara sihat dan selamat..Selamat Maju Jaya Kak June Lee :)

  2. Zakiah Osman

    Assalamualaikum…akk berminat utk mdapatkn menu/cadangan pemakanan diet SD2 ini..adapamplet? & macam mana cara nak mendapatkn pamplet tersebut..

    1. Maisarah

      Menu boleh tgok dlm pages pmakanan cadangan sy dan boleh di print..pamplet setakat ini sy xbuat lg la kak,

  3. julia

    saya bru cuba s2 seminggu..tp xda perubahan…

    1. Maisarah

      Cuba produk br ALSD2 ni ke? Ke sd2 lama..metabilisma seseorg berbeza2 kalo boleh jgn tergesa
      timbang slps seminggu utk elakkan smngt jd pudar yer..di samping tu cara pmakanan juga perlu diambil kira
      terutamaya sumber karbohidrat petlu dikawal dlm diet ini

  4. wan shahira

    Saya nk tahu samaada bee hoon boleh mkn atau tidak sekiranya minum sd2

    1. Maisarah

      nasi,mee,bihun,koey teow, tepung merupakan sumber karbohidrat..perlu kurangkan/elakkan dalam program diet Sd2

  5. zura

    Salam..hye…sayer nk tanye..if saye punya berat dah ideal tapi nak kuruskan lengan, paha perut yg buncit.. adakah sesuai minum SD2 ni..

    1. Azizi

      Buncit boleh, Alpha Lipid SDII ni boleh reshape tubuh, ianya akan membakar lemak di mana berada di tubuh dan tidak di pelukan..tidak akan menguruskan sesorg itu secara melulu, tp buncit mengandung jgn lerr..kihkihhh

  6. dila mat keli

    saya bru lepas beslin 2 bulan 2mnggu..menyusukan ank sepenuhnye blh x sy mnum sd2 ni…sebb sya rse down sngat sebb dlm pnyng ari 2 x turun bert bdn saya…tolong laaaaa…..

    1. Azizi

      ramai kes macam akak bertanya pd kami, tp sy dh refer pada pakar pemakanan di HQ Nz Image Sdn Bhd, Ibu yg menyusu sepenuhnya tidak digalakkan mengambil atau menyertai mana2 program diet..ala kak, akak menyusu badan nanti, insyaAllah akan slim sendiri nya..sebab menyusu badan ni boleh mengurangkan berat badan;;(FAKTA Nie)..So kne bersabar bg anak besar skit..rajin2 kawal pemakanan skit.

  7. amirah

    hai…nak tnya sy minum sd2 ni baru 2 hari, pastu period…kalau period and stop minum sd2…..diet pemakanan mcmne?stop dulu diet atau teruskan saje?tq

    1. Maisarah

      hy amirah,
      period xde masalah nak minum dan sy bagitaw fakta : waktu period pembakaran lemak wanita mmg secara semulajadi adalah perlahan, konsep diet ini ialah mempercepatkan pembakaran lemak, mungkin kesan nya agak perlahan..terpulang lah kpd individu s/ada nk stop @ tidak..ada yg stop sekejap dan sambung dana da yg teruskan je minum..kalo nk stop, makan seperti biasa, dan karbo juga perlu amik utk energy (sbb xde sd2 sbg sumber tenaga) tetapi hadkan pengambilan karbohidrat jangan berlebihan dan mkn sumber protein..insyAllah berat kan naik

  8. Yatie

    Salam,

    kwn saya ada bgtau, waktu bulan puasa, proses penurunan berat akan jadi slow sbb x makan.. saya ingat nak ambil alsd2 ni jadi saya nak tanya pendapat samada nak start sekarang atau selepas raya.. kalau saya start sekarang, masa raya nanti kalau saya stop dlm seminggu (sbb balik kg), mcmana cara pemakanan yg sesuai? t kasih.

    1. Maisarah

      WSLAM..
      Fkta kwn awk tu agaks alah..seeloknya amik la berterusan sehingga raya utk dapatkan berat bdn yang ideal pada hari raya, puasa kita x kurang makan, masih ada waktu sahur dan berbuka..kena pastikan penurunan berat kita akibat dr pembakaran lemak je bln disebabkan berpuasa boleh rujuk saranan pakar sd2 pada link di bawah utk pengambilan sd2 kita berpuasa:-)

      http://sd2.azhira.com/?p=732

      1. Yatie

        berapa harga alsd2 ni kalau sy jadi member?

  9. iemah

    Salam..kalo saya nak order Alpha Lipid SD2 camne?..Brape harga dia?

    1. Maisarah

      boleh bank in ke akaun myban@cmb sy (rujuk pages order dan hubungi kami) sms nama penuh/alamat ke hp sy 0133807396 slps bank in..sya kan proses kurier..insyAllah 1-3 hari bekerja akan terima:-) harga 150 iaitu sy menwarkan harga ahli kpd pengguna sy walau xjadi ahli, tp if berminat nk jd pengedar WAJIB berdaftar ahli:-)

  10. wani

    hi nak tanye pasal makanan. Hotdog, nugget, fishball semua boleh makan ke? Ia makanan karbohidrat ke?

  11. wani

    i nak tanye pasal makanan. nugget, hotdog and fishball boleh makan ke? ada karbohidrat ke?

    1. Maisarah

      boleh mkn cuma kena berhati-hati dgn karbohidrat yang tersembunyi dlm suma tu..cth nugget yg crispy disalut tepung (carbo) tapi seeloknya jangan kerap dan pilihlah makanan dari sumber protein segar..

  12. Kavita

    Kak, berapa kandungan Karbohidrat semangkuk Tau Fu Fah? Please help. Planning for food. Makanan yang lepas tak dapat effect maksimum

    1. Maisarah

      tau foo fah tu ade sumber protein..tp tak digalakkan,sbb dia maniskan..kandungan gula juga terdpt..klau leh kurangkan yea.

  13. Dila

    Salam..menarik juga ALSD11 ni. Nak tanya..skrg ni saya amalkan pengambilan collagen dan supplement spt anti-oxidant, mineral, omega 3 setiap hari. Boleh ke saya tambahkan ALSD11 dlm routine list? Menu bfast dan dinner pula saya suka mkn cereal bar..ok ke kalau saya mkn dgn SD11?

    1. Maisarah

      Wslm,
      bila start berdiet bersama ALSD2 ni better stopkan sekejap suplement yg selama ni jd rutin harian kita kecuali ubat yg dibekalkan oleh hospital..kna fokus kpd t/bls alsd2 yg akn berfungsi mempercepatkan lg pembakaran lemak dlm bdn kita scara s/jadi..dan ikutlah diet saranan dr pakar iaitu rendah karbo dan tinggi protein,lps capai capai target boleh amlkan semula suplement2 tmbahan utk mengekalkan kesihatan dan pastikan berat bdn sentiasa ideal:-)

      1. Dila

        Satu tin ALSD2 untuk berapa hari penggunaan..sebulan perlu berapa tin utk standby & total cost. Kena chk budget la..

        1. Maisarah

          satu tin alsd2 penggunaan seminggu:-) harga admin boleh beri harga ahli iaitu rm150/tin..:-)

  14. rose

    hi.. currently im taking this product… sy ade masalah period… berat sy so far dh turun 3 kg in 3 weeks… susah nk turun lebh… sy ikut pelan mkn.. x ambil carbo n sugar at all… any suggestion?

    1. Maisarah

      Wow i think its ok reduce for 3kg:-),kdangkala sd2 x reducekan in kg but in inch iaitu reduce ur siza:-)i’adakah u amik air melebihi 2l utk melancarkan proses diet? Mnurut pakar,kadangkala gangguan hormon mnjadi punca proses turunkan berat bdn jd sukar kpd sesetengah wanita.

    2. hanie

      rose….kes ros sama macam saya…dah ambil 3 tin dalam 3 minggu tapi suah nak turun…..so pakar alpa lipid mencadangkan sya untuk mengamalkan life line dahulu untuk betulkan hormon…..dalam masa 3 bulan baru ambil SD2 semula…memang menjadi…cuba lah….

      1. iza

        kena minum alpha lipid lifeline uh berapa bulan untuk minum sd2 pula ?

        1. Azizi

          Ikut tahap kesihatan seseorg itu…sbnrnya dgn alsd2 boleh ambil sekali dgn lifeline..ambil lifeline yg capsules n tablets nye

          1. norazni

            sy ad mslah period gak….period berhenti dah agk lme….boleh ke amik life line tu…1tin rm bpe???n tok bpe hari 1tin tu???sy bru umur 23….berat 67…skrg tgh minum sd2 dah msok 2tin…..dan mkn ubt hormon…

          2. Azizi

            Boleh ambil Alpha Lipid Lifeline, itu saranan sy cik.. maaf cik lewat reply, setin RM150 penghantaran RM10..setin sebulan utk lifeline, umur pun masih muda.. sehari sekali sudah memadai.. Owh awk ambil SD2 dengan saya ke? erm kenapa sambil ambil dgn ubat hormon, better setel2 mik ubat.. or stop baru lah amalkan Sd2, Dah MASOK 2 tin ade rasa apa2 perubhanan??? antaranya macam mana? cik biasa dgr Apple Cider???

            Cik nak order terus ke saya ye 013-3807396 maisarah

  15. lela

    arge sd2 rm150/tin?

    1. Maisarah

      yup betul..tu RM150 member price

  16. Shag Yahaya

    Salam,

    Saya ni student, kadang2 kelas smp malam. Jadi, untuk lunch + dinner saya makan kat luar. Boleh ke saya bancuh SD2 tu awal pagi lepas tu minum untuk lunch dan dinner ? Takut basi je. Hihi ;)

    1. Maisarah

      wslam..
      jawapan nya xboleh..kalo boleh kita nk yg fresh slps bancuh..kena cari masa dan ketika yg sesuai utk bancuh..ala shake2 je xsusah rasanya..hehe:-)

  17. ziela

    Assalamualaikum…

    sy nak cuba Alpha Lipid Sd2 ni tap sy sukar nak ikuti plan diet yg dicadangkan..boleh x sekiranya pagi saya mkn telur separuh masak + sedikit kicap manis…lunch sup tomyam seafood n dinner sup tomyam seafood ??

    1. Maisarah

      Wslm,
      maksud xboley ikut sgt tu apa yer,sbb sy tgok menu yg awk bg tu mmg mematuhi prinsip utama diet alsd2 ni iaitu pengambilan sumber protein dan kurangkan karbohidrat,disusuli dgn minum air masak melebihi 2liter sehari,kurangkan minum manis,cafein,tu je,sgt simple diet ni,:-)

      1. Norzilah

        maksudnye saya takut nak makan kalo terdpt karbohidrat tersembunyi tu…menu yg sy bgtau ni saje yg sy yakin xde karbo…hehe.. kalo sy nak order 2 tin hr ni bank in bila bleh dpt?? n harga??

        1. Maisarah

          Owh,cuba elakkn kabo.pastikn kurang dr 35g sehari pengambilan,boleh bank in dan maklumkn pd sy di talian 013-3807396

      2. Aiwin

        Asssalamualaikum,
        Dahh lama saya b’minat nak ambik s
        d2 ni sebagai diet harian saya tp masalahnya saya x bpe yakin dgn diri saya.tp,bila saya baca n tgk perubahan pada yg dah b’jaya In SYaa Allah awal bln mac saya nak cuba.sekiranya saya bukan member adakah saya akn dapat harga Rm150 utk setin ALSD2?

        1. Maisarah

          wslm..boleh terus hubungi/sms/whatsupp sy 0133807396/3695 dan juga add km di fb utk oder:-)

  18. Fadzlina

    salam,macam mana pengambilan SD2 utk bulan puasa?saya baru ambil seminggu n dh turun 4kg.so utk bln puasa ni boleh ke ambil cuma 2kali sehari.waktu sahur n waktu buka?

    1. Maisarah

      wslam..boleh rujuk post ni…http://sd2.azhira.com/?p=732

  19. Ieeja

    Assalamualaikum..
    Puan saya berminat nak beli alsd2,cuma nak tanya cara diet di bulan puasa macam mana?
    kalau terengganu puan kurier juga ke?

    1. Maisarah

      Wslm
      Bkn stakat tganu,alhamdulillah admin turut kurier d sabah/sarawak dan brunei selain di semenanjung malaysia..diet alsd2 ketika berpuasa boleh refer post admin terdahulu seach diet ketika berpuasa atau boleh klik ke pages cara guna,admin ada masukkan pengambilan ketika berpuasa,if xjumpa juga,boley mklum utk admin emel sedikit note..semuanya hujung jari:-)

  20. azreen

    sy berminat nak ambil sd2 ni.tp skrg tgh ambil herbalife.so far okla dah turun 2kg dlm 2 minggu.so nk tnya cemana pengambilan sd2 ni sbb herbalife pun protein juga.so maybe kene kurangkan pengambilan sd2?

    1. Maisarah

      Herbalife kalo xsilap sy xperlu protein,ianya meal replacement pg&mlm amik shake n tgharu boleh mkn apa saja..konsep diet sd2 sgt berbeza iaitu meal suplement,slps amik shake perlu mkn mkanan yang betadakan protein dan kurangkan karbohidrat,nasihat admin teruskan lah dulu ngn herbalife tu yer,kalo dh habis rs nk tukar konsep diet nk guna sd2 lak xde msalah..pilihan terpulang pd hak masing2 :-) kedua2 ada kelebihan

  21. Vin

    Ade tak URISCAN (ketostix) jual kat Farmasi …

    1. Maisarah

      sy xpasti boleh cuba tanya sbb ada 1 of our cstomer dapatkan ketostik di farmasi di penang:-)

      1. Suhaimi

        Sapa weh? Aku kan? Hehehe…

        1. Azizi

          ???

  22. eda

    salam…
    akk…sy baru je beli alsd2 ni…esok baru nak start minum…tp tkt pula termakan ape2 yg boleh rosakkan diet…huhu sy boleh escape karbo…boleh x time sahur sy just amek alsd2 n kurma, n berbuka alsd2 n ape2 mknn tmbhn sikit…sperti sup sayur… only that…boleh x?

    1. Maisarah

      wslam..boleh cuma pastikan adik jgn pulak berasa lapar dan stress je..harap enjoy dgn diet ni..insyAllah pasti berjaya..jgn lupa sumber protein yer, sbb yg kita nak kita kurus bkn sbb menahan lapar p alsd2 yang bertindak membakar lemak dlm badan:-)

      1. eda

        akk, nak order sd2 alpha lipid ngan akak…dpt rm brape ye? include postage… sbb kat tempat eda ni agak mahal…

        1. Maisarah

          rm150 harga ahli with plus postage ikut tin..tp xla sampai cecah harga rm 180 harga asal:-) tp if bminat digalakkan jadi ahli la utk jadi pengedar dan jana pendapatan tambahan tambahan:-)

  23. ajue

    bole x klu mkn buah epal hijau lepas minum alsd 2?

    1. Maisarah

      epal boleh lagi berbanding buah-buahan lain yang manis..tp kena juga kawal pengambilan yer..bkn sbb epal itu tidak berkhasiat cuma kandungan alsd2 dh ada semua nutrien yang diperlukan oleh badan..slps stop berdiet dgn alsd2, mmg sgt2 baik amalkan epal:-)

  24. Zahida

    kiranya semasa pengambilan sd2 ni, memang x boleh makan nasi langsung ke? macam mana kalau terlajak karbohidrat contoh mcm mkn roti beakthrough ke?

    1. Azizi

      jGN takut or risau..Jika terlepas makan tu kire halal la, takde kesan sampingan yea, sbb produk kite ni mmg berkualiti tinggi dan merupakan produk makanan bukan ubat :) so klau leh dielakkan pengambilan kabo lebih 35g, klau leh kurang dari 35g yea..Cam lebih kurang sesudu nasi la :) tp ade juga yg shape tubuh walaupun makan hentam..ape yg kami sarankan ialah elakkan dan tidak mengambil sumber kabo :)

  25. Liliyati

    As salam

    Nak dah tenung semua menu dan nasihat diatas, namu saya agak musykil sebab TIADA menu yang berasaskan bijirin. Sebab saya ni bila sarapan pagi, pekena OAT satu cawan dan Yogurt sebekas kecil tu.. adakah tiadak digalakkan or sebaliknya..Terima kasih

    1. Maisarah

      wslam..thanks coz sudi tenung my website..hehe:-) sy explain konsep ringkas diet ni ye :
      ALSD2 ni campuran berkualiti tinggi yg ada serat tea hijau, vit A,B,C,D,E dan minereal, so bila awk berdiet ngn ALSD2 ni tubuh awk telah disuply semua nutrien penting yang diperlukan dlm bdn (awk makan suplement2 lain, oats suma tu utk nutrien kan). ianya juga terdapat protein supaya lemak dapat dibakar dan untuk mengekalkan jisim otot dan ketegangan badan awk (that y bila amik bdn akan firm dan tidak kurus yang mengeleber). ALSD2 ni pemakanan tambahan di mana perlu makan sprt biasa secara harian dan tidak letih dan menjadi bertenaga walaupun proses pembakaran lemak berlaku secara cepat. konsep utama PROTEIN SPARING MODIFIED FAST iaitu sejenis diet dengan pengambilan rendah karbohidrat dan pengambilan high protein.

      so, kalo awk pilih diet ini awk kena meninggalkan dulu pengambilan bjirin terutamanya oats sbb ianya mengandungi sumber karbohidrat yg tinggi utk lancarkan program ni, tp bila dh stop gna alsd2 dan capai target..memang sgt2 digalakkan la pengambilan bijirin seperti oats utk tujuan mengekalkan kesihatan:-)

  26. bard

    salam, sy nak ty ade stok keto stick tak? sbb sya dah ambik sd2 nih msk tin ke3 tp baru turun 4kg. sya risau program diet sya x berjaya sbb sya x bole nak test tahap pembakaran lemak sya dan level air adakah mencukupi atau masih kurang.

    1. Maisarah

      wslam..itulah company habis stok…tp awk boleh cuba dapatkan d farmasi2..xsilap sy ada..eh 4kg tu bnyk jugaklah..mb alsd2 nk reshapekan bdn awk:-) that y kilo xtrun byk tp saiz makin mengecil kan

  27. ryzal

    macam mana nak order sd 2.saya cari dealer area langkawi?

    1. Maisarah

      kami xde lagi dealer d lagkawi..awk boleh la jd dealer kami:-) kami mmg akan kurier/pos ke maan2 alamat di malaysia evens abah dan sarawak:-) so boleh order terus dgn kami

  28. tyra

    Hye sis..saya baru mik 2tin sd2 dan ‎​اَلْحَمْدُلِلّهِ mmg de perubahan turun 3kg :D hepy sgt ² !! N saya da bole pki jeans !! B4 nie mmg ta muat langsung :(( berat saya naek selepas kawen dari 47kg naek mendadak hingga 70kg :’(((( mungkin disebabkan perubahan hormon dan pengambilan ubat kesuburan memandangkan saya belum de beby lagi..saya nak taye la bole ke saya terus kan pengambilan susu cologen perisa soya ?? Adakah itu bole menganggu proses diet saya ?? Lagi satu klu kite sedang period boleh mengambil sd2 ?? Need ur info °·♥·♡τнäиκчöü♥·♡·°. :))

    1. Maisarah

      Wah,tahniah2.bukan mudah nk turun kg jika semulajadi..mengenai kesuburan boleh mencuba colostrum alpha lipid..produk kita merupakan supplement tambahan,ianya tidak menggangu jika di ambil dgn ubatan2 lain.pasal period sebenarnya pembakaran lemak mnjadi perlahan.so rugi la klau diteruskn ambil alsd2 ni.bleh stop jap,then jage pemakanan,bila dh ok bleh teruskn alsd2 semula.

  29. maiza

    salam…saya baru ambik sd2 masuk tin yang ke 3, sseminngu seblm ambik saya timbang 82.60 kg,hbs satu tin saya timbang 79.10..tapi hbs tin yang kedua tak ada penurunan pun….adakah sbb faktor pemakanan saya tak betul…adakah sbb hormon saya tak stabil…sbb saya pnye period tak regular….datang tapi tarikh tak tetap ,adakah itu mengganggu….betul ke cara saya makan..buka puasa saya ambik kurma sebiji +air suam +sayur campur satu mangkuk +lauk pauk (cth :ayam goreng ,ikan bakar) mcm itu ok ker…dalam kul 9.30 kalau saya nak mengutah saya ambik kerepek belinjai yang dicadangkan karbo yang rendah…tolong bagi cadangan pada pemakan saya atau apa saje yang membantu saya dalam slim diet sd2…..:)

    1. Azizi

      Wslm,Cadangan pemakanan boleh rujuk di website sy..pn maiza ambil dgn kami or dgn siapa yea??, Bleh sy tahu?.. Setakat yg boleh membantu, erm…pasal hormon akan mengganggu penurunan klau tak stabil~

  30. Zira

    Salam. Saya sebenarnya berminat untuk mencuba SD2 tapi saya ragu2 kalo tak berkesan sbb sebelum ni penah try Herbalife tapi separuh jalan je. Sy rasa mual minum herbalife, mungkin kerana rasa dia yg kurang sedap kot. haha. dah try dalam 2 minggu, ada la kurang 1-2kg je.Sy rasakan tak berbaloi kalo sy byr mahal tp kesannya kurang. kali ni nak try sd2 pulak sbb boleh makan protein, just tak boleh carbo. harap2 sy boleh tahan tak makan nasi/mee. sy nak taw masih ada lg ke stok sd2? harga still rm150 ke even bukan ahli? nak try lepas raya. raya konfem byk makan. haha. lg 1. sy ni ada masalah period yg tak teratur. mungkin faktor berat kot. kalo sy minum sd2 ni, adakah period sy akan teratur balik? risau la dgn masalah sy yg satu ni. :)

    1. Maisarah

      Sms ke 013-3807396 i can explain,or call me..produk kite sgt2 ok,jgn risau,yakin lah,sbb ramai yg dh berjaya

  31. runi

    Sandakan , Sabah ada stokis kah?

    1. Azizi

      Kita tiada stokis..kita mempunyai pengedar2 yg sah..jika saudari berminat utk menjadi pengedar/ahli dgn kami,kami boleh register dgn pembayaran RM60.. Tp jgn risau, jika order online dgn kami di http://www.sd2.azhira.com ni, proses mendpt produk selepas membuat transaction mengambil 1-2 hari..Produk kualiti terus dari Hq.

  32. farysa

    kalau makan tempe yang bergoreng pedas pedas tu takpe ke?

  33. Norhidayah.

    Kalau ambil suntikan perancang keluarga,produk ini masih boleh berkesan ke?

    1. Azizi

      alpha Lipid Sd2 bukan ubat..Cuba pengambilan ubat, boleh menggangu skit proses pembakaran lemak dlm tubuh. selain itu, bg hormon yg tidak stabil juga akan menganggu proses ini.

  34. rYn

    sis nk tnye la…diet ALSD x boley mkn nasi ek?

    1. Azizi

      Kenapa perlu kurangkan kabohidrat(nasi,Mee,kentang dll)?
      Bukan tak boleh, tp kurangkan yea..tujuan utama mengurangkan pgmbilan kabo adlh utk kurangkan thap gula di dlm darah. apb.kandungan gula dlm darah berkurangan, penghasilan insulin juga akan berkurangan. jadi badan akan menggunakan lemak yg tersimpan sbg tenaga dan penurunan berat badan akan berlaku. Apb lemak di urai,akan menghsilkan ketone dan ia dipgil proses ketosis. keadaan kimia ini membantu pembakaran lemak dan juga mencegah kelaparan keterlaluan. di situ memerlukan alsd2 dlm membantu mempercepatkan pembakaran lemak dlm tubuh.

  35. rYn

    program diet ni x boley mkn nasi ye?

    1. Azizi

      Bukan tak boleh, tp kurangkan yea..tujuan utama mengurangkan pgmbilan kabo adlh utk kurangkan thap gula di dlm darah. apb.kandungan gula dlm darah berkurangan, penghasilan insulin juga akan berkurangan. jadi badan akan menggunakan lemak yg tersimpan sbg tenaga dan penurunan berat badan akan berlaku. Apb lemak di urai,akan menghsilkan ketone dan ia dipgil proses ketosis. keadaan kimia ini membantu pembakaran lemak dan juga mencegah kelaparan keterlaluan. di situ memerlukan alsd2 dlm membantu mempercepatkan pembakaran lemak dlm tubuh.

  36. AISYAH

    hye…sy br try amek produk nie…sy de satu ja mslh…sy takleh nk minum produk ni cmtu ja…so bule dak sy mnkm dgn jus or ade saranan len?

    1. Maisarah

      xberapa digalakkn campur dgn benda lain..kena amik smngt dan kekuatan diri la..positifkan diri dan bayangkan result yg bakal diterima utk cuba minum..insyAllah pasti boleh :-) good luck

    2. Azizi

      sy sarankan campur dgn apple cider / kurma cider.. mungkin boleh bantu utk ejas rasa yg tak lalu awk tu.. Cuma sy nasihatkan jgn campur dgn sumber gula/jus yg awk inginkan sbb produk ni merupakan supplement yg membantu mempercepatkan pembakaran lemak dlm tubuh dgn sentiasa menyihatkan badan menjadi cergas..Jika produk mempunyai flavour ianya tidak sesuai dan melibatkan sumber perasa dan bahan kimia..

  37. ann

    sd2 dan vit C , ok ke?

    1. Maisarah

      vit C utk kulit ke..sbb pengambilan ALSD2 turut mecncantikkan kulit..tp kalo nak campur ngn mana2 suplemant xda masalah cuma dibimbangi suplement lain tu sendri yang tak boleh campurkan dengan ALSD2..bagi sy fokus dulu pada diet ALSD2 ni..bila dah capai target dan stop, bolehlah kekalkan kesihatan dan BMI dengan suplement pilihan hati masing2:-)

    2. Azizi

      alsd2 sudah lengkap dgn nutrisi, vitamin dan 11 essential asid amino…Juga sumber esktrak green tea dan FIBER..yg mana keperluan tubuh seharian manusia mmg memerlukan fiber dan pembakaran lemak..alsd2 + Vit c tiada apa2 masalah…cuma elakkan pengambilan ubat bersama alasd2 sbb akan mengganggu sedikit pembakaran lemak tubuh…tp tidak merbahaya kpd kesihatan, ini kerana Alsd2 ada sumber pemakanan tambahan.

  38. amira

    saya ade amik alsd2 ni..bru mula 3 hari..saya ade rase lawas sekaj 2 hari ni//tu ke tandanya pembakaran lemak tengah tgh berlaku?

    1. Azizi

      lawas 2 hari?berak2 kee…itu penyahtoksidan melalui pelawasan, baik utk menstabilkan tubuh dan terus membakar lemak utk penurunan yg baik..Serta cergas, galakkan minum Air lebih 2.5L sehari..

  39. cima

    RM150 je? Napa murah ckit ek? Saya amik kat tmpt lain RM180 include postage.

    1. Azizi

      Kami sbg pengedar sah tidak di benar menjual kurang di bawah harga ahli.. manakala dgn kami as a user yg nk mencuba dulu below 2 tin boleh la ambil tanpa daftar ahli, tp tidak menjadi ahli tau maksudnya di sini, Jika nk jd ahli Just RM60 (murah dan pelbagai manfaat bleh dpt).. Sbb rebate komisen member akan dpt bila membeli 4tin ke atas.. di sini bg kami tak nak membebankan pengguna, tp kne ingat..Alpha Lipid SD2 ni ade kualiti nya yg tinggi dan terbaik DUNIA menjual pd kadar harga murah adalah merendahkan martabat dan kualiti produk yg sememangnya terbaik ini..sekadar memaklumkan..sebaik nya Daftar la ahli dan boleh dpt pd harga RM150 nie..Jom jadi member jom dapatkan komisen sampingan sebelum menjadi Biz partner kami.

  40. Nurul

    Sy sdg mencuba alsd2 utk hari ke3. so far sy blh biasakan diri utk kurgkn ambil karbohidrat… just nk tanya, kalau mkn kekacang (cthnya: badam ke, kacang tanah ke dll) sbg snek (kudapan), blh ke?

    1. Maisarah

      Boleh sbb kekacang juga sebahagian potein..boleh semak kandungan karbohidrat yg terdapat di belakan pek pembungkusan setiap makanan..

      1. Nurul

        Ok, thanks kak ^_^ …

  41. gracie

    mcm mana kalau masa ambk alpha lipid kita kurangkn pgmbln nasi dari satu pinggan ke setngah je utk setiap hari?? utk tengari je…sb x rancang nak turun drastik…

    1. Azizi

      Better kurangkan lg nasi tu..amik la sesenduk je.. actually tiada masalah ambil sd2 then makan nasi(takde kes naik berat ke ape ke sume) just tak berkesan laa..hehehe

  42. Nurbibi

    Sy nk tny, kalo ambil sd2 ni ms bkfst tnpa mkn mknn lain blh x? Seb ms ambik herbalife dl, dh biase xmkn bkfst..

    1. Azizi

      Dah beli ke?beli di mana yea..Dgn siapa? klau leh ikut la aturan produk kami..ramai client kami dh beralih dgn Alsd2..

  43. Ajay

    Soalan sy:

    1) sesuai utk lelaki?
    2) brp tin yg perlu before stop pengmbilan sd2?
    3) stop bila capai target, target yg dimaksudkan tu sapa yg tetapkan ye?

    tkasih.

    1. Maisarah

      answers
      1)amat sesuai utk semua jantina dan advantages sbg lelaki lagi cepat berkesan kerana metabolisma rate kaum adam ni da sedia tinggi
      2)keperluan tin dan kilo seseorang xdapat sy tentukan secara spesifik kerana ianya bergantung pada metabolisma bdn2 masing2 utk bertindak
      3)kita adalah btangungjawab atas tubuh sendiri,jika dah puas hati dan selesa ngn tubuh boleh stop tp kalo boleh tetapkan target utk masuk dalam range bmi yg ideal yer

  44. lizzy

    Blh x mnm detox tea time ambik sd11 ni?

    1. Azizi

      Alsd2 ni dh ade green tea..then mmg akan nyah toksin, pra syarat..bila mik alsd2 ni, minum air perlu lebih 2L sehari..tp klau nk mik detox tu, try la bace maklumat pemakanan kat situ yea..dh beli alsd2 dgn kami??

    2. Maisarah

      xperlu xpe sbb dalam alsd2 juga terdapat kandungan green tea utk mempercepatkan lagi pembakaran lemak dlm badan

  45. sue

    saya dah hampir 3 minggu amik sd 11.tapi sepanjang amik sd 11 langsung tiada penurunan. berat asal saya 68kg tp bila masuk minggu ketiga dh naik ke 69kg…saya dh ikut aturan pemakanan yang ditetapkan. cuma ada beberapa hari saya mengambil karbohidrat secara berlebihan. itu pun kerana menghadiri rumah terbuka seorang kawan. tp bukan tiap2 hari. adakah kerana itu berat sya tidak turun2? sekarang saya dah mula stress dan give up… tolong la bgtau apa yang saya perlu buat?

    1. Maisarah

      salam…adakah dapat panduan secukupnya semasa membeli..sbb tu penting diberi panduan semasa membeli..sbb kdg2 punca bdn kita susah nak turun kadar metabolisma badan yg terlalu perlahan utk proses pembakaran lemak..mungkin take time skit lemak yg lama tersimpan utk diurai..sbb tu pada tin2 pertama dan kedua bg org yg tergolong keadaan bdn camni kena ikut skit peraturan ni agar kesan lebih efektif..cara lain perlu semak dgn ketostil stri adakah bewarna pink (tanda pembakaran lemak berlaku seharian) kalo bewarna putih maka pengambilan karbohidrat adal;ah berlebihan..kdg2 kita xsedar kandungan karbo yg tersembunyo pd sesetengah makanan

  46. Lily

    Slm. Berminat untuk jadi ahli. Mcmana pakej nya..dan RM berapa?

    1. Maisarah

      wslam sy dah jwb kan pertanyaan awk:-) proses registe kami akan uruskan “harga ahli rm 150 dan bukan ahli rm 180 (bagi semenanjung)..if daftar ahli rm 60 seumur idup dan segala belian dan insuran atas id sendiri..if belian byk dlm tempoh sebulan kalendar syarikat akan layak dapat komisen sbg ahli secara bulanan dan mana tahu berminat utk jadi pengedar alsd2:-)” (ni jwpn sy sebelum ni)

  47. Lily

    Slm. Berminat untuk jadi ahli. Mcmana pakej dan harganya?

    1. Maisarah

      wslam..harga ahli rm 150 dan bukan ahli rm 180 (bagi semenanjung)..if daftar ahli rm 60 seumur idup dan segala belian dan insuran atas id sendiri..if belian byk dlm tempoh sebulan kalendar syarikat akan layak dapat komisen sbg ahli secara bulanan dan mana tahu berminat utk jadi pengedar alsd2:-)

  48. Lily

    Means sy kena online rm150 + 60 jelah ye… Details mcmana nak kasi ye..
    Thnks.

  49. sharq

    Salam, bancuh sd2 tu guna air sejuk dlm peti ais ke or air mineral biasa je? Cnfius la maksud air sejuk tu.. Stkat ni tomyam ayam bleh mkn tp kdg2 tu kat kdai agak berminyak..xpe ke?n sayur2 pun bleh mkn ape je jenis masakn?

    1. Maisarah

      wslm..perlu guna air bersuhu sejuk iaitu air peti dan boleh juga di goncang dgn beberapa ketul ais

  50. jasmin

    salam..kalau plan nk mengandung boleh x amik alphalipid ni? coz dlm mase yg same sy nk kurgkan berat badan.

    1. Maisarah

      dgn merujuk jawapan sy utk commend yg sebelum ni dlm pages info “pregnant xdigalakkan amik utk diet tapi boleh amik colustrum iaitu susu awal mamalia lembu sepanjang kehamilan..admin juga mmg sedang amalkan:-) memenuhi semua keperluan ibu dan anak yang dikandung kerana khasiat colustrum menyamai susu ibu..kalo plan nk pregnant xde masalah la amik alsd2 dan kalo dah notice preggy boleh stop dan teruskan dgn alpha lipid sahaja..ramai gak custumer2 kami yg tgh2 berdiet didapati hamil:-) rezeki dari Allah “

  51. Arith

    Salam, saya perlukan bantuan. tinggi saya 162cm dan berat saya 78kh. mcm produk saya dah cuba tapi berat akan turn sampai 75kg and lepas tu x turun2 lagi…minta tolong suggestkan ape yang ptt saya ambil dahulu kalau saya berminat dengan produk ni.thanks

    1. Maisarah

      wslam..boleh try pengambilan alsd2 ni selama sebulan (4 tin) dengan mengikuti semua peraturan dan cadangan pemakanan seperti yang disarankan..insyALlah pasti ada perubahan samada kilo yang kian turun atau saiz yang akan mengecil kerana konsep diet ini ialah meningkatkan pembkaran lemak dalam bdn dgn meningkatkan metabolisma rate kita yg selama ni slow akibat pelbagai faktor..

  52. Khairel

    nak tanya nak tanya nak tanya…..kalau kena gout boleh ambil ke SDII sbb dia tinggi protein, nak diikutkan tidak elok untuk gout kan?

    1. Azizi

      InsyaAllah mmg boleh ambil..bukan sumber protein yg tinggi tu semata-mata, tp nutrisi yg kita ambil dlm alpha lipid sd2 ni boleh sgt2 membantu..mengenai gout ni,sy boleh sarankan ambil Alsd2 bersama lifeline.. lifeline ni dlm bentuk powder,capsul or tablet..di ambil awal pg shj.. boleh rujuk website sy under alpha lipid lifeline..

  53. zakiah

    saya dh start minum sd2 18 sept dan saya dah ikut pemakanan yang dicadangkan. 4 hari yang pertama berat saya dh turun sekilo, tapi selepas tu berat saya naik semula pada asal. ari pertama n kedua sajer yg saya kerap buang air tapi lepas tu dah x de. saya nk tanya knp jd mcm tu yer. mengecil mcmane yang u maksudkan tu?

    1. Azizi

      Ambil dgn siapa??dan di mana??

  54. ray

    Aku nak try jg produk ni..nak oder mcm mane?

    1. Maisarah

      boleh rujuk pages hubungi kami utk proses oder:-)

  55. nur aini

    salam..hye…
    sya pesakit gastrik dan ingin berdiet dengan alpha lipid sdII. my weight 70.3 and height 159 cm.. dulu pernah kurus 56 kilo..lepas kena gastrik yang teruk terus mendadak naik smpai 70 kilo..
    sya nk tnya:
    1. utk kita ambil alpha lipid sdII ni, apa diet plan terbaik utk pesakit gastrik?
    2. in terms of menu, kalau roti bakar or crackers pun kena elakkn juga ker?
    3. sebaiknya utk pesakit gastrik, masa sesuai utk amik alpha lipid sdII sebelum or selepas meal…

    hope for ur kind info..tq..

    1. Maisarah

      wslam…
      1)xda masalah jika nak berdiet ngn alsd2 sbb produk ni bkn saja menfokuskan pada diet semata2 tapi lebih juga kepada kesihatan kerana kandungan semua nutrisi dalam badan yang lengkap..base on experience pengalaman pengguna2 kami yanga da gastrik teruk..sumanya memberikan maklumbalas yang positif dan sakit gastrik yang dihidapi semakin pulih dan selesa dgn tubuhnya sbb konsep diet ni memang xmembenarkan kita menahan lapar..xperlu berlapaar..ada juga pengguna kami ygd ah langsing tp ttp nak teruskan pengambilan sehari sekali kerana masalah gastri dah xmenyerang lagi..
      2) semua sumber karbohidrat termasuk serat2 memang kena kurangkan dalam diet ini kerana perlu amik sumber protein..alsd2 akan bertindak sbg sumber nutrien yang memenuhi keperluantubuh semasa berdiet kerana diet gunakan alsd2 ni memang diet yang sihat
      3)pesakit gastrik sama je ikut panduan biasa sbb ini bukan diet yang perlu menahan lapar..

  56. liza

    buleh tak masa diet sd2 ni minum air susu kurang lemak…cth HDL, (susu putih)

    1. Azizi

      boleh lihat maklumat pemakanan dia, pastikan jumlah kabo seharian ambil rendah dari 35g yea.liza ambil alsd2 dari siapa ye?
      tak nak ambil dgn kami (“,)

  57. fiezam

    tinggi saya 148..berat sy skrg 51kg..sy berminat utk mencuba sd2 ni..tpi peraturan progrm pemakanannya menakutkan sy..pd sy tlalu ketat..sy rasa sy tk mampu & tk pnya kkuatan nk ikut or buat..tpi sy nk sgt trun berat bdn…sy dah beli 1 tin dgn kwn..rm160..dia ahli..tpi smpai ari ni sd2 tu ada ats peti..tk trusik lgi..ari2 sy tgok jer..sd2 tgok sy..sy tgok dia..tlong bgi nsihat utk sy mcm mn sy nk jalani diet yg fit mcm tu..sbb sy ni jns kuat mkn nasi or roti.smua jns mi sy suka..plzzz help me..

    1. Azizi

      Kenapa tak beli dgn kami..tp dr ape yg awak ceritakan tu..susah la skit, sbb sume di pada diri sendiri..klau awk ambil dgn kami,
      kami akan sedia jadual dan cadangan terbaik nak ambil..tak pernah kami abaikan client kami..siap ade cth2 yg sgt2
      menyelerakan lg..lepas ni order dgn kami yea…bukan tak nak bantu, tp rase sukar skit..sbb diri awk sendiri yg tak nak ubah..hehhee (“,) klau awk anak sy boleh je sy nk marah..hihiii

    2. Annie

      Nak share sikit sbb saya pun tak boleh tinggal nasi/mee dgn minuman manis b4 ambik SD2. Kadang2 kalau dah bosan minum sd2 kosong je saya campur sikit dgn susu soya, milo atau fresh milk. Tp jgn campur semua 200ml tu. kena half minuman tersebut tambah half air dan campur ALSD2. Ada jugak perisa lain tak bosan sgt. Kalau campur semua susu 200ml nanti terlampau pekat. B4 lunch or dinner minum dulu sd2, then followed by sayur kemudian protein (ikan /ayam/daging). Lepas tu baru ambik 2-3 suap nasi dgn lauk lebihan lauk tadi. Bila mcm tu dah kenyang makan sayur dan protein secara automatiknya ambik nasi sikit. Inilah cara saya mula-mula minum sd2 dulu. Ok jugak berjaya. Lama2 dah tak rasa nak makan benda manis dan makan nasi byk2 sebab dah kenyang dulu dgn sayur dan protein. Selamat Berjaya. Jangan putus asa.

  58. Yann

    Salam Puan,
    Semasa mengambil SDII sebenarnya dalam 4 kali sehari tu ada tak jumlah masa yg tertentu? Comtohnya 4 jam sekali ker…
    Lagi satu selepas minum SDII berapa minit kena tunggu sebelum makan, takpa ke kalau lepas minum terus makan? Kalau lepas minum then lupa nak makan pulak mcm mana ye? Boleh terus makan (katalah after 2 hours) or kena jugak minum SDII semula?
    Harap Puan dapat jelaskan.
    Thanks.

    1. Maisarah

      wslam…
      saranan saintis alsd2 diambil 4x sehari iaitu berjumlah 8scoop..jadi mengenai termakan sebelum makan atau slps makan xdk le beri kesan yang ketara dr segi tindakbalas..boleh je gap kan 15-20 min b4 take sbrg food..just follow dn feel je this diet..jgn strict gt ikut rule yer:-) cuma pastikan pengambilan sumber karbohdrat terkawal maksimun 35gram sehari dan lebihkan pengambilan protein

      1. Yann

        thanks Maisarah… Actually saya dah 5 hari amalkan diet SDII ni… (beli dari kawan atas kawan…) saya memang tak ambil lansung nasi, roti atau sebarang mee… saya minum air kosong sahaja (lebih 2 liter sehari) dan ambil SDII 4 kali seperti disarankan… tapi tiada penurunan berat langsung… dimana silapnya?

        1. Maisarah

          for yan..itu yang pentingnya dapatkan panduan selengkapnya dan rujuk kepada pengedar yang awk ambil tu..dah menjadi tanggunjawab mereka utk memberi panduan dan tunjuk ajar dalam berdiet ni ..:-) boleh semak ngn ujian ketostik utk cek pembakaran lemak harian kalo tiada penurunan lgsung if dah ikut suma rule

  59. zera

    salam…akak….saya dah ambil sd2 selama 2 minggu dan penurunan sebanyak 4 kilo…saya nak tanya….sekiranya saya mengambil sebiji cucur pisang, adakah ia akan merosakkn penurunan berat badan saya dengan mendadak? kadang2 saya teringin bila tgk, tp, saya akan ambil sebijik atau pun segigit saja utk elak kan dari kempunan… hehhehe.. :)

    1. Azizi

      Wslm…owh bagus la penurunan tu..zera ambil dgn akak ke?so far panduan dan contoh kandungan kabo dlm pemakanan akak akan berikan..agar client dpt control pengambilan sumber kabo/gula agar tak berlebihan…Mmg kne kawal sms dlm program pengurusan diet alsd2 nie..

  60. ina

    salam, klu sy minum SDII ikut masa mcm ni ok tk?
    kul 9.30am – 1.30pm – 5.30pm – 9.30pm?
    sy minum sebelum bekpes,lunch dan dinner?

    sorry cuma bertanya

    1. Maisarah

      wslam..ok boleh

  61. nurramlah

    assalamualaikum akk..
    sy bru je try sd2 dlm 2 hari.. smlm sy puasa. so tym shur sy amek 3 scoop SD2 + telur setengah masak + air masak..
    tym buka, sy amek 3 scoop SD2 + kerabu mangga + tomyam ayam + telur dadar…
    before tidur, sy amek 2 scoop SD2…
    adakah betul diet y sy amek ye akk?
    kalo makn kurma n buah epal tym rasa lapar boleh x?
    hehehe.. memg rasa nak buang air selalu ke?

    1. Maisarah

      wslm..
      ok cuma bykkan juga sayur..kurma dan epal boleh semak agar kuantiti karbohidrat x melebihi 35g sehari

  62. miss ain

    salam..saya dah minum sd2 3tin tp penurunan amat sedikit.hanya dlm satu kilo.namun sejak akhir2 ini badan saya terasa panas dan tekak kering…kalau boleh setiap minit nak minum air jer… kenapa yer?boleh terangkan? sblm ni pun sy memang amalkan minum air 2L sehari. tapi sekarang rasanya bdn sy perlukan lebih dari 2L kerana sering dahaga yang teramat

    1. Maisarah

      wslm cuba amik into ni..sy pnh terbaca setiap 25kg tubuh memerlukan 1liter air..

  63. iza

    as salam, just nk share pd sape2 yg belum atau dah atau nak teruskan lg diet ALSD2 ni…sila la ambk ngan admin page ni(Pn.Maisarah).sy pun customer beliau sbnrnya. sy rasa special sgt jd cust beliau. ape2 yg kita bgtau ngn beliau,kita akan dpt feedback yg sgt memuaskan.layanan beliau pn terbaik. tanya lah ape saja beliau akn bantu kita. sy rasa sgt bertuah jd cust kak sarah.sy jd sgt bersemangat utk diet di bwh pemantauan beliau.THANKS KAK! iza dh jumpa dealer yg tepat n tak akan cari dealer lain.. :-*

    1. Maisarah

      wslam..alaaa iza jgn puji byk2 kembang idung i u..hehe aah yg mana sempat sy guide insyAllah..kdg2 kekangan masa membataskan sy nak jwb commend yg byk,mmg byk sgt pengguna alsd2 beli ngn org lain atau di kiosk2@kedai dan ada masalah apa terjadi ms berdiet tanya sy nak kan jwpn sgera..tp insyallah mn sempat sy akan jwb dgn ikhlas tanpa pikirkan keuntungan tp agak terkilan si penjual xberi panduan selengkapnya kpd mereka smpai cara mkn pun xtahu..itu dh menjadi tanggungjawab pngedar tu,kesian kat si pembeli..jadi sebelum beli dapatkan panduan selengkapnya kpd si pengedar sbb itu t/jawab mereka xkisah la samada dgn sy atau pengedar2 lain sbb rezeki Allah yg berhak utk mengagih2kan ye..so,sapa2 nak jd pengedar sy contct me asap!!! hehe sempat g promot dik nun..:-)

      1. iza

        Hahaha kak, ada penurunan lg! Sory la kak iza nk mintak izin akak utk tin yang pertama nk slalu timbang, sbb iza dah ikut diet yang betul & lost weight yang sgt membanggakan.so kalo iza timbang tengok ada penurunan lg semangat iza nk diet kak! Sape yg tak ambik alsd2 ni mmg lah sgt rugi kan kak?

  64. ina

    salam…nak tanya, saya dah cuba ambil sd2 ni bulan lepas lagi. pada minggu pertama berat saya turun 3kg! amazing!! memang terkejut…tapi slps 2, dh xturun2 sampai skrg…saya dh ambil 5 tin… sungguh menghampakan…. blh tlg x???? plez…

    1. Azizi

      Wslm..ambil dgn kami ke?erm kami tak memberikan panduan lengkap??mungkin Penjual Alsd2 awk tidak explain antara tindakbalas2 yg berlaku dari semasa ke semasa dlm mengambil alsd2 ni, nnti dptkan Alsd2 dari kumpulan kami insyaAllah panduan dan cadangan akan kami sentiasa berikan…Mcm ni la ina, stop dulu sementara waktu, try dptkan ketostik (urine test)…check tahap pembakaran lemak dlm tubuh yea..

  65. ana

    Salam saya baru minum SD11 , pagi saya makan sate goreng n pop corn ayam…agak2 bape banyk, sedikit perlu makan…

    tq

    1. Azizi

      wslm..dptkan Alsd2 dgn siapa yea?kami terlepas pandang tak berikan panduan ke??

  66. Maria

    saya dah cuba sd2..memang berbaloi… saya trn 3kg untuk 1 tin…skarang dah masuk tin ke-2.. tips untuk yang nak cuba, kena pantang betul2..jangan ambil makanan/minuman bergula.. karbohidrat totally zero k… kalau saya ayam goreng saya bedal.. seronok berdiet tanpa berlapar…gud luck kawan2..

    1. Maisarah

      thanks for good sharing:-)

  67. Sarina

    Salam. Berapa harga postage utk setin SD II ke Rawang?

    1. Maisarah

      wslm serina..free postage sbb sy ada pngedar rawang yg boleh cod ke awk dan jumpa sendiri pengalaman dia slim dgn alsd2 xsampai 2 bln..pls contact biz partner saya..farah : o126215546

  68. MILYA

    salam….cik saya nak tanya..klau saya minum sd2 boleh tak saya minum collagen………satu lagi yanh cik bagithu sd2 kne mnum air sejuk……..mksudnyer air dalam peti?knpe x boleh air suam? n klau goncang dngan air batu.,..kne tuang air sejuk juga ke? or xpayah?

    1. Azizi

      ambil air sejuk(peti ais) isi ke dlm shaker 200ml-250ml then masukkan 2 skop terus shaker..lepas tu minum.goncang dgn air batu lg bagus..Nak ambil dgn kami?? boleh hubungi kami di 013-3807396..panduan dan cadangan akan di berikan…kami pengedar sah dan berdaftar..

  69. Simple girl

    Saya nak Tanya, kalau ambik SD II ni, kalau saya Makan Sayur je xpe ke? Ke kite wajib Makan daging jugak? N kalau kadang2 saya lupa Makan Lepas minum sd II, adakah Ini Akan melambatkan proses pembakaran lemak Dan penurunan berat badan saya. Thanks..

  70. wanni

    saya baru start minum SD2 arini… saya harap berjaya turunkan berat bdn sy…berat sy 78.9kg, tp semua org xpercaya berat saya 78kg,mungkin ketinggian sy buat org xpercaya yg berat sy adalah 78kg…sy nak tanya, breakfast pagi pada menu item mac donald di benarkan x mkn ?seperti sausage mac muffin,egg mac muffin, big breakfast, hotcakes with sausage,bleh ke?sy selalu lambat bersiap utk g keje,kdg2 xsempat nk buat breakfast….

    1. Azizi

      Sebelum tu nk tanya la..ambil dgn kami@ saya??? tiada note di bekalkan yea..dgn kami terdapat buku panduan pemakanan.

  71. Fat Fat gal

    Saya dari Miri, Sarawak. Nak cuba produk SD II, ada agen boleh dapat kan ke??

    1. Azizi

      Serawak boleh dptkan dgn kami.. Sms ke 013-3807396 yea.. utk membuat pesanan..

  72. suhana

    sy minum alsd2.4 hari trn 7 kg..bestkan.

    1. Azizi

      Alhamdulillah…bukan kg je focus, tp shape body juga boleh memotivasi kan kita..erm ambil dgn siapa yea??ade pernah order dgn kami (“,)

  73. Ily

    Assalamualaikum, :)
    Sy tertarik dgn web puan ni sbb sy tgk komen2 puan smua bg layanan yg sgt mesra kt cstmer. :D
    Sy nk tanya,
    1. ALSD2 ni kena minum selepas makan ke sebelum?
    2. Perlu ke nk beli alat kenostetik eh ke ape tah tu? Apa fungsinya n peranannya kpd diet ALSD2 sy?
    3. Sy rasa kenyang bila minum produk ni. Boleh ke kalau sy tak nak makan?
    3. Sy suka amalkan makan yogurt n minum yogurt bliss. Boleh teruskan dgn amaln sy tu atau xsesuai?
    4. Bdan sy jenis yg gemuk air bila sy buat body mass check up.. Jd kalau sy minum lg byk air semasa proses berALSD2 ni,
    tak jadi lg gemuk ke? Risau pulak :/
    Harap dapat membantu :(
    Terima Kasih..

    1. Maisarah

      wslam..Ily..insyallah kamia kan jwb jika berkesempatan berdasarkan pengalaman dan sedikit pengetahuan..tp jgn lupa dapatkan produk dr kami dan pengedar2 kami ye:-)
      1)selalunya sy galakkan cstumer2 sy amik sebelum makan, lps ber”shake2″ boleh la gapkan 15-20min kemudia makan lah ikut peraturan dan sedikit displin dalam program diet ni..:-) tapi kalo amik selepas pon xde mslh janji ckupkan 8 scoop/daily
      2)strip ketostik tu perlu bagi sapa yang tak percaya kat diri dia sendri..bimbang terambil terlebih karbo..sbb penunjuk akan tunjukkan keadaan kita samada membakar lemat atau tidak..kalo sy xperlu pon..hehehe sbb sy sgt berdisplin ms start diet dulu kala..pcaya pada diri sendiri..layaaannnn je diet ni jgn stress dan strict…:-)
      3)makanan yogurt suma tu bleh cek kandungan karbohidrat dan gula yg tersembunyi kat nutrisi table…cuma xdigalakkan la amik smntara dlm program ni..pantangg jap..jadikan air masak yg tulen dan asli tu BFF kita ye..hehe
      4)bnyk minum air xkan sebabkan kita gemuk..fakta yg salah..tipa 25kg tubuh kita perlukan 1L air masak setiap hari nak tampung kita kehilangan air dan bantu proses pembkaran lemak secara semulajadi

      sama2 kasih..harap dpt panduan sepenuhnya semasa berdiet dgn pengedar sbb tu dah ajdi tanggungjawab mereka:-)

  74. Roshaslinda

    Satu tin alpha lipid tahan untuk berapa lama? Sebab saya nk bajet perbelanjaan..

    1. Maisarah

      1 tin gunanya seminggu dgn pngambilan 8 scoop sehari sbyk 4x..

  75. Yana

    Teruja baca.. semua reply dari admin..

    saya baru try ari ni sd2.. baru terjumpa this blog.. nak follow this blog.bleh tau apa yg boleh dan tak boleh

    1. Azizi

      Banyak berlaku kes mcm ni, dpt dgn Org lain..Khidmat konsultansi dgn kami..huhuuuu sabor je lerr… Sepatutnya mereka yg menjual dgn awk bertanggungjawab, beri panduan, guide dan sentiasa keep in touch dgn client nye..Jgn sekadar lepas batuk ditangga..(“,) yg tak boleh kabohidrat,kafein,buah,lemak2.. manakala yg boleh sumber protein dan sayur segar..air manis elakkan dan galakan air masak/minuman mineral water.

  76. inn bella

    Salam, su kt shah alam. sy berminat nk cube produk ni..blh email details kt email sy? Jd ahli n beli 3tin. Shaker dpt free ye? Hehe :D

    1. Maisarah

      wslm..sy dah emel detail..km ada 2 org pngedar shah alm yg boleh COD

  77. alya

    haloo…area petaling jaya boleh dapat ke kak..? direct ambik kew or pos? thx..:)

    1. Maisarah

      up to u..kurier depan pintu rumah boleh direct by hand pon ok..2 flexible method:-) just sms 0133803695/7396 for more process

  78. Len

    Kalau makan krropok blh kh? Biskut? Kalau biskut munchys lexus (the vegetable valcium cracker) blh?

    1. Azizi

      Bace maklumat pemakanan, pastikan pengambilan Kabohidrat tidak lebih 20-35g sehari..berhati2 dgn kabohidrat tersembunyi..

  79. dia

    Ibu yg menyusukan anak 11 bulan boleh minum kan?

    1. Maisarah

      insyALlah boleh…

  80. sanmini

    Hi,

    I have read so much about this product, good and bad…but i always keep an open mind and would like to try. I have just ordered and waiting for it to arrive.

    I am actually trying to conceive but have irregular period because of my weight. My doctors told me that i have to loose weight if i want to get pregnant…

    I hope by taking this product, it will help me to loose weight and increase my chance of getting pregnant!

  81. eika

    Sy nk tny kalau minum sd2 blh ke nk sapu krim untuk ramping dekat badan.

    1. Maisarah

      xde masalah :-)

  82. tina

    Slm.berat sy 86 kg,ht 156.mmg obes.br 2 hr beli sd2.tp lum mkn lg coz br nak fahamkn cara dietnya coz sy beli ngan kawan adik sy.so dia xdpt nk guide sy.with all info yg sy bc buat sy confident.sy nak jd ahli,skg tinggal gdi spg pelagai bentong.so camne?

    1. Maisarah

      Wslm,dlm dunia IT yg canggih boley dftar ahli nfn sy sbb kami mempynyai ramai pengwdar dan ahli seluruh malaysia sabah dan sarawak yg kebanyakanya xdikenali hanya internet penghubung diri:-)

  83. alauddin

    salam. sy baru beli sd 2 dr kwn anak sdara sy minggu lalu. berat sy 105 ke 115 kg n ht 164. sy br nk start esok 1 nov. so anyone can guide sy. sy nk slim mcm dulu.

    1. Azizi

      Wslm..Siapa anak saudara??
      kenapa tidak perolehi dari kami pengedar sah yg akan memberi panduan dan bimbingan..atau melalui pengedar2 kami di bwh kumpulan http://www.sd2.azhira.com? setiap pengedar yg menjualproduk ini mereka bertanggungjawab utk terus memberi bimbingan dan cadangan jadual2..

    2. Maisarah

      boleh dapatkan buku panduan yg lngkap pada beliau sbb selalunya akn disertai sekali dan suda menjadi t/jawab si pengedar anda untuk guide sehingga slim:-) juga boleh refer website ni

  84. maryam

    Slm,sy br mencuba ALSD2 hr ini..brt bdn sy skrg 68 kg…br mnm 2 kali bersamaan 4 skoop,pg n tghr, tp knpe sy rs pening n kdng rs ssk nfs skt..adakah itu kesan pd bdn yg terlalu byk mengandngi toksid atau pn terlalu byk karbohidrat..sy nekad nak kurus,sbb tu sy cb ALSD2 ni,sy da order 2 tin utk percubaan pertma,da lbh 2 liter air sy minum sejak pgmbilan 4 skoop pertama..mmg sy kerap buang air kecil…dan sy nak tnya lg, adakh lbh baik jika dlm pengmbln ALSD2 ni, sy joging tiap ptng…? kpd Maisarah atau pn En Azizi, tlg la bg pndngn n byk perkara sy ingin tau dlm permulaan pngmbln ALSD2 ni…Sblm ni sy da cb bermcm2 jns produk plngsngn, tp tdk mmberi ksn…so sy hrp ALSD2 adalh plhn terbaik kali ini..

  85. adia

    assalamualaikum,
    sy tgh pln nak pregnant,kalau sy dh mula minum,n pregnant,ble diteruskan?
    sy dh cuba 1 tin n dh turun 3 kg,but nk msuk tin ke 2,stop…risau plak alsd 2 ni x seswai utk pregnancy,mohon penjelasan
    tengkiu

  86. sariza

    kalau makan jagung boleh ker?

  87. yatie

    salam.nk tye..sy x dpt guide spnhnye.baru ambik 1 tin, tp just trn 1 kg je..x ambk sbrg nasi or mee or yg bertepung…so 1 tin dh nk hbs dh pun,sy nk trskan tp masih lg was2 ngan diet sy..so kalau sy dh ambik 1 tin n stop smggu n order blk sd2 ni,ada ape2 efek x?

    1. Azizi

      Wslm, insyaAllah dgn kami tidak akan di abaikan..Ni ambil di mana? benti tak de efek ape2…

  88. Balqis_Alya

    Salam..
    Saya dah guna SDII ni..tak amik karbo/gula…tapi ketostick masih lagi tunjuk color putih…
    Minta advice

    1. Azizi

      wslm..balqis ambil dgn kami??erm…bg sy jika still putih..cuba teruskan ambil sd2 tp perlu elakkan kabo yea..tingkat sumber protein..cuba ikut cadangan pemakanan yg diberikan jika ambil dari kami.

  89. zamin hiza

    salam. saya ada ambil sd11 yg tin biru ngan dealer yana. dia just bg sd11 tu saja. apa2 panduan x bagi pun. saya just harap kat page akak ni je.

  90. suemis

    salam..nak tanya kalu sy di kuching sarawak nak oder sd2 sama gak ke harga nya 150 setin termasuk postage….

    1. Azizi

      tiada istilah termasuk postage utk di serawak..Setakat ni pengedar kami di serawak tiada, tp di sabah ade..biasanya kami yg akan uruskan.. Mengenai Harga RM160 Member Price..postage cas mengikut tin..jika hendak pesan boleh sms ke kami di 013-3807396

  91. ambran

    saya pernah join ahli dulu… n skrg sy punya upline pun tak tahu ada dimana.. saya nak tanya mcm mn saya nak yang keahlian saya masih aktif atau tidak…

    1. Azizi

      Jika keahlian sudah tiada..boleh berurusan dgn kami dan menjadi bizness partner kami di sd2.azhira.com..Segala bimbingan dan panduan strategi marketing akan kami ajar dan tidak abaikan… cadangan sy, cuba call ke 03-20359999 NZ New Image Sdn Bhd..bg ic number utk dia check.. Ape mengenai register ahli dgn kami terus berhubung ke 013-3807396/3695

  92. abby

    salam,

    Saya dh amik SD2 dlm seminggu tp lom ada perubahan…sy dh ikut panduan yg dberikan..pertanyaan sy, boleh x sy hnya amik sd2 saja untuk dinner n supper…

    1. Azizi

      wslm..erm ambil di mana dan dgn siapa yea??sainstis dh tetapkan cycle terbaek utk kesan yg efektif ni..

      1. abby

        salam amik dgn kawan sy..dia agen berdaftar..so kena ikut yg telah ditetapkanlah..btw tq ; )

  93. mira

    salam .. saya nk tny 1 soalan..sy beli sd2 ni .. then 1 time minum sy rase loya sgt.. mcm mne nk hilang kn rase loya ..

    1. Azizi

      wslm,dpt alsd2 di mana? erm..loya??so boleh minum lg ke?maybe cadangan sy boleh la letakkan ketul ais…or lepas ni jika membuat pesanan dari kami,kami akan bg lg tips utk tidak loya selain guna ketul ais tu.

  94. allisya

    Assalamualaikum,
    Saya nak tau berapa harga ALSD2 ni?kalau masih rm150 setin,saya amat berminat nak beli.
    Adakah harge ni termasuk pos?saya tinggal di Puchong.
    Tksih.

    1. Maisarah

      wslam..aah itu harga ahli..byk kelebihan jika mendaftar sbg ahli ni hanya rm 60 seumur idup..belian dan insuran atas id sendiri:-) puchong kami ada pengedar yang berdekatan di situ:-) so xperlu pos kos..boeh terus berjumpa beliau..

  95. Juliana

    Salam,,
    Sy dh minum alsd2 sminggu,tp brat sy cume turun1kg sje,, cara pmknan sy cume ambik sup & tomyam shaje.. Dan sy juge ade mmbuat senaman stiap hri slame 15 minit.. Bley bgthw cara bg penurunan yg cepat & pe yg ptot sy buat?..

    1. Azizi

      wslm, teruskan lg. pengambilan Alsd2 ni yea.. Ade test urine ketone?? erm..sebelum tu dptkan Alsd2 di mana yea? jika dgn kumpulan kami..insyaAllah perkhidmatan rundingan akan di berikan..ape2 selalu lawat2 website kami dan pages kami yea.. Add FB di Siti Maisarah Yahaya

  96. Azean binti Ahmad

    assalammualaikum sis,

    saya telah mengamalkan produk SD2 sebanyak 2 tin (2 minggu) dan berat yang telah dikurangkan adalah sebanyak 3kg. Walau bagaimanapun, saya mengalami pening kepala yang amat sangat dan sering berasa lapar setelah beberapa jam walau pun saya telah mengamalkan menu yang telah diberi. Bolehkah saya mengambil snek seperti roti breakthru atau nestum bagi mengalas perut sementara waktu makan tengahari atau minum petang.?boleh kah saya minum susu segar kambing atau susu segar lembu yang baru diperah sebagai sarapan selain telur?

    1. Azizi

      Waalaikumsalam..ambil dari siapa yea? sy ade pengguna dari UTEM, puan ruhaya :) alhamdulillah 3kg satu yg banyak..seolah-olah 3kg gula (“,)..pening disebabkan pembakaran lemak dlm tubuh berlaku menyebabkan penghidratan air dlm badan..sekurang-kurangnya sehari 3liter air yea..Sbb setiap 25kg tubuh memerlukan 1.5 liter air…ape yg teringin nk makan tu elakkan..kebanyak pengguna kami,sy akan beri panduan dan cadangan2 makanan yg sepatutnya..rajin2 explore web sy ni kenapa makanan yg puan senaraikan tu sy minta elakkan…ape2 pun study pd maklumat pemakanan yea..org universiti mesti pandai wat research kan :)))) kate nk kurus…dgn Alsd2 insyaAllah boleh kurus sihat dan langsing..follow utk 2 month, then focus diet semula jadi selama 5bulan…tp jgn berlapar yea..tp kalau kalori mase tu, dan aktiviti kecergasan yea..jog kat botanikal ke :)

  97. ayusuhana

    salam kak, sy nk tnya, sy dah ambil sd2 ni 4 hari… turun sekilo je. sy minom sd2 ni skli dgn cuka apple. tp..masalahnye.. knp bdn sy lenguh2 ek.. terutama di bhg kaki (peha & betis), badan N lengan… tgn ni setiap masa nk memicit je kt tmpt2 yg sy nyatakn tu… risau gak.. hm.. plz…

    1. Azizi

      wslm..isnyaAllah xde ape2..please jgn taksub timbang kg yea..focus pd program tu..yg penting lebihkan pengambilan air yg bantu utk nyah toksin dlm tubuh..penurunan seseorg tu berbeza, ade yg kg dulu then shape body..erm pasal sakit2 ngan lenguh2 tu, dah macam org bersukan or bersenam..hehehe.. teruskan yea..pengambilan sayuran hijau jgn di lupakan yea..

  98. ras atikah saharudin

    saye menggunakan product ni baru je 4hari , tak sentuh nasi langsung tapi cume makan roti pita dan intinyer berasakan sumber protein tapi saye menggunakan sedikit sos cili .bile bace website ni , baru tahu sos cili banyak kandungan gule .untuk pengetahuan , saye kene mengambil stiap hari ubat yang dibekalkan oleh hospital , dan saye perlu minum secawan air manis untuk bekalkan tenage .saye hanye minum 3kali sehari product ni .. alhamdulillah , kawan saye menengur tubuh saye kelihatan kurus sedikit .ini lebih memotivasikan diri saye untuk lebih bersemangat menurunkan berat badan ..

  99. sheila

    hi.. i br start minum sd2. i ni vegetarian so i hanya mkn blh mkn sayuran sahaje ni akan mengangu penurunan berat badam i ke?

    1. Azizi

      Ikut seperti yg dicadangkan yea…

  100. iza

    masa berdiet dengan sd2 ni kan boleh minum minuman yougurt x ?

    1. Azizi

      Sila rujuk maklumat pemakanan dlm yogurt sama ada sumber kabo ade or tak…diet alsd2 ni mengajar kite discipline. .so ikut cadang yg sy sertakn semasa membeli dgn kami

  101. zainal

    salam,saya nak tanya,kalo amik sd2 ni,mmg kene ambik ngn ais ke?boleh x kalo ambik ngn air suam je sbb saya xleh minum ais,ada asma.harap dpt beri pencerahan,tq

    1. Azizi

      Wslm, sebagai pengguna alsd2 sure kite perlu ikut aturan yg dicadangkan..alsd2 pantang nya dibancuh dgn air panas/suam..sgt digalakkan air sejuk..bg sy la, encik beli dgn pengedar tu sepatutnya dia berikan panduan yg sebenar..produk kite ni perlukn guide yg baik supaya xterbabas…boleh order dgn kami lepas ni utk dptkn panduan yg mudah diet dgn alsd2 ni

  102. syafz

    salam
    boleh ke sy minum alsd2 utk turunkan berat dalm 5 kg.. sekarang berat saya 52kg.. so nk dpatkan berat 47kg..
    boleh ke hanya dgn satu minggu atau perlukan 1bulan

    1. Maisarah

      wslm..
      penurunan bgantung pada metabolisma bdn masing2

  103. diana

    As salam, sy nak tny…
    jika pengambilan sd2 diambil dgn betul. Tapi langsung xmakan daging, ikan, atau seantara dgnnya & hny makan sayur sahaja. Adakah ianya boleh…

    1. Maisarah

      wslam..cuba jtk ambil sumber protein

  104. nana

    sy dh ambil sd2 utk tin yg ke5.selepas pngmbilan tin prtama,ada pnurunan sbyk 3kg.sy truskn sehingga tin yg ke5.tp tiada lg pnurunan.knapa ini tjadi?sy agk kcewa sbb dh spend almost 1k..tp hsilnye cuma 3kg.mnta pnjlasan dr yg pkar..tq

    1. Azizi

      Bnyk sbnrnya faktor..jika btol2 ambil dr dealer yg bertggungjwb..insyaAllah ade jwpn..maybe cara mkn, gaya hidup..hormon xstabil dll2..klau leh nk start alsd2 ni study dulu keadaan tubuh kite bagaimana..ke tgh ambil ubat-ubatan ker..mmg susah nk ckp…sepatutnya tin kedua awk bleh check dgn dealer yg awk amik sblm meneruskan..

  105. Norazlin

    Salam,

    Klau kita makan keropok leko blh ke semasa mengambil SDII ni?
    Tq..

    1. Azizi

      Tgk jumlah kndungam tepung bnyk ker? Lepas tu minyak nye pulak jenis berlemak ker..

  106. momoi

    betul ke kalau amik ne diet sgt2 ketat?

    sampai nk mkn pe2 pn kena tahu bahan2 yg dgunakn & jumlah kena amik tahu…..

    1. Azizi

      Jika nk dptkan Alsd2 (diet supplementary) perlu ade rujukan dan panduan..Produk tidak di jual di stokis/toko-2 jamu..hanya melalui pengedar yg berdaftar sah dgn Nz New Image.tiada jaminan kualiti jika tidak melalui pengedar yg berdaftar…

  107. madam ida

    nk tanya..kalu amik alpha lipid SD II ni bleh tak dlm ms yg sama sy amik green tea.. dlm panduan pemakanan x bleh minum tea..tp susu SDII ni terdiri dr ekstrak green tea..so sy nk kepastian bleh tak minum green tea..

    1. Azizi

      Estrak dgn Green Tea berbeza yea.. kalau leh rujuk terus dari mana anda dptkan dan perolehi Alsd2 tu yea..Cuma klau leh, refer maklumat pemakanan dlm green tea yg nk minum tu..ape kandungan nye.. dh kite kate lebih kan air putih, so don’t adjust itu bg yg dptkan produk dari sy la, bg dealer ur tak sure..maaf yea..

  108. cik puan esah

    salam…sekadar nak berkongsi pengalaman…masuk minggu ketiga minum…alhamdulillah ada perubahan pada ukur lilit badan..walaupun baru turun 4kg sahaja namun saya tak patah semangat sebab tengok sepupu dah berjaya 12kg dan kawan sekerja dah berjaya 14kg dengan ALSD2…ini produk yang bagus di pasaran sebab kalau kita lapar semasa diet kaedah lain…dengan ALSD2 lapar tu lapar yang terkawal….sebab minum saja ALSD2 terus rasa kenyang…kalau ikutkan hati memang dah tak nak makan tapi sebab tak boleh skip meal maka makan juga. Semoga anda salah satu kumpulan pengedar ALSD2 ini terus mendapat keberkatan rezeki sebab membantu ramai insan bermasalah berat badan yang turut mengganggu rutin hidup seharian. Mohon doakan insan yang berusaha seperti saya membeli produk ALSD2 untuk memperbaiki diri dan lain-lain berjaya dalam mencapai impian kami, sepertimana doa kami agar matlamat jualan anda juga berjaya. Insyaallah.

  109. zah

    askum. mahu tanya, ambil SD2 ni, blah x ambik Fiber Plus yang di jual kat Cosway? saya perasan, sejak makan SD2 ni. perut saya x lawas dan jarang membuang. plz advice. terima kasih.

  110. Alif

    Assalamualaikum . Sy mahu bertanya , kalau kita makan keropok ikan boleh tak ?

    1. Azizi

      Wslm..owh td ade yg bertanya..ambil dr dealer mana? Panduan dan info xdiberikan yea..ok2, klau rujuk maklumat pemakanan..coz nk lihat tahap kabo yg ade antara 30-35g tak lebih..sebab ianya keropok kan (“,)

  111. leeza

    apa perbezaan SD2 image baru dengan SD2 lama?

    1. Maisarah

      alsd2 iaitu tin putih sama dgn sd2 lama tin biru..cuma ada penambahabaikkan dari segi kandungan dan lagi efektif dan berkesan utk bantu proses pembakaran lemak dgn cepat..penambahan fibre dan green gea serta alpha lipid..that y nama nya ALSD2..dari segi cara dan konsep diet tetap sama..

  112. sha

    salam,
    saya nak tanya, kalau ade masalah PCOS, produk mana yang paling sesuai diambil?

    1. Azizi

      Wslm..maaf lmbt reply..jika merujuk pmasalahan awk ni..awk perlu turunkn berat badan..masalah hormon juga mempengaruhi nya..so saranan sy awk ambil alsd2 + colostrum (tablet or capsules)..pengambilan alsd2 boleh rujuk dr cadangan kami..dimana kami akan serta kan panduan.. ni no whatsapp 0172708122 azizi

  113. Lynn

    Slm,sy nk tnya.. knapa 4 hari pertama sy minum brat sy trun dlm 2 kg… lpas 3 hri brat sy naik 1 kg??? s tgh amalkn sd 11 skarang.. an d perlukan panduan pmakanan yg btul.. tq…

    1. Azizi

      Wslm..maaf yer, ambil dr siapa yer? Panduan dpt tak? InsyaAllah pelanggan kami di http://www.sd2.azhira.com kami akan cuba lengkap maklumat pemakanan penuh..

  114. syasya

    kalau puasa..cam ner nk minum air sampai 2liter shari?

    1. Azizi

      Klau puasa ikut jadual pemakanan puasa yg sy beri.client sy yg request nk panduan puasa mmg sy bekalkn bersama alsd2 dan shaker

  115. nori

    buat masa ada tak lagi sd11 yg tiruan..saya dah ambik 3 tin dan follow diet yg betul tapi tak turun2 pun berat badan

    1. Azizi

      Izah dpt alsd2 di mana? Harga?? Izah dpt ID number dr NZ New Image Sdn Bhd?

  116. thana

    Saya dah minum sd2 habis tin 1.tapi sya menyusu badan sepenuh hari.umur Anakin saya skrng 2 tahun.bolehkah saya meneruskan@ tak???

    1. Azizi

      Teruskan perjuangan anda dgn diet bersama alsd2..jdkan diet alsd2 sbg diet terakhir anda..0133807396/3695 @ whatspp 0172708122 thanks…

    2. khalafis

      salam thana……betul ke awak mengamalkan sd2 nie walaupun fully menyusu badan….wow..gooddd…i like….diet still ikut panduan..no carbo? bleh tk thana kongsi kan diet sd2 utk ibu menyusu seperti saya nie…nk cubalah sd2 nie….

  117. iera

    salam.. nak tanya… tempe bole makan tak mase diet sd2 ni.

    1. Azizi

      Boleh sebab salah satu sumber protein..

      1. Sandra

        Ade plak sesetengah website yg i baca, die kata x ble. Tu yg konpius tu… Sbb i pun ambik gak tempe.

        1. Azizi

          tempe boleh..elakkn gaul tepung.

  118. aqma

    nak tanya..boleh x makan yong tau fu? atau kena elakkan…
    klau air plak..bleh x ambil air kosong sejuk yg kuar dari peti ais..ade yg kata x bleh mkn air dr peti sejuk sbb nanti boleh beku kan lemak…
    tu je..tq…sharing is caring..

    1. Azizi

      boleh..mik sumber protein je,then elakkn gravy..air ais boleh,tp utk kesihatan ambil la air putih biasa..itu yg lebih baik.

  119. Sandra

    Saya dh ambik sd2 dekat 3 tin. So far dh turun dekat 5 kg. normal ke tu? Atau spttnya kene turun lbh lg? Saya ambik apple cider jugak skali sehari. Teh hijau pun saya ambik ptg n malam. Bab2 mkn, mmg lgsg x ambik nasik semenjak join diet ni.

    1. Azizi

      ambil dgn siapa yer?

  120. big drumsticks

    salam nk tanya…sy nim xla gemuk sgat..berat dalam 52kg..pingang sy 26cm…tp pinggul dan peha sy besar sangat…sy pkai sluar saiz 33 then kena pkai tali pinggan r cz besar…so sy nak tanya..kalu nak kecilkan peha dan pinggul ni boleh ka ambil alsd2 ni?harap sangat boleh tlong sy..sy da buntu

    1. Azizi

      wslm,insyaAllah boleh.

    2. Maisarah

      wslm..insha Alah alsd2 bkn sj boleh turun kilo tapi turut mengecilkan saiz atau mana2 bhgn yg lemak byk terkumpul

      boleh sms sy 0133807396/3695 atau add sy di fb siti maisarah bt yahaya/mohd azizi bin ya habib atau whatsupp : 0172708122 utk oder ye

  121. sue

    Salam,suhun leh mkn tak.selalu sy cmpur dlm sup sayur

    1. Azizi

      wslm,cuba ikut panduan pemakanan yg sy beri pd setiap pesanan yg dibuat.

  122. sue

    Berapa jmlh karbo dlm suhun

    1. Azizi

      boleh rujuk pd suhun yg dibeli..sehari mik 35g kabo. shj

  123. fadzlizaaqeela

    salam,
    saya baru mula alsdII juz 3 hari, saya ni xboleh mkn telur telur. jadi ade cadangan lain x utk menu pagi, utk tgh hari kalo saya amik sdII dan ikan gorng 1 ekor dan sayur cket cukup x?atau kene tambah lagi?

    1. Maisarah

      wslm
      boleh rujuk pages cadangan pemakanan

  124. salmah

    saya berak2 pada hari ke-4 minum sd2

    1. Azizi

      bagus..tp kebiasaannya tiada simtom berak2 jika mik alsd2 ni, coz diet kite bersumberkan protein, cuma dgn nutrisi fiber yg ada ni membantu pelawasan dgn baik tp bukan berak2.. keperluan tubuh minimum 85g fiber seharian. ade dlm sayuran, tp diet alsd2 buah-buahan tidak di benarkan.

  125. Shima

    Salam..
    Sy nak tanya sbelum nie, sy dah minum Sd yang lame( tin biru) 3 tin. Sy ikut smua tips diet.
    Tapi selama 3 minggu sy minum..xde penurunan lgsung. Selama sy minum xde yg guide sy.
    Nie sy cuba utk kali ke2. Sy baru beli alpha lipid sd2 3 tin lg.. Sy dah minum 1 tin utk sminggu.
    Tp sy x brani nk timbang.. Sy risau t xde pnurunan lg..
    Leh xtak sy nk tau, sy tidak suka tidak berapa gemar minuman yg sejuk & berais, boleh tak klu sy cuma minum dengan air mineral biasa saje.
    Lg 1 benarkah.. Jika kita tidak makan dan hanya bergantung pada alpha lipid je.. Pembakaran lemak kita akan jadi lambat..??

    1. Azizi

      waalaikumsalam….
      xde yg guide sy selama awk minum??habis tu ambil dgn sape?…

      utk produk yg lama tu ade kesukaran skit, tp sy ade je client yg berjaya turun, jika lihat di ruang testimoni dari website sy ni.. sorang tu namanya kak raihan, dia berjaya menurunkan berat badan.. tp bila alsd2 masuk, makin ramai yg berjaya turun.. Sbb jika diet calorie, utk hilang 1kg memerlukan 7700 kalori utk di bakar, sgt2 sukar.. so alsd2 mmg boleh bantu..di galakkan yg berais..tak gemar tu maybe -ve thinking dr awk, cuba positifkan..insyaAllah boleh nye (“,)… alsd2 ni diet tanpa berlapar yg mana perlu makan utk ade perubahan.. baik inci or kg. jadi sy minta awk terus kan utk focus shgga 1 month.. hubungi kami di 013-3807396/3695 or 017-2708122 whatspp utk memesan produk.. Cuma penambahan cadangan sy awk boleh tambahkan dgn pengambilan Omega CoQ10

  126. baby rayyan

    assalamualaikum…
    alhamdulillah saya dah masuk tin yg ke 7 sd2…memang ada penurunan dar 89.2 kg sekarang dah 80.8kg….tapi inci memang banyak hilang….baju2 lama banyak yg bole pakai….yang penting kita jgn stress dan jangan berlapar…..insyaallah….

  127. suki

    Suki nak tau tempe boleh makan k tak?
    ada sales kata leh…ada kat tak boleh?
    tolong confirmkn?

    1. Azizi

      Dpt panduan tak? mengenai tak boleh tu..maybe ianya bersalut tepung.. klau kandungan protein baik yg tinggi, tiada masalah utk amalkan semasa menjalani program ini. gudluck..yakin pasti boleh!!

  128. suki

    suki dah minum sd2 4 hari…tapi kulit suki kering…ini simptom ker?

    1. Azizi

      lebihkan air 2.5liter sehari..simptom takde ye..ini bukan ubat, tp ini pemakanan.. Pembakaran lemak sedang berlaku.

  129. aunifayha

    salam..

    ada cadangan time schedule untuk minum sd2 yg paling berkesan x?

    1. Maisarah

      wslm..boleh refer pages “cadangan pemakanan”..:-)

  130. Sofia

    Salam…. saya minum SD2 , setiap hari sarapan telur separuh masak , bahaya x. setgh org kata telur x baik makan setiap hari. tlg jelaskan pd saya , terima kasih

  131. khalafis

    saya pun nk cuba sd2 nie

    1. Maisarah

      salam..jika berminat utk cuba program diet alsd2 boleh order dgn calling/pm/msj di 0133807396/3695

      1. khala'

        salam maisarah..saya ada bc sd2 belh diambil bersama pil utk bakar karbo..lupa dh nama pil tersebut…
        boleh ke n betul ke dgn minum sd2 nie susu bdn bertmbh????saya ada baca dlm majalah pa&ma keluaran feb….
        n ada pengguna di blog nie iaitu thana pun minum ini n dia juga ibu menyusu…
        nk guide dr maisarah sblum saya ambil produk ini…

        1. Maisarah

          wslm..ahh carb-balance utk yang xdapat nak avoid karbo dlm diet..selalu nya ibu yang menyusu 6 bln ke atas baru digalakkan sbb baby dah makan solid food kan.

  132. AMANDA

    Salam. saya minum SD2, dan i tak makan apa2 bahaya x.

    1. Maisarah

      maaf yer program diet alsd2 bukan diet yang perlu berlapar kerana ketika berdiet tubuh kita tetap perlukan suma nutrisi sprt vitamin,minereal dan zat..perlu makan utk kurus dan perlu ikut konsep diet ni tinggikan pengambilan protein dan kurangkan karbohidrat

  133. zaty

    Kiranya sd2 ni bila ada makanan dalam perut, time tu juga la proses pembakaran lemak berlaku?

  134. Oneime

    Saya nk tny ckit, klu shake guna air suhu bilik boleh x? Sbb sy pantang mnum air sejuk or ais nti sy batuk

    1. Maisarah

      boleh..cuma more effective jika suhu sejuk ckit

  135. Yuggeneswary

    Kak saya nak tanya, saya minum alpha lipid 4 kali sehari. klu sy hanya mkn tengahari shj k x? sy minum alpha lipid pagi, tengahari, petang, malam.. saya hanya nak makan pada waktu tengahari shj k x?

    1. Azizi

      Kne faham konsep keperluan dlm diet alsd2 ni.. do and don’t semasa diet alsd2 ni perlu dirancang..utk pengetahuan umum, diet bukan nya tak makan.. tp apa yg perlu di makan utk kekal langsing cantik dan sihat..pertanyaan makan hanya sekali shj itu tidak bersesuaian sgt dgn program diet kita. ni, sbb utk kekal cergas dan sihat perlu pengambilan pemakanan iaitu sumber protein.. Jika tidak ambil apa2 akan mengakibatkan badan menjadi lemah dan tindakbalas dari supplement alsd2 (mineral dan vitamin) tidak boleh bertindak balas utk mmbantu membakar lemak dlm tubuh… cadangan sy, sebaiknya ambillah sumber protein utk pagi, lunch dan dinner.. tq, boleh dpatkan Produk2 Alpha Lipid dari KAMI 013-3807396 @ 3695 atau berminat jd pengedar (“,)

  136. hidayah

    salam…saya nak tanya…boleh x kalau kte amik SDII tidak mengikut jadual yg ditetapkan..tp still amik jumlah yang sama..contoh pagi dan ptg saya ambil lebih sbb saya nak skip tgah hari…
    selain itu, kekacang atau kuaci boleh x di ambil ketika dalm program diet ni? sbb kat jadual tu x de nyatakan……

    1. Azizi

      waalaikumsalam..bergantung pd metabolisma seseorg, saintis yg hasilkan produk mmg mencadangkan seperti mana cycle yg telah di tetapkan.. ada dpt buku panduan alsd2 dr syarikat? ini jika awk berdaftar keahlian dgn syarikat.. panduan itu dihasilkan agar mengikut keperluan diet alsd2 rakyat malaysia… adjustment yg awk buat tu jika kebersesuaian dgn tubuh awk tiada masalah.. lebih tu kne tgk dari segi kandungan air dan skop alsd2 yg di ambil. kekacang dan kuaci??jadual mana? erm..sy sarankan kalau boleh ikut dulu program dan panduan yg sy berikan pd client2 sy agar kita dpt mencapai kesan yg maksimum (“,) insyaAllah…tq, boleh dpatkan Produk2 Alpha Lipid dari KAMI 013-3807396 @ 3695 atau berminat jd pengedar (“,)

  137. jaya

    saya nak tanya saya ni ada masalah perut buncit, peha,lengan semua besar. saya nak cuba nak guna alpa lipid. saya memang risau adakah saya boleh menurunkan berat badan saya kalau saya minum alpa lipid?

    1. Azizi

      yup u still boleh guna alpha lipid sd2..sy cadangkan ur follow our rule for 1 month.. bcoz alpha lipid function for fat burning.. try to whatspp me 013-3807396 maisarahor 013-3803695

  138. jaya

    pls urgent

    1. Azizi

      i dah reply.. ur must try our produk slimming, bcoz our product safe and high quality.. but ur must follow our guideline for use our product..

  139. ida

    assalam…sy ada terbaca bahawa sd2 boleh diambil oleh ibu yang menyusu…so,di sini saya nak tanya, adakah nasi memang tidak boleh diambil langsung walaupun sedikit dlm tempoh kita berdiet dengan sd2??? bolehkah kita guna beras yg tidak berkanji sbb ibu menyusu sudah pasti perlu mengambil nasi supaya pengeluaran air susu tidak menjadi kering.???

    1. Azizi

      Nasi boleh ambil..dan dptkan Carbo block dari kami utk additional diet bersama Alsd2 ni..tp sy tak syorkan ibu nyusu ni berdiet, better full BF dulu..amik masa 2 year,after that kita focus utk kurus.. dlm pemakanan semasa susu badan ni biarlah seimbang, dan makan kerap..

  140. mieyra

    salam,, saya baru start munum sdII.. n nak tanya,, kalau minum sdII+exercise,, adakah ia lebih cepat untuk membakar lemak??

    1. Maisarah

      wslam…sgt2 digalakkan utk senaman semasa berdiet dgn alsd2..

      sebarang order boleh hubungi : 0133807396 utk panduan lengkap berdiet dimana bimbingan penuh diberikan

  141. hemamaliny

    akak….mcm mana nak kuruskan badan dr 64 ke 50 kg dalam masa dua minggu…..nk minum sd2 ke atau lifeline???…..keliru a kak……….kalau minum alpha lipid lifeline….boleh ke badan i kurus?????………………….

    1. Maisarah

      ni urgent sgt2 la nak turun erk..hik2x..boleh amik set 2 minggu alsd2 :
      1)2 tin alsd2
      2)1 tin fibremax
      3)apple cider
      4)air 3L
      5)sedikit senaman

      sebelum minum timbang kg dan ukur semua ukuran lilit..xdapat beri jaminan 100% utk trun sprt yang diimpikan (setiap org berlainan metabolisma) cuma pasti “perubahan besar” akan berlaku jika anda memilih ketogonic diet ni iaitu amalkan pemakanan protein dan pengambilan karbohidrat dipantau:-)

      colustrum alpha lipid lifeline lebih kpd kesihatan kerana full set of vitamin, minereal suma terdapat dlm tu jd utk menurunkan berat bdn boleh amik ALSD2 dan utk menjaga kesihatan dan dijadikan suplement harian boleh amalkan lifeline

      sbrg order boleh msj/whatsupp : 0133807396/3695

  142. maniz

    saya nak tanya,,,saya nak minum sd2 selama berpuasa niii
    adakah pembakaran lemak sama dngn kita tak berpuasa,,,,???
    atau berkesan ke berpuasa minum sd2 nii,,tq

    1. Azizi

      Pembakaran lemak ini sebnarnya bergantung pd tahap metabolisma masing2, so seseorg itu sgt2 berbeza, jadi penggunaan Alpha Lipid Sd2 utk boost pembakaran lemak secara tak langsung membantu utk tingkatkan metabolisma tubuh seseorg individu itu… tu sebab perlu ambil sd2 yg mana perlu diet tp kne makan seperti yang di cadangkan.. Konsep berpuasa ni berbeza dari biasa, cabarannya adalah utk menahan nafsu makan yg keterlaluan ketika bersahur dan berbuka, dari sudut keberkesanan nya sgt2 membantu sbb di susuli kite berpuasa semasa berdiet.. lihat link ni http://sd2.azhira.com/?p=1590

      Saudara utk dptkan produk boleh hubungi kami di 013-3807396 maisarah dan memesan terus secara online kepada kami.

  143. maniz

    apakah fibremax perlu diambil ke bersamaan dng sd2,,apa fungsi fibremax nii,,

    1. Maisarah

      fibremax utk yg mengalami masalah pembuangan di mana ianya akan menjaga usus dan melancarkan sistem pelawasan kita..terpulang pada masing2 samaada nak tmbahkan fibremax dalam diet alsd2:-) kami juga cadangkan penambahan apple cider

  144. maniz

    mcm mn pulak ngan minyak zaitun,,,,perlu kee,,brapa kali sehari dlm puasa nii,,,
    apple cider,,brapa kali se hari??minum gitu je kee,,
    maaf tolong saye blh,,,saya dah terbeli ngan stokis tuu,,,sebelum jumpa blog nii,,
    tapi bile tanya ni tu,,susah nak jawab,,sedih saya,,,help me pliiisss :( :(

  145. bib

    salam kak,

    makanan berminyak boleh makan ke? mcm pisang goreng, keropok lekor, ayam goreng, makanan ringan?
    air pulak kena minum air masak je ke air lain xboleh/ saya ni jenis suke minum air teh tawar (xletak gula), minuman ringan tu jarang. air sejuk(ais) boleh minum?.

    1. Azizi

      Wslm..cuba elakkan klau boleh, aikk??tak dpt panduan dari kami ke? kebiasaannya client2 kami akan dpt cth pemakanan..elakkan sumber kabohidrat utk tempoh Induksi awal ni, kebergantungan pd berat seseorg, tp minima 2 week..

      Untuk membuat pesanan Alpha Lipid SD2 + (herba rahsia) boleh order dgn sy di 013-3807396 Maisarah.. Kami akan uruskan utk Alpha Lipid SD2, Shaker, Panduan apa yg perlu di makan dan tidak di galakkan..Serta cadangan herba rahsia! ketostik (strip Urine test free)..tq

      http://www.sd2.azhira.com pengedar dan pelanggan di perlukan.

  146. Elly

    Hai kak.. Saya nak tanya, boleh tak semasa ambi produk slim slpha lipid sd2 tu juga makan ester c 500 plus produk dari elken???

    1. Azizi

      Elken?? sy kami produk2 New Image International..erm,Boleh senaraikan kandungan/maklumat pemakanan produk tersebut? dptkan Produk dari kami,kami akan sertakan apa yg boleh dan apa yg tidak boleh di ambil sms diet alsd2 ni.. terkini,kami mempunyai strategi berkesan menangani Kandungan Gula dlm darah yg boleh mengganggu penurunan berat badan.. Call/Whatspp ke 013-3807396 Alsd2 + Secret Weapon (minuman tambahan penyekat Gula)

  147. honey

    Salam… sy dh cuba ambil sd2.. dh 1 tin habis.. tp sejak akhir2 ni, member selalu tegur badan sy makin berisi.. anak sdara pun tegur muka saya makin bulat.. knape ye? Sdgkn sejak minum sd2, sy hanya mkn nasi tgh hari je.. dsmping mkn mknan yg dcadangkn pada waktu mlm. Kdg2 mlm pun sy x mkn… khuatir sgt..

    1. Azizi

      wasalam..sebelum sy jawab soklan2 itu, dptkn alpha lipid sd2 di mana?? dari siapa..bagaimana pengambilan pagi, tgh hari, ptg dan malam..serta apa yg anda amalkan? jawab persoalan sy, utk sy cuba analisa permasalahan anda..maaf tak menjawab soklan awk terlebih dahulu!

  148. dhia

    Aslmkm,sy dah cuba SD2 ni dan sgt memuaskan hati sbb dah minum 4tin dan sy kurang 7kg.kalu btl2 ikut pr0gram dan yakin cfm puas hati…

    1. Azizi

      Alhamdulillah tahniah2. .bukan mudah utk menurutkn berat walau 1kg ni :) tp disini kami punyai teknik yg bolwh mwmbanru boost lg. Utk turunkan berat badan dan sbg maintainers tubuh.. hubungi kami jika utk memesan 0133807396 maisarah..whatspp. .sms…call

  149. hamizah

    Salam boleh saya tahu jadual pengambilan sd ll ni mcm mne? Maksud saya masa@pukul yang disaran kan.?
    Kalau dalam tempoh tu ada terambil nasi? Ape kesannya?

    1. Azizi

      wsalam..kebiasaannya kami akan cuba masukkan jadual dlm customer2 yg dptkn stok dari kami.. tp klau miza nk, boleh rujuk full dlm web kami ni, ade saranan utk pemakanan sd2 ni.. Mmg sgt2 berkesan, utk klau terambil nasi kami ade formula nk elakkan gula dlm tubuh :) Order dgn kami di 0133807396 kami akan include kan tips.insyaAllah..Anda tidak akan menyesal..dptkan dari kami dealer yg sah!

  150. Aini MieyChan

    salam kak, nk tmpg tya..sy pengguna sd2, sy ikot guide yg dbrikan dlm bku panduan, tp sy hnya trun 7 kilo shaja..sdgkn sy dh mnum hpir 7 tin..mnum air 2-4 liter shari..mslh nye brat msih xtrun..snman kn skrg2nya 30mnit shari..pmakanan 35g shari tp sy xtmbg la..agak2 je..mcm ayam sktol n dging, mcm bku pnduan la..pd tbuh bdn org kate dh trun, tp brt yg bmslh..lg 1 nk tya bole ke sy amek rumpai laot2@seaweed??

    1. Azizi

      rumpai laut? sebaiknya stop dulu.. focus yer alsd2

  151. Honey

    Assalam… Boleh tak sy minum SD2 ni sekali dgn Herbalife Shake Soy Powder tu (utk bfast shj).? Ble tk ?

    1. Azizi

      Wslm, harap jawapan mengenai kesan sd2 dgn pengambilan produk lain terjawab.. Cara ambil sd2 ni mudah je.. Ambil Sd2, amalkan sumber protein.. lebihkan pengambilan air masak, tambahan+senaman yg konsisten ianya berkesan.. Tp jika campur2 saya risau produk itu yg tak sesuai dgn sd2 dan mengganggu sistem metabolisme tubuh anda.

  152. Honey Bee

    Assalam.. tumpang tanya,… ble tak sy minum SD2 skali dgn Herbalife Shake utk breakfast?

    1. Azizi

      Wslm, SD2 tidak menghalang ape2 kesan pengambilan lain. Selagi pengambilan Kabohidrat di dlm lingkungan 35g masih di kawal.. Jika tidak terkawal sekali pun still tidak memberi kesan kenaikan berat badan cuma berat tak turun lah sebb tak ikut aturan.. Jika di bandingkan Herbalife yg mempunyai 2 fungsi iaitu “Gain Weight’ dan ” Loss Weight” so berhati-hati dlm pengambilan sd2 bersama herbalife, saya takut sd2 di katakan sebab berat badan anda melambung..Sebenarnya tidak, tp dwi fungsional herbalife lah yg boleh menyebabkan berat naik mendadak jika tidak ikut peraturan nya.. Oleh itu, tepuk dada tanya lah selera anda.. :)

  153. Nana

    Salam sis.. Boleh sy tanye, sd2 harus diambil 4 kali sehari kn..
    Jadi, apakah 4 masa yg perlu diambil tu.. Sblm mkn, ke selepas ke cmne?
    Tq sis..hehe:)

    1. Azizi

      Kalau boleh sebelum makan yer..sis leh rujuk di bawah web utk link alpha lipid sd2… Nk order call/smswhastspp ke 0133807396 maisarah

  154. nas

    Salam.. Msih terima tempahan lg x? Sye inbox pn maisarah, xde balasan lg

    1. Azizi

      Wslm..mgkn inbox email mmg jarang perasan..add whatspp je 0133807396 maisarah, kami mmg sentiasa menerima tempahan..alhamdulillah bulan lepas bnyk client2 yg order utk #alphalipidlifeline #alphalipidsd2 #sd2 #sachetsd2 #beevenom awk boleh whatssp kami yer..

  155. awin

    BERAT SAYA DALAM 63 KG TGI 155 BMI KENA MAITAIN DLM 55..NOW SY ON DIET…TAPI TAK AMIK APE2 SUPLLEMENT…MANA SYA NAK BELI ALPHA LIPID

    1. Azizi

      On diet x kne gaya..boleh jadi yo yo diet.berhati2 yer..klau leh susulkan diet ni bukan semata mata berlapar, sbb bleh bg kesan pd low metabolism. Ok nk dptkan alsd2 ni hubungi kami di http://www.sd2.azhira.com atau whatssp ke 0133807396 maisarah.. sy akan proses order. .sebulan purata penurunan 5-10kg InshaAllah

Leave a Reply

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.