CARA GUNA

minum air
 

CARA MINUM ALPHA LIPID

Ambillah 1 sudu (scoop) Alpha Lipid dibancuh dengan 150 ml airsejuk dari peti ais  atau 2 kapsul/tablet. Cara bancuh ialah dengan menggunakan ‘shaker’ atau bekas berpenutup. Goncang sehingga betul-betul sebati. Sebaik-baiknya diambil di awal pagi ketika perut kosong. JANGAN GUNA AIR PANAS.
Sekiranya anda menghadapi apa-apa penyakit, sesuaikan dos (ditambah) supaya anda merasa perubahan. Kolostrum boleh diambil tanpa had kerana ia selamat dan sesuai untuk badan manusia.

TINDAKBALAS SEMENTARA YANG POSITIF & PROSES PEMULIHAN
Pada peringkat permulaan mengambil Alpha Lipid berkemungkinan anda akan mengalami tanda-tanda berikut:

  • Mengantuk dan keletihan – proses penggantian tisu-tisu badan
  • Berpeluh, demam dan sakit kepala – proses peningkatan metabolisme dalam badan akibat pembuangan toksid
  • Gatal, kerap buang air kecil/besar – akibat proses penyingkiran bahan buangan yang lama terkumpul
  • Sakit perut, sakit otot. loya dan degupan jantung laju – proses penyembuhan, pembaharuan dan penyimpanan sel-sel baru.

53 thoughts on “CARA GUNA

  1. Saya baru mula guna alpha lipid. Simptom yg saya alami ialah pening, gastrik, lenguh badan. Cuma saya sekarang minum setengah skop sahaja.saya mahu tanya berapa lama tindak balas ini berlaku.

    1. Cadangan sy awk terus kan mengambil AL seperti biasa,lebihkn pengambilan air seharian..utk alpha lipid ianya punyai 3fungsi.iaitu membersih,merawat dan melindung..sekarang awk dlm fasa membersih di mana dlm proses utk membuang segala permasalahan dlm tubuh awk.terus kan dan jgn risau..semoga awk sihat~

  2. salam… selain dari menurunkan berat badan…adakah alpha lipid boleh menambahkan hb sbb hb sy rndah…nk drma drh pon xlepas…lg satu kulit sy kering…tepi2 kuku ni abis pecah2 sbb kj dok dlm aircon..air pon xbnyk minum..sy tkot nk mkn vit…ubt plik2 ni…so prduk ni mbntu x

    1. wslam,
      boleh amik colustrum alpha lipid (yg bkn utk menurunkan berat bdn) iaitu susu awal lembu untuk masalah yg puan hadapi sbb yang ni supplement paling selamat sbb mengandungi pelbagai zat dan nutrien yang diperlukan dalam badan terutama sekali faktor pertumbuhan yg mana akan bantu puan untuk masalah kulit kering yang dihadapi.disebabkan alpha lipid ni mempunyai semua khasiat fungsi utama nya lebih kepada mencegah/merawat dan menyembuhkan pelbagai penyakit:-)

      1. owh…sd2 dgn alpha lipid clstrum lain ye??berapa harga?satu tin beleh tahan brapa lama kalau ikut aturan yg betul??lau nak ambik dua2 skali boleh ke??

    1. Jika mempunyai darah tinggi yg ringan xde masalah sbb ada jugak di kalangan cstomer sy yg amik alsd2 yg ada masalah darah tinggi, kalo mempunyai darah tinggi yg heavy boeh rujuk doctor utk khidmat nadihat:-)

  3. Salam…

    saya ade trbaca Alpha lipid ni pun sesuai tuk bf mom…..sy ade soalan..sy ad mgambil vitamin shaklee tuk mnmbahkan susu bdan…blehkan ke pngambilan alpha lipid ni dimkan brsama2 dgn vitamin shaklee…

    1. mengenai pertanyaan puan dari sd2.azhira.com…boleh inform kami berapa lama dh baby tu..kami sbnrnya tak nak ambil risk utk mom yg BF ni..tp kami akan galakkan utk amik alpha lipid lifeline(colostrum) tp jika BF dan lama/ lebih sethn..ianya tiada masalah…klau ambil supplement yg biasa puan ambil tu, better plus dgn alpha lipid lifeline boleh rujuk website kami ni pasal lifeline.

  4. Salam..
    Sy dh lama kena gastrik nie.. Dan semenjk kebkngn nie.. Makin setiap minggu pula.. Setelah mendpt atikel d internet sy terus mencuba susu alpha lipid ni.. Skrg dh 22hr sy minum n mau hbs 2 tin sdh.. Sesudah meminum AL hmpr setip hr sy gastrik yg teruk lbh2 lg sblh ptg sy akn mengalami simptom2 sakit kepala, mual, kaki tngn sejuk n yg sy tdk tahan kluar masuk tnds sbb tcirit birit perut pn memulas mulas prasn tak sdp, jantung laju n mengantuk sdh mkn ubt gastrik brula ok cki.. Soaln sy perlukah sy teruskn meminum susu AL n brapa lama sy akn alami simptom2 sebegini.. Adakh alpha lipid mmg penawar gastrik

    1. ambil dgn kami ke alpha LIPID Lifeline???actually kita ade faktor2 keistimewaan bg poduk ni..call sy ke 013-3803695 sy cuba bantu..

  5. saya seorg alergik. dan dlm 1 minggu saya akan ambil sebanyak 2 kali ubat alergik. so apakah kesan jika saya ambik sd 2. dan haruskan saya mengambil bersama life line.?

    1. insyAllah xde masalah utk yang alegik..seeloknya boleh guna ALSD2 dulu sbb dalam formula baru ni dah ada kandungan alpha lipid..

  6. hai saya lydia…saya mengalami asma, sembelit, dan gastrik..adakah produk ini bersesuaian dgn saya…dalam masa yang sama saya ingin menurunkan berat badan juga. jadi jenis produk mana yang lebih sesuai…

  7. selepas 1 tin meminum Alphalipid SD2 badan saya terasa demam dan tonsil keluar serta saya meraasa letih2 tak berselera makan dan bermaya.Badan mengigil2 dari kedua belah kaki dan tangan walau bagaimanapun saya mengambil ubat seperti paracetamol.antibiotk,batuk dan selsema….adakah ini tindakbalas meminum Alpahalipid SD2 dan apakah kesannya dgn mengambil ubat ubatan dari klinik.

    1. sy xpasti kenapa jd mcm tu..cuma alsd2 ni adalah konsep pmbakaran lemak..bdn akan terasa sdikit panas..mnum air masak dgn kuantiti yang abnayak akan bantu lagi proses ni..masalah demam mngkin tubuh xtahan dan xbiasa lagi menerima keadaan ketiadaan karbohidrat secara tiba2..harap dah dapat panduan dan rujukan dari tempat puan dapatkan alsd2 ni ye..sbb itu t/jawab mereka dan pastikan beli yang original dari pengedar yg sah:-)

  8. Saya Ada masalah gastrik Dan migrain…..apabila says minum alpha lipid….badan saya jadi lemah Dan pening…sampai bilakah gejala I I berlaku….

    1. Ambil lifeline yer..smpi bila tu bergantung od tubuh sesorg tu (pd berapa bnyk dosa dia.hahaa)..jgn risau dgn lifeline ada 3 faktor iaitu merawat, memulih dan melindung..biasa sy galakkn utk follow for 3 month..

    1. Wslm..focus dari tambah berat takde la..Cuma setakat yg sy perasan penggunaan Lifeline dan K29 membuatkan selera kita tinggi..secara tak langsung berat akan naik. boleh cuba,dan jgn risau semua produk ini dari New Zealand dan selamat di gunakan..

  9. sy menyusu bdn bby skrg 6 bln..biasala menyusu ibu boleh kurus kan..
    ade y syorkan sy minum lifeline utk naik berat bdn..tp dh abis 1 tin berat ttp x naik….
    mcm tu gak kurus kering…mcm ne ye?

    1. Erm klau kes ni..biasa sy cadangkan lifeline dgn k29..sgt berbeza, coz k29 for energy..actually nk naik berat cam xsesuai je utk awk..silap2 jd gemuk nanti lg payah..maintain je la BMI tu

  10. Saya baru memulakan diet SD2 ni. Tekak dan bibir kering walaupun minum air banyak. Berapa harga n cost pos sbb sy beli dgn harga RM165, katanya tin baru….sy tak pasti. Klu lagi kurang boleh sy beli kat sini. tk

    1. Beli terus dgn NZ New Image S/B.. Sy boleh urus daftarkan.. Nnti ur akan dpt ID Number dan Invoice dr syarikat hasil pembelian terus kpd awk.tanpa melalui agent.. keahlian RM60 shj. (seumur hidup).. Ni no fon sy 013-3803695 dan whatspp 017-2708122 (bgtau yea mengenai pertanyaan ni, takut sy lupa) sy akan uruskan dan awk boleh acess masuk ke http://www.newimageasia.com

  11. Selepas meminum alpha lipid lifeline bolehkah minum minuman lain seperti teh, milo. horlicks,kopi dan ya. Berapa selang masa selepas minum dan mengambil sarapan?

    1. tiada masalah.. mulakan dgn prut kosong ketika mik lifeline ni yer.. erm bleh dptkan produk alpha lipid lifeline dengan kami di 0133803695/7396 kami authorised dealer yang aktif!

    1. Maaf lambat membalas pertanyaan..Utk baru lepas bersalin, sy syorkan utk mengambil Alpha Lipid Lifeline, baik utk nutrisi lengkap bayi dan mengembalikan kecergasan dan kesihatan ibu. Sy maksudkan ialah Lifeline, Bukan SD2 🙂

    1. Owh..tidak2, jgn ambil hnya sekali tau.. tp mengikut aturan dan panduan yg di berikan. Boleh rujuk penggunaan alpha lipid sd2 or alpha lipid lifeline..makluman memesan produk boleh whatspp/sms/call ke 0133807396 maisarah

    1. Assalam pn salwani..setakat ini tiada apa2 masalah utk consume alpha lipid lifeline..produk ini bukan ubat, tetapi lebih kepada pemakanan kesihatan..kandungan colostrum yg lengkap ini sgt baik dan sihat utk di amalkan.

Leave a Reply