COLOSTRUM

Apa itu Kolostrum?

Kolostrum adalah “Makanan Ulung Alam Semulajadi” manusia memerlukan kolosrtum apabila lahir ke Dunia. Ia adalah cecair pro-susu yang diberikan oleh kesemua manusia kepada anak yang baru lalui beberapa hari selepas dilahirkan. Ia adalah campuran kompleks faktor-faktor utama imun dan pertumbuhan yang diperlukan oleh bayi untuk memeliharanya terhadap PENYAKIT yang bakal ia akan terdedah dan untuk tumbesarannya dengan SIHAT dan KUAT.

 BAGUS UNTUK BAYI DAN JUGA ANDA!!

Sejak kebelakangan ini pelbagai penyelidikan klinikal telah mengesahkan nilainya kepada golongan dewasa dan kanak-kanak. Bayi-bayi manusia memperolehi imuniti di dalam rahim sebelum dilahirkan, menerima faktor-faktor imun melalui plasenta (tali pusat). Penyusuan badan membekalkan pemeliharaan tambahan, ini adalah sebabnya bayi-bayi yang diberi susu badan adalah lebih sihat daripada yang diberi susu botol.

Lembu-lembu perlu membekalkan KESEMUA faktor-faktor imun dan pertumbuhan di dalam kolostrum kepada anak-anak lembu kerana ia tidak menerimanya dalam rahim. Jadi, tidak hairanlah, kolostrum lembu mengandungi sehingga 20kali lebih faktor imun daripada kolostrum manusia. Dan oleh kerana kolostrum adalah bukan spesifik, ia berupaya membekalkan khasiatnya kepada spesis MAMALIA yg lain, termasuk MANUSIA.

KOLOSTRUM SISTEM PERTAHANAN SEMULAJADI. Kenapa anda perlu mengambil kolostrum setiap hari?

Sekiranya anda inginkan tubuh anda yang sihat, anda perlu tahu bahawa kolostrum

  • Adalah sumber semulajadi antibodi yang terbaik untuk membunuh atau meneutralkan patogen yang menyebabkan anda sakit.
  • Mempunyai kandungan faktor-faktor pertumbuhan semulajadi terulung untuk menyembuh dan memelihara dinding USUS anda.
  • Adalah sumber semulajadi faktor-faktor imun lain yang tidak ternilai keistimewaannya bersama-sama membantu (Simbiotik) produk-produk lain untuk meledakkan sistem imun anda dan menyebabkan anda kekal sihat.

 

 HANYA KOLOSTRUM ADALAH PRODUK ALAM SEMULAJADI YANG DIREKA KHAS UNTUK SISTEM IMUN DAN PERTUMBUHAN MAMALIA

2 thoughts on “COLOSTRUM

    1. bukan lipid life time…Tp lifeline ler..hehee, Memang kami galakkan utk amalkan lifeline bg yg mengandung,menyusu dan yg cinta kan kesihatan..lifeline ni colostrum awal lembu..

Leave a Reply