SLIM DIET II DAN ALPHA LIPID SD2

18

www.sd2.azhira.com

K29 FIEZAiza latest

Kamarul dream

Majalah Harmoni

FB : FARAH QUEENSLIMMING

iza latest

Kejayaan Mereka Yang Tekad beserta Azam bagi Menjauhkan Diri dari Golongan OBESITI seterusnya Kurus, Sihat dan Langsing

Adie dream

kn

Kamarul Nordin
Selangor

“Saiz XL ke saiz M, Kelihatan lebih muda”
Kamarul bermula makan SD2 ketika beratnya 92 kg. Mengalami berat badan berlebihan, sakit lutut dan pinggang 40″ menyebabkan beliau berusaha menurunkan berat badan. Setelah memakan SD2 selama 6 minggu beratnya turun sebanyak 12kg, tidak lagi mengalami sakit lutut dan saiz pinggang pun sudah turun ke 35″. Dulu baju saiz XL dan sekarang boleh ganti baju dengan anak dengan memakai saiz M. SD2 memang berkesan kerana ia juga menyebabkan kulit lebih tegang, warna kulit lebih cantik dan tampak lebih muda. Secara tidak langsung, Kamarul juga sekarang memberi khidmat nasihat dan membantu ramai orang menurunkan berat badan dan mencapai kepuasan apabila ramai menjadi sihat dan berjaya.

—————————————————————————————————————————————-




sabripic

Sabri
Sungai Buloh,
Selangor

“Terkini!!! Berat saya 72kg dari 84kg”

Gambar ini adalah hasil menggunakan produk SD2 yang memang berjaya kurangkan berat saya sebanyak 12 kg. Saya nak turun setakat 70kg saja. Asalnya memang mahu 60kg, tetapi memandangkan kalau dah 60kg, mahunya nampak macam budak-budak sekolah lah pula. Seluar jeans yang baru dibeli 2 minggu lepas pun dah longgar. Susah juga kalau dah kurus ni. Kena beli baju/seluar baru. Baru ada alasan nak shopping.

Yang peliknya, minggu lepas, saya mula ambik makanan berkarbo lebih sikit dari biasa, tapi berat saya tetap turun. Memang Power!

——————————————————————————————————————————————

kurus

Saya, Pn Linda dari Jitra, Kedah ( Pengedar) berasa risau di usia 25 tahun berat badan saya  telah mencecah 78kg setelah melahirkan seorang ank perempuan.Saya telah bertekad untuk menguruskan setelah melihat kejayaan kawan baik saya siti maisarah yang berjaya turun dari 70 kg ke 50 kg.  Saya menjadikan slim diet 2, (SD2) sebagai produk yang membantu saya mempercepatkan lagi pembakaran lemak dalam badan saya, Alhamdulillah setelah menggunakan 5 tin sd2, badan saya mula mengecil tanpa saya sedari dimana angka pada penimbang yang dulunya 78 kg dah berkurang sebanyak 13 kg, Yang paling menakjubkan saya walau telah lama berhenti program diet sd2 ini, tetapi berat badan saya semakin turun dan saiz badan semakin mengecil..Ternyata sd2 telah meningkatkan metabolisma saya, dan sebab itu apa yang saya makan cepat dibakar dan tidak menjadi lemak.Tinggal sekarang saya perlukan kekalkan keadaan metabolisma ini supaya KEGEMUKAN lampau tidak datang semula dalam hidup saya..Secara ikhlasnya , Saya fobia menjadi 78kg semula..Kini saya amat berbangga dgn kejayaan saya dan bentuk tubuh saya dan berazam untuk menurukan lagi.Kini, saya menjadi PENGEDAR SD2 dimana sy sendri boleh menceritakan sndri pengalaman saya mengunakan sd2:-)
Maisarah KedahDI BAWAH ini “NEW TESTIMONI” DARI KAMI CIK NORELA SALJI DARI PERAK DARUL RIDZUAN.

Cik Norela Salji 2011

DIBAWAH INI MERUPAKAN TESTIMONI TERKINI 2012 Dari Kak Raihan, yang mana kesan dari Pengambilan Slim Diet 2 dan pemakanan sihat serta kesedaran akan Langsing dan Sihat untuk Kesejahteraan Hidup dan keyakinan dalam penampilan Diri. Tahniah!!!!

TESTIMONI Slim DIET 2 (SD2) Our Customer…Kak Raihan 🙂 Tahniah Kak Kerana Berjaya Menurunkan Berat Badan dari 70++ ke 50++ Macam Anak Dara Gitu..Ahaks~ ♥ ♥ ♥

Puan Raihan 2012

“Klik Pada Gambar Untuk Image Yang Jelas”

SLIM DIET 2 FACEBOOK RESPONSE USER..

New Testimoni Dgn Mengambil SD2 sebelum Majlis

Maklumbalas Pelanggan Selepas Menggunakan Alpha Lipid SDII yang Hebat ini..Dapatkan Segera Produk terbaik dari KAMI

Maklumbalas Pelanggan Selepas Menggunakan Alpha Lipid SDII yang Hebat ini..Dapatkan Segera Produk terbaik dari KAMI

DIBAWAH : Testimoni ALSD II – Pn. Lina masih lagi menggunakan ALSD II utk mendapat berat yg ideal. Beliau postkn gambar ‘in progress’ setelah menggunakan 4 tin ALSD II..lihat penurunan kg yg belaiu alami!

Jom langsing sempena Aidilfitri..

161 thoughts on “SLIM DIET II DAN ALPHA LIPID SD2”

  1. anisah says:

    Boleh sy tau bgmn cara pemakanan awk shg blh turun sebanyak tu???
    klu mcm sy yg ada masalah haid berpanjanggan bgmn yea…
    skrg nee sy sedang mencuba cara perubatan dgn kumpulan perubatan elektronik yg beroperasi di terengganu. telah menunjukkan perubahan bg penyakit yg sy hidapi. SDII nee blh d makan dengan ubat dr doktor k?
    harap awk dpt bantu sy….

    1. imageco says:

      salam anisah..sd2 ni sejenis susu yg berasaskan soya dan mengandungi semua nutrisi2 yang diperlukan oleh badan..fungsinya untuk menjadi sumber tenaga kepada kita untuk mempercepatkan lagi pembakaran lemak kita yang selama ni perlahan akibat faktor usia, gaya hidup yang tak sihat dan juga pemakanan..jadi SD2 ni akan membantu kita membakar lemak2 tersebut dengan aktif secara sihat..apabila awk ambil sd2, bkn sekadar kurus tapi akan menyelesaikan masalah kesihatan yang kita hadapi..sya da jugak contoh yang mengalami haid tak normal dia ada amik dengan sy..alhamdulillah mula2 amik mmg darah kluar banyak, tp lama kelamaan haid dia dah stabil..untk masalah awk, sy rasa awk boleh rujuk dengan doktor mintak nasihat doktor untk mengambil produk ini..Kalo ada sesiapa yang mngambil ubat2 lain hospital tidak ada masalah mngunnakan sd2 sbb sd2 produk berasaskan soya yg ada pelbagai khasiat..sy harap sy menjawab soalan awk:-)

      1. anisah says:

        klu haid x normal pon blh amik sd2 yea, cma klu dtg haid aje yg prlu stop amik sd2 nee kan (dlm sehari darah keluar mcm chipmore, sekejap ada sekejap x ada tp sedikit aje spt titisan darah klu tgan kta luka kene pisau). Sy ada jmpa doktor, dia cma bgi ubat hentikan darah aje. habis ubat tu kluar blk. Sy ada tnya, tp doktor tu ckap dia x tau. Doktor ckap klu sy nak kahwin, dia akan lakukan pemeriksaan apa tah, nama pemeriksaan tu x ingat lah plak.

        Sy nak tnya adakah sd2 blh di ambil bsama2 alpha lipid lifeline. Mcm mn nak minum sd2 bsama2 alpha lipid tu. adakah kta pli minum sd2 dulu, slps 15 minit baru minum alpha lipid plak? 🙁

        1. Azizi says:

          tak kesah mana2 pun..klau susah nk Amik Alpha Lipid Dlm bentuk serbuk susu, boleh amik dlm bentuk capsules.

  2. eva says:

    salam…
    selain amik produk SD2 nie kiter tak perlu ker nak amik produk lain.comtoh fiber…sebab sy mengalami masalah susah ke tandas

  3. Maisarah says:

    salam eve..sd2 ni produk yg berasaskan protein soya utk tujuan aktifkan lg pmbakaran lemak dalam badan kita..sd2 ni juga memerlukan sumber protein dan kita perlu mngurangkan kadar pengambilan karbohidrat ketika berdiet dengan Sd2..Mengenai masalah awk yg susah ke tandas..sekiranya awk nk berdiet sd2, digalakkan awk mengambil fibremax yang berfungsi utk melembutkan najis..ketika berdiet sd2 juga pengambilan air putih tersangat penting kerana toksin dibuang melalui pembuangan air kecil dan perpeluhan..:-)

  4. Maisarah says:

    seharian hidupkita mmg perlukanfiber/serat..tak di nafikan..bila usus kita tak sihat..bleh mengganggu pembuangan najis tu..so dgn nye sumber fiber ianya akan melembutkannajis dan mudah kan pembuangan toksik secara buang air besar.toksik juga menghalang kita dalam penurunan berat badan..tu sbb kne banyak kan air utk memudahkan sistem perkumuhan..

  5. Ja-Jan says:

    Saya mengalami sakit gout dan pada masa yg sama mempunyai berat badan yg berlebihan. Gout adalh disebabkan fungsi badan yg tidak dapat menerima kandungan protein yg tinggi. Jadi bagaimana cara penggunaan SDII yg terbaik bagi insan seperti saya

  6. Maisarah says:

    salam jan..
    sy ada jugak kes sorang kwn sy berat 100++ ada gout yg teruk..sy cadangkan dia pulihkan/kawal gout dia dulu ngn colustrum(susu awal lembu) alpha lipid yg memang sesuai utk pesakit gout..Alhamdulillah katanya slps amik Alpha lipid, dia dah xperlu makan pil hospital yg bnyk dalam sehari..slps 1bulan amik alpha lipid baru dia start berdiet dgn Sd2 tp masih mengamalkan susu alpha lipid..

    Sd2 ni diet yg memerlukan kita mengambil sumber protein yg tinggi..Mcm kes awak mngkin dicadangkan sumber protein daripada ayam dan daging:-) dan lebihkan pengambilan sayur–sayuran

  7. zaila says:

    SAYA ADA MENGAMALKAN PROGRAM SD2 BELUM HABIS SATU TIN LAGI…TAPI DAH MAKAN SEMINGGU….SETIAP KALI AMBIK SD2 SAYA AKAN MAKAN MAKANAN LAIN SEPERTI IKAN AYAM SAYUR KECUALI NASI N ROTI….KEBANYAKKAN YANG DIGORENG BOLEH KER…SEBAB PENURUNAN SAYA KURANG MEMBERANGSANGKAN..

    1. Azizi says:

      Di sini anda harus tekad dlm berdiet dengan pengambilan SD2 nie. apa yg telah di makan tu berdasarkan apa yg di nyatakan sudah betul..tp kne ambil kira dalam fasa membakar lemak dlm tubuh kita ni ade pelbagai proses seperti penyingkiran toksin dalam tubuh dan air dlm badan kita,kekadang penurunan kg tidak dpt di lihat ketara,akan tetapi perubahan inci tubuh akan terasa dan badan berkemungkinan ringan. Dinasihatkan saudari meneruskan diet yg dicadangkan sambil menjadikan Slim Diet 2 ini sebagai pemangkin mempercepatkan pembakaran lemak dalam tubuh kita.

      1. yatieyasiah says:

        zaila- saya mula2 pun rasa mcm knp berat sy juz turun 1kg utk 5hr mkn alsd2.. tp sbnarnya bkn dr sudut brpa kg yg turun tp kena tgk jugak saiz.. cth, bju yg sy ketat sblum diet, lps diet baju semua longgar walau kadar pengurangan kg x nmpk.. -maaf encik azizi.. tlg penjawab- pengguna alsd2 bru semnggu.. hehehe

        1. Azizi says:

          Zaila ambil Alsd2 dgn siapa yea??
          Ok2 mcm ni lah..Bukan tak berkesan, Kne faham dulu konsep Alsd2 ni..Ok2 sy cuba share, Berdiet dgn ALSD2 ni konsep pembakaran lemak, jadi yg perlu difokuskan ialah % of fat burning yang berlaku hari2 (ketostik bewarna pink) bukan pengurangan kilo yang mendadak..kilo akan trun sendri (ada yg turun secara byk pada permulaan tin, ada yg lps stop baru trun, ada yg trun xbyk tp saiz mmg kaw2 makin mengecil)…SIMPLE SGT KONSEP: Selama ni kita dapat tenaga daripada karbohidrat (gula&kanji), tp selalunya akibat diambil secara berlebihan akan tersimpan jadi lemak..ALSD2 ni hadir sbg sumber tenaga, dan bila kita kurangkan/elakkan pengambilan karbohidrat (gula&kanji) secara semulajadi lemak yg disimpan akan diurai/dibakar menjadi sumber tenaga dalam tubuh (keton dihasilkan dan proses ni lah dipanggil ketosis) kalo nak uji keton ni la menggunakan strip ujian air kencing tu..Plz plus dgn simple jog or bergerak kerap..

  8. laila says:

    boleh x klu sd2 ni dicampur bersama milo,horlicks atau di blend bersama fruits?

    1. Azizi says:

      Owh..tidak digalakkan sama sekali,Sbb ingredient yg dh ditetap kan tu cukup utk Supplement Pemakanan Tambahan Diet Tanpa Berlapar ni..Diet Sd2 ,kita harapkan pengguna merendahkan dan mengurangkan pengambilan Kabohidrat(milo) dan Gula (buah)..Sungguhpun begitu pengambilan melalui saranan Puan laila tidak akan memberi kesan sampingan -ve pd kesihatan,Cuma tindakbalas terhadap pembakaran lemak dlm tubuh sukar utk berlaku (Jadi Pembaziran la mengambil SD2)

  9. sue says:

    sy pengamal sd2 , saya telah campurkan sd2 dengan cuka epal setiap kali minum sd2ini..adakah ia berkesan untuk mempercepatkan proses pembakaran lemak. atau campuran itu tidak mendatang faedah?

    1. Azizi says:

      Di galakkan mengambil cuka apple pabila pengambilan makanan, seperti di gaul pd sayuran..Sbb mmg bagus,membantu dpt penyahan toksik..InsyaAllah dimana membantu dlm mempercepatkan pembakaran lemak dlm tubuh menggunakkan Slim Diet 2..Ianya sesuai dlm diet SD2 nie..Boleh rujuk website kami dgn cadangan pemakanan SLIM DIET 2 nie..

  10. pn zai says:

    saya ni baru bersalin 5 bulan dan anak masih menyusu,berdasarkan kejayaan pengguna SD2 saya teringin nak gunakan produk ini untuk menurunkan berat bada.bayangkan BMI skrng ni 33.3 lebih gemukkan? jadi bilakah saya blh memulakan pengambilan produk SD2 ni?

    1. Azizi says:

      Salam,puan maaf terlewat reply..pendapat sy,selagi menyusu badan better hold dulu. Utamakan keperluan khasiat baby tu dulu yea..

  11. noorhaliza says:

    hi saya liza, saya tertarik membaca hasil testimoni yg begitu berkesan. boleh kah saya mengambil SD2 dan pada mase yg same sekarg ni saya ade minum SOY COLLAGEN. adakah ok untuk saya minum SD2?

    1. Azizi says:

      Hi liza…yup ini testimoni kpd yg sudi berkongsi..Sbnrnya ramai lg yg berjaya..tiada ape2 kesan pun klau ambil SD2 bersama makanan kesihatan lain, sbb ianya merupakan esktrak pemakanan diet yg mana di jadikan sbg Supplement mempercepatkan pembakaran lemak dlm tubuh.. Cuma kami harapkan bg yg target dlm program penurunan berat badan menggunakan SDII better hold dulu product lain.. Sbb kandungan SDII sudah cukup utk membantu kulit menjadi licin dan cantik, selain menyahtoksin dlm tubuh..
      Cubalah…boleh dptkan Alpha Lipid SDII dari KAMi menerusi website kami di Menu Hubungi Kami.

  12. Miss Farah says:

    Salam..

    Betul ke produk ni benar-benar berkesan tanpa meninggalkan kesan sampingan.
    Contoh saya sekarang mempunyai berat badan 70kg.Adakah dalam masa sebulan boleh turun hingga 50 kg dan berapa tin susu SD II yang perlu saya minum??

    Bagaimana pula jika bulan puasa? adakah perlu minum waktu bersahur dan berbuka atau bagaimana..?

    Maaf banyak bertanya.

    tq pada yang sudi menjawab persoalan saya..:-))

    1. Azizi says:

      Waalaikumsalam, terima kasih sudi melayari website kami..Juga utk mendptkan pesanan boleh terus ke link hubungi kami..

      InsyaAllah, product ini benar2 berkesan, dan bukan Omong2 kosong, Sbb ramai yg berjaya dgn product ini yg mana Diet tanpa PERLU Berlapar..

      Link ini http://sd2.azhira.com/?page_id=55 Di sini memaparkan Soalan2 lazim..InsyaAllah awk akan Faham..Mengenai betul ke penurunan tu, Sy tak berani kata conform, sbnrnya bukan penurunan sbg ukuran, tetapi pengurangan berat badan dengan mendpt berat yg ideal di samping perubahan bentuk tubuh badan, Reshape..tubuh seseorg berbeza, ade yg kg turun dulu kemudian inci tubuh akan berkurangan..tgk mana dulu yg bertindak.. Apa yg perlu awk faham, SdII berfungsi sbg proses mempercepatkan pembakaran lemak dlm tubuh dan membantu meningkatkan metabolisma tubuh utk membkr lemak…ianya bukan ubat Kurus, tp esktrak diet pemakanan utk kurus.. Sy cadangkan biar focus utk kurus sihat dan langsing..Bukan kurus tak sihat lemah dan pedih perut..tu sbb di cadangkan amik SDII ni, sbb anda tidak akan BERLAPAR! ke angka 50kg tu tidak mustahil jika anda benar2 tekad utk mencapai nye..SDII tiada kesan smpingan, itu keyakinan kami terhadap product keluaran New Image International ini.

      Ini link Utk puasa http://sd2.azhira.com/?p=732

      Kami sudi membantu..

  13. ezaty says:

    salam..adakah cik mempunyai produk sd 2 yg terbaru?

    1. Maisarah says:

      Wslm,yup kami mmg ade menjual Alpha Lipid SDII yg mana penambah baikan dari SD2.ezaty,boleh order terus dari kami.

  14. anie says:

    nak tanya cara makan yang betul………….sbb saya dah habis 2 tin……….x de kurangpun……….karbohidrat saya dah kurangkan dalaam 1 hari 1 kali je dan dalam kuantiti yang sedikit………….
    soalan saya………..minum 4 x sehari masa mana ye adakah perlu ikut time macam kita makan ubat or cam ne………..

    2.lepas minum akan rase kenyang dan saya tak ambil apa2 makanan pun dan biasanya dalam sehari 1 kali saje pengambilan makan……….boleh ke tidak…………..
    teima kasih……………

    1. Azizi says:

      Sblm tu nk tanye boleh share sepjg penggunaan awk selama 2week dgn Alpha Lipid SDII nie? InsyaAllah mungkin ini boleh menjadi panduan awk..Tambahkan 2 sudu Alpha Lipid SDII kedlm 200-250ml air sejuk, Kurangkan pengambilan kabohidrat dan bergula, Tingkatkan penggunaan pemakanan yg segar seperti makanan berprotein dan makanan laut disamping pengambilan sayur-sayuran.. Cycle utk minum 4 kali tu, cadangan terbaek ialah pada pg,tgh hari, ptg dan malam..

      pasal lepas minum tu kenyang then tak amik ape2 sumber protein tu mmg tak boleh.. Sbb utk Alpha Lipid SDII ni bertindak ianya memerlukan sumber protein.Klau bleh ambil la sumber protein..Please diet dgn Alpha lipid SDII ni bukan diet tak makan, ni diet yg kne makan, dan makan makanan yg bersesuaian.

      apa2 pun teruskan usaha..setiap badan berbeza..ada yg berat slow turun tp inci badan mengecik dgn cepat, seluar yg ketat rase longgar..yg penting kuat semangat dan teruskan usaha yer.. Cadangan tambahan sy buat senaman sehari sekurang2nya 20minit(baik utk Kardiovaskular) selain itu, supaya badan bakar lemak dengan lebih cepat lg utk gantikan tenaga yg hilang semasa bersenam..Biasanya minggu pertama badan terkejut dan xbiasa kita xamik karbo, jadi dia bakar lemak dgn cepat dan berat turun dgn laju..bila masuk minggu ke-2 badan dah biasa dan pandai jadi dia bakar lemak dgn slow..thats y kita kena gerakkan badan dan buat kerja yg lebih lg supaya badan pon terpaksa kerja keras bakar lemak dgn cepat utk gantikan tenaga yg dah hilang td..

  15. mass says:

    harga brapa 1 tin, kalo jadi mmbr harga brapa pulak… saya dah try byk ubt diet tp tk berkesan tu saya nk try plak produk ni mana tau berkesan kt badan saya…

    1. Maisarah says:

      1tin rm150 (hrga ahli) km mmg jual harga ahli..insyAllah jika ikut peraturan diet yg ringkas ni, akn bjaya:-)

      1. Aishah says:

        klu i kat kl still postage cost rm10 je kew??still dapat harga rm150 kew??

        1. Maisarah says:

          Dua2 jwpn yes:-) aah if kt kl ponmmg rm10 utk berapa tin pon n free postage pmbelian melebihi rm10000, ini mmg company cas.

        2. Maisarah says:

          Dua2 jwpn yes:-) aah if kt kl ponmmg rm10 utk berapa tin pon n free postage pmbelian melebihi rm1000, ini mmg company cas.

      2. azmi says:

        cam ne sy nak buat tempahan ngan awk eh????

        1. Maisarah says:

          boleh refer pages dlm website ni klik d “order dan hubungi kami”

  16. nash says:

    kalau 2 tin berapa harga courier

    1. Azizi says:

      RM300 utk 2 tin Alpha Lipid SDII..Courier just RM10(xkira bape tin pun di pesan) Ini harga utk di semenanjung malaysia..

  17. yanzz says:

    penghantarannya mcm mana. klu courier kat rmh saya mmg takde org klu waktu siang

    1. Maisarah says:

      Boleh je kurier ke ofis,selalynya cstemer yg kj dorang bg alamat ofis:-)

  18. aza says:

    salam, saya nak order 2 tin alpha lipid sdII.. nak cuba.. baca testimoni org lain macam berminat plak.. hehe.. macamana ya harga? bleh dpt harga ahli tak kalau saya bukan ahli… saya di sabah.. lagi satu, saya nak tanya aturan pemakanan alpha lipid sdII ni jika berpuasa.. terima kasih.. 🙂

    1. Maisarah says:

      Wslm..insyAllah walau di sabah sy ttp bg harga ahli di sabah iaitu rm160 utk setin, cuma kadar postage ke sabah
      agak mahal iaitu rm20..pmakanan ketika puasa sprt biasa iaitu 4x sehari jika mampu iaitu
      waktu sahur,berbuka,mlm dan sblum tido,bykkan pngambilan protein dan kurangkan karbohidrat
      air diminta kekalkan 2liter walau berpuasa,if xboley dpt 4x boleh amik 3x sahur,berbuka dan mlm

  19. kak mk says:

    setelah membaca komen2 dalam website ini, membuat hati saya berkobar2 dan teruja untuk mencuba produk ini. insyaallah, hari ini akak akan mulakan proram minuman slim diet II, berat akak 82.7 kg & target kalau boleh 60 kg, semuga impian akan menjadi kenyataan……..amin…

    1. Maisarah says:

      InsyAllah..smngt kna kuat

  20. sham says:

    berapa tin saya perlu ambil untuk 1 bulan ?

    1. Maisarah says:

      1 bln memerlukan 4 tin iaitu seminggu setin dgn pengambilan 4x sehari sprt yg disarankan oleh saintis

  21. rdilla says:

    as salam kak…nak tanya orang kata kalau kita dalam keadaan period x braper efective ek bila minum alpha lipid sd2 nih…so better stop dulu masa period or still ok kalau teruskan…thanks

    1. Maisarah says:

      Waalaikumsalam,waktu period nk ambil xde masalah,cuma pmbakaran lemak dlm bdn secara semulaji mmg perlahan waktu ni,so terpulang lah nk amik ke tak,cuma xeffective sgt la..if nk tunggu habis period pon ok

      1. Aiman says:

        Sori…ada terbaca kat blog sd2 yg lain ,digalakkan ambik minyak zaitun. So, boleh ke tak?thks

        1. Azizi says:

          boleh.. dh ambil Alsd2 dgn kami??

      2. Aiman says:

        Kalau stop waktu period, then after 1 week badan naik tak? Masa period tu nak makan macam mana dietnya.thx

        1. Azizi says:

          dh ambil alsd2 dgn kumpulan kami?under sape yea? kes naik badan mase period takde.

  22. myniz says:

    salam..nak tanya..
    jika kita guna alsd2 ni…kena mkn byk protein kan?? so, boleh tak makan makanan yg bergoreng? contohnya, ayam goreng, ikan goreng, keropok lekor?
    pastu sayur plak…boleh ker makan sayur yg ditumis dgn sedikit minyak atau sayur goreng?
    susu tepung mcm nesvita ker boleh ambik tak?
    madu, kurma n minyak zaitun boleh tak semasa dlm proses alsd2?
    tq

    1. Maisarah says:

      Wslm,bole rujuk carta mkn yg br dipost dkat home utk infi mknana yg perlu dielakkan/dikurangkan,yups sd2 merupakan diet protein tinggi yg memerlukan sumber protein (segar) kerana kandungan ALSD2 mempunyai nutrien/vitamin yg lgkap utk keperluan tubuh spjg berdiet dgn ALSD2 ni..jd smntara dlm lingkungn diet ALSD2 Ni tangguhkan kjp nesvita,kurma dan mnyk zaitun( bkn sbb xbgus,yg tu suma mkanan berkhasiat),bila dah stop berdiet dgn ALSD2 amatlah digalakkan semua tu..pngambilan suma sayuran hijau dibenarkan..apa pun terpulang pd kedisplinan individu yer,pastikan pngambilan karbohidrat tidak melebihi 35gram sehari dan berhati2 dgn karbohidrat yg tersembunyi cth seperti dlm protein yg bergoreng:-)

  23. myniz says:

    ooo…tqvm..
    blh tak bg link utk saya rujuk carta pemaknna dgn alsd2?
    pastu nak tanya camni…
    umur saya 37thn..berat 65kg n tinggi 5 kaki..
    dah pelbg produk saya cuba…mcm herbalife, jdm5, dan mcm2 lg…tp satu pun x menjadi..badan makin naik plak…kdg2 rasa frust dah…
    so, saya nak cuba alsd2 ni, tp takut akan jadi mcm yg sebelumnya…harga pun agak tinggi, dan binmbang x kesan…

  24. zue says:

    salam… saya nak tau apa perbezaan harga antara sd2 dengan alsd2.

    1. Azizi says:

      Alpha Lipid SDII penambahbaikkan dari SD2, kesan 2 kali ganda..saintis yg improve produk pengurusan/penurunan berat badan yang terbaek ini..zue, boleh la order dgn kami. kami merupakan pengedar berdaftar dan berpengalaman mengenai penggunaan produk ini..

  25. julia says:

    mcamana klu sy masih breastfeed anak saya wpun x sepenuhnya.umur anak saya skrg 1 thn 5 bln.
    Adakah saya masih boleh ambil alsd11

    1. Maisarah says:

      xsepenuhnya tu cm mana erk..kadar kekerapan..mmg ada masuk majalah ALSD2 mmg boleh untuk wanita mnyusu..cuma bila amik (proses pmbakaran lemak ) yg berlaku akan sebabka bdn berasa sedikit berhaba/panas/berpeluh2 dibimbangi anak akan turut merasai atau demaam..

  26. Wanis says:

    Salam… Saya baru minggu pertama mengambil ALSDII ni… Pemakanan saya mmg ikut pelan diet SDII… minum air pon memang banyak… kerap kali ke tandas buang air kecil… tapi, masalah nya kenapa saya rasa sukar untuk buang air besar yer…? sejak ambil SDII ni baru sekali sahaja saya buang air besar… dan itupun dlm kuantiti yang tidak banyak… ada x sebarang cadangan..?

    Terima kasih =)

    1. Maisarah says:

      wslam..sd2 yang baru ni ada penambahan serat+green tea yang mmg sesuai utk masalah pembuangan..kalo boleh lebihkan lagi pengambilan serat seperti sayur-sayuran hijau dan pengambilan air masak melebihi 2liter..berkenaan dgn membuang air kecil tu mmg bagus dan menandakan kebekesanan sd2 kerana toksik2 dalam bdn yang menjadi punca kegemukan disingkikan secara semula jadi melalui air kencing+perpeluhan (natural)..kalo perasan puan berasa sedikit panas dan berpeluh2:-)

      1. Wanis says:

        Terima kasih Pn Maisara… Lagi satu pertanyaan, sebelum pengambilan SDII saya selalu mengamalkan memakan Buah Tin bg tujuan pelawasan… dan ia memang berkesan bg proses pelawasan saya…
        Adakah saya masih boleh mengamalkan pengambilan Buah Tin semasa program diet SDII ini berlansung…?

        Terima kasih =)

  27. lynda says:

    salam ,

    nak tnye mcm mane nak beli , then dengn sape perlu hubungi?

    1. Azizi says:

      waalaikumsalam,
      boleh je beli dgn kami..terus sms/call ke 0133807396..ataupun layari page kami di atas, tertera part HUBUNGI KAMI..:) insyaAllah kami sedia membantu..

  28. ben8977 says:

    Salam, Pn. Siti, En. Azizi.

    Saya baru nak memulakan ALSD2 ni. Setelah baca komen2 di atas, saya nak tanya. Selama ini, saya memang sangat kurang makan nasi dan mee. Saya cuma makan bila teringin sahaja. Selebihnya saya suka makan roti termasuk roti canai. Persoalannya saya, bagaimana pembakaran yang akan saya lalui masa mula2 menggunakan ALSD2 ni. Sebab En. Azizi ada bagitau kalau mula2, badan agak terkejut sebab kekurangan carbo, pembakaran akan laju. Tapi bila dah boleh adapt, pembakaran akan menjadi agak perlahan. Bagaimana dengan keadaan saya nanti sebab saya memang sudah terbiasa kurang mengambil carbo? Adakah pembakaran lemak pada tubuh saya akan sangat perlahan? Apa yang saya perlu lakukan sekarang sebelum menggunakan ALSD2 ni. Terima kasih. =)

    1. Azizi says:

      Waalaikumsalam ben,
      Jika nk bermula alsd2 ni awk boleh membuat pesanan dgn kami.kami sudi membantu dlm penggunaan produk agar lebih berkesan dan memberi keputusan yg memberangsangkan. ok mcm ni lah, kalau dh mula nk ambil alsd2 ni better study dgn peraturan pemakanan dan cara pengunaan dlm website kami ini. apa yg di praktikkan dan akan saya pesan agar pengguna alsd2 ni sentiasa mengelakkan/mengurangkan kekerapan pengambilan sumber kabohidrat ni seperti NASI,MEE,ROTI dan lain-lain, bg makanan dlm tin or bungkusan rajin2 membuat pertimbangan pd senarai ‘Ingredient’ yg terdpt di tin tersebut. biasa semasa diet dgn alsd2 ni pengambilan kabo tidak melebihi 35g adalah sgt2 terbaek dan memberi kesan positif dgn diet alsd2 nie..berkenaan dgn awk yg xsuka mkn nasi dan mee (carbo) xboleh anggap awk mmg mengambil rendah karbo kerana roti dan roti canai juga merupakan sumber karbo berat yang membekalka tenaga anda seharian..sila rujuk nilai2 karbo dlm pages peraturan (bwh sekali):-)

  29. maznah says:

    Saya dah mula dgn prog. ni pada 22/6/12 – dah hampir 3 minggu (3 tin ALSDII), berat 85kg – dah turun 4kg – masalahnya boleh tak saya makan buah spt limau orange atau buah jambu batu, rasanya dah tak boleh tahan…….

    1. Maisarah says:

      Kalo boleh mntk bsabar dr rs nk mkn buah2 ni sementara berdiet dlm program ni, sbb buah2 an juga mengandungi kand gula yg tinggi dan akn bertukar jd lemak,no point la amik sd2 utk meningkatkan pembakaran lemak dlm bdn kan..sy xkata buah tu xelok,cuma tinggalkan skejap,bila da capai target dan stop mmg amat2 digalakkan mkn buah setiap hari utk mengekalkan kesihatan:-)

  30. myniz says:

    .camni berat saya 67kg tinggi 5 kaki…saya dah bermcm jenis cuba…semuanya x menjadi..herbalife, jdm5 n mcm2 lagi..
    setahun lepas saya bersalin anak ke4..ceaser..slps bersalin bdn mmg turun kpd 56kg…dlm 2-3bulan ni, bdn naik semula kpd 67kg…
    saya dah try minum sd2…dan skrg baru masuk tin ke3..berat saya turun dlm 3kg shj…itupun sbb saya mmg betul2 berdiet dan exercise on cross trainer 25minit setiap hari.
    bila saya check uriscan..warna x berubah..ttp putih…saya rasa buntu sgt..mcm x effective langsung..
    saya stress seolah2 membuang duit shj tanpa ada perubahan
    mtk tlg bg tip2…
    tqvm

    1. Maisarah says:

      Puan ada ckp bila test kaler putih ye? Kaler putih means diet puan bsama sd2 masih xikut petaturan utama iaitu berlebihan berat pngambilan karbohidrat,sekiranya ada pmbakaran lemak dlm bdn,ketostik akn bertukar kaler pink..adakah puan x study ckup2 b/mana konsep dan petaturan2 simple diet ni,semak semula pmakanan harian puan yer:-)

      1. ben8977 says:

        Salam, Maisarah, Azizi,

        Saya nak bertanya. Kalau saya mengunakan produk Fibremax yang ada dijual di farmasi2 boleh x? Saya takut nak gunakan sebab ada perisa oren. Maknanya ada gula yang tersembunyi kan?

        1. Maisarah says:

          wslan ben_jelita..psal fibremax jenama lain km xdapat pasti ler..sbb kalo dr new image mmg xde perisa..adakah awk mengalami masalah pembuangan? sbb dgn ALSD2 (upgred dr sd2 lama) ada penambahan iaitu kandungan green tea dan fibre..jadi mmg sesuai utk org yg alami masalah pembungan:-)

  31. norzalinda mohd yusof says:

    salam.nk tanya sis maisarah,bila sy akn dpt susu alpha lipid sd2 yg sy order ye.sy order dan buat pmbayaran pada 17/7/012 di MAYBANK. tak sabar dh nak cuba ni dan lihat perubahannya nanti :)) harap maklum d
    an terima kasih

    1. Maisarah says:

      wslam..insyAllah order awk dh proses..:-)

  32. zara says:

    as slm…sy bru je nk try alphlipd sd2 ni…tp sy cnfuse ckit fsl cra pngmbilnnya.., actually,sy pngguna setia alpha lipit sejk thn lps…jika sy ambk sd2,adkh sy plu stop pngmbiln alphlipit yg biasa sy ambil?

    *** klu x plu stop tyme bla sy ambk alphalipd n tyme bla plk sy blh ambk sd2…..?

    ***bgmna cr pngmbiln alphalipit n sd2 srntak d buln puasa nih?

    – hpe ssiapa blh bntu –
    «« slm ramadhan »»

    1. Azizi says:

      Wslsm..kalau boleh stop la krn alpha lipid sd2 sudah cukup mengandungi formulasi lengkap utk nutrisi kesihatan..pengambilan alpha lipid lifeline tu sgt222 bagus dan bg mereka yg sedar betapa pentingnya maintainance tubuh 🙂 cara pengambilan boleh rujuk web kami utk masa bulan posa ni..utk makluman, ambil alpha lipid dan alpha lipid sd2 serentak tiada masalah ape2 dan sgt22 bagus..cuma cara ambil nye..alpha lipid tu ambil la sehari sekali..waktu nak ambil sahur..manakala alpha lipid sd2 ni ambil la seperti biasa yg disarankan..tq, memang customer tetap kami ke?maaf la sebab list terlalu bnyk, tak dpt nk update client..klau betul la client kami terima kasih bnyk2 sebab sudi mendapatkan produk dan perkhidmatan dgn kami.. 🙂 salam ramadhan yg penuh kasih sayang serta barokah.

  33. maznah says:

    Alhamdulillah, mula guna produk ALSDII ni pada 22 june berat 85.1 kg…hari ni 28 july – berat dah turun 78.1 kg. insyaallah akan diteruskan… terima kasih ALSDII………..TQVM.

    1. Azizi says:

      Alhamdulillah…wah~ tahniah2, selain focus penurunan kg, insyaAllah pengurangan inci tubuh juga membantu utk rase tubuh lebih ringan 🙂

  34. zila says:

    salam,
    nk tny, uur sy 25,berat 60tgi 159
    bolehke turunkn ke? plg bmasalh punggung n peha, dl penah minum jm 5 tp bert naik..
    sd2 boleh tlgx? nk turunkn berat n kecikn punggung n peha…

    1. Maisarah says:

      InsyaAllah..diet kite tak perlu berlapar,kurangkan kabo,bnykkn mik sumber protein..mkn ayam,ikan,kuda,landak dll lg 🙂

  35. ben8977 says:

    Salam, Maisarah, Azizi..

    Pagi tadi saya ada gunakan ketone stick dan hasilnya warna ungu. Adakah sebab sekarang saya sedang period kerana tidak minum ALSD2 yang menyebabkan kadar karbohidrat dalam pemakanan berkurang? Sebabnya sebelum ini, (5 hari lepas) semasa belum period, ujian ketone saya berwarna merah jambu. Jadi, perlukah saya menambahkan pengambilan karbohidrat @ sekadar menambahkan pengambilan air sahaja atas sebab ujian ketone saya berwarna ungu? Terima kasih. =)

  36. farah says:

    salam, Maisarah , Azizi..farah dah nak mula mengambil SDII..boleh farah minta carta diet yg farah praktik untuk pengambilan SDII ni? Terima Kasih 🙂

    1. Azizi says:

      boleh rujuk di sini http://sd2.azhira.com/?page_id=140 ni farah mana yea..like pages FB kat website ni yea.. 🙂 boleh keep in touch

      1. farah says:

        thank you..lepas 5 hari mengambil sd2 farah dah turun 2 kg..dan ingin lihat hasil selepas cukup 1 minggu. satu tin ni pun as percubaan bagi farah.. keputusan agak memberansangkn. farah ingin terus mengguna sd2. 🙂

  37. Norila Shaari says:

    Salam. Saya baru cuba ambik sd11. Hari pertama saya rasa gastrik kuat sgt. Pedih ulu hati. Kenapa ye. Sebelum ni saya biasa ambik madu utk gastrik saya Alhamdulillah, ianya berkesan. Boleh kah saya terus dgn pengambilan madu cuma satu sudu plastik aje setiap hari utk mengelak gastrik.

    1. Azizi says:

      Paling baik dptkan nasihat doktor mengenai gastrik.. jgn risau, diet Alsd2 ni ‘Tanpa Perlu Berlapar’ memang di sarankan makan..Cuma kehadiran madu (manisan) risau mengganggu diet dgn Alsd2, tp boleh la cuba dulu utk dptkan reaksi positis, klau rajin try pengambilan tidak lebih 35g sumber kabo/gula

  38. nasreen says:

    salam..saya berada di penang..berat 105.4..saya mengamalkan atkin diet dan senaman konsisten 3 kali seminggu.sebelum ini berat saya 120kg..adakah saya perlu meneruskan diet dan senaman saya bila mengambil alsd2ini.berapakan harga pakej untuk sebulan ..adakah termasuk ketostik dan shaker..boleh bg harga pakej ke penang..

    1. Maisarah says:

      wslm..sebulan perlukan 4tin alsd2,boleh teruskan senaman(sbb akn lagi bantu proses pembakaran lemak dgn lebih cepat)…insyAllah awk follow je pogram diet ni mmg hasilnya akn di luar jangkaan sbb awk mmg dah dalam proses diet,so mmg sng displinkan diri utk capai target..kalo boleh pasni jgn dah biarkan berat mencecah ke angka ratus utk elak obesiti melampau..dgn alsd2 mmg lps stop berat xkan naik mendadak,akan shape kan bdn..dan ramai penggguna2 sy rasa bdn firm walau kg x ketara trun sbb pa yg perlu difokuskan pengurangan body fat bukan kilo semata2..

      pls pm @ add sy di fb sy or private msj 0133807396 utk price:-)

  39. ina says:

    salam…sayabaru beli tadi di kedai jamu..hek hek…..nak tanya, 4 kali sehari tu bile masanya ya?….

    1. Azizi says:

      Wslm, kenapa tidak membeli dgn kami pengedar/consultant yg sah..Kedai jamu di kawasan mane?

  40. ajue says:

    saya dh minum ALSDII sbyk 3 tin masa bulan pose..dlm 3mgu berat sy dh trn 4.4kg…walaupun berat xbape nk turun tp yg npk ketara inci dh kurang..terutama bhgn lengan..byk2 produk yang sy pernah cuba..produk ni shj yg berjaya mengecilkan lengan..selepas sbulan menggunakan ALSDII..saya mengamalkn diet sendiri…yg best berat pun masih trn walapun sedikit.mmg produk ni terbaekk la.. saya akan menerus minum ALSDII untk mencapai berat asal.

    1. Maisarah says:

      terima kasih atas perkongsian..yups dalam program diet kita perlu difokuskan pada penurunan lemak (% bod fat) bukan hanya kilo semata2 je..dan jgn taksub sgt pada penimbang..just relax n feel our diet diary:-)

  41. SHAFANIA says:

    ingin bertanya. yang saya faham untuk menggunakan produk ini perlu mengambil 4 tin untuk bulan pertama. jadi untuk bulan kedua adakah masih perlu minum 4 tin itu atau boleh kurangkan atau pun diet sendiri. sekiranya tidak mengamalkan lagi produk ini adakah berat badan akan naik secara mendadak.

    1. Azizi says:

      Salam, dah beli alsd2 dgn kami??boleh order dgn kami di 013-3807396 maisarah.. kes naik mendadak tak mungkin berlaku, jgn risau..kpd client kami sume ade panduan dan guide yg lengkap.jgn risau, kami berpengalaman..insyaAllah.

  42. dayang says:

    salam..

    saya sedang mencari program diet yang sesuai dgn masalah kesihatan saya.SD2 sesuai ke dengan pesakit hypotiroid?sekarang ni gland tiroid dah takda ( hapus dgn radioaktif iodin ..saranan pakar HKL ) then saya ganti dgn pengambilan tiroksin sepanjang hidup saya..berat badan memang bertambah2 dan jika tdk dikawal mungkin tak larat nak jalan..makan sikit pun memng cpt naik! lagipun ditambah pula dgn pengambila pil perancang keluarga..sekarang ni berat 86 kg n tinggi 168 cm..mohon bantu.stk

    1. Maisarah says:

      wslm pn dayang..sy xjelas dan x arif mengenai masalah kesihatan yang puan alami..tp yg sy pasti memang kebanyakan ubat dan rawatan ada yang membuatkan kenaikan berat badan yang mendadak dan masalah obesiti pula akan melanda jika tidak dikawal..nasihat dan pandangan sy puan boleh merujuk dulu dgn doktor mengenai niat puan utk mencari produk membantu puan dalam masalah berat badan ni..mintak khidmat nasihat doktor mengenai produk ALSD2 ni dimana sy yakin kebanyakan doktor mmg tahu mengenai khasiat produk ni..sbb sy hanyalah pengedar dan pengetahuan sy hanyalah berdasarkan pengalaman dan maklumbalas pengguna sy sendiri dan sedikit ilmu tapi pengetahuan sy terbatas bagi masalah kesihatan yang spesifik:-)

  43. adila says:

    salam,sy baru 6hari mengamalkan sd2,tiada penurunan,cuma rasa baju semakin longgar…normal ke?n then sy punya menu breakfast telur rebus,lunch ikan goreng n mlm sup sayur..oke ke?berat sy skang 80kg..sy mahu turun sampai 55..agak2 berapa tin perlu sy minum utk sampai berat ideakl saya…tq

    1. Maisarah says:

      wslam..tiada penurunan kilo xsemestinya tidak membakar lemak..jgn taksub pada angka penimbang utk monitor tahap keberkesanan..hanya judge melalui feel td coz kdg2 lemak dibakar pd bahagian2 yg mmg xdapat diukur oleh penimbnag scara drastik..penurunan juga bgntung pada metabolisma msing2..hope awk banyak mintak panduan yg lebih lanjut pada pengedar yg awk berurusan kerana spatutnya dsediakan buku panduan dan bertanggungjawab utk explain tiap masalah..atau kah mmg amik dr kami dan pengedar kami?? ke terlepas pandang..hehe maaf ye kalo kami xbg panduan lengkap..hehe:-) boleh rujuk pages panduan 🙂

  44. lina says:

    slm…
    nak tanya…sya menyusukan anak fully breastfeeding…umur anak saya dah 7 bulan lebih… bolehkan sya teruskan menggunakan produk ni? sekarang ini berat sya adalah 54kg n tinggi 148cm…
    saya minum bnyak air kosong dan mkn makanan karbo about 100g per day…dan pa yg sya lihat…ianya tak menjejasakn BM sya…cuma pa yg saya kuatirikan adakah ianya memberi kesan kepada bby sya? untuk pengetahuan puan, ank sya telah makan makanan pejal 🙂
    dan sya pun belum prnah mensus since melahirkan anak sya pada bln februari yg lps…

    1. Maisarah says:

      wslam…
      ms fully bfeeding tu sjak bila amik alsd2..boleh rujuk kpd pengedar yg awk ambil dan apa nasihat dia…sb kami memang hanya benarkan kpd ibu baby yg usia 6 bln ke atas yg memang dh makan bcampur dan galakkan juga amik sedikit karbo jangan crash diet sgt untuk galakkan pengeluaran air susu..sbb pmkanan ibu nyusu kan lain ckit dr org biasa terutama nya dr segi kalori

      1. Bejan says:

        Assalamualaikum puan,
        saya ibu berat 130kgpernah ambil sd2 dan stok masih banyak akan expired nov 2015 ini. Sbb saya beli byk terus, kemudian hamil tak boleh minum. Anak 9bulan, bokeh kan saya mula minum utk habiskan stok? Percaya atau tidak bahawa seminggu berat saya turun 10kg amik dgn diet konsisten dan air sblm hamil. Trmksh

        1. Azizi says:

          Waalaikumsalam bejan, betul2 berat tu…Sebaiknya jgn terlalu berat. mengenai stock masih boleh digunakan, sekiranya tidak terdedah panas, yg boleh menyebabkan rosak.. Jika perubahan warna kekuningan ketara elok jgn di ambil. Alhamdulillah mampu turun 10kg dlm masa singkat, pokok pangkalnya kne disiplin dan konsisten.

  45. norharyaty says:

    salam.. saya nak tahu sangat.. kalau mcm saya yang mengambil ubat darah tinggi dari hospital kerajaan, boleh ke amik SD2 ni? doktor sarankan saya turunkan berat badan, saya dah kontrol makan, exercise, tp hasilnya x memberansangkan. minta penjelasan tentang ni. tq

    1. Maisarah says:

      Sy sarankan ambil Alsd2 seperti biasa…tp plus dgn Alpha Lipid Lifeline yea, Alpha Lipid lifeline ambil 2scoop tiap2 awal pg..lepas tu amalkan alsd2 seperti panduan yg kite sarankan..erm klau nk lebih lanjut, dptkan produk alsd2 dan produk2 new image nanti sy fullykan jadual utk amalan, InsyaAllah..hubungi sy di 013-3803695 Azizi (My Hubby)

  46. Dayangku says:

    salam…bila da bca testimoni2 ni…sy brminat nk cuba SDII ni…brt skrg 57 n tnggi 152.., sy kena mnum brp tin tuk brt yg ideal ya…tq;)

  47. ZURA says:

    salam, sy baru menggunakan ALSD2 selama 3hari.sblm mengunakan produk ni sy mengamalkan produk kesihatan NR(Nona Roguy) iaitu minuman Akar Herbanika-utk memnguat & menyegarkan anggota badan dan PytoNatal-utk menguatkan badan dan mengurangkan berat badan.

    slps sy tdk mengunakan produk NR ni dan bermula dgn ALSD2 sy mnghadapi kesusahan utk membuang air besar(xde masalah dgn air kecil)sy mengikuti carta pemakanan & air yg cukup dari jadual lengkap dari ALSD2. Boleh x sy truskan pengambilan NR + ALSD2 bersama??

    terima kasih

    1. Maisarah says:

      wslam..kalo custumer sy mmg sy tak galakkan campurkan alsd2 dgn suplement lain dlm program diet ni, puan boleh refer pengeear yg puan berurusan..ke mmg bwh belian sy,km yg tlepas pandang:-) sbb dh tgjawab si pengedar utk beri panduan dan juga mencari punca masalah

  48. Radziah says:

    salam. saya masalah obesiti sejak kecil. umur sekarag 48++. Berat 100kg ++.. berat badan semakin naik sejak saya terpaksa makan ubat prednisolone ( steroid) sebab penyakit yg saya alami sejak 3 tahuin yg lalu. steroid menyebabkan badan menyimpan air. moon face . adakah sd2 berkesan menurunkan berat badan . saya bimbang steroid menyebabkan ALSD2 tidak memberi kesan.

    1. Maisarah says:

      wslam..insyAllah alsd2 boleh menurunkan berat bdn cuma mungkin akan sedikit terganggu pembakaran lemak..sy akan rujuk masalah ni dan akan bgtaw puan dlm masa terdekat yer dgn yg lebih pakar sbb sy xde lagi kes yg mcm ni..

      1. nuya says:

        Sy pun nak tau jugak issue ni..

        1. Azizi says:

          ISSUE APE?

        2. nuya says:

          Sy tgh mkn prednesalone.. n in the same time nak try SD2. tp tak sure kalo effective ke x sd2 kalau diambil dgn prednesalone. Sbb skarg ni berat sy naik mendadak disebabkan pengambilan ubat tu.. nk try sd2 utk kawal kenaikan berat badan. Maisarah kate nk tanye pakar.. so sy pun nk tau ape pakar cakap.. 🙂

  49. Linda says:

    Saya dah makan habis 2 tin SDII, tp berat badan saya masih tak turun. Saya byk kan makan protein & memang tak ambil karbohidrat. Kena byk minum air=3liter sehari, bila dah minum air yg byk dan bila sudah minum ALSDII, saya jadi kenyang sgt2..jd saya dah kurang makan. Saya tak boleh nk makan byk. Harap dapat membantu saya.

    1. Maisarah says:

      adakah puan sudah merujuk kpd pengedar yg puan beli tu..sbb sy pasti adakah diberi panduan atau tidak..so,jd t/jwb dia lah utk explain dan cari punca..ke amik ngn sy, kami yg terlepas pandang..hehe cuma diet ni xboleh xmkn lgsung kena amik juga sumber protein sbb ni meaal suplemeant bkn berkonsepkan meal replacement

  50. anne says:

    saya dah ambik sd2 dah 3 tin tapi berat saya turun sedikit saja…sekarang saya nak beli sd2 tu lagi tapi tak tahu nak beli kat mana lagi…sebab pengedar saya tu tiada stok…susah nak hubungi dia pulak…dia pon tak syorkan atau nasihatkan atau bagi pandiuan agar berat badan turun dengan cepat…cuma masa baru beli dulu dia kata cuma jgan makan karbohidrat jeee…kalau boleh saya nak cari pengedar dari kawasan batu caves atau selayang..boleh bantu saya???

    1. Azizi says:

      Ni no pengedar sy..plz call dh ckp nk dptkan panduan yg sebenar dan cara yg terbaek utk diet ni..013-2601346 Kak nik..Dia mampu memberi panduan yg terbaek utk awk, dan bgtau ape punca2 nye serta cadangan utk meningkatkan kaedah pemakanan yg sempurna..Sy nk cadangkan supaya, try masakan dgn olive oil, or amalkan pagi dan ptg apple cider, then try check urine by ketostik strip..yea..InsyaAllah mana yg boleh group sy bantu, kami akan bantu..sentiasa berdekatan dgn team2 sy yea..

  51. syaila says:

    Salam. Nak tanye waktu amek sd2 ni bley makan ayam panggang madu x?

    1. Azizi says:

      wslm..cuba elakkan madu tu..xpe dptkan dgn kami, kami akan guide dan bantu sume keperluan utk ambil alsd2 ni..insyaAllah

  52. Ayana says:

    Assalam. Sy ade 2 soalan:
    1. Kalau ingin jadi member, adakah disarankan terus ke Mid Valley atau perlu menghubungi agent terlebih dahulu?
    2. Berapa cost utk 1 tin + ketostik + buku panduan diet + penghantaran? And bole ker wat bayaran melalui CIMB online banking? TQ

    1. Azizi says:

      wslm..melalui saya la yea,sume akan sy uruskan mudah..utk ke Mid valley melihat suasana syarikat kite boleh sama2 ke sana (“,) kami fleksibel dan memudahkan dgn memudahkan client2 kita….RM150+RM20 free buku panduan jika dgn Kami Plus keAhlian RM60..Cimb Online pun boleh, Maybank Pun Boleh.. ni no fon 013-3807396

  53. adila says:

    skang sudah masuk tin ke2…ada penurunan..berapa tin yg saya perlu utk dapat brt ideal 55kg..skang 78kg

  54. ashwin says:

    hi,
    how come for everyone tis alpha lipid is working but not for me?
    i was 58.7kg taking my second tin now, im now 57.3kg only..
    i stopped 80% of my carbohydrat.. only yesterday i ate 1 piece of cake n it’s showing 57.9kg.. very very stressful!!!! my question is, everyone is posting 1 tin can lose 3 kg lah 5 kg lah, but y it’s not working.. im following the diet!!!

  55. MrS Miey says:

    Sya nak tnya ,bole ka wanita yg mengalami haid tak tratUr boleh mengambil alpha Lipid sd 2 ?

    1. Maisarah says:

      yups..alsd2 bukan sekadar produk diet tapi juga turut memulihkan masalah kesihatan yang dialami:-)

  56. Xaviera Haziq says:

    Kalau nak dapatkan di area Kota kinabalu,ada pengedar untuk dihubungi ke?

    1. Maisarah says:

      sy ada pengedar di KOta kinabalu,sabah iaitu amisah : 016-8106049 dan FB beliau : https://www.facebook.com/#!/amisah.zakariah?fref=ts

  57. lini says:

    berat sy 100kg.. Sy baru amalkn minum susu ni 5 hari yg lpas dan brat bdan sy baru turun 1kg. Sy slalu mkan time lewat mlm. 30 minit sblm msuk tdo. Adakh ini akan menganggu proses penurunan berat badan saya?

    1. Maisarah says:

      makan protein secukupnya dan rendah karbo memang xde masalah bila dah ikut peraturan..hope refer dgn pengedar yg awk beli utk pastikan panduan selengkapnya coz memang t/jawab dia utk guide anda:-) sbb bila berat 100kg sy mengandaikan minggu pertama penurunan akan laju skit sbb akan singkirkan lemak air kerana cstumer2 kami yg berat melebihi 100kg ke atas..minggu pertama 5-10 kg..tp apa2 pun bergantung pada metabolisam masing2

  58. zamin hiza says:

    salam. saya tinggal di area cheras. dah byk no pengedar sd11 yg saya msg tuk beli produk ni. tp x dibalas. mcmana saya nak beli dari pihak puan

    1. Azizi says:

      Wslm..owh ye ker, ambil la dgn kami.. ni no fon pngedar kami di sana yea 019-3657285 Siti Munirah dan Fauzi 012-6934864 call dia buat temujanji yea…

  59. pn ana says:

    berapa jam selepas ambil sd2 baru sy boleh ambil protin..

    1. Azizi says:

      xdpat panduan pemakanan dan pengambilan dari kami??boleh rujuk web kami di cadangan pengambilan tu yea..explore la dan rajin2 lawat tau 🙂 ambil dari pengedar mana?mereka tak smpikan panduan??

  60. MamaArfa says:

    Salam,

    saya pengguna SD2 baru hari 3, saya tak tahu keberkesanan nya sebab saya tidak menimbang berat saya. tapi sebelum saya mnggunakan SD2 berat saya 68.1kg. saya nak buat pertanyaan….saya membaca dalam senarai pemkanan sekali dengan kadar karbo di dalamnya. Soalan saya ialah,

    1) bagaimana kalau saya makan waktu pagi (sarapan) – telur goreng mata kerbau & ayam goreng 2 ketul kecil + air suam
    waktu thari – ayam masak merah + air suam
    waktu malam – sayur hijau + ikan goreng + air suam
    supper – air cleanx tea detox (jenama lain) —->>> boleh ke?????

    2) saya sekarang mengalami pembuangan yang kerap adakah ini biasa atau refer dgn sesiapa?
    3) minum sd2 dengan air suam ke air sejuk….? kompius….tp saya guna air sejuk…apa beza antara kedua2 air ni dalam kita utk minum SD2
    4)mesti kena makan juga ker? kalu masih kenyang kata breakfest dah kenyang tak makan thari boleh ke?
    5) terus terang saya cakap…saya tak tahu apa itu cuka epal n apa satu tu tadi..

    tolong jawb k.

    1. Azizi says:

      Wslm,
      Maaf puan…Puan dptkan ALSD2 di mana yea??

      Tolong jawb k

  61. ellys says:

    Hi saya berminat nak cuba 1tin tapi masalahnya boleh tak kalau satu tin selama seminggu turun sbnyk 10kg? sbb sy baca testimoni ramai yg turun 10kg tetapi selepas menggunakan 3-4 tin.. maklum lah kurang berkewangan. kindly reply ya tq :).

    1. Azizi says:

      Tgk nasib dan rezeki..tak salah cuba,kot2 menjadi…perrrghhh terbaik, Jimat tu!!! hehee

  62. Emma says:

    Saya baru bersalin 3 bulan… menyusukan baby tapi tak exclusive… Siang baby hantar kat taska sebab saya bekerja dan baby hanya menyusu pada waktu malam kecuali pada hari cuti. Sesuai ke ALSD2 untuk saya. Berat asal saya ialah 58-60kg. tetapi semenjak mengandung dan melahirkan anak, berat badan naik sehingga mencapai 89kg. Pleaaaaaase advice….. Thanx.

    1. Azizi says:

      Bnykkn bg susu bdn yg mna leh bntu kecutkn rahim..di smping nutritisi sihat utk anak..sabar dulu yea utk follow program alsd2 ni…klau leh msa proses nyusukan anak..cuba amalkan alpha lipid lifeline yea..sgt2 bagus dan makanan yg baik sihat dan selamat..

  63. aeida says:

    alpha lipid ni dalam bentuk cecair susu ker? ader tak dalam bentul pil…sebab saya xleh telan cecair susu or soya….

    1. Azizi says:

      Alpha lipid lifeline ade..rujuk kelebihan AL di website ni…kite ade dlm bntuk cpsul dan pil

  64. LILI says:

    Assalamualaikum, saya nak tanya beberapa soalan,

    Saya baru minum satu tin. Kalau period stop ada masalah tak? Cuma masa stop saya kawal pemakanan dengan mengurangkan karbohidrat lah.
    Buat masa ini, stok untuk SDII saya yang kedua belum sampai. Kalau saya jarak kan penggunaan minum SDII ni dan sambung sebulan kemudian ada masalah ke? Tapi saya masih meneruskan pemakanan dengan mengawa, karbohidrat.. Masih efektifkah?

    Kalau minum SDII ni masih boleh teruskan meminum Green tea?

    1. Azizi says:

      Ambil alsd2 dgn kami? masih efektif dan perlu kawal pemakanan..secara tak langsung berat akan turun sendiri nye..Cuma jgn berlapar dan makan keterlaluan..biar kerap dan kuantiti yg sedikit..utk maintainkan terus pembakaran berlaku..tinggalkan Nasi@ sumber kabohidrat 100% yea.

  65. khai wawa says:

    salam, nk tanya..sy nk turunkan berat badan dlm 5kg je lg..huhu…cmne nk wat n cara mkn yg betul dan bpa tin yg sy perlu ambil…

    1. Azizi says:

      kebergantungan dr metabolisma tubuh memasing yea..Alsd2 ni membantu mempercepatkan pembakaran lemak yg mana apb lemak di bakar, disitu akan berlaku kekurangan Inch dan Kurang kg..dlm program kita ni, apb kite kurangkan kabo.ianya akan di bantu oleh gula dlm tubuh ni utk bertukar menjadi tenaga…wawa, Boleh dptkan dari kami Alsd2 dgn terus sms ke 013-3807396 utk kami cadangankan pengambilan jumlah Alsd2 nie dan kami guide..

  66. khai wawa says:

    maaf nk tnya…bpa harga sd2 nie….

  67. Alif says:

    Makan keropok ikan bleh tak ?

    1. Azizi says:

      Bace pd maklumat pemakanan yea..klau leh sumber kabo xkebih 30- 35g sehari tau..sbb keropok tu ler kne check nutritional fact

  68. nabila says:

    saya baru minum alpha lipid sd2 sminggu..dah masuk tin kedua..skrg tgh period,patut minum ke, or stop smpai habis period? sbb sy dgr pembakaran lemak mase period agak lambat. takut membazir pulak minum time period..

    1. Azizi says:

      Terpulang sama ada nk stop or tak..tp fakta pembakaran lemak slow semasa period tu mmg ada.

      1. nabila says:

        seeloknya stop ke tak ye?kalau stop berat xnaik ke?

  69. azliza ahmad supian says:

    salam..kalo saya nak order 1 sd2 + 1 fibermax.. berapa ye??

    1. Maisarah says:

      wslm..boly sms/whatsupp oder ke 0133807396 utk urusan oder:-)

  70. eza says:

    SY NK TRY CMNE ..HARGA?

  71. Miss RaeWoN says:

    Salam…

    Saya nak tanya…sy ambil sd2 dah masuk tin ke-5. trun la dlm 5kg. tp skg ni da x turun2. asik main kt 70kg jer. np ye? rs pressure plak. pohon bantuan.huhu

    TQ

    1. Maisarah says:

      wslm..jgn presure2 ye..dlm berdiet ni kna sentiasa bertenang..wahh 5 kg angka yg byk gak tu bjaya kurangkan:-) boleh klik pada page “peraturan” dan semak adakah dah mematuhi peraturan tersebut dan boleh uji ngn ketostik utk pemantauan tahap pembakaran lemak

  72. Mdm Waterlily says:

    Saya baru sja bersalin 3 minggu lpas… n selera sy mmg naik mendadak dan berat sy pun dh naik smula… so boleh suggest yg mna 1 selamat utk sy utk turunkn berat bdn n dlm msa sma selamat utk baby sy..yelah..takut ganggu breast feeding…

    boleh contact/whatsupp : 0133807396/3695 atau add admin di fb : siti maisarah bt yahaya dan like page : Program iet Seimbang Alpha LIpid SD II (SD2) utk sebarang order dan bimbingan

    1. Maisarah says:

      seeloknya tunggu baby da makan solid food atau berusia 6 bln yer…just advice coz admin pon tgh fully bf baby umur 4m..sedang tunggu ms nak langsingkan sedikit bdn dengan bantuan alsd2

  73. lololo says:

    Syg nak tnya..sy guna sd2 dh msuk tin ke 4..tpi berat turun cuma 3 kg..n kdg2 naik kdg2 turun..kenapa ya ? Lgi satu boleh ke sy ambil teamix herbalife bersama susu sd2 ? Harap bantuan 😉

    1. Azizi says:

      ye syg 🙂 heheee… silap taip yea. La dh 4 tin?? ambil di mana? ade dpt panduan dan cara lengkap penyelesaian yg kami beri tak mase memesan produk ni?? ke BELI PADA STOKIS/TOKO JAMU or FARMASI??? please…. sume dlm ALsd2 ni dh lengkap.. Tak perlu nak adjust macam awk ni sainstis, main campur2 pelik2.. tea herbalife la, what ever la yg boleh menjadikan Penurunan tu Slow dan tak efektif… Hormon ur?? ni No fon/whatspp/sms utk memesan Produk Alsd2, alpha lipid lifeline dan lain2 produk NZ New Image 013-3807396

      p/s: utk pertanyaan awk tu.. Fahami dulu konsep Alsd2 sebelum nak buat adjustment ambil produk lain..Share Berat awk Sekarang berapa Dan Target Berat yg di perlukan!! 3 kg tu sgt2 bnyk.. Try buat diet sendiri tanpa Alsd2, Nk turun 1kg SUSAH yg mana memerlukan 7700 kalori yg perlu di bakar.. jogging dgn kelajuan 7km/j selama 30min belum tentu boleh capai 300 kalori utk di bakar..

  74. Tuan Ashraff says:

    Mslh perut ke depan belum tiba masanya ni bole guna sd2 ke utk mengatasinya?

    1. Azizi says:

      Yup boleh…Sbb kandungan soy protein isolate yg tinggi..ianya bukan soya sebarangan..tp soy base yg bagus utk menegangkan otot perut dgn konsep pembakaran lemak dlm tubuh.. Hubungi kami utk pesan produk dgn gift2 special buat pelanggan kami.

  75. Askm ..saya nk tanya,pengambilan sd2 4 kali sehari..jarak 4 kali tu dgn mengambil makanan tu berapa jam!

    1. Azizi says:

      adjustment sendiri..kami bukan ubat/atau supplement yg mudarat klau tersalah amik.. Cuma cylce 4kali itu utk penggunaan maksima yg baik dan berkesan. Hubungi 0133807396 utk memesan produk2 alpha LIPID, kami dealer yg sah dan berpengalaman dlm industri ini.

Leave a Reply

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.