SOLAN LAZIM

Bolehkah semua orang kehilangan berat badan dengan diet ini? saya sudah cuba pelbagai cara tetapi tidak berhasil.
Ya! Semua orang akan kehilangan berat badan dengan Slim Diet II. Perbezaannya Cuma berapa banyak dan kecepatannya. Tiada siapa, melalui satu tempoh masa , boleh mengekalkan berat badan mereka dengan rancangan penurunan berat badan dengan cepat hanya 800 kalori sehari. Ia perlu menjadi kehilangan lemak berpanjangan apabila menggunakan diet sebagai satu sumber pemakanan. Sifat membuat lelaki membakar lebih kalori daripada wanita; oleh itu lelaki dapat mengurangkan berat badan lebih cepat.  


Kenapa wanita hamil dinasihatkan tidak menggunakan formula ini?
Bakal ibu harus merancang diet mereka dengan berhati-hati dan sentiasa mencari nasihat. K-29 bagaimanapun boleh, memberi satu sangat sumbangan berharga untuk keperluan pemakanan seorang wanita.  


Adakah sakit kepala menjadi salah satu daripada masalah itu?
Ya. Penyebab utamanya mungkin adalah pengeluaran kafein di mana badan anda telah menjadi ketagih, atau tidak mengambil secukupnya bendalir. Banyak minum air bagi mengelakkan sakit kepala. 


Diet ini bunyinya seperti tidak boleh dipercayai. Mestilah ada beberapa kesan sampingan.
Ya, sudah tentu. Seperti sebarang pelan badan anda menjalani satu perubahan yang dramatik dalam rutin dan mungkin bertindak dengan cara yang berlainan. Masalah ini berlaku untuk sebilangan kecil orang, biasanya sederhana dan lepas hanya satu atau dua hari. Faedah untuk jangka masa panjang itu membuat mereka lebih daripada berguna. 

 


Kenapa anda mencadangkan minum air yang banyak setiap hari?
Air bagus untuk anda! Badan kita terdiri daripada 60% air. Kita perlu kerap menggantikan cecair badan kita. Kita perlu memastikan pengambilan cecair mencukupi untuk memastikan buah pinggang kita berfungsi dengan betul, untuk membantu mencegah penahanan bendalir. 


Selepas memulakan rancangan pengambilan SDII saya menjadi selsema teruk. Mengapa ini terjadi?
Anda terperangkap dengan virus selesema! Anda telah mendapat selesema pada masa lalu dan akan mungkin demam pada masa akan datang. Ia hanya satu kebetulan malang. 


Adakah saya mungkin membangunkan jangkitan disebabkan oleh tekanan berdiet dan menggunakan begitu sedikit kalori?
Tiada bukti langsung untuk mengemukakan kemungkinan ini. Pada hakikat sebenarnya, kebanyakan orang melaporkan diri yang bertambah baik dan kurang insiden jangkitan kecil yang mendesak untuk pergi ke doctor bedah. 


Nausea?
Sesetengah orang mungkin menanggap konsentrasi yang tinggi terhadap nutrien dalam formula. Ini merupakan syarat sementara. Minum air tambahan apabila mencampurkan makanan tambahan boleh membantu ia. 


Bolehkah SD II memanfaatkan arthritis saya?
Program diet tidak akan mengubati apa-apa penyakit arthritis tetapi simtom arthritis dalam menahan berat badan itu – berkemungkinan mengurangkan kehilangan lebihan berat dan pengurangan lemak tepu dalam diet. Pesakit sering melaporkan bahawa mereka berupaya mengurangkan jumlah dadah anti-radang dengan kebenaran doktor mereka. Sesetengah dakwaan betul-betul bebas daripada apa-apa tanda. 


Bagaimana dengan pening?
Kekurangan natrium dan bendalir paling sering disebabkan oleh kesan diuretik yang menyertai mana-mana diet kalori rendah Lack of sodium and fluid is most often caused by the diuretic effect that accompanies any low calorie diet. Satu penurunan dalam bilangan cecair itu diedarkan dalam badan itu boleh mengakibatkan pening, terutama apabila berdiri dengan cepat. Penyelesaian: Pastikan anda menggunakan Lite Salt yang 50% natrium dan 50% kalium. Minum air kerana pelaburan sebut harga Diet. A reduction in the amount of fluid circulating in the body may result in dizziness, especially when standing up quickly. Solution: Make sure you are using Lite Salt which 50% sodium and 50% potassium. Drink the water as listed in the Diet. 


Saya adalah bimbang yang dengan menghilangkan banyak keberatan dengan cepat, saya akan melihat cengkung dan lesu. Adakah anda pasti ini tidak akan berlaku?
Kebalikan, slimmers yang mengurangkan berat badan dengan SDII bukan sahaja sihat, mereka kelihatan sihat. Ini merupakan disebabkan oleh kandungan pemakanan cemerlang dan jumlah protein itu dalam program Diet pemeliharaan protein tubuh. Pandangan dilukis biasanya berlaku sewaktu orang ramai telah kebuluran diri mereka atau mempunyai turun berat badan melalui penyakit. Dengan SDII, kamu tidak menghalang diri anda sesuatu kecuali calories. 


Adakah ketaksekataan haid kesan sampingan diet?
Sekali-sekala sesetengah orang melakukan perhatikan ketaksekataan haid. Ini merupakan kerana perubahan dalam berat badan. Sebagai berat badan mereka stablises pulangan-pulangan kitaran untuk normal. Sesetengah wanita terlebih berat gagal untuk datang kotor, tetapi bila mereka mengurangkan berat badan tempoh-tempoh mereka kembali. 


Saya mendapati bahawa saya tidak perlu supaya tidur yang banyak apabila saya pada diet. Adakah ini luar biasa?
Agak kerap slimmers laporan bahawa mereka adalah naik dan ‘berlari’ lebih terdahulu dalam pagi itu. Makan berlebihan mempunyai satu kesan sedatif pasti. Jadi berdiet sendiri, pemakanan seimbang dan daya hidup bertambah sering menggabungkan untuk memotong jam tidur anda memerlukan. Membelanjakan masa tambahan dengan bijaksana. 


Adakah SDII sesuai untuk pemakan-pemakan sayur?
Ia, anda hanya mengambil dua hidangan tambahan. Ia juga sesuai untuk hampir semua keagamaan kumpulan-kumpulan. Chicken dan Beef Soups adalah satu-satunya rasa mengandungi ekstrak daging. 


Saya mempunyai kecenderungan ke gouts. Apa adakah anda menasihati?
Orang dengan gout biasanya mempunyai satu peringkat lebih tinggi asid urik dalam darah mereka. Masalah dengan banyak diet adalah mereka memburukkan lagi asid urik tahap. Ini sudah tentu akan berlaku semasa beberapa hari pertama itu pada diet dan ubat itu mungkin diperlukan. Orang yang yang kekal pada diet pertunjukan kemudian satu merendahkan, tahap asid urik malah normal dan secara umumnya kurang tertiarap untuk gout menyerang. Oleh itu satu penyeliaan doktor adalah amat penting. 


Saya telah mendapat serangan jantung dan saya tahu saya perlu hilang banyak keberatan. Bukan diet anda terlalu tertekan bagi saya?
Banyak pesakit-pesakit jantung telah mendapat pengalaman positif dengan diet. Saya perlu menekankan bahawa ini ialah satu perkara untuk pengadilan doktor individu -and pemantauan berterusan akan jadi perlu. Tiada siapa -with satu keadaan perubatan serius sepatutnya memulakan program sebarang diet tanpa keseluruhan kelulusan masing-masing doktor. Khususnya, ia adalah penting untuk sebutan mangsa-mangsa pukulan dan pesakit-pesakit dengan buah pinggang serius dan penyakit hati, kesemua yang mesti berunding doktor mereka. 


Saya mendapati bahawa saya mempunyai nafas yang busuk, mengapa?
Segelintir orang mengadu halitosis atau nafas yang busuk. Dalam beberapa kes-kes ini mungkin kerana pengeluaran ketones dan dalam orang lain ia disebabkan oleh satu penurunan dalam liur atau refluks gas daripada perut. Banyak cecair minuman untuk mencepatkan pengosongan perut dan juga membantu dengan satu pencuci mulut. 


Saya adalah mengambil pil perancang keluarga. Adakah diet itu membawa sebarang masalah?
Tiada kesukaran telah telah akhirnya diketahui kajian klinikal atau pengalaman awam. 


Saya mempunyai kencing manis. Adakah diet OK bagi saya?
Pesakit-pesakit dengan kencing manis mesti di bawah penyeliaan langsung doktor mereka. Jumlah yang semakin meningkat pakar perubatan, biasa dengan Diet, berasa bahawa ini ialah kaedah terbaik untuk rawatan permulaan kematangan obes kencing manis. Terdapat banyak sejarah kes-kes di mana semua klinikal bukti kencing manis hilang sebagai pesakit itu mendekati berat yang ideal mereka. 


Adakah diet sesuai untuk tua?
Untuk orang tua yang gemuk dengan masalah perubatan seperti permulaan kematangan kencing manis, artritis atau tekanan darah tinggi pelan diet, digunakan di bawah penyeliaan perubatan, biasanya adalah sangat berfaedah. 


Tidaklah jenis diet ini menyebabkan cirit-birit?
Bilangan orang yang sedikit mungkin mengalami tindak balas ini hasilnya kandungan mineral formula. Mencairkan diet minuman dengan air akan mengurangkan masalah. Jika cirit-birit berkeras untuk lebih daripada dua atau tiga hari diet itu patut untuk sementara ditamatkan dan doktor anda berunding. Serat akan membantu normalise fungsi usus. 


Saya mengalami tekanan darah tinggi. Adakah SDII ok bagi saya?
Satu tekanan darah pesakit biasanya adalah merendahkan suatu ketika mereka dengan jayanya hilang berat badan dengan rancangan itu. Oleh itu, ia sangat berkemungkinan yang semua orang mengambil antihipertensi ubat akan memerlukan untuk mengurangkan dos. Ia adalah penting begitu seorang doktor memantau keadaan. Pesakit-pesakit itu tidak sepatutnya ‘mempreskripsikan’ untuk diri mereka.


Bagaimana tidak lama lagi boleh ibu baru, yang bukan menetek, memulakan dengan serius berdiet?
Ini merupakan satu keputusan untuk doktor, walaupun biasanya satu tempoh tangguh dua minggu selepas kelahiran akan mencukupi. Ibu-ibu yang telah mengalami kehilangan darah keterlaluan atau mengalami satu bahagian Caesarean perlu menunggu lebih panjang sedikit. 


Saya biasanya sedih apabila saya berdiet. Apa adakah anda mencadangkan?
Kebanyakan orang pada rasa diet dengan tepat bertentangan. Mereka mengkhusus kepada menjadi riang dan positif sebagai mereka mengalami kehilangan berat berjaya. Bagaimanapun, seseorang yang sedang dirawat untuk tekanan teruk mungkin mendapati bahawa doktor mereka rasa yang tekanan pelan diet adalah melampau untuk mereka atau akan mahu sentiasa memantau keadaan. Sekali lagi, tanya doktor anda. 


Mengapa saya kadangkala mengalami kejang kaki apabila saya pada diet?
adalah mungkin yang ini boleh berlaku dari menghilangkan melampau garam daripada badan. SDII relatifnya adalah rendah dalam garam dan yang mungkin faktor penyumbang. Ia adalah amat mustahak untuk mengambil Lite Salt mengikut peraturan-peraturan yang betul. 


Saya telah terdengar orang menghilangkan rambut pada jenis diet ini. Bolehkah ini menjadi benar?
Ada orang telah melaporkan beberapa rambut bergabung sekali gus daripada normal. Tak perlu risau. Selepas satu tempoh masa yang pendek rambut itu akan tumbuh semula. Banyak lagi orang sebenarnya notis kesan bertentangan – rambut tumbuh semula. Kebanyakan laporan dari orang mengenai kuku mereka dan rambut tumbuh lebih cepat dari sebelum. 


Mengapa anda hilang air apabila anda diet?
When you diet you obviously reduce your intake of calories. This means that initially the body is using up part of its store of glycogen. Each gram of glycogen in the body binds with four grams of water, so when the glycogen is burnt up as energy, it releases four grams of water. Bila anda diet anda nyata mengurangkan pengambilan kalori anda. Ini bermaksud yang pada mulanya badan itu sedang menggunakan naik sebahagian daripada kedainya glikogen. Setiap gram glikogen dalam pengikatan badan dengan empat gram air , jadi apabila glikogen terbakar hangus sebagai tenaga, ia mengeluarkan empat gram air.

Adakah SDII program diet yang berprotien tinggi dan ia akan menyebabkan sakit buah pinggang dan masalah liver ?

sumber: www.myhealthportal.net

Satu lagi soalan yang sangat popular yang saya selalu ditanya adalah apabila orang ramai mengatakan bahawa cara diet yang memakan rendah karbohidrat ini adalah tidak sihat kerana ia akan merosakkan hati dan buah pinggang. Kadangkala soalan ini datang dari mereka yang terlibat didalam industri kesihatan itu sendiri.

Saya sangat tertarik kerana apabila mereka bertanya soalan seperti ini akan tetapi kenapa pula mereka tidak bertanya budaya cara memakan karbohidrat berlebihan selama bertahun-tahun itu adakah satu cara pemakanan yang sihat atau tidak ? Adakah mereka faham bahawa kerana terlampau memakan karbohidrat berlebihan selama bertahun-tahun itu menyebabkan gula berlebihan didalam darah mereka serta badan sentiasa mengumpulkan lemak yang mengakibatkan risiko penyakit kronik seperti kencing manis, darah tinggi dan stroke ? Adakah cara memakan karbohidrat berlebihan itu lebih baik dari cara kita berdiet untuk mengurangkan memakan karbohidrat buat sementara waktu fasa berdiet sahaja ? Jika anda faham permasalahan ini dengan betul maka anda senyum sahajalah kepada doktor anda yang tidak faham itu.

Perkara pertama yang perlu kita faham bahawa cara program diet SD2 bukanlah cara pemakanan berprotien tinggi tetapi terma yang lebih tepat adalah pemakanan yang rendah karbohidrat. Kedua-dua ini mempunyai makna yang jauh berbeza. Kita kena faham bahawa kita mengurangkan pemakanan berkarbohidrat berlebihan ini hanyalah dalam waktu tempoh yang singkat dalam fasa berdiet sahaja. Namun begitu kita masih mengambil karbohidrat sehingga had yang dibolehkan, memakan protien secukupnya seperti yang disarankan pakar pemakanan, memakan sayuran, memakan asid lemak yang baik serta meminum air yang cukup. Apabila kita sudah mendapat berat yang kita idamkan maka kita boleh merubah kembali cara pemakanan yang mengambil lebih sedikit karbohidrat tetapi tidak lagi kembali pada cara pemakanan yang lama dengan mengambil karbohidrat secara berlebihan. Pada tahap ini anda kena faham bagaimana cara pemakanan fasa mengekalkan berat badan.

Perkara yang kedua yang perlu kita faham bahawa cara pemakanan diet SD2 ini bukanlah apa yang mereka katakan memakan makanan protien yang tinggi. Yang paling tepat adalah kita memakan makanan yang rendah karbohidrat tetapi protien yang kita ambil tidaklah berlebihan. Adakah anda tahu bahawa seorang lelaki yang berumur 25 tahun keatas perlu memakan sekurang-kurangnya 63 gram protien sehari dan perempuan yang berumur 25 tahun keatas perlu memakan 50 gram protien sehari sebagai keperluan protien yang cukup untuk kehidupan harian. Source: Food and Nutrition Board, National Research Council, National Academy of Sciences, 10th ed 1989, National Academy. Press: Washington, DC. Apabila kita memakan SD2 sebanyak 2 skup 4 kali sehari maka kita mengambil lebihkurang 60 gram protien sehari. Yang selebihnya protien dari makanan dan ini tidaklah berlebihan juga. Adakah ini yang dikatakan cara makanan berprotien tinggi ? Anda boleh beri senyuman yang kedua kepada doktor anda tadi.

Setakat ini , masih tidak ada kajian yang kukuh menunjukkan bahawa cara pemakanan sebegini mendatangkan masalah kepada buah pinggang dan liver kepada orang-orang yang sihat. Beberapa kajian yang telah saya jumpa yang telah dibuat oleh Atkins menyatakan bahawa tidak ada sebarang kesan yang tidak baik berlaku kepada mereka-mereka yang terlibat didalam kajian pemakanan terkawal rendah karbohidrat samada jangka pendek atau tempoh jangka panjang.

Namun begitu, individu yang telah memang mengalami masalah buah pinggang yang teruk dan terpaksa mengawal setiap pemakanan mereka termasuk juga mengawal meminum air, maka cara diet sebegini memanglah tidak sesuai untuk mereka. Sekiranya anda sakit, maka langkah yang baik adalah pulihkan sakit anda dahulu kemudian barulah berdiet. Ambillah kolostrum Alphalipid atau herba Cordyceps jika anda ingin membaikpulih atau menguatkan buah pinggang anda. Sekiranya anda mempunyai masalah “sluggish atau heaty” liver maka cubalah herba Dandelion dan ambillah herba Milk Thistle jika anda ada masalah “toxic” liver sebagai sumplement tambahan.
Adakah anda sebenarnya memakan protien yang cukup ?

122 thoughts on “SOLAN LAZIM

  1. sy mcm berminat dgn produk sd2…lepas melahirkan anak yg 1 berat sy naik 17 kilo…sy bercadang nak turunkan pada asal tp sy masih menyusukan anak yg skrg dh 1 thn 3 bulan…boleh ke pengambilan semasa menyusukan anak?

    1. aah boleh ja cuba s/ada sd2 @ penambahbaikkan dr sd2 iaitu ALSD2 (baru) untuk bantu puan turunkan berat badan secara sihat, cepat dan selamat 🙂

    1. Setakat ni sd2 boleh diambil utk pesakit darah tinggi/ diabetes sbb sd2 nih bkn ubt disamping program penurunan berat bdn ianya juga turut menyihatkan..utk pesakit tiriod sy akn semak dgn company yer utk kepastian

        1. maaf mngkin sy terlepas pandang utk reply..utk pesakit tiriod sy ada refer ngn company, company menasihatkan rujuk doktor yang merawat kerana tidak tahu tahap sakit tu cmna..cam diabetes ngn darah tinggi, inssyAllah xde masalah le:-) ikut pengalaman cstumer2 sy, apabila amik alsd2 ni bdn akan rasa panas dan pkuat berpeluh2 seperti kita bersenam..

  2. Saya masih menyusukan anak berumur 6 bln dan mempunyai kitaran haid yang tidak stabil.saya hanya mengalami haid semasa dalam nifas sahaja.berat saya juga naik selepas bersalin.apakah plan yang sesuai untuk saya menguruskan badan?perlukah saya mengambil susu alpha lipid dahulu sebelum menggunakan SD II?

    1. ibu yang menyusu sepenuhnya tidak digalakkan mengambil produk pelangsingan badan..mungkin boleh tunggu anak makan makanan lain selain susu ibu:-) colustrum alpha lipid iaitu susu awal lembu mmg amat2 sesuai utk ibu hamil+menyusu..:-)

  3. boleh ke ambil sd2 alplpd ni mase period? ada yg ckp berat takkan turun masa period…klu consume gak membazir je..camne tu. tq…

    1. period xde masalah nak minum dan sy bagitaw fakta : waktu period pembakaran lemak wanita mmg secara semulajadi adalah perlahan, konsep diet ini ialah mempercepatkan pembakaran lemak, mungkin kesan nya agak perlahan..terpulang lah kpd individu s/ada nk stop @ tidak..ada yg stop sekejap dan sambung dan ada yg teruskan je minum..kalo nk stop, makan seperti biasa, dan karbo juga perlu amik utk energy (sbb xde sd2 sbg sumber tenaga) tetapi hadkan pengambilan karbohidrat jangan berlebihan dan mkn sumber protein..insyAllah berat xkan naik..

    1. Bkn xboleh tp better focus pd alsd2 dahulu,lps stop dan capai target bolehlah amik apa2 suplement utk mengekalkan kesihatan dan bmi:-)

    1. Mcm mana dgn cara penggunaan dan pemakanan awk yer?adakah dh follow semua rules dlm diet ni..maksud xtrun walau 1kg tu adakah slps mmg ikut semua diet ni dan xrasa apa2 perubahan?

  4. tak rasa apa2 perubahan pun. semua pantang n diet saya ikut. smlm naik 1 kg hari ni turun 1kg semula. Boleh tlg bantu saya, saya belum frust cuma nak minta nasihat n tunjuk ajar. jeles giler tengok org lain turn byk huhuhuhu.

    1. boleh emel sy detail tak amalan spjg berdiet alsd2 ni? sbb majoriti bg feedback yg posje even lost 1kg tp berpuas hati saiz bdn makin mengecik..sbb alsd2 ni bkn je bertindak menurunkan kilo..tp turut shapekan bdn..dimana lemak yg ilang di bahagian2 tertentu kdg2 xdapat ditimbang lagi dgn mesin..ianya akan trun scara s/jadi bila body fat dlm bdn berkurangan:-) emel admin mysarah6804@gmail.com

        1. Salam Nor, saya dah cuba sd2 ni masuk tin ke4 …betul cakap Maisarah walaupun hanya turun 1kg dalam seminggu tetapi saya tetap berpuas hati kerana masuk minggu ketiga saya sudah boleh menggunakan baju lama saya yg sudah 5 tahun tak boleh sy gunakan…harap Nor jangan berputus asa.

          1. alhamdulillah..syukur akan rase perubahan tu.. di samping kite guna,kita minum..kita amal, apa kata kite share..kite share akan kebaikan produk2 new image yg mana bnyk membantu dlm masalah kesihatan, kawal gula dlm tubuh sume tu.. rezeki kita baik, boleh juga kita jana ‘side income’ mcm kami.. sgt2 mudah.. register ahli RM60 dan bermodalkan utk 8tin, kemudian kita ajar/kita bimbing adik suami kita, adik kita dan kawan baik kita utk buat 8tin gak.. insyaAllah 4bulan lepas tu boleh jana pendapatan 5k sebulan.. resipi detail boleh sy beri whatspp ke 0172708122

  5. salam, saya bru mengamalkan diet SD2 ni 2 hari dlm bulan ramadhan,sebelum ni sayaa diet kalori rendah,n hari2 sy akan ke tandas..tapi sejak amalkan SD2,dah 2 hari sy xke toilet, dan kepala pening2..mcmane ea nak buat?ke benda ni normal?dlm dua hari ni saya sahur dgn tauhu sayur dan sekeping chedar, dan berbuka sayur+tauhu+fillet ikan,saya minum air lebih dr 2 liter sehari..

    1. Wslm, klau ikut kan..awk perlu ambil air bnyk sehigga 2L lebih utk seharian..dehidrasi air dlm tubuh tu yg menyebabkan kepala pening, sbb Alsd2 ni mempercepatkan pembakaran lemak dlm tubuh so bila berpeluh or pembakaran berlaku,air akan berkurangan dlm tubuh kita nie.. So mengenai cadangan pemakanan boleh la rujuk pd website kami di ruangan cadangan pemakanan yea..Elakkan diet berlapar.

  6. nk tanye…blh tak mkn jamu time mkn sd2 ni??sbb slalu sy mkn jamu dlu sblm mkn….kdg2 mkn jamu sblm tido….

    tq….

    1. kalo boleh jgn campurkan supplement lain dgn alsd2, bkn bimbang alsd2 yang beri kesan, takut suplement lain meganggu proses alsd2 bertindak dalam badan..utk makluman, alsd2 bkn sekadar produk diet tetapi juga turut menyihatkan tubuh bdn kerana mempunyai kandungan nutrient yg ckup.lps berdiet dan stop, boleh la amalkan semula suplement kesiahtan msg2 utk mengekalkan kesihatan..

      p/s : jamu akan buatkan tubuh menjadi panas x silap sy, utk makluman alsd2 juga turut akan rasa bdn agak panas dan berpeluh2 kerana proses pembakaran lemak..

  7. salam..kalau saya ambil pil herba Xlim Dutox yg mmg herba based insteed of ambil teh hijau or teh herba mcm yg dicadangkan boleh x?saya pn susah buang air lps ambil sd2..lg 1 bulan puasa ni kan kita akan lapar,jd sd2 xmembantu sgt ke even kita ambil 8scops?

    1. wslam..erm sapa yg cadangkan ye? sbb yg dicadangkan mencampurkan alsd2 dengan sedikit apple cider..sd2 lama (tin biru) jika sesiapa yg ada mslh buang besar boleh mengambil bersama fibremax..tp if dah amik alsd2 xperlu kerana dalam kandungan tu ada penambahan kandungan green tea dan teh hijau:-)

  8. As slm..sy nk tny ckit..sy bru je satu hr start amlkn sd2 ni…skrg ni tyme bln puasa n sy ambk 3 scoop utk sahur,3 scoop berbuka dan 2 scoop sblm tdo….frst tyme minum ni sy rsa tekak perit n mcm rsa nk btuk….n dlm ms yg sm ada gak slesema mnyelinap skli…slain tu…mlm2 kerap sgt kncing smpai trganggu nk tdo….hrp ada ssiapa yg blh bg pndgn n bntu sy..

    « slm ramadhn » dan trima ksih:-)

  9. Saya masih fully brestfeeding pd bayi saya yg berusia 1bln 20hari…boleh tak saya start amalkn sd2 ni?..
    Ada kesan sampingan tak pd baby saya?…..

    1. Mcm ni lah,kami tak nak ambil risiko sbb company tidak sarankan utk brestfeefing utk ambil..lagi2 yg awal2 nie..Tp sy dpt cadangkan utk ambil Colostrum Alpha Lipid Lifeline~ ini susu kesihatan, baik utk ibu dan nutrient yg akan diberikan kpd ibu melalui susu badan..InsyaAllah

  10. Saya nak tanya, adakah SD11 boleh diambil bersama-sama Lifeline?
    Bagaimanakah cadangan yg sesuai bagi satu hari untuk minum SD11 dan Lifeline ini?

    1. Sbelum tu en.sudah dptkan produk bersama2 kami? yup boleh je utk ambil bersama..pengambilan lifeline di buat waktu pg shj yg terbaik, iaitu sehari sekali..manakal alsd2 seperti yg di sarankan.. lifeline dijadikan sarapan pg.ambil lifeline dulu sblm mengambil apa2 makanan..kira lepas gosok gigi tu dah bleh minum ler (“,)

    1. wslm..setin rm150(ahli) & rm 180(bkn ahli) sgt digalakkan jd ahli sbb belian dan insuran atas id sendiri..byk kelebihan berdftar ahli rm 60 seumur hidup..ada komisen ahli jika belian yg byk dlm sebulan

    2. rm 150(ahli) dan rm 180 (bkn ahli) boleh dftar ahli rm60 seumur idup byk kelebihan sbb belian dan insuran ats id sendiri dan boleh dpt komisen jika beli byk dlm sebulan

  11. Salam sis…kalo nak jadi ahli, perlu ke saya membuat pembelian dahulu @ hanya bayar rm 60, terus dapat jadi ahli? adakah selepas menjadi ahli, saya perlu constant dalam membeli produk ini?time kasey;)

    1. wslm..tiada masalah, bile buat pendaftaran ahli,serta merta boleh dptkan pada kadar harga ahli smpi bila? tak perlu constant..Ikut budget (“,) tp klau jd biz partner kami perlu constant,sbb client nk order dgn kita..ni no akak klau nk tau lebih lanjut call la ke 013-3807396

    1. konsep alsd2 bukan shj, utk kuruskan badan..ianya juga menghilangkan penyakit yg tak sangka2 alsd2 boleh bantu rawatkan..konsep alpha lipid ni ade 3 faktor..iaitu membersih,merawat dan melindung…mungkin saudari dlm fasa membersih..tubuh saudari bertindak balas dgn nutrisi2 yg sihat..so jgn risau, boleh teruskan dan lebihkan pengambilan air putih/masak serta sayuran hijau..protein yg plain yea..

  12. Salam..saya mengalami masalah berat badan dan dlm masa y sama sy juga merancang utk hamil..apakah produk ini sesuai untuk sy ambil supaya dpt menurunkn berat badan dan tiada masalah utk hamil..tq..

    1. wslam puan wawa..
      insyAllah produl diet alsd2 ni bukan sj bertujuan menurunkan berat badan (oembakaran lemak) juga turut merupakan prodk suplement iaitu membekalkan semua nutrisi yg badan kita perlukan..sbb tu hasil daripada pengambilan produk ni masalah2 kesihatan mungkin dapat dikawal dan dipulihkan..sekadar berkongsi dan mungki rezeki ALlah dgn usaha nk kurus dgn produk ni seingat sy hampir 2-3 org client sy yg tetiba maklum kat sy “akk xdapat teruskan la diet ni, mmg dah rasa ringan badan tp xsampai setengah tin akak prenant la” seronok dgr..so, sy suruh stop dan boleh amik colostrum (susu awal lembu) utk keperluan nutrisi ibu hamil:-)

        1. sd2 formula lengkap utk penurunan berat bdn dan al lifeline colustrum lembu iaitu susu awal mamalia
          bih kpd kesihatan dan pelbagai penyakit manakala gabungan alsd2 formula baru yg dihasilkan utk meningkatkan lagi proses penurunan berat badan dgn lebih cepat tanpa mengabaikan keperluan nutrisi utk menjadi diet yang sihat…ketiga2 masih dijual..hope da x keliru ye

  13. Salam..ari nie da masuk ari ke-5 sy minum alpha lipid..tetapi sy tidak melihat ape2 perubahan lg..sy tlh mengikut seprti menu yg ditetapkan dan sy minum lebih 2 liter sehari.. Any suggestion plz.. Tq.. 🙂

    1. Wslm..sabar dlm berdiet..mengenai penurunan tu yg risau..sungguh pun hari ke-5 tak turun, for sure..after ur stop sekejap alsd2, ianya akn turun mendadak..
      kne faham diet alsd2 ni mcm mana bertindak..insyaAllah (“,) first kite sendiri kne faham klau diet sendiri nk kurus 1kg pun susah, so dgn alsd2 kesan sgt2 nmpk jika kne cara dan panduan makan yg di sarankan..klau leh berhati2 dgn kabo tersembunyi dlm masakan yg kita ambil..ok mcm ni, utk mggu pertama~ Bila dah lama gemuk, bukan senang nk turun kg kan..ada gemuk air,ade yg btol2 gmuk lemak.. dan ada pula gmuk kedua-duanya sekali..so mgu pertama ni, lebihan air dan toksin akan di buang! Tu sbb kite selalu sarankan yg kita adalah program..buat ubat KURUS!!! Program kita adalah sebulan, bergantung kepada perkiraan BMI seseorg..mungkin kurang dan mungkin lebih..tp ianya cepat..jgn risau, kesihatan terjamin dan tubuh sihat..

      OLEH SBB ITU LA KEBANYAKAN PENGGUNA ALSD2 YANG TELAH MENGGUNAKANNYA PALING KURANG SEBULAN (IAITU PAKEJ LENGKAP) AKAN SUSAH UTK MENJADI GEMUK SEMULA. OTOT2 MEREKA TELAH MENJADI KEJAP, LAIN PERKATAAN BIASA ORG SEBUT IALAH, DAH JADI FIT!!!!

  14. kalo on implant(family planning) adakah ia x sesuai on diet ini? sbb ada yg mengatakan mmg tiada penurunan berat badan lansung… saya keliru.saya berminat tp saya pengguna implant

    1. mungkin penggunaan pil perancang akan sedikit menganggu pembakaran lemak..maaf yer sy xdpt bagi detail mcm mana dr sudut gangguan tu..cuma awk boleh try dulu dan lihat hasil dan kesan kpd tubuh awk samada pembakaran lemak berlaku atau tidak secara efektif 🙂

    1. 1) Boleh bila2 register dengan kami..boleh hubungi kami 0133803695/7396 utk proses
      2)cara nak beli amat mudah boleh secara walk in di northpoint sebelah midvalley jika berdekatan, secara online dan emel bila ada number id..juga boleh terus melalui kami pengedar yg sah
      3)insyALlah boleh xde masalah utk asma

  15. Hi

    Sy amek sd2 dah lebih dr 3minggu tp berat badan tak turun langsun.sy follow semua diet plan sd2 &minumair lebih dr 2 liter..sy dah blur tak tau nak buat camne lg..semua pantang larang sy ikut je bt no changes.pls advice me on tiz matter..pls pls.

  16. Salam…dari pemantauan saya jat website ni…tidak digalakkan pengambilan alsd2 untuk ibu yg fully bf..Tp saya dah beli 2tin dr pengedar dan die bgtau saya selamat untuk ibu yg fully breastfeed. Fyi…anak saya baru 55hari…tlg bantu..

    1. wslam..sy cuma mention tak digalakkan sbb terlalu baru dan menyusu sepenuhnya, bukan xboleh..tapi jika yang nak amik juga sy nasihatkan jgn crassh diet dan tinggalkan karbohidrat secara mendadak..boleh awk merujuk dan mintx kepastian dr pengedar berkenaan..

    1. baik puan ambil alsd2 ni..Sebb client sy dh ade beberapa org yg berjaya utk hamil, bila mencapai berat mereka disamping memperbaiki hormon dlm tubuh..dan alhamdulillah dgn panduan dan bimbingan dari kumpulan kami di http://www.sd2.azhira.com, puan boleh dptkan produk ini dari kami di talian 013-3807396 maisarah..

    1. saya xpnh lak berlaku kes mcm ni kat custumer2 sy..adakah awk merupakan cstenmer kami yg terlepas pandang utk kami guide..jika tidak, eloklah awk bertanya kpd pengedar yg awk amik berkenaan masalah ini sbb mmg itu tanggungjwab beliau..sbb kami takut utk memberi ulasan atas masalah tersebut:-) terutama skali jika awk beli di mana2 kedai/toko jamu/farmasi bimbang produk tiruan dan tiada jaminan (mmg xdibenarkan kerana menyalahi akta syarikat)

  17. Salam…saya merupakan pengguna baru alsd2…saya amalkan minum sd2 dan minum byk air,hasilnya sy tidak berasa lapar. Adakah ianya normal?atau sy tetap perlu makan walaupun tidak lapar?

  18. Salam…sy berminat dgn produk ini…dan telah membaca program diet yg diaturkan…dlm gambarajah pemakanan yg disarankan…buah-buahan dilarang ambil…adakah semua buah-buahan?setahu saya klu buahan tempatan mmg tgg kandungan gulenye….bagaimana dgn buahan import mcm grapefruit(setahu sy buah ini amat bagus utk diet), kiwi, apple hijau…sile bantu….tq

    1. wslm kebanyakan buah-buahan tempaatn mempunyai kandungan gaula yang tinggi…bg buahan import boleh amik cuma dalam kedaan terkawal..

      1. salam..pn.maisrah dlm keadaan terkawal maksudnyer x boleh ambik setiap kali lpas mkn ke?klu sy amalkan mkn protin+sayur+buah…boleh ke?fyi sy msih mencari info dulu psl sd ni…sy mmg x bleh x mkn buah…boleh bantu sy?

  19. Hai…
    Saya baru mencuba alsd2…tetapi sekrang ni bf kan baby saya yang dah 11 bln…baby pun dah mkn bubur nasi…boleh ke saya amalkan alsd2….ada kesan kepada baby tak…tapi semasa tengahhari saya trpaksa ambil nasi separuh cawan….sikit je…boleh ke…takut badan menggigil…

    1. galakkan kami pengambilan ALSD2 selepas BF 6month n above..tp make sure pastikan susu badan tidak kering yea..pastikan pemantauan yg betul dan dptkan nasihat doktor.. sbb client kami mmg tak bape di galakkan utk ibu yg bf ni amik alsd2 buat sementara..klau memudaratkan ibu better amik la nasi..dlm kadar yg kecil.

    1. Kenapa nak kurang makan semasa ambil Alsd2???.. Dapatkan dgn kami utk Panduan Pemakanan yg berkesan yea (“,)..Di larang sama sekali mendptkan di KIOSK2 or toko2 jamu yea… join Ahli dptkan yg Asli di Nz new Image Sdn Bhd

  20. saya sudah minum alpha lipid ini seminggu tetapi masih berat badan saya tidak menurun ? i have follow the basic diet food only, then why never have any changes in my weight ?

    1. erm..before i answer ur question..ur dapatkan Alsd2 di mana? don’t focus reduce weight semata-mata..bcoz ade yg tersembunyi disebaliknya..alsd2 ni membantu..tp cara dan teknik pemakanan nya tu perlu dgn nasihat dan cadangan pemakanan..client kami kebnykannya mendpt panduan dan memahami cara dan bagaimana utk mengambil alsd2 nie…

    1. Cadangan sy..yg gout ambil sekali dgn Alpha lipid lifeline yg jenis capsules or tablet..tujuannya untuk control gout tu..then teruskan ambik alsd2 utk turunkan berat badan dan kawal berat badan..

  21. saya baru masuk minggu kedua menggunakan SD2, alhamdulillah masuk tin yg ke2 berat saya turun dari 89.2KG ke 86.1KG…
    dan paling mengembirakan saya da boleh pakai baju lama yang dulu saya tak muat
    saya akan teruskan plan diet SD2 ni utk sebulan untuk menampakkan hasilnya…
    harap-harap bole turun lagi

    1. Alhamdulillah, tahniah banyak2 yea..klau leh focus tau..yakin yg anda mmg boleh turunkan berat badan dan mendpt BMI yg cantekk..”inch loss” jgn di lupakan..

  22. salam..saya berminat dengan sd2 ni sbb selepas bersalin 2 thn lepas berat badan saya masih belum turun. masalahnya sekarang baby sy masih menyusu badan. boleh ke saye minum sd2 ni?

    1. Owh dh 2 year..kerap ke bg susu badan? Bg sy dh boleh tu klau mik alsd2, sbh dh 2thn..dptkn nasihat doktor yea utk ambil supplement yg membantu mempercepatkan pmbkran lemak dlm tubuh..

  23. Saya in gin bertanya tentang plan pemasaran alph lipid. Seperti yang saya baca, untuk menjadi supervisor, anda
    Perlu pembelian sekurang kurangnya 30 tin. Sekiranya saya sudah menjadi supervisor, 2 orang baru diletakkan
    Dibawah saya juga membuat pembelian 30 tin. Bagaimana ia akan dikira?

    1. sy dh reply ke email arfan yea.. boleh rujuk. Kami mempunyai kumpulan bimbingan baik dari segi produk mahupun marketing..bg yg menyertai kumpulan kami..kami akan invite ke dlm kumpulan kami yg mana di situ segala2 cara dan kaedah utk menjana pendapatan mahupun pemasaran produk akan di berikan nasihat dan pandangan..

  24. Saya mengalami sakit buah pinggang kronik. Adakah susu Alpha Lipid sesuai untuk penyakit yg sedang saya hadapi ini dan adakah ia dpt membantu. Doktor menasihatkan saya agar mengurangkan pengambilan protin. Adakah susu alpha lipid tinggi kandungan protinnya?…tk

  25. salam….. saya dah 2 hari mengambil sd2… apa yg saya alami adalah kencing yg kerap, kentot juga kerap, sakit perot yg kerap dan buang air besar yang kerap (tp najis sgt sedikit)…. adakah ianya normal utk pengguna sd2…
    selain itu saya nak bertanya adakah sosej boleh di makan semasa diet? saya dapati ianya mengandungi gandum…..

    1. wslam..byk nya masalah..mmg akan alami kencing kerap kerana proses penyingkiran lemak dan air masak perlu minum banyak..kand karbo dlm sosej boleh rujuk dalam pages peraturan makan..asalkan sehari jgn melebihgi 35g carbs taken

  26. Saya menggunakan suntikan utk perancang keluarga yg merupakn penyebab kegemukan….masalahnye bolehkah
    Saya mengamalkan sd 2 bersama2 perancang keluarga inj

    1. Program Pengurusan Berat Badan dgn Produk Alsd2 merupakan konsep pmbkran lemak..segala nutrisi yg ada pd alsd2 sgt2 baik utk kesihatan..jika kes puan rancang kehamilan dgn kaedah suntikan, kemungkinan serba sedikit mengganggu/mmperlahankn penurunan berat badan..sungguhpun begitu,jika pengambilan ubat-ubatan mmg jelas akan ggu dlm penurunan berat badan..klau boleh sementara ikut program kite ni, cuba disiplin selama 1-2 month cegah kehamilan cara lain..mungkin dgn husband menggunakan kondom or elakkan sperm bertemu (“,) maaf jika bahasa pasar…

  27. Salam. Bolehkah alpa lipid ni diambil bersama antibiotik. Saya mengalami bisul dan doc bagi antibiotik utk seminggu. Sekian terima kasih.

  28. Dah tiga hari try sd11. Pening kepala dari pagi sampai mlm. Esok tu sambung balik. Badan jadi x bermaya dan
    Macam lapar tapi x selera. Nak kerja pun problem. Boleh tlg jelaskan?

    1. Jgn stress tau..klau leh amik makan tu lebih skit protein nye..cuma memula tak tahan tu amik la skit kabo, utk balance..pening tu coz kehilangan air yg banyak dalam tubuh disebbkan pembakaran lemak aktif berlaku..jgn putus asa yea.

  29. da smgu sy try gne SD2 ni..sblm sy amk sy xd masalah untuk pembuangan tp selepas sy mengamalkan SD2 sy xdpt utk membuang sprti biasa.hanya 3@4 hri bru ok..akibtnye perot sebu tp xnk membuang gak..knp ye?? sy da kurangkan 2scoop kpd 1.5 utk memudahkan sy membuang tp xok gak…

    1. mungkin kena banyakkan amik air kosong dan sayur-sayuran..jika masih alami masalah sembelit boleh amik alsd2bersama fibremax utk pelawasan yang sepurna..contact/call/whatsupp : 0133807396 utk order

  30. Slm…. sy dah mula mnm SD2 selama 7 hari..yg menjadi permasalahan sy adalah,pada mula sy start mnm adalah hari kedua period sy.. sy dpti period sy msh byk sehingga ke hari ke 6… selalunya period sy hbs pd hari ke lima.. pada hari kelima period sy msh lg kelihatan heavy dan seperti period hari kedua or hari ketiga… perlukah sy berhenti sementara dan tunggu sehingga period sy habis then br smbg semula mnm SD2 ni? …tq $ur info..

    1. Dpt kan dari mane yerr??? mereka tak tolong nasihatkan agar stop sekejap semasa period, bcoz of why, pembkran lemak sukar berlaku dan perlahan semasa tempoh wanita period.. Sgt syg klau terus2 ambil tanpa ikut cadangan dan pandangan kita..

  31. As salam…

    Saya mmg dah guna sd2 ni, dan saya dah jadi ahli. Ttp klu saya nk beli dengan puan adakah saya kena mendaftar balik (RM60) tu atau x perlu? coz saya tgk puan punyer page bnyak info2 yang membantu saya dalam meneruskan program diet sd2 ni..

    1. Wslm..berurusan dgn kita tiada masalah.. untuk memesan kite boleh uruskan di talian 013-3807396.. Alhamdulillah..Klau leh dptkan INFO sebaik mungkin dari cadangan2 kami, kami adalah pakar dlm penggunaan produk alsd2..Bg lakukan atas pengalaman dan testimoni itu adalah pelanggan kami dan RAKAN Niaga kami yg pada asalnya hanya menggunakan produk, tp tak larat nk menjawab pertnyaan org terus terbuat BISNESS (“,)

  32. assalam….sy ada t’bc bhw sd2 selamat utk diambil bg ibu yg menyusu…. apakah makanan yg sesuai bg menggantikan makanan yg b’karbohidrat spt nasi? adakah nasi blh diambil dlm jumlah yg sedikit pd waktu mkn tghari? sekiranya tdk mengambil nasi langsung takut pula tubuh bdn menggigil @ perlukah beras biasa kita gantikan dgn beras yg tdk berkanji?

    1. boleh dptkan karbo block..tp sy tak syorkan ibu nyusu ni berdiet, better full BF dulu..amik masa 2 year,after that kita focus utk kurus.. dlm pemakanan semasa susu badan ni biarlah seimbang, dan makan kerap..

  33. assalam..nak tanya..kalau minum milo dan makan kuih kering seperti bahulu..dan cuma sekali sahaja adakah mendatangkan kesan pada diet saya..saya minum alpha lipid sd 2..

    1. Semasa pengambilan Alsd2 ni, minta kurangkan pengambilan sumber kabo sehingga 35g.. Bagi sy, jika ambil milo dan kuih sgt2 tidak bersesuaian dengan diet ni… Melainkan ANDA mengambil KABO BLOCK (New Improvement kombinasi ALsd2) Boleh memesan dengan kami di talian 0133807396 whatspp,sms dan call.. Boleh dptkan NASIHAT KAMI dgn cadangan pengambilan yg berkesan.

    1. Hi..supplement yg macam mana?erm dah dptkan Alsd2 dari kami.. Utk pengetahuan awk, Alsd2 ni merupakan diet ketogenik yg mana proses diet ni kne pengawalan pengambilan sumber kabo tidak lebih dari 35g.. Jika produk kecantikan tu mengandungi unsur glucose or what ever yg boleh menghalang proses ini adalah tidak di galakkan, sebab rugi dan membazir dan menyebabkan Program Diet ni tidak efektif/berkesan.. Sy galakkan dlm tempoh proses diet ni lingkungan 1-2 bulan(bergantung pd Berat yang hendak di turunkan) better focus utk program ni.. Dlm esktrak Alsd2 ni dh lengkap sume sumber Vitamin dan mineral yg semulajadi boleh mencantikkan kulit wajah.. Cuba lihat kandungan Alsd2 ni, suma nya cukup.. Moga2 awk dpt manfaat dr info sy ni.. Boleh hubungi kami di 013-3807396 utk memesan produk.. pembelian produk dgn kami, awk akan dpt set lengkap yg mudah utk anda jalani program diet ni. tq

  34. Salam, kalau kita on medication, boleh ke ambil alsd2 ni? Adakah ubat2an yang kita makan tu mengganggu pembakaran lemak oleh alsd2?

    1. Wslm..a’a ubat-ubatan secara tak langsung mengganggu proses pembakaran lemak tubuh kita ni..kalau boleh bg sihat dan bersedia utk jalani DIET ALSD2 ni ye..

  35. Salam. Saya ada beberapa soalan:
    1)sejak hampir 2 mggu ambil sd2 saya, saya langsung tak buang air besar.kenapa?
    2)saya juga mengalami sakit perut sejak ambil sd2. Kenapa?
    3)saya minum air kosong 3 L sehari, tetapi takde sebarang perubahan. Why?
    4)saya rasa perut saya semakin gemuk,walhal saya minum air cukup, tak makan nasi, dan minum sd2. Kenapa?
    5)sekarang ni masih mengalami sakit perut.

    1. Sebelum tu boleh saya tahu beli di mana? Di ambil dari siapa? Ada dpt apa2 info/join group whatspp kami program cabaran kurus..keutamaan pelanggan kami yg mendptkan produk original alpha lipid sd2 dari kami.

      1.tak membuang tu sbb pengambilan protein yg tak diseimbangkan dgn serat. Tp hati2 jgn terambil sumber kabo pula. Kami juga menjual fibermax bagi mereka yg nk diet sd2 tp sembelit.
      2. Kes sakit perut xsure..sebab sy xde kes, tu sy tanye..beli dan dptkan di mana? Leh bg tracking Id produk tu? Ade tertulis di bawah tin.
      3. Kes xde perubahan? Biasa group kami akan nasihat utk detox dulu sebelum consume. Tq

      Utk order yg original dari kami call whatspp ke 0133807396

Leave a Reply