6 Mental Health Benefits of Exercise

suami isteri

6 Mental Health Benefits of Exercise Ever notice that after your morning workout you feel less stress and energized? Exercise has numerous benefits on your mental wellbeing. It improves your mood, fights fatigue, promotes endorphins and self-confidence. *Related: Avoid These Bad Habits for Your Mental Health If you want to feel better and live longer, […]

Read More »

10 sikap aneh perempuan bila jatuh cinta..!!

1795653_1421031354804413_421634624_n

Percaya atau tidak perempuan, apabila mereka jatuh cinta sifat2 yang ada pada diri mereka semuanya sama.Ia bukan berlaku pada seorang tetapi pada semua perempuan.Nak tau apa dia?..ikuti 10 perkara berikut..Mungkin boleh di jadikan panduan oleh para lelaki di luar sana dalam mengendalikan cinta seorang gadis. Apabila seorang gadis mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak […]

Read More »

AMBIL ALPHA LIPID SD2 DENGAN SENAMAN MUDAH

10922611_1615338378689279_4398531920303393366_n

Makin gemuk? Memang lah. Rata-rata yang berbadan supermodel dan juga kurus hensem selalunya akan naik badan sekelip mata selalunya selepas tamat belajar/ mula ke alam kerja. Sini ada 10 cara mudah untuk bersenam di rumah, untuk kekal cergas, fit dan cantik. 1. Berjalan Jika cuaca elok, berjalan di sekitar rumah sambil lihat pemandangan sekeliling memang […]

Read More »

JOM SENAMAN SAMBIL AMALKAN ALPHA LIPID SD2

Nice body

Setiap senaman buat 15 kali. Ulang 3 kali setiap set. Apa yang anda perlukan ? Dumbell seberat 1-3kg. Ikutlah kemampuan anda. Rasanya 2kg pun dah cukup untuk satu dumbell. Kalau beli di tesco atau giant, lagi murah! Kalau mahukan design yang cantik-cantik, di fitness concept storememang banyak pilihan! Dan harga pun mampu milik. Perlukah warm up sebelum memulakan […]

Read More »

PROGRAM DIET RENDAH KARBOHIDRAT

senaman

PROGRAM DIET RENDAH KARBOHIDRAT YANG TERBAIK WHY LOW-CARB? Sejak 40 tahun yang lalu kita telah diberitahu untuk mengurangkan pengambilan lemak, lemak tepu dan terutamanya untuk makanan yang majoriti kalori kita terhasil dari karbohidrat, dan ini telah membentuk diet moden di kebanyakan negara di seluruh dunia. Tetapi kajian mengenai trend obesiti telah menunjukkan bahawa garis pinggang […]

Read More »

Cerita Perang Sungai Manik (Selempang Merah)

Call Perunding Unit Amanah Anda

Cerita Perang Sungai Manik (Selempang Merah) Posted: 24 Aug 2015 02:43 AM PDT Bismillahirrahmanirrahim  KISAH BENAR, SEJARAH PERANG BANJAR YANG TIADA MANA-MANA CATATAN DALAM BUKU SEJARAH DI MALAYSIA Kisah Sungai Manik Bamandi Darah (terjemahan ke bahasa Melayu), pergaduhan antara Masyarakat Banjar dengan Cina Komunis Bintang tiga di Sungai Manik, Perak tahun 1945. Teks asal dalam […]

Read More »

PROMOSI SEHINGGA AKHIR MARCH 2015

Nice body

Promosi!!! Promosi!! Siapa nak turun kan berat 3kg -8kg dlm masa 2 minggu, di sarankan ambik package 2 minggu ni, mmg murah sgt2!!! Jimat RM23.. Cepat, promosi bermula hari ini sehingga 30hb March sahaja…Hurry!!! Pm or whatsapp,  kami guide anda!!!

Read More »

NAK KURUS KENE ADA SEMANGAT

.facebook_-639899549

Our great Leader said:  Nak kurus mesti ada semangat, klu tak kita tetap rasa nak mkn carbo & mknan yg manis, bukan saja gemuk, penyakit pun dapat & cepat rasa putus ..Alhamdullilah dgn SD2, perut dah kecik, nak mkn bnyk pun tak boleh, tadi timbang turun lg 2.5kg…lg semangat nak slim melim..jom join Weight Management […]

Read More »

6 Jenis Makanan Kanak-Kanak Yang Sihat. Cukup Sesuai & Berkhasiat. Pasti Di Gemari dan Di Sukai

Berjoging keluarga

1. BUAH BUAHAN Buah buahan membekalkan serat, vitamin dan mineral penting. Buah beri (seperti blueberry, raspberry, blackberry) adalah yang terbaik kerana ia melindungi daripada penyakit jantung, kencing manis, memperbaiki fungsi otak dan mengurangkan lemak yang tidak diingini. Oren adalah sumber yang sangat baik untuk vitamin C. Campurkan buah buahan yang berlainan warna dan membuat smoothie […]

Read More »
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.