Jom minum air masak<3<3

Amalan baik utk kesihatan.fakta air masak 1· bangun tidur minum 2 gelas mengurangksn stress 2· SEGELAS sebelum makan memudahkan penghadaman makanan. 8 GELAS SEHARI BUKAN DIMINUM SECARA BERTERUSAN SATU-SATU MASA.

Read More »

~makanan wajib di meja ofis~

Kdg2 kita terlalu seronok pg: hentam nsi lemak Tghari: nasi berlauk mlm: santapan mlm yg menyelerakan,kat ofis lak kj dudukk jer:-\,senaman pun dah malas.. cuba imagine kalo bertahun2 inilah rutin harian kita, peningkatan berat badan,obesiti dan stress akan menjadi tetamu dalam hidup kita untuk menuju hari tua;-)..renung2kanlah dan selamat beramal (juga ingatan utk diri sendiri) […]

Read More »

~MARI BERSTEAMBOAT~

Sejak ada periuk multicooker ni rajin lak wat steamboat nieee….hehe:-)) utk pengamal sd2, steamboat merupakan sumber makanan terbaik untuk berdiet dgn sd2 kerana mengandungi sumber protein utama..digalakkan memilih protein segar dan sayur2 sayuran berbanding protei yang diproses untuk berdiet…tp makan steamboat ni berpeluh22 kepanasan jaaa…jgn lupa sumber air yang mencukupi untuk tubuh kita seharian yer..2 […]

Read More »

~IKAN SINGGANG~

lama rasanya x update website..maklumlah admin br selesai majlis kahwin..dgn keadaan lepas raya yg mmg byk rumah terbuka,kenduri sana sini tmasuk knduri sendiri..jadual pemakanan dan gaya hidup sedikit terabai ngn terancam..huahuaXD Now,time to recover,sprt yg dijangka lps raya n my wedding..arggghhh,tidak!! Angka pnimbangg…kenaikan almost 3 kg..even still on my monitorong (+-5kg)..now lets go to diet..n […]

Read More »

~SALAM KASIH SESUCI SYAWAL~

Jom langsing ketika menyambut aidilfitri..jadikan diet bersama slm diet 2 sebagai piihan terbaik anda..HUBUNGI SAYA UNTUK KELIHATAN LANGSING SELEPAS HARI LEBARAN INI..    

Read More »

PERUT BUNCIT MENGGANGGU PENAMPILAN ANDA???:-(

Pastinya ramai yang mengalami keadaan ini terutama sekali setelah beberapa tahun berumahtangga.. Kaum suami misalnya, iyalah selepas kahwin semua makan minum sentiasa dijaga rapi. Lepas je makan, tengok tv, baca suratkhabar, tidur..itulah rutin harian mereka terutama di hari minggu.. Para isteri pula, lepas aje melahirkan anak, jarang sekali nak mengambil berat hal penampilan diri terutama […]

Read More »

Pengambilan SD2 semasa Berpuasa

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  persoalan sering di timbulkan apabila musim berpuasa bermula. Di kesempatan ini, saya ingin berkongsi beberapa pandangan pakar dalam diet SD2 ni semasa berpuasa. Sungguh pun begitu beberapa panduan harus di ikut,kerana pantang semasa berdiet SD2 antaranya adalah jangan berlapar/tidak mengambil apa-apa makanan lebih dari 6 jam sewaktu kita sedar. Namun begitu […]

Read More »

SALAM KECERIAAN

Salam Semanis Kurma… Lamanya rasa tak update laman web  ni..maklumkan webmasternya cuti pjg utk jawab exam last semester..alhamdulillah sumanya selesai..Just nak share, lps abis exam sy ngn teman2 sekuliah plan nk ke restoran puncak mutiara cafe, Kampung Palet Penanti, Penang  yg mmg dikenali ramai dgn hidangan2 daging2 fresh dari ladang ternakan sendiri dan yang  paling […]

Read More »

BERPELUH UNTUK KEJAYAAN

UntukMU Wanita, SEKIRANYA anda seorang yang sibuk, jangan sesekali mengabaikan waktu bersenam anda di taman rekreasi mahupun di pusat kecergasan. “TINJAUAN yang dijalankan oleh International Jurnal of Workplace Health Management mendedahkan wanita yg melakukan aktiviti senaman sekurang-kurangnya 2 kali seminggu 30minit minima akan lebih berjaya dalam kerjaya dan mempunyai tahap kesihatan yang tinggi berbanding mereka […]

Read More »

MOMOKAN DIET MASA LALU

Memang mudah untuk rasa bersalah dan malu akibat strategi diet anda yang tidak berhasil. Rahsia kejayaan diet pada hari ini adalah dengan mengabaikan diet anda di masa lalu. caranya: ♦Belajar cara makan secara sihat ♦Jangan menyalahkan makanan kerana makanan tidak bersalah dan tidak pernah bersuara untuk menyuruh anda menjamahnya. Jika anda fikir dengan mendalam bagaimana […]

Read More »
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.